• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2026/2027 Sezonu Kadro Yapılanması Ve Transferler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:01
Puanları 0
Çözümler 0
@GSbasket.Org
2026/2027 Sezonu Kadro Yapılanması Ve Transferler

Kadrodan öne karar verilmesi gereken bütçe. Rakibin seviyelerine çıkıp kafa kafaya oynamayı düşünüyor muyuz? Yönetimin salon yapılana kadar daha fazla bütçe vereceğini hiç düşünmüyorum.

Kadrodan öne karar verilmesi gereken bütçe. Rakibin seviyelerine çıkıp kafa kafaya oynamayı düşünüyor muyuz? Yönetimin salon yapılana kadar daha fazla bütçe vereceğini hiç düşünmüyorum.
İki maç için Breanna Stewart'a 500 bin dolar sözleşme vermişler. Bu saçmalık ile baş etmeyi düşünüyor musunuz hakikaten?

Saygılar.

İNŞALLAH bir fener şampiyonluğu da görmeyeceğimiz bir kadro kurulur..Yoruldum,sıkıldım bu Fenerbahçe Şampiyonluğu görmekten.. Galatasaraylı olarak bu işe çözüm bulamayacak mıyız …

Basketbol başta olmak üzere alt branşlara önem vermeyen, şikecilere her sene alt branşlarda şampiyonluk hediye ederken hiç bir mahcubiyet duymayan, yüzü kızarmayan, sıkılmayan yönetimler olduğu sürece gelecek sezon değil gelecek yüz sezon da aynı şekilde neticelenecektir.

Biz de 2 maçlığına A'ja Wilson'a 500 bin dolar vermeliyiz. Her şeyi bütçe kılıfına uyduramayız. Ayrıca kupayı alınca o 500 bin doların 200 bin doları bile çıkıyorsa ve yanına prestij de ekleniyorsa gayet de verilebilecek bir tutar. Burada bir sorun göremiyorum.

Sezon boyunca maksimum 10-15 maçta oynayan oynadığı maçlarda da yeterli katkı veremeyen Teja Oblak'a çok cüzi bir rakam mı verdik Euroleague şampiyonu olduğunda? Mutlaka ama mutlaka daha iyiyi hedeflemeliyiz. Ayrıca bu branşa gayet de iyi bir bütçe ayrıldı. Smalls, Oblak gibi ıskarta transferlerindense doğru bir transfer yapılabilirdi veya bu bütçe saklanıp aynı hamle bizden de gelebilirdi. Bu 2 oyuncu sezon boyunca ne katkı verdiler? EL'de son 4 e kalmayı başarı olarak görüyorsanız orası ayrı ama bütçemizin Fener hariç her takımdan yüksek olduğu düşünüldüğünde başarı değil.

Mehmet Cibara'nın açıklamasına gelirsek neden bu branşta olmaması gerektiğini görüyoruz. Sadece bu branşta değil kalan 3-4 branşta da olmamalı hangilerini yönetiyorsa. Bir de Cibara'dan başka yönetici denemeyip Cibara bu şubeler için en uygun isim diyenlerin de hangi mantıkla dediğini merak ediyorum. Cibara değil başka bir isim olsa Dursun Özbek'in idaresi altında aynı lafları edemez mi? Bu kadarını yapamaz mı? Gayet de yapar. Hatta daha iyisini yapar.

Mehmet Cibara'nın açıklamalarına bakarsak FB ile aynı seviyeye çıkmamız için 10 yıl felan süre istiyor sanırım. Bu adam bu şubelerin başına gelmiş en büyük felaket bence. Her fırsatta ezeli rakibini öven ve kendini daha aşağıda gösteren bu zihniyetten kurtulmamız lazım. Şubenin en tepesindeki adam ikinciliği başarı sayarsa aşağıda görev alanların şampiyonluk hayal etmemesi gayet doğal.

Biz de 2 maçlığına A'ja Wilson'a 500 bin dolar vermeliyiz. Her şeyi bütçe kılıfına uyduramayız. Ayrıca kupayı alınca o 500 bin doların 200 bin doları bile çıkıyorsa ve yanına prestij de ekleniyorsa gayet de verilebilecek bir tutar. Burada bir sorun göremiyorum.

Sezon boyunca maksimum 10-15 maçta oynayan oynadığı maçlarda da yeterli katkı veremeyen Teja Oblak'a çok cüzi bir rakam mı verdik Euroleague şampiyonu olduğunda? Mutlaka ama mutlaka daha iyiyi hedeflemeliyiz. Ayrıca bu branşa gayet de iyi bir bütçe ayrıldı. Smalls, Oblak gibi ıskarta transferlerindense doğru bir transfer yapılabilirdi veya bu bütçe saklanıp aynı hamle bizden de gelebilirdi. Bu 2 oyuncu sezon boyunca ne katkı verdiler? EL'de son 4 e kalmayı başarı olarak görüyorsanız orası ayrı ama bütçemizin Fener hariç her takımdan yüksek olduğu düşünüldüğünde başarı değil.

Mehmet Cibara'nın açıklamasına gelirsek neden bu branşta olmaması gerektiğini görüyoruz. Sadece bu branşta değil kalan 3-4 branşta da olmamalı hangilerini yönetiyorsa. Bir de Cibara'dan başka yönetici denemeyip Cibara bu şubeler için en uygun isim diyenlerin de hangi mantıkla dediğini merak ediyorum. Cibara değil başka bir isim olsa Dursun Özbek'in idaresi altında aynı lafları edemez mi? Bu kadarını yapamaz mı? Gayet de yapar. Hatta daha iyisini yapar.
Oblak için ıskarta transfer demek kadın basketboldan haberi olmamak demektir. Kadın geçen sene Euroleague şampiyonu yaptı takımını. Bizde sakatlık problemleri yaşadı ve beklentiyi karşılamadı diye çöp muamelesi çekmek saçmalık.

Bu takım bu sene hedeflerini gerçekleştirdi. Bütün kulvarlarda finale kaldık ama malesef karşıda geçebileceğimiz bir kadro yok. Hedefi daha büyütüp şampiyon olacağız diyorsak bütçeyi yükseltip karşı taraftan oyuncu çalmalıyız. Yoksa onları yine geçmek imkansız olur.

Cibaras saçmalamış adamlar yabancı kalitesiyle fark atıyorlar yerli oyuncuları fark etmiyor

Sponsor bulmak çok önemli. Kulüp kendi içinden o kadar bütçe çıkaramaz. Güçlü bir sponsor gelip yıllık 3–4 milyon euro civarında destek verse, ciddi anlamda rahatlarız.

Zamaninda Erkek basketbolda Odeabank markasıyla yıllık yaklaşık 10 milyon euroluk bir sponsorluk anlaşması imzalamıştık, yanlış hatırlamıyorsam.

Ama ülkenin ekonomik durumu ve yabancı markaların piyasaya girmemesi nedeniyle sponsorluk konusu şu an ciddi bir sorun.

Aynı sıkıntıyı Fenerbahçe de yaşıyor ama onların avantajı, kulübe ciddi maddi destek sağlayan güçlü iş insanlarının olması. Ali Koç, Hakan Safi, Ferit Şahenk gibi isimler var; say say bitmez, adamların zengin kaynağı çok.

Oblak için ıskarta transfer demek kadın basketboldan haberi olmamak demektir. Kadın geçen sene Euroleague şampiyonu yaptı takımını. Bizde sakatlık problemleri yaşadı ve beklentiyi karşılamadı diye çöp muamelesi çekmek saçmalık.

Geçen sene geçen sene de kaldı. Bu oyuncu 25 yaşında bir oyuncu değil ki aynı performansı gösterebilsin. Kadın basketbolda 32 yaşından sonra alınabilecek her oyuncuya temkinli yaklaşmak gerekiyor. Erkek basketbolda oyuncular 35 ten sonra düşerken kadın basketbolda 30-32 yaştan sonra gerilemeye başlıyorlar. Yaş aldıkça da potaya gitme yetenekleri düştüğünü göz önüne alırsak Oblak bana göre ıskarta bir transfer. Kadronda ABDli 2 tane kısa bulundurursun bir de oyuna çeşitlilik katayım diye Oblak alabilirsin ama bu kadroya bu yaşta bir oyuncu yaş alıp formu iyice gerilemişken alınıyorsa o transfer bana göre ıskartadır. Boşa yapılmıştır.

Cibaras saçmalamış adamlar yabancı kalitesiyle fark atıyorlar yerli oyuncuları fark etmiyor

Bence de asıl farkı yabancıları yaratıyor ama yerlilerden de Fenerle 4 maç yaptıysak Sevgi kadar katkı alamadığımızı düşünüyorum.

Oblak kadro mühendisliği olarak değerlendirildiğinde bence fena transfer değildi ama sakatlık sorunu yaşadı ve sezonu kapattı.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Oblak geçen sene sonu itibari ile gayet iyi trasnferdir. Bekleneni verememiş olması bu gerçeği değiştirmez.

Geri