• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

12 Mart 1921 ? İstiklâl Marşı'nın Kabulü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Onur Balcı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:36
Puanları 0
Çözümler 0
Web sitesi
www.gsbasket.org
@Onur Balcı
Okullarımızda, yazı tahtasının üzerinde bulunan değişmez 3 çerçeveden birisi olan ve bağımsızlığımızın sembolü İstiklâl Marşı'mızın kabulünün 88. yılına girdik.

İstiklâl Marşı hakkında kısa bilgi:
İstiklâl Harbi'nin başlarında, İstiklâl Harbi'nin millî bir ruh içerisinde verilmesi imkânını sağlamak amacıyla Maarif Vekaleti, 1921'de bir güfte yarışması düzenlemiş, söz konusu yarışmaya toplam 724 şiir katılmıştır. Kazanan güfteye para ödülü konduğu için önce yarışmaya katılmak istemeyen Mehmet Akif Ersoy, Maarif Vekili Hamdullah Suphi'nin ısrarı üzerine, İstiklâl Harbi'nin özellikle hangi ruh ve ideolojik çerçeve içerisinde verilebileceğini Türklere göstermek amacıyla, Ankara'daki Taceddin Dergahı'nda yazdığı ve İstiklâl Harbi'ni verecek olan Türk Ordusu'na ithaf ettiği şiirini yarışmaya koymuştur. Yapılan elemeler sonucu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda, bazı mebusların itirazlarına rağmen Mehmet Akif'in yazdığı İstiklâl Marşı kabul edilmiştir. Mecliste İstiklâl Marşı'nı okuyan ilk kişi dönemin Millî Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Tanrıöver olmuştur.

Mehmet Akif Ersoy İstiklâl Marşı'nı, şiirlerini topladığı Safahat'ına dahil etmemiş ve İstiklal Marşı'nın Türk Milleti'nin eseri olduğunu beyan etmiştir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0stik ... 5%9F%C4%B1

İstiklâl Marşı?yla ilgili gerekli bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Onur seni kutlarım...

mehmet akif ersoy'un ve osman zeki üngör'ün ruhları şad olsun,
ardında bu ülke için en önemli değerlerden birini bırakmış insanlar, umarım layık olabiliyoruzdur.

Allah bir daha bu ülkeye İstiklal Marşı yazdırmasın , ruhları şad olsun .. ;)

Akif nur içinde yat, bu memleketin evlatları seni unutmayacak.

Asım nesli diye diye sevinen ey koca Akif!
Şimdilerdeyse yurduna dolmuş binlerce "BEYAZ" arif...

Ruhun şad ola...

Türk milletinin maneviyatını en iyi şekilde dile getiren dizeleri bir araya getirmiş ünlü şairimizdir Mehmet Akif Ersoy. Kendisi yarışma sonucu kazandığı ödülü almamış, yazdığı şiirini Türk milletini ithaf etmiştir.

Kendisini Saygıyla Anıyoruz.

okulumuzdaki kanı bozuklar istiklal marşı sırasında ıslık ile marşı kesmeye çalıştılar ama biz daha çok bağırarak onlar yendik :P ,daha sonra da okul önünde bekleyen jandarma biraz geç kalsa araya girmese kan gövdeyi götürecekti malesef :oops: .

İstiklâl Marşı'nı bizlere armağan eden Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla anıyoruz.

Böyle bir ustanın eserini,okulda havam bozulmasın diye yada sabahları İstiklal Marşı okunacak diye geç gelenleri kınıyorum ! Halbuki böyle bir eseri okumamak gerçekten büyük ayıptır.Ruhun şad olsun Mehmet Akif Ersoy.

Bugün bir kez daha gururlandım.Bugün İstiklal Marşı'nın Kabulü için okulda tören vardı.Bugün o kadar önemli bir gün ki;İstiklal Marşı okuma şerefine layık olmakta varmış.Bu şerefi bana veren öğretmenlerine teşekkür ederim. İstiklal Marşı'nı okurken son kıtalarda gözyaşlarımı tutamadım.O kadar nacizane cümleler var ki okurken tüylerim diken diken oldu. İyi ki Türk'üm ve iyi ki böyle bir şansı okumak nasip oldu bana!

Vatanımıza bu güzel hediyeyi armağan eden Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla anıyoruz. Ruhun şad olsun...

Burak Ceyhan' Alıntı:
Bugün bir kez daha gururlandım.Bugün İstiklal Marşı'nın Kabulü için okulda tören vardı.Bugün o kadar önemli bir gün ki;İstiklal Marşı okuma şerefine layık olmakta varmış.Bu şerefi bana veren öğretmenlerine teşekkür ederim. İstiklal Marşı'nı okurken son kıtalarda gözyaşlarımı tutamadım.O kadar nacizane cümleler var ki okurken tüylerim diken diken oldu. İyi ki Türk'üm ve iyi ki böyle bir şansı okumak nasip oldu bana!

Vatanımıza bu güzel hediyeyi armağan eden Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla anıyoruz. Ruhun şad olsun...

Bu mesajı okurken hala böyle gençlerimiz de var dedirtip sen de benim gözlerimi doldurdun Burak,ben de sana teşekkür ederim...

Bu VATAN bölünmez bu böyle biline
Bu VATAN uğruna hazırız ölmeye!!!

Geri