• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025-2026 Sezonu Öncesi Hazırlık Dönemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ozan K.Ş.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:00
Puanları 0
Çözümler 0
@Ozan K.Ş.
Zamanında yönetimden birkaç kişiye sorduğumda kadın ve erkek takımlarının sayfaları ayrılamaz gibisinden cevaplar almıştım. Demek ki ayrılabiliyormuş. Kurumsallık olarak çok geç kaldık çok. Umarım bu hamle diğer branşlara da örnek olur. Voleybolda da aynısının yapılması gerekiyor.

Ben bu hamlenin zamanında yapılamama sebebini tek adminin tüm hesapları idare etme zorunluluğundan kaynaklandığını düşünüyorum. En başından o hataları yapmamalıydık bana göre.

🗣️ Işıl Alben: "Takımımız çok iyi bir yapıyla kuruldu, çok dengeli ve mücadele gücü yüksek bir takım olduk. Hem savunmayı hem hücumu aynı derecede efektif oynayabilen bir takımız. Birbiriyle uyumu iyi sağlayabileceğini düşündüğümüz oyuncuları tercih ettik. Benim çok içime sinen bir takım oldu. İzlemekten de çok keyif aldığım bir takım oldu.

WNBA’deki oyuncumuz Johannes hariç yabancı oyuncularımız da takıma katılacak. Johannes muhtemelen WNBA'de final oynayacak. 24'ünde sahamızda oynayacağımız EuroLeague ön elemesi maçında Johannes dışında tam kadro olmayı planlıyoruz. (GS TV)

İş Türk oyunculardan başlıyor. Türk oyuncular takımı ne kadar sahiplenip, ne kadar mücadele ederse yabancı oyuncu da ona ayak uyduruyor. Onun için biz Türk oyunculara öncelik verdik ve onları bitirdik. Türkiye Ligi'nde 3+2 kuralı var. Ben burada rakiplerimize ağır basacağımızı düşünüyorum. "

🗣️ Işıl Alben: "Taraftarlarımızı salona çekmek için iyi transferler yaptık, iddialı bir takım kurduk. Mücadeleci bir takım kurduk. Ben antrenmanları izlerken çok keyif alıyorum çünkü tek bir top için bile müthiş bir mücadele oluyor. Antrenmanda böyle oluyorsa maçlarda bizi ne bekliyor ben heyecanlanıyorum.

Hala bir kıta dışı hakkımız da var. Gerek kalır mı bilemiyorum, açıkçası kadromuzun da yeterli olduğunu düşünüyoruz ama ihtiyaç halinde orada cebimizde o silahımız da var.

2014'de Ahmet İpekçi'deki o atmosfer kadın basketbolda Avrupa'daki en iyi tribündü. Bu sene o atmosferi yaratırsak taraftarlarımızın gücüyle bizi kimse karşımızda duramaz."

🗣️ Işıl Alben: "Awak Kuier çok atletik, smaç basabilen bir oyuncu ve çok iyi bir karakter. EuroLeague tarafından da öne çıkarılan bir oyuncu. Genç bir oyuncu."

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kamp süreci ve ve röportajlar da başladığına göre bu takım için de ufak bir analiz yapalım. 2024-2025 sezonunda mutlak Eurocup şampiyonluğu için yola çıkan takımımız, büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştı diyebiliriz. 2023 sezonunda Eurocup finalde Asvel'e karşı ezici bir şekilde yenilen takımımız, 2025 sezonu son 16 turunda yine Asvel ile eşleşti. Bu sefer favori bizdik ama ilk maçı içeride yenmemize rağmen deplasmanda skandal bir maç oynayarak yine Asvel'e boyun eğdik. Sonrasında Türkiye Kupası çeyrek finalinde Beşiktaş'a da elenen takımımız, ligi üçüncü bitirdi. çeyrek finalde Botaş'ı rahat geçtiysek de yarı finalde Çukurova'ya karşı iki maçı da kaybederek sezonu tamamladı.

Bu sezona ise kadro açısından çok daha iddialı olarak giriyoruz. Euroleague'e girebilmek adına Sepsi ile iki maç oynayacağız. Bu maçları büyük bir aksilik olmazsa rahat geçmeliyiz. Kadromuzun kalitesi de buna uygun. Ki zaten oyuncuları da Euroleague oynayacağız diye ikna etmiştik.

Kadroya şöyle genel bakacak olursak yabancıların hepsinde değişim yaşadık. Vanloo, iki sezondur takımda forma giyiyordu. Gününde olduğunda çok iyi istatistikler de yakalayabiliyordu. Avrupa üzerindeki önemli oyunculardan biri. Fakat saha içinde kaybolduğu zamanlarda oluyordu. Bunu kadronun kalitesine de bağlayabilirdik. Fakat burada Oblak tercihi yapıldı. O da Vanloo kadar önemli, tecrübeli bir oyuncu. Son Euroleague şampiyonu apoletiyle geliyor. Vanloo kadar yüksek sayı istatistiklerine çıkamayabilir ama bu tercihten anlayacağımız kendisinden daha çok oyun organizasyonunda katkı yapması ve saha içi ve dışı liderlik yapmasını bekleyeceğiz.

Kısa rotasyonuna diğer eklemelerimiz Smalls ve Johannes. Smalls, WNBA dünyasından uzaklaşmış bir oyuncu. Bu sene bir takım bulabildi kendine fakat neredeyse hiç süre bulamadı. Avrupa'da özellikle Bosna pasaportu olmasıyla iki sezondur Euroleague takımlarında forma giydi. Fakat istatistikleri de iki sezondur fena değil. 10.8 sayı, 3.5 ribaund, 2.4 asist, 1.4 top çalma istatistikleri hiç de fena değil. Taşıyıcı bir oyuncu olabilir mi onu sezon içerisinde göreceğiz. Johannes ise 2023 finalinde en çok canımızı yakan oyunculardan biriydi. Avrupa'nın en önemli skorerlerinden bir tanesi. Senelerdir sadece Euroleague'de değil WNBA'de de önemli dakikalar ve süreler buluyor. WNBA sezonunun devam etmesi dolayısıyla takıma biraz geç katılacak ama katıldıktan sonra doğru kullanım ve rol ile beraber takımın ana taşıyıcılarından biri olacaktır.

Kısalarda yerli rotasyonunda Ayşe, Gökşen, Derin ve Sude'nin tutulmasını olumlu buluyorum. Yerli havuzundaki Fenerbahçe dışı oyuncuları çıkarırsak en iyi yerli rotasyonu bizde diye düşünüyorum ki Fenerbahçe yerlileriyle de pek ala rekabet edebilecek oyunculara sahibiz. Sehernaz bu sene takıma katıldı. Rotasyon için fazla olabilir mi diye düşünmüştüm fakat Ekrem hoca kendisine güveniyor. Ligde +2 kuralı da olmasıyla da süre bulacaktır.

Uzun rotasyonunda ise yabancı olarak Kuier, Juhasz ve Williams katıldı. Kuier, 24 yaşında ve hala çok büyük bir potansiyel. 2021 yılında WNBA'e 2.sıradan draft edilmişti. Çok atletik bir oyuncu. Bu potansiyelini WNBA'de açıkçası çok gösteremedi ve bu yüzden son 2 sezondur orada şans bulamadı. Fakat son sezon Euroleague istatistikleri etkileyici. Smalls ile Venezia'nın taşıyıcı oyuncuları olmuşlardı. Galatasaray biraz onun için de şans. Geçen seneki performansının üstüne de koyabilirse WNBA'de tekrar şans bulabilir. Williams ise büyük tecrübe. 10 senedir WNBA'de kendini kanıtlamış, rolü sabit birisi. Ligimizde de bir çok takımda forma giydi. İyi bir savunmacı. Pota altında tecrübesiyle saha içi lideri olabilecek bir oyuncu. Serbest atışları sıkıntılı diyebiliriz. Juhasz, ABD'de kolejden yetişmiş bir oyuncu. WNBA'de de forma giyen bir oyuncu. Bu sene oynamamayı kendi tercih etti. Avrupa'da ise bir önceki sezonuna göre bu sene gözle görülür bir yükselişi mevcut. Avrupa basketbol şampiyonasında da Macaristan milli takımının taşıyıcı oyuncularından biriydi. Galatasaray ie geçireceği bir sezon ile beraber Avrupa'da rüştünü iyice ispatlayabilir WNBA içinse daha önemli roller alabilir.

Uzun rotasyonuna yerli olarak Elif ve Şevval eklendi. Elif, genç yaşına rağmen önemli dakikalar ve istatistikler elde etti, kaptanlığa kadar yükseldi. Milli takımın da en önemli oyuncularından bir tanesi. Savunmada da temastan çekinmeyen, mücadeleden kaçmayan bir oyuncu. Yabancı transferlerimiz kadar önemli bir ekleme diye düşünüyorum. Şevval ise kolej kariyerinden sonra Türkiye'ye dönüş yaptı. Beklentilerin altında sezonlar geçirdi fakat onun da yaşı hala genç sayılır.

Takımı genel değerlendirecek olursak geçen seneye göre tabanı çok daha yüksek ama takımın tavanı ne kadar yüksek olur soru işaretleri mevcut. Euroleague ve ligde rekabetçi olacağız, burası kesin gibi duruyor. Fakat kupalara uzanabilir miyiz bunu sezon içerisinde oyuncuların gelişimi ve takımın uyumu gösterecek. Kuier mesela beklenen gelişimi kat edebilecek mi? Ya da takım oyun sıkıştığı anda o skoru bulabilecek mi? Burada özellikle beklenti WNBA patentli ABD'li skorer ve delici bir kısa oyuncuydu fakat şimdilik o tercih yapılmadı. Bir kıta dışı daha hakkımız mevcut. İhtiyaç halinde sezon içerisinde bir takviye daha olabilir. Sezon başlamadan bu tip bir oyuncuyu çözmenin daha kolay ve yararlı olacağını söyleyen çoktu fakat bu tip oyuncular genelde WNBA öncesi çok yıpranmamak adına takımlarla sezon ortasında sözleşme imzalayabiliyorlar. Takım bir çok maçı oyuncu ve oyun kalitesiyle yenecektir fakat Fenerbahçe, Prag, Valencia, Schio gibi maçlarda bunu çözebilecek mi yoksa hakikaten de böyle bir oyuncu lazım olacak mı daha önce dediğim gibi sezonun gidişatı biraz da bunu belirleyecek gibi duruyor. Benim bu takıma dair umudum var. Efsanemiz Işıl Alben, ilk menajerlik senesinde çok iyi bir sınav verememişti ama bu seneki tercihler çok daha düzgün duruyor. Ekrem hocaya zaten güvenim her zaman sonsuz. Bu sene bu takım adına son yılların aksine güzel ve rekabetçi bir sezon bekliyorum.

Sezon öncesi takım Dikran Gülmezgil turnuvasına katılacak.
Ayrıca Yunanistan da Olimpiakos ile hazırlık maçı oynanacak.

Genel olarak hem Ekrem Memnun hem de Işıl Alben'in hatta Ayşe Cora'yı da ekleyebilirim bu isimlerin konuşmalarında şu kısım pek içime sinmedi açıkçası. Üçü de hep bir ağızdan en güçlü kadro bizde değil demeye getiriyorlar. 2014'te de bizde değildi ama Euroleague kazandık diyorlar. İyi de dönem değişti. O zaman yapılabilen şeyler şu an yapılamaz. Her ne kadar erkek basketbol kadar zorlu bir mücadele olmasa da kadın basketbolda da seviye yavaştan yükseliyor. İyi oyuncular birçok şeyi bir arada yapabiliyorlar. Uzun oyuncuların bile orta mesafe atışı şart oldu.

Doğal olarak yapılması gereken Amerikalı şutör transferinin yapılmasını zorunluluk olarak görüyorum. Malum takım birçok yıldız isim almışken son olarak da Jonquel Jones transferini patlatmışken bizim de bu hamleye karşılık vermemiz gerekiyordu.

Smalls-Kuier ikilisi Venezia gibi rekabetçi olmayan bir takımın taşıyıcı oyuncuları olduğu için benim bu iki oyuncudan pek de umudum yok.

Teja Oblak oyuna yön verme konusunda önemli bir oyuncu ama skorer değil.

Marinne Johannes en iyi transferimiz ama özellikle önemli maçlarda pek de etkili olamıyor. Bu durumu geçen sene ÇBK Mersin'de gördük.

Elizabeth Williams ve Dorka Juhasz iyi oyuncular ve ribaund konusunda bizi rahatlatacaklardır ama serbest atış yüzdeleri çok düşük.

Rakip takım Emma Meesseman-Jonquel Jones ikilisini kurdu. Bu ikili New York Liberty takımında ilk 5 oynayan oyuncular. Bu durumda en az 2 oyuncu transfer etmemiz gerekiyor.
1 skorer yıldız kısa oyuncu ve 1 skorer yıldız uzun oyuncu gerekiyor.
Bu olursa Avrupa'da başarı gelir.

Geri