15 Nisan 2007: Anıtkabirdeyiz!!!!

Herkesten bır tek sey rıca edıyorum kımse bu mıtıngı sol partılerın govde gosterısı olarak algılanması benı cok rahatsız edıyor..
Bu mıtıng Turkıyenın Gelecegı ıcındı bu Mıtıng Cankayaya ımamın cıkmaması ıcındı ..
Bu Mıtıng CUmhurıyet ıcındı.... !!!

Cumhurıyet ıcın ; yarın cok gec olabılır....

Burak Barut' Alıntı:
Herkesten bır tek sey rıca edıyorum kımse bu mıtıngı sol partılerın govde gosterısı olarak algılanması benı cok rahatsız edıyor..

Burak böyle bir düşünce mitingin özünü algılayamamış demektir. Çünkü o mitinge katılanlar arasında çok sayıda sağcı da vardı. Zaten belli bir görüşün hareketi olarak algılanmaması için partileri temsil eden nesnelerle girilmesine izin verilmedi.

Valla mitinge ülkücülerle komünistlerin bir arada katıldığını arkadaşlarımdan biliyorum. Varın siz düşünün gerisini.

Tandoğan meydanına saat 10'da gitmeme rağmen kalabalık yüzünden içeri giremedim. Yaşlı teyzeler, birbirlerinin kollarına girmiş yürüyorlardı. Amcalar, ablalar, abiler, yaşıtlarım öğrenciler, benden yaşça küçükler ve çocuklar ile bebekler; her yaştan insanı o yürüdüğüm 10 dk içerisinde gördüm diyebilirim.

Bir de Anıtkabir'de kuzenim cep telefonuyla çekim yaparken çok güzel ve dokunaklı bir sahne yakalamış. Bir asker gördüğü kalabalık karşısında gözyaşlarına hakim olamamış. Tabi ordaki askerler biliyorsunuz çakı gibi duruyorlar, hareket edemiyorlar. O anda, orada bulunan bir teyze, elindeki kumaş mendil ile askerin gözyaşlarını silmiş ve kalabalıktan bir anda büyük bir alkış kopmuş.

Kuzenimden alabilirsem buraya koyacağım, izlerken gözlerim dolu dolu oldu. Haber bültenlerinde jenerik olarak kullanılabilecek bir görüntüydü.

ADD'nin girişimleriyle düzenlenen; fakat kesinlikle siyasetin karışmadığı bir miting oldu. Atamızın bayrağını ve sözlerini içine sindiren herkesin sesiydi bu miting. Bu ülkede sağcısı da bayrağı için yaşıyor, solcusu da. Bayrağı ve Türklüğü içine sindiremeyen defolsun gitsin. Hele hele en önemli koltuğa hiç yanaşmasın.

Miting her ne kadar Erdoğan´ın Cumhurbaşkanı olmaması için yapılmış görünse de Erdoğan ve onun zihniyetine sahip olmayan Cumhuriyet değerlerine sahip çıkacak bir Cumhurbaşkanı adayı içindi. Ülke karanlık güçler tarafından karanlık günlere sürüklenmek isteniyor. Üzücü olan da çoğunluğun bu durumu görmek istememesi.

29 Nisan Pazar gunu'de Istanbul'da saat 14'de Caglayan meydanın da toplanılınıyor.

Tarih : 29 Nisan 2007 Pazar
Yer : İstanbul/Çağlayan Meydanı
Saat : 14:00

Tandoğan'da 1 milyon kişiydik. Türkiye laiktir laik kalacak dedik. Ancak bazıları bunu algılayamadı. Türbanı, dini siyasete alet edenler, tek başına iktidar değil de tek başına devlette olmak isteyenler, yarın bir kez daha görecekler ki, bu ülkenin gerçek sahibinin, cumhurbaşkanlığı makamının gerçek sahibinin HALK olduğunu.

Ve yarın, Tandoğan'daki Cumhuriyet mitinginden çok daha coşkulu bir miting olacaktır Çağlayan mitingi. 100 yıl öncesinin İstanbul hükümeti'ni kurmaya çalışanlara şimdi İstanbul'dan da tepki gelecek. İstanbul'daki herkesin bu yürüyüşe destek vermesi lazım.

Türkiye Devleti'nin yönetim Şekli CUMHURİYETTİR. Türkiye, laiktir laik kalacak.

Çankaya'nın yolları Cumhuriyet rejimine karşı çıkanlara, şeriatçılara, diktatörlere, yobazlara kapalıdır.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ; ŞEYHLER, DERVİŞLER, MÜRİTLER VE MECZUPLAR MEMLEKETİ OLAMAZ! -Mustafa Kemal ATATÜRK-

Haydi Çağlayan'a!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dün burada düzenlenen Cumhuriyet Mitingine katıldım. Televizyonlardan da izleyenler vardır belki. Buradaki ortam çok güzeldi dün. Cumhuriyetimize sahip çıkmak adına çok güzel bir miting oldu. Aşırı sıcak bizi çok zorlasa da üzerimize düşeni yaptığımıza inanıyorum. Umarım bu yapılanların karşılığı alınır.

13 Mayıs ve 20 Mayıs tarihlerinde İzmir-Alsancak'ta iki tane miting olacak.Bilmeyen İzmir'lilere burada duyurulur.Ben yine yerimi alacağım orada Cumhuriyet'imize sahip çıkmak için.

Tam Bağımsız Türkiye İçin Cumhuriyet Mitingi

13 Mayıs 2007 Pazar günü, saat 12.00'de Gündoğdu Meydanı'na...

Anıtkabir Yürüyüşüne sınavlarım dolayısıyla gidememiştim; fakat bugünkü mitinge katılacağım. Katılımın 2 milyon kişiyi bulması bekleniyor; bu da beni heyecanlandırıyor.

İzmir'e yakışan bir miting oldu. Yaklaşık 2 milyon kişinin olduğu söyleniyor.

Aşırı sıcağa rağmen bütün İzmir oradaydı. Çevre illerin de katılımıyla demokratik bir buluşma oldu.

Yunanlılardan sonra da denize dökülenler oldu!

Mitingde gördüğümde beni en fazla heyecanlandıran vatan haini ! Nazım´ın şiiri oldu.

"Siz toprak altında ulu köklerimizsiniz
yatarsınız alkanlar içinde.
Şehitler, Kuvayi Milliye Şehitleri
Siz toprak altında derin uykudayken
düşmanı çağırdılar
Satıldık uyanın...!
Biz toprak üstünde derin uykudayken
Kalkıp uyandırın bizleri,
UYANDIRIN BİZİ...
Şehitler, Kuvayi Milliye Şehitleri
Mezardan çıkmanın vaktidir... "

Damat Ferit´leri, Ali Kemal´leri, Molla Sait´leri toprağa gömenler uyanıyor. Elbette bu durumdan rahatsız olanlar olacaktır. Çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz !