Andreas Pistiolis

Şu anda beceriksiz Dursun Özbek ve yönetimine rest çekmesi gerkiyor. "2 Milyon Dolar verin, 2 yabancı transferi yapayım ve takımı düzelteyim. Vermezseniz istifamı veriyorum" demeli.

Kimse Galatasaray taraftarına ve Andreas Pistiolis gibi yetenekli bir koça parasızlık nedeniyle yeteneksiz ve kazma basketbolcuları layık görmemeli.
 
Başarısız net...Hesap vermeli...Aynı durumdayken Ertuğrul Erdoğan kovulmuştu...Onun ne ayrıcalığı var? Burası deneme tahtası mı burası GALATASARAY..!
 
Başarısız net...Hesap vermeli...Aynı durumdayken Ertuğrul Erdoğan kovulmuştu...Onun ne ayrıcalığı var? Burası deneme tahtası mı burası GALATASARAY..!

Ertuğrul Erdoğan'ın gönderildiği noktada kulüp çok daha kötü durumdaydı diye hatırlıyorum. Ayrıca hiç ümit vermeyen demoralize bir durumdaydık. Şu an iyi bir durumda değiliz ve Floyd'un dönüşünün de inanılmaz bir fark yaratacağını sanmıyorum ama koç göndermek için çok erken.

Geçen sezon Ekrem Hoca takımı kurmak için çok uğraşmış ve Avrupa'dan elenene kadar da hedef maçların büyük bölümünde takımın oyundan düşmesine çare bulamamakla eleştirilmişti. Bir anlamda takımı kurarken düşündüklerinin tersini yapmaktan imtina ettiği için gönderildi. Pistiolis çok daha geniş düşündü ve takımın tavanı biraz düşse de her maç daha stabil oynar hale geldi. Bence Kravish'te ısrar etseydi Efes serisi bile dönebilirdi. Bu sezon yerli-yabancı dengesini kuramadık. Ayrıca alınan oyuncuların özellikleri kağıt üzerinde birbirini tamamlar gözükse de parkede çok alakasız görünüyor ve sırıtıyorlar. Şu an Canaan geri gelse bile takımın toparlayabileceğini ya da yabancı sınırlaması yüzünden ligde çok etki edebileceğini sanmıyorum. Bu sebeple de iyiye gideceğimizi umut ediyorum.

Koçtan ve bütçeden bağımsız olarak şunu sormak gerekir: Eşref Hamamcıoğlu bile bundan daha kötü takım kurabilir miydi?
 
Şu kimyası bozuk yetenek tavanı yüz üzerinden anca 60 olan takımla bu koç efesle kskyla dacka ile kafa kafaya oynadı...rakipler zayifda olsa Belçika deplasmanı ve legiadan net galibiyetler alındı...iddia ediyorum verin bu kadroyu ergin hocaya mazeret bulur maça çıkmaz çeşmede denize girer...Ekrem hocam da garibim uğraşır durur ama geçen sene olduğu gibi başarısız olur...şu takıma eli ayağı düzgün bir sutor guard bir de undersize kalmayacak 5 numara eklensin o son toplarda giden maçlar da kazanilmaya başlar...hoca bence bu malzeme ile herseye rağmen iyi yemek yapıyor...
 
Kume dusme hissi uyanmadan yetis ekrem hoca kimse demez.
Ekrem hoca icin aldigi duruma ve biraktigi duruma bakmak gerek bence. Pistiolis icin benzer degerlendirme icin cok erken. Hemen kelle istiyoruz ama yeni bir head koc basta, hata yapacak, yapti zaten. Bakalim kendi dustugu yerden nasil kalkacak. Yoksa subede herkesi kovalim gitsin de sonra napalim.
 
Öyle anormal adamlar yönetiyor ki şubeyi; oyuncudan koça kadar, kimi, nasıl eleştirebileceğimi de bilmiyorum. Çünkü sağlıklı bir ortam yok şubede ve bu yıllar yılı böyle. Transferleri kendi mi yaptı, ne oldu, nasıl oldu bilemiyorum. Röportaj için soru alımı başlığına hepimiz sormak istediklerimizi yazdık zaten. O zaman röportajdan sonra öğreniriz gerçekleri. Bu adam iyi bir koç, tek anlayabildiğim o.
 
Eleştirilmesi normal ancak arkasından çekilmek için biraz erken zira Ekrem Hoca şubeyi çıkarttığı ortamdan bile ne şekilde eleştirildiğini unutmadık ancak bu onun suçu değil. Ekrem Hocaya bu yapıldı kendisine de yapılsın demek olmaz çünkü. kendisine hala inanıyorum. Zamanla bir şeyleri değiştirecektir.
 
Sezon sonuna kadar hoca kalmalıdır.Alınan yabancılarda hocanında yanlış tercihi olmuştur,Turgay beyinde.Şu Hummer transferini Turgay beyin yaptığını düsünüyorum.O hamleye hiç gerek yoktu,yama yapmak zorundayken takıma.

Olan oldu bu sezon takıma eklemeler yapılıp bu şekilde geçecek.
 
Acaba verdiği listeden kaç tane oyuncu alındı ? bu soruyu kendisine sormayı çok isterdim. tabii bu sezon ki başarısızlıkta kendisinin de payı var.
 
Ekrem hoca bir Galatasaray efsanesidir ve değerlidir. Fakat basketbol çok dinamik bir spor sürekli kendini geliştirmen ve yeni trendlere uyum sağlaman gerekiyor ve koç olarak başarılı olmak istiyorsan her zaman daha fazlasını istemelisin. Yeterince iddialı olmayan kanaatkar yapıdaki bir insanın uzun vadede koçluk anlamında zirvede kalabileceğini düşünmüyorum. Koçluğa ilk başladıkları dönemlerde bence Oktay Mahmuti Ergin Ataman'ın önündeydi ya da en azından benzer seviyelerdeydiler fakat bugün geldiğimiz noktada Ergin Ataman zirvede Mahmuti ise eski günlerinden oldukça uzakta. Mahmuti'yi çok seven bir insan olarak söyleyebilirim ki Ataman'ı bugün daha farklı kılan şey hiçbir zaman yetinmemesi ve hep daha fazlasını istemesi bence. Mahmuti daha geleneksel ilkelerine bağlı Ataman ise daha pragmatik ve esnek.

Yani şu ana kadarki süreçte gördüğüm kadarıyla Pistiolis iyi bir koç olacak gibi duruyor ve kariyer basamaklarını tırmanıyor. Ekrem hoca ise kariyerinde en iyi günlerini geçmiş bir isim. Dolayısıyla koç olarak Pistiolis bizim için iyi bir seçenek fakat birlikte büyümeliyiz. Dolayısıyla yapılması gereken transferler de kariyerinin en iyi günlerini henüz görmemiş aç oyuncular olmalıydı. Bu sene özelinde kurulan kadrodan ve Pistiolis'in tercihlerinden memnun değilim fakat bence Pistiolis hala oldukça gelecek vaadeden bir koç.
 
Koçun çalışması ve koçluğu gayet başarılı ancak tek nüans geçen sene Ekrem Hocamızın kurguladığı başarılı kadro kimyasıyla doğru yolda gitti. Bu sene ise kendi kurduğu kadroda sorum yaşıyor. Ama bugün güveniyoruz.
 
İlk kez kendi kadrosunu kurdu , hatta yapması'na şaşırmadım doğrusu. Zamanla bu seviye'lerde nasıl kadro kurması gerektiğini öğrenecek.
Hem genç hemde gelişime açık bir hoca ,biz'de olmasa bile mutlaka yakın zamanda eurolig'de bir takım çalıştıracak bence. umarım o takım biz oluruz😁.
 

Üst