2. Maç | Galatasaray 92 - 54 Rollis Zwickau

Gruptaki ikinci maçımız aynı gün 18:00'de oynanacak.

RSC Rollis Zwickau

Avrupa Sıralaması: 4

58fzr.jpg


Almanya'nın en başarılı tekerlekli sandalye basketbol takımlarından olan Rollis Zwickau, 1998-99 sezonundan bu yana mücadele ettiği Bundesliga'yı sürekli ilk üç sırada bitirmeyi başardı. 2004 ve 2006 yıllarında Andre Vergauwen Kupası'nı müzesine götürmeyi başaran Zwickau ekibi, 2009 yılında Engelsiz Aslanlar ile oynadığı Şampiyonlar Kupası finalini kaybederek ikincilikle yetinmişti.

İki Bundesliga, iki Almanya kupası şampiyonluğu bulunan Rollis Zwickau, bu sezon Bundesliga'yı ikinci sırada tamamladı.

İstanbul'a Nasıl Geldiler?

Euroleague 1 elemeleri, A Grubu'na ev sahipliği yaptılar ve grupta ülkemizden Beşiktaş, İspanyol Fundosa, Fransız Hyeres Handisport ve İtalyan Stefano ile aynı grupta mücadele ettiler. Zayıflamış kadroları ve dar rotasyonları ile ev sahibi olmalarına rağmen birincilik adayı değildiler ancak ikinci olarak gruptan çıkmak için Beşiktaş ve Hyeres ile mücadele etmeleri bekleniyordu.

Zwickau-Fundosa: 73-84
Zwickau-Beşiktaş: 69-86
Zwickau-Stefano: 67-59
Zwickau-Hyeres: 78-51

skorları ile tecrübe sahibi Zwickau 3 galibiyet, 1 mağlubiyet elde etti ve grubu Fundosa'nın ardından ikinci sırada tamamlayarak İstanbul'a gelmeye hak kazandı.

Takım Kadrosu

5 Raimund Beginski (2)
6 Bryce Doody (3,5)
8 Gunther Mayer (2)
10 Rostilaw Pohlmann (4)
11 Adam Erben (4,5)
12 Marcin Balcerowski (1)
14 Frank Oehme (1)

Yorum

Tecrübeli oyuncuların yanı sıra, Bryce Doody gibi bu isimlere oranla genç bir oyuncudan oluşan, dar rotasyonlu ancak kaliteli bir ekip. Skor yükü Doody ve Erben tarafından çekiliyor. Pohlmann ve Beginski bu isimlere destek veriyorlar. En büyük sorunları kısıtlı rotasyonları.

Çok ileriye gidebileceklerini düşünmüyorum. Grubu 3. sırada tamamlarlar ve Fundosa ile 5.lik maçı oynarlar. 6.lık onlar için yeterli olabilir. Yine de basketbolda ne olacağı belli olmaz.

Not: Takımımızdaki iki Polak, Filipski ve Piotr, Zwickau takımının eski oyuncuları.
 
Zwickau gücü belli bir takım. Tecrübeliler, son ana kadar zorlayabilirler. Sakin kalabilmek lazım. Kadro genişliğimiz ve onlara göre genç bir takım oluşumuz en önemli artılarımız.

Maç sonuna doğru yorulup, kopmalarını bekliyorum. Rahat bir galibiyet olmayabilir. Taraftar desteği önemli. Maçın 18.00'da olması güzel.

Ferit büyük ihtimalle bu maçta da oynayamıyor. Matt yine kritik durumda.
 
3-4 kisi takip ediyoruz maclari. Salondada 200 kisi. Yakisir. Keske org avrupada bi yerde olsaydi. Adamlar en azindan 500-700 kisilik salonlari dolduruyorlar.
 
bu kadin hakeme dikkat. yari final veya finalde canimizi sikabilir. salonda hatiri sayilir kalabalik olmasi gerek cünkü taraftar baskisinda kadin hakem bizi dograyamaz cekinir. ayni olaylar 2011de gecen sene zwickauda yasandi.
 
Sedat İncesu: Yarın daha önemli. Turnuva bizim için yarın başlıyor. Yarın salonu dolduracağımıza inanıyorum. Taraftarlarla da konuştuk bunu. Öğleden sonraki yarı final bizim için çok önemli.
 

Üst