#17 Martynas Pocius

İlk yarıyı Kuban karşısında takımımız 37-31 önde kapattı.

DK üçüncülük maçında ise Pocius'un ilk yarı itibari ile 8 sayısı, 3 ribaundu ve 2 asisti var. Sadece 11 dakika oynadı.

Pocius çok akıllıca oynuyor ve top eline yakışıyor. Hani şöyle bi alıp rahatça oyunu açıyor, penetreleri sağlam ve akıllıca sayılar buluyor , ayrıca hızlı bir oyuncu.

Fransa Litvanya'yı 95-93 yenerek bronz madalyayı aldı. Pocius 11 sayı 4 ribaund 3 asist ile oynadı. En kritik yerde 8 saniyede etrafına bakınacam diye topu rakip sahaya geçiremedi. Maçın kritik noktasıydı. Ha birde top kayıpları fazlaydı. Sonuç olarak olumlu bir turnuva geçirdi.

Jawai Aradori diyoruz ama beklentilerin fazlasıyla altında kalan isimde Pocius. Hem ligde hemde avrupada felaket bir üç sayı yüzdesi ile oynuyor. Sutu hiç mi hiç güven vermiyor. Markonun setlerini onda kullanıyoruz ama olmuyor. Hazırlanan pozisyonları bir bitirebilse Markodan aldığımız hücum katkısını ondan alabilmek çok farklı bir ivme yakalayabilirdik. Bol bol sut çalış.

Tırt. Başka da sözüm yok.
Bugünkü oyununu 5 maç üstüste devam ettirip bu iletiyi bana yedirir umarım. Ama bugüne kadar sürekli tırttı. Şut atarken keşke atmasa diyorum içimden.

Oyuna girdikce güven sorununu aşıyor. Sorumluluk almaya çalışıyor. Dün onun forvetten oyun kurması ikili oyun oynaması takımımız adına önemli. Litvanya milli takımında da bunları sık sık yapıyordu.

Arkadaşlar Pocius'un bel sakatlığını yeni atlattığını unutmayalım. Kaldı ki sakatlığı tam geçmeden oynuyor. Ağrıları da var. Oyuncularımız fedakarlık yaparak oynuyor. Buna Micov'da dahil 37'lik Kerem'de dahil. Dün pilimiz bitti. Yoksa rahat bir galibiyet alacaktık. Pocius'da kıpırdanma var. Bunu net bir şekilde söyleyebilirim.

Yaa arkadaşlar herkes kadro değerlendirmesi kısmında pociusa saydırıyor. Ama bu adam sakatlıktan yeni çıktı ve son iki maçta fena oynmadı. Ben daha iyi olacağını düşünüyorum sonucta top da getirebilme özelliği var delicilik özelliği de var. (sakatlık sonrası cok net göremedik bence göreceğiz). Bence takımda genel bir ahenk sorunu var sebebi bir çok şey henüz takım olamadık bir sürü sorun var herkesin malumu ondan kişilerin performansı da doğal olark düşüyor ya da birbirlerini tamamlayamıyorlar.

Bugün için hiç bir oyuncuya bireysel olarak da laf diyemem ortada takım yok. Sezona başladığımız takımdan Furkan, Jawai, Vuyukas, Smith, Aradori gitmiş. Her hafta sanki sezona yeniden başlıyoruz.