• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Yakup Sekizkök

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:00
uzun soluklu bir iş olacağını düşünmüyorum. Sezon başlarında kötü sonuçlar gelince kendisiyle yollar ayrılacaktır. Böylelikle yine saçma bir zamanlamayla olan yeni koça ve Galatasaray taraftarına olacaktır...

Haziran ayında dediğim gibi... Tamamen salak saçma bir zamanlama. Sezonun yarısı gitmiş. Gelecek olan adama da bomba bırakacaklar. Ayrılık olacağı en başından belliyken niye sözleşme uzatırsın ? Bu adam değil, bu sözleşmeyi uzatma teklifi edenler suçlu. Asıl onlar kovulmalı !

Bu adamın başarılı olamayacağı daha geldiği gün belliydi. Çünkü öyle bir aurası yok. Kısa boylu, sönük, karizmatik değil; takımı ateşleyen, saha kenarında ağırlığını koyan bir profil de değil.

Başarılı olan koçlara bir bakın: Jasikevičius, Alimpijević, Ataman, Obradović, Ufuk Sarıca… Hepsinin ortak noktası belli; karizmaları var, kenarda duruşları var ve takımı anında yukarı çekebiliyorlar.

Nasıl yapmış bunu?
Şu sayfadaki haberde göreceğin borçların %80'i Ergin Ataman döneminden kalan borçlar. Takımın bütçesinin aşılması nedeniyle akıl dışı harcamalarla gelen borçlar. Bu borçlar nedeniyle 2018-2020 arasında büyük sıkıntı yaşadık. Transfer yasakları yedik. Borçlar ödenirken takımın bütçesinden kesinti yapıldı. Takımın geleceği karardı.

Tüm bunlar olurken de Ergin Ataman Anadolu Efes'in sınırsız bütçesiyle Micic - Larkin - Beaubois - Moerman ve başka yüksek maliyetli transferler yaparak keyif çatmaktaydı.

Şu sayfadaki haberde göreceğin borçların %80'i Ergin Ataman döneminden kalan borçlar. Takımın bütçesinin aşılması nedeniyle akıl dışı harcamalarla gelen borçlar. Bu borçlar nedeniyle 2018-2020 arasında büyük sıkıntı yaşadık. Transfer yasakları yedik. Borçlar ödenirken takımın bütçesinden kesinti yapıldı. Takımın geleceği karardı.

Tüm bunlar olurken de Ergin Ataman Anadolu Efes'in sınırsız bütçesiyle Micic - Larkin - Beaubois - Moerman ve başka yüksek maliyetli transferler yaparak keyif çatmaktaydı.

Haberi biraz daha araştırsan bu borcun neden olduğu öğrenebilirdin Ünal Aysal döneminden gelen bir durumdu bu ve bunun sebebi o dönem sponsorun verdiği paranın neredeyse tamamı futbola gittiki Ergin Ataman'da açıkladı bunu. Örneğin sponsorun verdiği yıllık 5 Milyon euro ile Tarık Çamdal transfer edildi.

Evet, geleceğimizi karartan Ergin Ataman'ı istemiyorum. Ne koç olarak ne de yönetici olarak.
Bu nasıl bir nefret? Üstelik tamamen boş bir bilgi ile.

Ergin Ataman bir gün basketbolun başına geçecek ve sizin gibiler de bunu engel olamayacak!

Bu nasıl bir nefret? Üstelik tamamen boş bir bilgi ile.

Ergin Ataman bir gün basketbolun başına geçecek ve sizin gibiler de bunu engel olamayacak!
Ergin hocayı sevmeyen bir FB'liler birde Erdal Avcı 😄

Ergin Ataman cok para harcayan bir koc ama karsiligini aliyor. Iyi oyunculari iyi oynatiyor finansal olarak iyi olursak Ergin Ataman gelsin isterim. Bunun disinda bu butcelerle kadro kurulacaksa Oktay Mahmuti gibi Yugoslav ekolunden gelmis koc isterim.

Ergin Ataman`in basarisini kucumsemiyorum bence Avrupa`da acik ara en basarili koc kendisi ama coachlarin oyun ve yonetim tarzlari farkli bizim de buna gore planlama yapmamiz lazim.

Umarim yine yugoslav ekolunden bir coach gelir.

Yani, yine Umut Çakır da olduğu gibi taraftarla inatlaşılan bir durum oldu ve sonunda yine er ya da geç taraftarın dediği oldu. Yönetim, belki daha önce düşünüyordu ama sadece bu kararın sorumluluğunu kendileri almak istememiş de olabilirler. Takıma değil şubeye genel bir reset atmak gerekiyrdu bunu da ilk Micov'un gelişi sonrasında da Yakup Hoca'nın gönderilmesiyle başladı. Kağıt üzerinde sorunsuz giden bir CL sezonu var ama hala transfer döneminin başında koşa koşa alınan oyuncuları yetersiz görüp sorunu hala transferde görünen bir noktada CL için final four oynamamız garanti miydi bende çok büyük bir soru işaretiydi. Ayrıca yine Yakup Hoca kağıt üstünde bize CL'de final oynatan hoca olarak anılacak fakat ligde alınan başarısız sonuçlar, taraftarla hiçbir bağ kuramaması ve son yılların en büyük bütçelerinden hala bir yapı çıkaramamasının sonuçları benim adıma Ergin Ataman sonrası dönem adına en büyük başarısızlıklar içerisine rahat bir şekilde girer.

Geri