17/18 PTT Erkekler Türkiye Kupası

Şu sıralar Anadolu Efes'le, Fb Ülker+Doğuş çeyrek finalde karşı karşıyalar. Maçta son dakikada Efes'in 81-80 üstünlüğü var. Efes'te McCollum ve Dragic 5'ledi. Hakemler yine şaka gibi Fb lehine çok rahat karar veriyorlar.

İlk yarı finalist Darüşşafaka olmuştu bakalım Ergin hoca fenerden rövanşı alıp ikinci yarı finalist olabilecek mi?

Ergin Ataman, son maçta 100 sayı atacam diye her türlü ezikliği yapan Zeljko Obradovic ve takımına dersini verdi, darısı playoflara...

Helal olsun Ergin hocama. Hakemlere rağmen gerekli dersi verdi kibir abidesine. Biraz bütçeler eşitlensin, biraz efes o seviyeye çıksın o zaman görürüm kim kime 100 sayı atıyor. Ergin hoca bizdeyken de defalarca yendi bu adamın takımını bizim kadro iyiyken. Ligde de aynısı yap hocam, şunun havasını bi indir. Kudurdular bu akşam zaten.

Obradovic tam bir şero ya hakemler maç boyu feneri kolladı fenerli oyuncular bile şaşırdı son faul düdüğünde maç bitmiş hakemlerin yanına gidip itiraz ediyor. Ulan daha ne yapacaktı hakemler? Wanamaker'in atamadığını hakemlerden mi bekliyorsun? Tam dayaklık.

Vesely'nin 2 serbest atış kaçırması sonrası çıkan faul kararı skandal bir karardı. Ona rağmen Anadolu Efes maçı kazandı. Özellikle ilk yarı Efes sahaya iyi enerji koymasıyla aldı maçı.

Playofflarda sonuc belli. Efes deplasmanda falan mac alamaz bu hakemlerle. FB yine rahat rahat alacak ligi. Euroleague te de en kotu final de kaybederler. Final banko. Bu mac biraz zugurt tesellisi Efes adina.

Tek maçlı sistemler her sürprize açık. Şu an Avrupa'da Fenerbahçe'yi 3 maçlık dahi bir seride yenebilecek bir takım görmüyorum ben. Ama iş tek maç olunca iyi bir Darüşşafaka'nın bile yenmesi sürpriz olmazdı ki zaten elendikleri takım da ülkenin en iyi 2. kadrosu. Ergin hoca kavga dövüşten fazlasını ortaya koyup bir galibiyet elde ettiği için sevindim ama uzun vadede Efes'in işi pek iyi görünmüyor. Bugün Fener'i yendiler ama Dunston'ı 40 dakika oynatarak, Toney Douglas'ı rotasyona bile sokmayarak ve Simon'un pestilini çıkararak turnuvanın selametini kendileri açısından zora soktular diye düşünüyorum. Benim favorim Darüşşafaka bu yıl, hakikaten Blatt'in bilhassa düşük profilli takımlarla ortaya koyduğu karakter ve oyun tarzı, Obradovic'in büyük kadrolarla ortaya koyduğu becerileriyle yarışır. Bir tercih yapacak olsam Obradovic'in kıta tarihinin en iyi koçu olduğunu bilsem de Galatasaray'ın başında Blatt'i görmek isterim. Tabii oynattığı daha hareketli tarz ve yarattığı atlet takımların da bunda etkisi olabilir. Final maçı yarı finaldeki Daçka-Efes olacak gibi gözüküyor. Bakalım Efes bugün bitirdiği pili Daçka maçına kadar toparlayabilecek mi.

Akıllara durgunluk veren bir maç sonu izledik. Aslında hakemler tüm maç boyu savunma sertliği ve temaslı savunma konusunda FB'ye bir kredi tanıdı ama maç sonlarına doğru iyice zıvanadan çıktılar. Yahu çok şey istemiyoruz, yıllardır eşit ve adaletli bir yönetim bekliyoruz. Her defasında işleri çığrından çıkarmayı başarıyorsunuz. Basketbol liginin kalitesi zirve yaptı son yıllarda ama hakem yönetimlerinin nedense hep Fenerbahçe lehine işlemesinden gına geldi.

Ergin Ataman'ı tebrik ederim. Daçka-Efes yarı finalini izlemesi enfes olacak.

Efes Feneri yendi Daçka'da Efes'i yenerse şaşırmam,Daçka - Banvit veya Tofaş finali olur belki,atmosfer açısından Fb - Bjk finali iyi olurdu

Dün obra balonu resmen patladı. Geldiğinden beri kupayı bir kere balına kazanmış birisi. Bu sene kovulup, seneye TBL de görürsek hiç şaşırmam

Efes- Ülker Doğuş maçını yeni izleyebildim . Yazdıklarınızı ilk okuduğumda abartılı ve yanlı olduğunu düşünmüştüm , bu konuda şahsım adına hepinizden özür diliyorum . Gerçekten böyle saçma düdüklerin çalındığı bir maç (Şampiyonluğumuzun çalındığı sene bir yana ) izlemedim . Fenerbahçeli taraftarların youtube hesaplarında paylaştıkları videoları gördükçe daha daha acıyorum bunlara . Hakemlerin maçı katlettiğinden filan bahsediyorlar , yanlı yönetim vs var demişler. Bu kadar aciz ve basketboldan anlamayan taraftar grubunun , maça sinema izlemeye gelen grubun takımının bu kadar başarılı olması da çok acı bir gerçek . Hakemleri , Obra ' yı ve aciz basketbol kitlesini yenen Ergin Ataman ve takımını tebrik ediyorum .

TOFAŞ, baştan sona çekişmeli geçen maçta Sakarya Basket'i 80-78 mağlup etti ve yarı finale çıkan 3. ekip oldu. TOFAŞ'ta Sammy Mejia 29 sayı, 7 ribaunt, 5 asist ile karşılaşmanın yıldızı oldu.

Beşiktaş Sompo Japan, BANVIT'i 80-63 mağlup ederek yarı finale kalan son ekip oldu.

Yarı final eşleşmeleri:

Anadolu Efes - Darüşşafaka

TOFAŞ - Beşiktaş Sompo Japan

Henüz birkaç gün önce karşılaşmış Tofaş BJK yine karşı karşıya geliyor. En son ki karşılaşma gibi çok keyifli olacağını düşünüyorum yine.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi