• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025/2026 Sezonu Kadro Yapılanması Ve Transferler

Birkaç mesajda daha gördüm ama Sadık'ın ücretini düşürmesi durumunda kalabileceği düşünülüyor. Açıkçası ben buna pek katılmıyorum. Bence Sadık Galatasaray ilişkisi kafada net şekilde bitti. Sadık'tan ücretinden bağımsız verim almanızın mümkün olmadığını düşünüyorum.

Açıkçası ben Sadık'ı hala değerli görüyorum. Sadık kafada bitirdiyse bilemem ama Sadık'tan iyi diyebileceğimiz bir Ercan var, bir de Yiğitcan var. Berke daha iyi olabilir ileride ama şu an değil. Tercih edilirse memnun olurum Berke de ama onun da geleceğini sanmıyorum şu an. Ercan zaten Efes'in ana rotasyonunda. Bir Yiğit ile Sadık kalıyor. Yiğitcan'ın alınamadığı senaryoda kalmasında bir sakınca görmüyorum. Hala genç, şutu var. Biraz tercihlerinde sıkıntı var ama orada da iş hocada bitiyor biraz.

Galatasaray Basketbol 2025-2026 sezonu için Muhsin Yaşar'ı kadrosuna kattı. (box_digitale)

Erten Gazi ve Yiğitcan Saybir bekliyorum koçtan

Seneye Eurocup'a gideceğimiz konuşuluyor. Var mıdır aslı astarı? Eurocup daha mı iyi olur? Kadroya birkaç eklemeyle Eurocup alabilir miyiz? Bu branşa pek hakim olmadığımdan soruyorum.

Seneye Eurocup'a gideceğimiz konuşuluyor. Var mıdır aslı astarı? Eurocup daha mı iyi olur? Kadroya birkaç eklemeyle Eurocup alabilir miyiz? Bu branşa pek hakim olmadığımdan soruyorum.
Euroleague hedefimiz varsa bunun yolu Eurocup'tan geçer.

Palmer denen herifin kesinlikle gönderilmesi lazım. Hala acaba tutar mıyız diyor teknik ekip.

Palmer'ın pr'ını yapan hesaplar isim vermeyeceğim şimdi, başta onların başını ezip prim vermemek lazım. Maçları izlemeyen insanlar istatistikleri açıyor, vay Palmer çok iyi topçu diyerek sahip çıkıyor. Yarın blöf sıkmak istese eli Delgado'dan daha güçlü bu konuda. Ve bu adam basketbolu da sevmiyor, maç seçen birisi. Bu adamla hiçbir şey basaramayiz. Bu seneki Beşiktaş olamayız. Bizim hedefimiz ligde bu seneki Beşiktaş gibi olmak ve Eurocup da Cedevita'yı eleyebilmek olmalı. Bu iş Palmer ve türevleriyle olmaz, mümkün değil.

Palmer denen herifin kesinlikle gönderilmesi lazım. Hala acaba tutar mıyız diyor teknik ekip.
Will ve Izundu dışında herkes gönderilmeli.
Ama önce bu şubeye basketbol aklı transfer etmek lazım. Sonra Navarro, Pistiolis, Lakavic gibi kaliteli bir koç gerekiyor.
Sonrasında gerekli transfer hamleleri yapılmalı.

Palmer konusunda kesinlikle katılıyorum. Ayrıca Sadık ve Buğrahan üstüne para dahi verse gönderilmeli. Sadık'ın kafasında Galatasaray'ın olmadığı çok belli. Buğrahan'ın da Galatasaray taraftarı diye bu takımda bulunmaması gerekiyor artık. Büyük maçlarda sahada kaldığı her an eksi yazıyor hem hücum hem de savunmada. Bu takımın iyiliğini istiyorsa desteğini tribünden vermeli.

Yerli 2 numara almak akıl işi değil Buğrahan 'ın sözleşmesi sürüyor bildiğim etmiyorsa opsiyonsa kullanılmamalı yerli pg lazımdı Şehmus ve Kenan'ı kaptırdık. Palmer gibi skorer bulunur yüksek maaş vermezdim.
Izundu Cummings Göksenin Muhsin elde var diyorum koç da gitmeli ya kalacak sanırım.

Önce teknik ekibin gönderilmesi lazım. CL’de kazara final oynattı diye abartmaya gerek yok. Yakup hoca ile gidilebilecek bir yer yok

Bu seneki bütçemizde makul bir seviyede artış olacak. Oynanmış olan finalin üstüne koyarak Galatasaray basketbolunun büyüme fırsatı vardır. Bu sebepten dolayı teknik ekibe çok büyük iş düşüyor. Bu seneki bazı oyuncu tercihlerinin yanlışlığını ligde giden kötü tabloya ve Malaga karşısındaki kaybedilen finale sirayet ettiği aşikar. Sene boyunca az ya da çok takip ettiğim veya basketbol bilgisine güvendiğim insanlardan ismini öğrendiğim bir kaç oyuncu yazacağım. Bu listeye bazı oyuncuları eklemedim çünkü bazıları kontrat uzattı bazılarının da ismi EL takımlarıyla geçiyor.

Kısa oyuncular: Brae Ivey, Anthony Cowan, Xavier Castaneda, Hunter Hale, Zavier Simpson, Jordan Walker, Trae Bell-Haynes, Devon Dotson, Jordan Ford, Bryce Tyler Jones, Denzel Valentine, Skylar Mays

Uzun oyuncular: Kur Kuath, Zach Hankins, Amine Noua, Azuolas Tubelis, Chris Silva, Ismael Kamagate, Devin Robinson, Mouhamed Faye, Austin Wiley, Fabian White, Brady Manek

Euroleague'den herhangi bir oyuncu yazmadım çünkü oradan hangi oyuncular düşecek ya da düşenlerden hangileri Brock Motum, Angelo Caloiaro ya da Corey Walden gibi posası kalmış oyuncular olmayacak çok kestiremedim açıkçası. Ancak benim adıma çok daha önemlisi kesinlikle NBA'den ya da G-League'den oyuncu bakılması. Özellikle Avrupa'da ki uzun kıtlığını da göz önüne alırsak 7 yabancı alınabilen bir düzlemde 1-2 tane bu ABD'den getirilecek oyuncular kesinlikle fark yaratabilir. Keza aynı şekilde kısa oyuncular için de bu durum geçerli. Lakin yazdığım uzunlara kısalar kadar ikna olmuş da değilim. ABD piyasasına çok hakim olmadığım için ve yine kimler düşebilir çok kestiremediğim için kimseyi yazmadım.

ligde herhangi bir hedef maçta varlık gösterememiş 10-15 sayıdan aşağı fark yememiş hocayı oyuncular maç seçti, eğrisi doğusuna geldi final oynattı diye tutmaya çalışıyorlar şaka gibi. Bu kafayla yönetiliyor basketbol şubesi.

Yakup sekizkök kalsın diyen ya kötü niyetlidir ya da başka bir şey vardır. Bu takım Ertuğrul Erdoğan koç iken 2 milyon dolarlık bütçeyle Fenerbahçeyi yenebiliyordu.

Son 16 maçta 12 mağlubiyet alan bir koç normal şartlarda büyük bir kulüpte teneke bağlanarak gönderilir. Can natan bunu anlamayacak kadar kısıtlı değildir diye tahmin ediyorum ama başında olduğu şubeye mesai harcamıyor belli ki..

Ufuk Sarıca gelmek istemiyor ya da önümüzdeki sezon takım çalıştımayacak gibi bir durum yoksa niye vakit kaybedilir anlamıyorum. BCL 'de final başarı ama ne Bursa ne Beşiktaş ne de Karşıyaka 'nın Avrupa'da oynadığı basketbolun yarısını bile oynamadan finale geldik. Lig zaten malum.

Ufuk Sarıca gelmek istemiyor ya da önümüzdeki sezon takım çalıştımayacak gibi bir durum yoksa niye vakit kaybedilir anlamıyorum. BCL 'de final başarı ama ne Bursa ne Beşiktaş ne de Karşıyaka 'nın Avrupa'da oynadığı basketbolun yarısını bile oynamadan finale geldik. Lig zaten malum.

Keşke gelse.Artık zihniyetinde değişmesi gerekiyor.

1-Kötü kadro-iyi koç
2-İyi kadro-kötü koç
3-Kötü kadro-kötü koç

durumlarından sıyrılıp Ergin hocanın olmamasından dolayı bu ligin en iyi yerli hocasıyla en az 3 sezonluk bir planlamaya gitmemiz lazım.Ufuk hoca olmuyorsada bizi tıpkı Bonn veya sonrasında aynı oyuncu ve koçla Paris gibi seviye atlatacak,heyecan yaşatacak bir potansiyelli yabancı hoca lazım.

Hem şube olarak hemde taraftar olarak bu planlamayada sabır göstermemiz lazım.Yoksa her sezon aynı şeyleri konuşup duruyoruz.

Yakup hoca evet bu sezon Bcl'de final oynattı ama bizi ileriye taşıyabilecek bir hoca değil.

Keşke gelse.Artık zihniyetinde değişmesi gerekiyor.

1-Kötü kadro-iyi koç
2-İyi kadro-kötü koç
3-Kötü kadro-kötü koç

durumlarından sıyrılıp Ergin hocanın olmamasından dolayı bu ligin en iyi yerli hocasıyla en az 3 sezonluk bir planlamaya gitmemiz lazım.Ufuk hoca olmuyorsada bizi tıpkı Bonn veya sonrasında aynı oyuncu ve koçla Paris gibi seviye atlatacak,heyecan yaşatacak bir potansiyelli yabancı hoca lazım.

Hem şube olarak hemde taraftar olarak bu planlamayada sabır göstermemiz lazım.Yoksa her sezon aynı şeyleri konuşup duruyoruz.

Yakup hoca evet bu sezon Bcl'de final oynattı ama bizi ileriye taşıyabilecek bir hoca değil.

Hocam bazı şeyler bağıra bağıra yapıldığında sinir bozuyor ben insanları anlıyorum. Yani Delgado, Palmer, Blumbergs, Young, Wallace bu adamların patlayacağını biliyorduk bas bas bağırdık. Pistiolis dönemi aynı şey Raymar Morgan'lar falan. Bunlar salt koç aklıyla olan işler değil. Orda birileri var, ısrarla bunları yapıyorlar. Ya da yapmak isteyenin önüne geçmiyorlar. Geçecek akıl gerekiyor her şeyden önce.

You've mentioned budget and injuries as challenges this season. What will it take for Galatasaray to balance domestic and European success going forward?

For long-term success, it starts with local players, like Panathinaikos and Olympiacos.

They bring the right atmosphere. We need to recruit the right Turkish players.

And secondly, chemistry. Not just for one season. You need a core that stays for at least three years, like Spanish clubs do.

If James Palmer is our top scorer in the Top 16 this year, then he has to stay next season too. And if we need one more local piece, we add it – but the chemistry must remain stable.

- Ömer Yalçınkaya (basketnews / 16 Mayıs 2025)

Takım kurmaya gerek yok.. Biz kadıya derdimizi anlatıyoruz, kadı bize..

Geri