Arkadaş sporda dün yoktur. Bizim taraftar tuhaf. Yok ilkin ağlamasa şöyleymiş böyleymiş. Futboldada artık maçta yürüyen, koşacak mecali olmayan icardi olmasa 3 sene önce şampiyon olamazmışıZ vs icardiye bu haliyle bir 3 sene daha kontrat imzalamalıymışız vs. Basketbolda desen ne bitik adamlara yıllarca sözleşme verdik.İlkin ve Alexia ile şampiyonluğa oynanamaz mantığını anlayamıyorum. Onlardan daha genç ya da onlarla hemen hemen aynı yaşta olan ve onlardan net şekilde daha kaliteli olan bir yerli oyuncu yok ki ortada. İlkin'i dışarı koyduğunda onun yerini alabilecek yerli smaçör yok. Alexia'yı dışarı koyduğunda onun verdiği katkıyı verebilecek yerli pasör çaprazı yok.
Grobelna için bu yoruma katılıyorum. Onun yerine Haak ya da Boskovic olsa bu maçı 3-0 kazanır ve Vakıfbank maçını da kazanırdık. Ama takımımız diğer pozisyonlar için zaten en üst seviyede . (Yuan Yuan'ı da işin içine katarak söylüyorum)
İşin tekniği taktiği bir tarafa İlkin'in 2023 Kasım'ında Dursun Özbek'e ve yönetime gösterdiği tepki olmasa, onun Galatasaraylıların tamamını ateşleyen ve taraftarı takıma bağlayan ruhu olmasa bu takım buralara gelmezdi. İlkin 2024 yazında takımdan ayrılsa (ki böyle bir şey olsa kimsenin edebileceği tek bir kelime olamazdı) biz geçen sezon 7-8 olurduk. Bu yılda muhtemelen 7-8 olmaya uğraşırdık. Bu takım belli bir seviyenin üstündeyse ve hem ligde hem de Avrupa'da en tepeyi hedefliyorsa bu öncelikle Kaptan olarak başlattığı isyanın yüzü suyu hürmetinedir. Kötü oynadığında çıkar ve yerine Lukasik'e bırakır. Ama başaracağımız her başarıda onun ruhu ve takımı sahiplenmesinin büyük payı vardır. Ondan "İlkin'le bir yere varılmaz" ezberine ben katılmıyorum. Ne saha içinde ne de saha dışında.
İlkin sana şampiyonluk getirecek bir oyuncu değil, öyle bir hava yaratılıyorki ilkin olmasa ölecez bitecez geberecez. Birde ilkin haddinden fazla süre alıyor kötü olmasına rağmen ne arkada top karşılayabiliyor, nede maç sonunda bitirici smaç vurabiliyor. Düşünün haak, egonu, gabi,orro, eskilerden gamova vs ile bir takım kursak nostaljikler burda ilkin neden oynamıyor ağlamıştı diyecek.