2.GSbasket.Org Basketbol Turnuvası

forumbanner.jpg



Senelerdir bazı sıkıntılardan dolayı düzenleyemediğimiz basketbol turnuvasının ikincisini gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra büyük aksilikler olmadığı sürece her sene düzenli olarak yapmayı planlıyoruz.

Turnuvanın kuralları ve katılım şartları aşağıda olup başvuru formu ektedir. Katılmak isteyenler formu doldurup turnuva@gsbasket.org adresine gönderebilirler.

Başvuru Formu

www.gsbasket.org tarafından düzenlenen Tek Pota Basketbol Turnuvası organizasyonunun sağlıklı bir ortamda geçmesi ve katılımcıların eşit ve Fair Play kurallarına uygun olarak bir turnuva geçirmesi için aşağıdaki kurallar GSbasket.Org Organizasyon Komitesi tarafından belirlenmiştir.

* Turnuvaya katılan her katılımcıdan sportmence mücadele etmesi, bu kuralları anlaması ve uyması beklenmektedir.

* Diğer katılımcılara, hakemlere veya GSbasket.Org görevlilerine yönelik hakaret ya da küfür içerikli konuşan ve/veya fiziksel saldırıda bulunan katılımcılar ve dahil oldukları takımlar otomatikman turnuvadan ihraç edilerek turnuva alanından uzaklaştırılacaklardır.

* Katılım payı; salon, hediyeler vb. gibi bütün masrafları hesapladıktan sonra bilahare GSbasket.Org Organizasyon Komitesi tarafından açıklanacaktır.

* Bu kurallarla ilgili herhangi bir soru için GSbasket.Org Organizasyon Komitesine başvurulabilir.

Turnuva Yönetimi:
GSbasket.Org Organizasyon Komitesi her durumda nihai karar verme hakkına sahip olacaktır. Oyun içinde olacak anlaşmazlıklar gerekli olduğu takdirde saha hakemi ve takım kaptanı arasında müzakere edilecektir, nihai karar saha hakemi tarafından verilecektir. GSbasket.Org Organizasyon Komitesi aşağıdaki koşullarda takımların turnuvadan ihracına karar verme hakkına sahiptir.

* Site/Forum Üyeliği: Turnuvaya katılacak tüm oyuncular GSbasket.Org site/forum dahilinde kayıtlı olmalıdırlar.

* Yanlış bilgi: Kayıt esnasında verilecek her türlü yanlış bilgi takımın turnuvadan ihracıyla sonuçlanır.

* Küfür içeren konuşmalar, saldırgan tavırlar: Diğer katılımcılara, hakemlere veya GSbasket.Org görevlilerine yönelik küfür içerikli konuşan ve/veya fiziksel saldırıda bulunan katılımcılar ve dahil oldukları takımlar otomatikman turnuvadan ihraç edilerek turnuva alanından uzaklaştırılacaklardır.

* İzinsiz oyuncu: Kayıt sırasında bildirilen oyuncular dışındakilerin turnuvaya katılması yasaktır, kayıt değişiklikleri ancak GSbasket.Org Organizasyon Komitesi tarafından onaylandığı takdirde geçerli olacaktır.

* Kimliği ispat: Her katılımcı geçerli ve fotoğraflı bir kimlik bulundurmak ve sorulduğu takdirde göstermek zorundadır. GSbasket.Org Organizasyon Komitesi turnuva sırasında herhangi bir anda kimlik kontrolü yapabilir geçerli kimlik ibraz edemeyen katılımcılar haklarını kaybederler.
Turnuva 15 yaş ve üzeri tüm katılımcılara açık olacaktır.

Maç Öncesi:
* Başvuru süreleri ilan edilen süre ile sınırlıdır, kayıt süresi bitiminden sonra yapılan başvurular kabul edilmez.


* Turnuva katılım bedeli takım başına 80 TL olup bu toplanan katılım ve sponsorluk (ARONEC) bedelleri turnuva giderleri ve ödüllere harcanacaktır.

* Tüm katılımcılar başvuru süresi içinde 3 asil 1 yedek 4 oyuncudan oluşan takımlarını kayıt ettirmelidir. Her bir takım en az 3 oyuncudan oluşur.

* Her takım kendi içinden bir oyuncuyu takım kaptanı olarak kayıt sırasında belirtmelidir.


* Turnuva ile ilgili bilgiler GSbasket.Org Organizasyon Komitesi tarafından takım kaptanı yoluyla takımlara iletilecektir. Kayıt yaptırdıktan sonra takım kaptanı iletişim bilgilerinde değişiklik olması durumunda mutlaka GSbasket.Org Organizasyon Komitesi ile iletişim kurularak bildirilmesi zorunludur.

* Gerekli olduğu takdirde GSbasket.Org Organizasyon Komitesi katılımcı sayısını belirli bir sayı ile kısıtlayabilir bu nedenle kayıt süresi sonuna kalmadan erken kayıt yaptırılması tavsiye edilir.

* Takım listeleri ancak başvuru süresi içinde değiştirilebilir. Turnuva başladıktan sonra takımlarda değişiklik yapılamaz.

* Maç yer, tarih ve saatleri GSbasket.Org Organizasyon Komitesi tarafından www.gsbasket.org adresinde ilan edilecektir, tüm takımlar maç saatleri ile ilgili doğru bilgileri almak ve buna uymak zorundadır.

* Takımlara tüm oyuncuları ile maç saatinden 15 dakika önce turnuva alanında bulunmaları tavsiye edilir.

* Her iki takımda ısınma süresinde aynı sahayı paylaşırlar, özel bir durum olmadığı takdirde tüm takımlara 10 dakika ısınma süresi tanınacaktır.

* Saha yalnızca o saat diliminde maçı olan takımlara tahsis edilir.

* Oyun esnasında sakatlık, faul cezası veya oyundan atılma sonucu oyuncu sayısı üçün altına düşebilir ve oyun 2 veya 1 oyuncu ile tamamlanır.

* Turnuvaya katılan her bir oyuncu yalnızca bir takımda yer alabilir. İki ayrı takımda aynı oyuncunun yer aldığı tespit edildiği takdirde iki takımda turnuvadan ihraç edilir.

Oyun:
* Oyuna kimin başlayacağı kura (yaz tura atışı) ile belirlenir.

* Oyun yarı saha çizgisinden başlatılır top başlatacak oyuncuya bir rakip oyuncu (saha hakemi) tarafından verilmelidir.

* Top saha içindeki bir oyuncuya dokunduğu anda oyun başlamış olur.
* Top el değiştirdiğinde ve defans yapan takım ribaund aldığında veya blok yaparak topa sahip olduğunda topu üç sayı çizgisi dışına çıkararak atak yapmalıdır.

* Topu çıkaran oyuncunun her iki ayağının da üç sayı çizgisini
geçmesi gerekir.

* Bu kuralın ihlalinde eğer top üç sayı çizgisi dışına çıkarılmadan basket atılırsa hem basket sayılmayacak hem de top rakip takıma geçecektir.

* Oyuncu değişikliği istenildiği kadar yapılabilir ancak değişiklik sırasında top oyun dışında olmalıdır. Top oyuna girdikten sonra değişiklik yapılamaz.

* Her takım oyun içinde 1 defa 1 dakikalık mola alabilir, mola sırasında oyun saati işlemeye devam eder.

* Oyunun son 3 dakikasında molaya izin verilmez.

* Eğer bir oyuncu takım arkadaşı veya saha hakemi tarafından belirgin yaralanmasını tedavi etmesi için durdurulursa tedavisini tamamlatıp bir ölü top sırasında oyuna girebilir.

* Atak yapan takım basket attıktan sonra top defans yapan takıma geçer (basket atıp tekrar topa sahip olup başlamak mümkün değildir)

* Top eğer saha çizgilerine veya çizgi dışı alana değerse, panya arkasına geçer ve/veya pota destek konstrüksiyonuna değerse top oyundan çıkmış sayılır.

* Panya yüzü, alt ve yan kenarları oyun alanı içinde kabul edilir.

* Atak sırasında basket olmadan dışarı çıkan toplar defans yapan takıma geçer.

* Yukarıdaki kuralların ihlali durumunda top rakip takıma geçer.

* Zaman geçirmeye izin verilmeyecektir, her ne kadar 30” kuralı işletilmiyorsa da saha hakemi inisiyatif kullanarak oyalanarak zaman geçiren takımlara uyarı verebilir ve topu rakip takıma geçirebilir.

Puanlama:
* Üç sayı çizgisi içinden atılan her basket 1 puan, üç sayı çizgisi dışından atılan her basket 2 puan olarak hesaplanır.

* Faul atışları 1 sayı olarak hesaplanır.

* Maçlar 20 sayı veya 15’zaman sınırı ile limitlidir. İki sayı fark ile 20
sayıya ilk ulaşan takım veya 15’ sonunda önde olan takım oyunun galibi olur.

* Eşitlik halinde kura ile topa kimin sahip olacağı belirlenir ve ilk basketi atan takım oyunun galibi olur. Eğer 5’ içerisinde herhangi bir takım sayı atamazsa oyunun galibi kura ile belirlenir.

Fauller:
* İlk 6 faul için atış kullanılmaz ancak top faule maruz kalan takım tarafından oyuna sokularak kullanılır.

* Faul sonrası top orta saha çizgisi arkasından oyuna sokulur.

* 7. takım faulü ve sonraki her faul atış olarak kullanılır.

* Atış yapılırken yapılan faullerde eğer atış sayı olursa faul sayılmaz ve oyun normal basket atışı sonrası gibi devam eder. (Sayı geçerli olup faul sayılmasa da ilk 6 faul içinde takım faulünden sayılır)

* İlk 6 takım faulü sonrasında atış yapılırken yapılan faullerde eğer atış sayı olursa basket sayılır ve faule maruz kalan oyuncu ayrıca faul atışı kullanılır.

* Üç sayı çizgisi dışında atış halinde yapılan fauller 2 atış olarak kullanılır.

* Faul atışı sonrası sayı yapılıp yapılmamasına bakılmaksızın top diğer takım tarafından üç sayı çizgisi dışından oyuna sokulur.

* Sportmenlik dışı faullerde faule maruz kalan oyuncu bir serbest atış kullanır sayı olup olmamasına bakılmaksızın aynı takım üç sayı çizgisinin gerisinden topu oyuna sokar.

* Teknik fauller saha hakeminin inisiyatifine bağlıdır.

* İlk teknik faul, faul atışı ve top kaybıyla sonuçlanır.

* Bir oyun içinde iki kez sportmenlik dışı veya teknik faul alınması oyundan ihraçla sonuçlanır.

* Fauller hakemler tarafından kaydedilir.

Oyun Sonu:
* Her takım bir sonraki maç zamanını öğrenmek zorundadır.

Tartışmalı Haller:
* Saha hakeminin kararları nihai kararlardır.

* Yalnızca takım kaptanı, hakem ve GSbasket.Org Organizasyon Komitesi yetkilileri ile iletişim kurabilir.

* Ebeveynler, antrenörler, seyirciler veya diğer oyuncular müdahalede bulunmamalıdırlar.

* Özellikle ebeveynler ve antrenörlerin yalnızca seyirci olarak turnuvada yer almalarını rica ederiz.

* GSbasket.Org Organizasyon Komitesi yetkilileri aşağıdaki hallerde oyuncu ya da takımı turnuvadan ihraç edebilir.

** Kayıt edilmemiş oyuncu oynatımı.

** Mükerrer oyuncu kullanımı (Bir oyuncunun iki ayrı takımda oynaması)

** Kayıt sırasında yanlış bilgilendirme.

** Sportmenlik dışı her türlü davranış.

** Küfür ve kaba konuşma.

Sağlık Kuralları:
* Turnuvaya katılan her oyuncu spor yapmaya engel hastalığı olmadığını beyan eder. Turnuva esnasında oluşabilecek her türlü sağlık sorunu ile ilgili olarak Gsbasket.Org sorumlu tutulamaz.

* GSbasket.Org Organizasyon Komitesi oyun alanındaki herhangi bir oyuncuyu spor yapmasına engel sağlık nedenleriyle diskalifiye etme hakkına sahiptir.

* Saha hakemleri oyuncuların taktığı takı ve mücevherlerin rakip takım ve/veya kendilerine zarar verebileceğini fark ettikleri takdirde çıkartmalarını talep eder.

Turnuva İptali:
* Turnuva gerektiği takdirde belirtilecek ileriki bir tarihe veya belirtilmeyen bir tarihe ertelenebilir.

Bu turnuvanın öncelikle eğlence ve sportmence yarışmaya yönelik olduğunu hatırlatırız.





GSBasket.Org Organizasyon Komitesi adına

Arda EZER
GSBasket.Org Organizasyon Komitesi Başkanı



GSBasket.Org Organizasyon Komitesi Üyeleri :

* Önder ÇİÇEKOĞLU
* Savaş KARADAĞ
* Kerem SEÇER
* Şamil TURANÇİFTÇİ
* Arca YILDIRIM

* Tanju ÇİÇEK
* Aras KAFKASLI
* Onur UNCU
 
Turnuva konusu açıldıktan sonra bazı arkadaşlar tarafından bana çeşitli iletişim araçlarıyla geri dönüşler oldu ve haliyle bazı soruların cevapları isteniyor. Bu soruları cevaplandırmak gerekirse:

1. Turnuva başvuru tarihi 20 Mayıs Pazar günü sona eriyor ve herhangi bir aksaklık olmazsa katılımcı takım sayısına göre, belirtilen günlerde ikişer ya da üçer saat olmak üzere 26 Mayıs Cumartesi ve 27 Mayıs Pazar günleri turnuva gerçekleştirilecektir.

2. Turnuva yeri Istanbul Avrupa tarafında rahat ulaşımı olan bir salon olacaktır. Kesin olmamakla birlikte Abdi İpekçi Spor Salonu' na çok yakın olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi' nin Zeytinburnu Spor Tesisleri ilk etapta düşünülen turnuva yeridir.

3. Turnuva katılımı için takımınızı oluşturup başlıktaki ilk mesajda link verilen Başvuru Formu' nu eksiksiz doldurup, turnuva@gsbasket.org adresine mail göndermeniz yeterli olacaktır. Takım başına 80 TL katılım bedelini ise elden ya da banka vasıtasıyla son başvuru tarihine kadar organizasyon komitesine ulaştırmanız gerekmektedir.

4. Turnuva; 15 yaş üzeri tüm site/forum üyelerine açık olacaktır ve başlığın açıldığı tarihten sonra site/forum üyeliklerini gerçekleştirenlerin herhangi bir takım kadrosunda bulunmasına izin verilmeyecektir.
 
Kerem´im, futbol turnuvası olsa şimdiden ödülü almaya niyetli derim ama basketbolda çantada keklik değil ödül senin için. Gerçi benim için futbol, basketbol ya da diğer branşlar fark etmez, ödüle yaklaşma ihtimalim yok. : )

Şaka bir yana şampiyon olan takımın her oyuncusuna, Erkek Basketbol takımımızın şampiyonluk kupasını kaldıracağı maça bilet olabilir. Ne de olsa zamanı geldiğinde o biletler çok değerli olacak.
 
Çağrı, bu organizasyonun amacı forum üyelerinin birbiriyle kaynaşmasını sağlamak, aile havasını "tekrar" yakalayabilmek bir nevi. Bu şartlarda foruma üye olmayan arkadaşlarının organizasyona katılırsa pek doğru olmaz.

Kerem´in bahsettiği gibi forum içerisinden takım kuramayacak arkadaşlar isimlerini buraya yazarsa bu organizasyona katılabilir.
 
Turnuvaya katılma imkanım yok ama izleyici olarak gelebilirim Twitter'daki transfer tartışmaları baya ilgi çekici zaten :)
 
Organizasyon Komitesi Başkanımız sayın Arda Ezer ile görüşebilirsiniz. O açıklamadan bize açıklamak düşmez. :)
 

Üst