16/17 Sezonu Genel Değerlendirme & Yorumlarınız

Bugünkü yenilgiyle birlikte sezonu kupasız ama istediğimiz şekilde kapatıyoruz.

Son senelerin en düşük bütçesiyle, tamamen yeni bir yapılanmayla başladık sezona. Şubenin en şaşalı dönemlerini yaşatmakta en büyük pay sahibi olan Ekrem Hocanın son yıllarda yaşadığı birtakım olumsuzluklar onu çok yıprattı ve kulüp takımlarını bir süreliğine bırakma kararı aldı. Uzun yıllar takıma aşıladığı son topa kadar mücadelenin ve savunmanın, hocanın takımdan ayrılmasıyla sekteye uğrayacağını düşündük. Lakin son EuroBasket şampiyonu ve Olimpiyat madalyalı apoleti taşıyan Marina hocamız aynı oyun felsefesini devam ettirdi hatta üstüne bile koydu diyebiliriz. Bugün belki seriyi 3-0 kaybettik ama en gurur duyduğum sezonlardan birini oynadık. Ligde bizden pahalı 5-6 takım olmasına rağmen ligi 3. bitirdik, ECW'de yarı final oynadık. Ve en önemlisi sezon başında küme düşmemeye oynar denilen takım gelecek sezon için hakettiği yer olan EuroLeague vizesi aldı.

Kaybedilen maçlarda bile son topa kadarki mücadelemizi asla esirgemedik. Bütün oyuncular sahada %100'lerini verdiler. Kaybettiğimiz maçlarda bile mücadele eksikliğinden değil, kadro kalitesinden ve dar rotasyondan dolayı yenildik. Bu yüzden takımı ve hocayı bir kez daha tebrik ediyorum, inşallah seneye o kupaları da alacağız.

Marina hocamız sezon başında çok iyiydi lakin Aralık-Mart arası formsuzdu. Son 2 aydır eski formuna döndü ama tabi eksikler ve kadro kalitesiyle buraya kadar oldu. Yurtdışında yaptığı bir röportajda kendisine bu takımı kümede tut denilmesine rağmen bununla kalmayıp takımı ligde ve Avrupa'da yarı finale çıkarttırmak herkesin yapacağı bir iş değil. Bu bile gelecek sezonlar için sözleşmesini uzatmak ve iyi bütçelerle çalışmak için bir sebep.

Oyuncularımızın 1 sezonluk performansını yorumlayacak olursam;

Moriah Jefferson: Sezon başından beri takımın skor yükünü çeken yegane unsur oldu. Yeri geldi 30 sayı attı, yeri geldi savunma yaptı. Sadece 23 yaşında ve ilk yurtdışı macerasını yaşadı. Seneye eğer takımda kalırsa çok daha iyi performans göstereceğine eminim.

Işıl Alben: Zirve yaptığı 13/14 sezonundan beri performansı düşüşte olsa da Jefferson'la birlikte guard rotasyonunu iyi tamamladılar. Bugünkü maçta da tek başına direndi. Seneye daha az süre alması taraftarıyım. Çünkü artık +25 dakikayı kaldıramıyor kendisi.

Yvonne Anderson: Yorum yaparken en zorlandığım oyuncu. Sezon başında yapılan birçok olumsuz yorumu bizlere yedirdi gösterdiği performansla. Sadece iyi bir skorer değil aynı zamanda iyi bir savunmacı ve takımın dinamosuydu. Sakatlıktan sonra ECW lisansı iptal edilip yerine Traore'nin oynatılmasıyla olası bir şampiyonluğu kaybettiğimizi bile düşünüyorum. WNBA'e gidiyor diye ne kadar sevindiydik lakin play-off maçları yaklaşıyorken aniden gitmesi ve takım arkadaşlarına ihanet etmesi yakışmadı. Kendisini basketbol yönünden iyi, karakter olarak kötü hatırlayacağım.

Cansu Köksal: Süre bulduğu maçlarda iyi performans gösterdi. Özellikle sezonun son maçlarında dar rotasyonun da olmasıyla iyi süre aldı. Gelecek sezon değişecek yabancı kuralıyla ve genç yaşını da göz bulundurursak gelecek sezon kalması gereken oyunculardan biri.

Deniz Çolakoğlu: Yetenekli bir oyuncu değil ve istikrarsız bir oyuncu. Bir maçta 4/4 üçlük atıp sonraki maçta 0/7 de atabilir. Bu sezon dalgalıydı. Daha iyileri bulunabilir.

Maryia Papova: ECW gibi seviye için fazla bile geldiğini söyleyebiliriz. Savunması iyi olmasa da hücumda özellikle garip ama isabetli şut tarzıyla hatırlayacağız. Zaten Parker, Gruda, Stokes, Quanitra gibi oyuncular karşısında ne kadar savunma yapabilir orası da ayrı konu tabii.

Astou Traore: Kadın basketbol takımı tarihimizin en başarısız transferi olabilir. 35 yaşında ve bu zamana kadar kayda değer bir başarı göstermemiş bir oyuncuyu aldık ve hatta ECW'de Anderson yerine lisans çıkarttık. Maljkovic hocamızın yaptığı nadir hatalarından biri. Kendisini hep "Traore'den bir steps daha" söylemiyle hatırlayacağım.

Kristine Vitola: Yetenek bakımından üst düzey bir oyuncu değil, zaten Avenida'dan aldığımızda kendisi as pivot değil 3. pivottu. Biz onu as pivot olarak oynattık ve haliyle beklentimizi karşılayamadı.

#SarayınSultanları'na bu sezon gösterdiği mücadeleden ve yaşattığı gurur dolu maçlardan dolayı tebrik ve teşekkür ediyorum.

Küme düşmekten ciddi anlamda korktuğum bir sezonda yarı final oynayıp Euroleague bileti alarak yönetimi yine sıkıntıya sokan (!) tüm takıma teşekkür ederim.

Teşekkürler Marina Maljkoviç ve öğrencileri. Marina Maljkoviç sezon başında küme düşer, playofa giremez denilen takımla ligi 3. tamamladı ve tekrardan Euroleague de olmamızı sağladı. Eurocup'ta yarı final yaptı, beklenenin üstünde bir sezon geçirmemizi sağladı, hiç bir umudu olmayan insanları beklenti içine soktu, bazen bu kişilerden eleştiri aldı. Tam kadro çıkabilseydik en azından yarı final serisi son maça kalabilirdi ama iş bilmez yönetim sayesinde Yvonne Anderson takımdan gitti, Moriah Jefferson'da sakatlanması en azından bir maç kazanma şansımızı ortadan kaldırdı.

Sezon başından itibaren savaşan, mücadele eden tüm oyunculara teşekkür ediyorum. Bu takımla gurur duyuyorum, helal olsun Sarayın Sultanları.

Gelecek yıl Marina Maljkoviç'in kuracağı kadroyla Şampiyon olacağımıza inanıyorum.

Teşekkürler Marina Maljkoviç ve öğrencileri. Marina Maljkoviç sezon başında küme düşer, playofa giremez denilen takımla ligi 3. tamamladı ve tekrardan Euroleague de olmamızı sağladı. Eurocup'ta yarı final yaptı, beklenenin üstünde bir sezon geçirmemizi sağladı, hiç bir umudu olmayan insanları beklenti içine soktu, bazen bu kişilerden eleştiri aldı. Tam kadro çıkabilseydik en azından yarı final serisi son maça kalabilirdi ama iş bilmez yönetim sayesinde Yvonne Anderson takımdan gitti, Moriah Jefferson'da sakatlanması en azından bir maç kazanma şansımızı ortadan kaldırdı.

Sezon başından itibaren savaşan, mücadele eden tüm oyunculara teşekkür ediyorum. Bu takımla gurur duyuyorum, helal olsun Sarayın Sultanları.

Gelecek yıl Marina Maljkoviç'in kuracağı kadroyla Şampiyon olacağımıza inanıyorum.

Bizde başarıyı cezalandıran bir başkan ve yönetim ile bu çok zor malesef.
Önder Abi'nin de dediği gibi yönetimi zor duruma soktu.
Yönetim de madem öyle bütçen daha da düşecek diyecektir.
Bu yönetim fazlasını yapamaz...

800 bin euro gibi bir bütçeyle kurulan Kadın basketbol takımımız hem lig de hem de Avrupa da yarı final oynadı. Üstüne önümüzdeki sene için EL'de oynama şansını yakaladı. Yönetimin maçlara gelmeye bile tenezzül etmediği adeta dışlanmış bu oyunculara teşekkür edip aldığınız her kuruş helal olsun demekten başka söylenecek söz yok. Ayrıca özellikle sezonun llk yarısında ve birçok maçta oynanan basketbol izlemek bir basketbol sever için inanılmaz keyifliydi. ligdeki fb maçında 3.çeyrekteki inanılmaz oyun ise asla unutulmaz.

Bu bütçeyle bir firma takımı bunu yapsa oyuncuları ödüle boğardı sanırım...

Önümüzdeki sezon yönetimin son senesi ve tüm ağırlığını futbola verecek. Şimdiye kadar anlatacak başka şeyleri olmadığı için basketbol ve voleybol da gelen kupa ve finalleri genel kurullarda kendi başarımız diye anlatan yönetim erkek takımının bütçesini düşüreceğiz diyerek futbol dışındaki branşlara minumun seviyede tutacağının sinyalini vermişti. Yönetimi 2 yıldır çok iyi tanıdığımız için vizyonları Galatasaray markasının asla taşıyamadığı için bu vasıfsızlar heyeti gidene kadar şampiyonlukları/başarıyı unutmaktan başka çaremiz maalesef yok...!

Son düzenleme:
Beklediğimin üzerinde bir sezon geçirdik. Yönetemeyicilerimizin tüm çabalarına rağmen izlenilesi bir takım olduk. Tebrikler. Yeniden olmamız gereken yerde EL deyiz.

Oyuncular için bir kaç cümle:

Moriah Jefferson: Yıldızımız oldu. Galatasaray mı onun şansı o mu bizim şansımız bilemiyorum ama çaylak sezonu için ve de oyun tarzı için belki de en uygun ortama gelmiş. Seneye kalırsa ligde çok daha iyi performans göstereceğine eminim. Asıl soru şu: EL için yeterli olur mu? Gelişime açık ve özverisi yüksek bir oyuncu. Başaracaktır.

Işıl Alben: Fazla söze gerek yok; Lig, kupa, Avrupa, millî takım ve hepsinde aynı derece adanmışlık. Hayranlık duymamak elde değil. Ama Işıl' da insan; yanına mutlaka iyi, tecrübeli en az bir yadımcı şart.

Yvonne Anderson: Değerli bir parça, güveniler bir hucümcu, ortalama üstü savunmacı ve ihanetle hatırlanacak kötü bir son.

Cansu Köksal: Trasferinin kopardığı fırtınaya göre kötü, takım gerçekleri bakımından iyi bir sezon geçirdi. Bazı maçlarda çok çok faydalı oldu, Yaşı ve yabancıya verilmesi gereken dolarlar düşünülürse yeni sezon kadrosunda olmalı. Oyunda kaldığında da biraz ona biraz daha güvenilmeli.

Genç oyuncular: Gençlerle başarılı olmuş bir koç ile özellikle sezon başı çokça sahada oldular. Bu sezon onların parkeye çıkış yılı oldu. Gerçekten yetenekli gençler var bu nedenle oynayabilecekleri bir takıma oynatma şartı ile belkide 2-3 oyunculuk paket olarak verilmeli.

Maryia Papova ve Kristine Vitola: İyi niyetle mücadele ettiler ama yetenek seviyeleri yetersizdi. Üstelik oynatılmak istenen oyuna uygun gibi görünsede pozisyonları için ufak tefek kaldılar.

Deniz Çolakoğlu: Yeteneksiz, şutuna güvenilemez ve daha iyisi her zaman bulunur. Onun aldığı süreleri kadrodaki gençlere verelim.

Astou Traore: Avrupada onun için lisans çıkarmak bu şartlarda bile müzeye bir EC kupasına maloldu. Kötü transferdi.

Adlarını bile yazmaya gerek görmediğim diğer yabancı devre arası transferleri: Ucuz etin yahnisi...

Son düzenleme: