2007-2008 Sezonu Genel Oyuncu Yorumları

Bende niyetleniyordum yazmaya ancak Can kardeş çok güzel bir yazı sunmuş bizlere..

Yazacaklarım ne eksik ne de fazla..

Teşekkürler Can Bulubay..
 
Tufan-Cüneyt-Gaines-Erdem-Fatih kesin kalmalı..

Dee-Murat-Hite-Cemal-Cenk-Johnsen kesin gitmeli..

Hüseyin ve Owens ta kararsızım..kalma opsiyonu olabilir ancak kalsada gitsede çok önemli değil bence..

Murat Özyer kesin gitmeli..3 ay önce gitmeliydi ya neyse..
 
Murat Özyer : Efendiliğinden ve Galatasaraylılığından hiç şüphem yok.. Ama bazı takıntıları var.. Taktığı zaman takıyor oyunculara.. Bazı büyük oyuncu kompleksleri falan var galiba.. Veya bazı oyunculara aşırı güveniyor.. 2 yıldır büyük başarılara imza attık.. Bizim için saygın coachlardan biridir. Fakat bu saygınlığını yitirmeden evel gitmesini isterim.. Yoksa saygınlığınıda kaybedebilir. Avrupa'da vizyonu olan, hedefleri büyük olan bir head coach daha iyi olacaktır.. Teşekkürler Özyer yaptığınız ve yaşattığınız herşey için.. Ama artık en azından " kendiniz ve Galatasarayımız için" lütfen bırakınız..

Dee Brown : Biz bu adamı çok abartmışız.. Bu yıl öyle aman aman bir basketbol oynamadı.. İlk başlarda oldukça iyiydi ve bizi belkide bu yıl şampiyonluğa götürür dediğim oyunculardan birisiydi.. Fakat ne olduysa bozdu kendini.. Bir dahada toparlanamadı.. Yarardan çok zarar verdi.. Özellikle ULEB CUP TOP 8'de yararlanamadık.. Duygusal olması çok kötü etkiledi onu.. Ailesini özledi maça konsantre olamadı, şu oldu bu oldu derken koca bir sezon geçti gitti... Yolu açık olsun, güle güle.. Avrupa'da oynayamayacağını gösterdi.. Gelişim liginde başarılar kendisine..

Britton Johnsen : İlk geldiğinde kimileri Dirk Nowitzki gibi bir oyuncu falan diyordu.. ULEB CUP TOP 8'de iyi bir oyun sergiledi birde Beykoz maçında.. Başka iyi maçını hatırlamıyorum. Vizyonu için oynadı gibime geliyor.. ULEB'te kendini gösterip, TBL'de durdu. Yolu açık olsun, güle güle..

Robert Hite : Sezonun iyi isimlerinden birisi desem yalan olur sanırım.. Bazı yerlerde çok ciddi eksiklikleri var ama atletik olması bazı eksikliklerini kapatıyor.. Gelişme kaydedebilecek kapasitede ve gelişebilen bir oyuncu.. Her geçen gün yeteneğine birşeyler ekleyebilir. Potansiyeli var.. Gelecek sene kalması taraftarıyım.. Ama gidebilirde.. İstikrarsız ama yarar sağlıyor.. Gelecek sene daha iyi olabilir.. Gelişme sürecinde.. ;)

Charles Gaines : Bu adamı gönderenin aklından şüphe ederim.. 30 sayı fark atsakta, fark yesekte hiç kopmuyor oyundan.. Her zaman aynı mücadele, aynı hırs ve istek.. Kuşkusuz sezonun en iyi yabancısı.. KSK maçında yaptıklarından sonra gözümde tam bir Galatasaraylı oldu. Haksızlığa gelemiyor.. Agresif ve sert bir oyuncu.. GELECEK SENE MUTLAKA TAKIMDA KALMALI !!

Chris Owens : İstikrarsız oyuncularımızdan birisi.. Ama oda mücadeleyi asla bırakmıyor.. Hasta hasta sahaya çıkıyor, sakat sakat oynuyor. Dış atışlarda oldukça başarılı bir oyuncu.. Gerçekten kaliteli bir isim.. İçerde - dışarda şutları çok tehlikeli olabiliyor. Özgüveni yerine gelince çok tehlikeli bir isim haline geliyor.. Takımdaki en iyi yabancı oyunculardan 2.sırada gelir.. İstekli, hırslı ve mücadeleci.. Oyundan asla kopmuyor.. Fark atsakta, fark yesekte.. Gaines'ten sonra en yararlı ikinci oyuncu..

Fatih Solak : Zaman zaman kadroda kendisine şans buldu.. Kapasitesi, yetenekleri, potansiyeli ve yapacakları belli bir oyuncu olduğundan ötürü beni hiç yanıltmadı.. Her zaman elinden geleni yapmayı başardı. Herşey için teşekkürler.. Her ne kadar Özyer onu benchte unutsada o oyunda olduğu zaman çok iyi işler yaptı..

Erdem Türetken : Her ne kadar Özyer onu benchte unutsada o oyunda olduğu zaman çok iyi işler yaptı.. Gerek iç, gerek dış şutlarında isabetliydi.. Elinden gelenin en iyisini yaptı daima.. Geçen sene yükselen performansını bu sene sürdürmeye devam etti.. Çok kısıtlı zaman bulsada iyi işler çıkarttı.. Özyer'in gazabına uğradı diyebilirim.. Daha fazla süre verilse çok daha yararlı olurdu ve kendisini dahada geliştirirdi..

Cemal Nalga : Benchin müdavimi oldu adeta bu sene.. Zaman zaman iyi işler çıkarttı. Telekom maçında Wright'ı sakatladı belkide bize maçı o getirdi hiç belli etmeden.. Wright o güne kadar ULEB'in sayı kralı, ligin en iyi oyuncusuydu.. Wright'ı sakatlayarak oyuna devam edememesini sağladı ve o maçı kazandık.. Sahada olduğu sürece iyi işler yapmaya çalıştı. Hep mücadele etti, asla pes etmedi. Seneye
kiralanması veya takımda kalması taraftarıyım.. Her ne kadar Özyer onu benchte unutsada gelecekte çok iyi bir uzun oyuncu olacaktır. Her ne kadar boş smaç kaçırsada.. :)

Hüseyin Beşok : Hiç kuşkusuz sezonun en iyisiydi.. Hep aynı istek, hep aynı hırs ve mücadele.. Fark atsakta, yesekte hiç bırakmadı oyunu.. Hiç pes etmedi.. Takımı ateşlemeyi, taraftarı gaza getirmeyi bilen bir oyuncu.. İnanılmaz tecrübeli ve yetenekli.. ULEB CUP'ta ameliyatlı bir şekilde maça çıkmasıda ne kadar fedakar olduğunun kanıtıdır.. Gelecek sene mutlaka takımda kalmalı..

Tufan Ersöz : Geçen yıldan kalan sakatlığıyla boğuştu durdu.. Pek süre alamadı ama aldığı zamanda çok etkiliydi.. Gelecek sene çok daha iyi ve hırslı bir Tufy izleyebiliriz.

Cüneyt Erden : Kaptan kuşkusuz sezonun iyi isimlerindendi.. Avrupa'da tecrübesini ve kalitesini gösterdi. Yetenekli ve tecrübeli olduğu kuşkusuz.. Bazılarının gölgesinde kalsada çok iyi bir guard şüphesiz.. Şutör ve oyun kurucu özelliği oldukça yüksek bir oyuncu.. Gelecek sene takımda kalmalı...

Murat Kaya : Geçen seneden beri ısınamadım ben bu çocuğa.. Yok arkadaş yok.. Bir maç tam güzel oynuyor derken birşeyler yapıyor saçmalıyor. Yetenek katili.. Kalmalı veya Cemal gibi kiralık giderek biraz pişmesi gerekiyor.. Galatasaray formasının ağırlığını kaldırabilecek kapasitede değil şu an.. Yalnız gerçekten iyi bir oyuncu olabilir.. Potansiyel mevcut kendisinde..

Cenk Akyol : Zaman zaman maç seçti.. Hatta her zaman demek daha doğru olur.. Avrupa'da müthiş oynadı, lige dönünce aynı güzel oyunu gösteremedi. Amacı belli NBA'ye gidebilmek veya Avrupa'da daha yüksek kalitede bir takımda oynamak.. Türkiye'de oynayacağı 2 takımdada oynadı ve kendisi gibi oynamadığı sürece kadroda olamayacağını anlamıştır artık.. Potansiyel ve yetenek kuşkusuz var ama göstermek istemiyor.. Gelecek sene başarılar.. Ama takımda görmek isterim şahsen.. Tabii kendisini biraz daha toparlamalı..
 
Hüseyin Beşok: Türkiye'de kaliteli uzun sayısının çok az olduğu bir ortamda mutlaka elde tutulmalı. Zaten heyecanı ve fedakarlığı tartışılmaz. Belki yaşadığı sakatlıklardan belki yaşının ilerlemiş olmasından savunmada hareketli adamlara karşı yavaş kalıyor ve faul yapıyor. Hemen faul problemine girdiği için yabancı bir uzun alınmalı. Zaten bu seneki en büyük problemlerimizden biri buydu.

Dee Brown: İkinci yarının, final8 in ve playoffların hayal kırıklığı. Geldiği zaman herkeste büyük heyecan uyandırmıştı. ama olmadı. Winner özelliği yok, içeri penetresi yok, 3lüğü kısa mesafe şutu yok...yok oğlu yok. Bu sene en büyük problemimizdi. Yerine yine amerikalı terrel mcintriye , will bynum ya da badalonanın guardı gibi birisi alınmalı. Hem oynayıp hem oynattıran cinsten.

Cüneyt Erden: Bu sene yaptıkları unutulmaz. Bjk ya attığı 3lük için çok teşekkür ettim kendisine. Ama yine Torinoda 1/15 üçlük attı, Hüseyinle çok ciddi kavga ettiler. son maçlarda yine sinirine hakim olamadı. Bi yandan Asvel maçında takımı sırtlaması..Kararsızım , eğer Kerem Tunçeri gelirse gönderilebilir. Yoksa tutulmalı.

Gaines: İstikrarlı ve istekli bir oyuncu. Her maç elinden geleni yaptı, iyi oynadı, bazen çok iyi oynadı. Kenarda unutulduğunda sinirleniyor. Kazanma arzusu var. Mutlaka kalmalı.

Owens: Oynadı mı oynuyor. Gününde olmayınca çok kaçırıyor. Atletik özellikleri üst düzey, pota altı güçsüz takımlara karşı Gaines ile iyi ikili oluyorlar. yabancı dev pivot gelirse takımdaki rotasyona bakmak lazım.Daha iyisi bulunursa gidebilir.

Murat Kaya: En çok tartışılan isimlerden biri. Yetenekli olduğu kesin. Kendini geliştiriyor. Şutları yüzdeli, savunması iyi yolda. Kalsa iyi olur.

B. Johnnsen: Yetersiz kaldı. Daha fazla beklemeye gerek yok. Giderse kontenjan açılır.

Cenk Akyol: Sene başında takıma gelsin diye can atıyordum. Ancak bekleneni veremedi. Hoca bazen onu kenarda unuttu, bazen kendi soğudu oyundan. Yaşı genç. Bu sene kalırsa daha iyi şeyler yapabilir. Giderse de çok üzülmem.

Erdem Türetken: Girdiği her maçta maçın kaderini değiştiren adam oldu. Gerek rakip skoreri kilitledi, gerek skora katkı verdi. Hocanın onu seneye daha çok oynatmasını ümit ediyorum.

Fatih Solak: Bu sene oynatılmadı. Akılda sadece fener maçındaki savunması kaldı. Erdemden farklı olarak hucüma katkı sağlayamıyor. savunma sertliğinin arttırmak için ihtiyacımız olacak.

Robert Hite: Yıldız olmayı seven bir oyuncu. Hücümda ve savunmada güvenilecek birisi olduğunu gösterdi.Ulebte süreyi bol bulunca yaptıkları ortada. Avrupada yararlanmak için bile tutulabilir. Son maçlarda az süre alması akıllarda soru işareti bıraktı. sorunlu bir tip, Murat Hoca onun hareketlerine karşı pasif kaldı.

Tufan Ersöz: Sakatlıktan kurtulması temennimiz. Seneye çok yararlı olacak, eminim.

Cemal Nalga: Seneye takımda olması yerine başka bir takıma kiralanması daha mantıklı olur.
 
henüz Telekom maçları oynanırken yazdığım gibi, Dee Brown derhal (hiç beklemeden, acilen, arkasına bile baktırılmadan, istanbulda bir sabah daha göremeden, hatta as soon as possible, daha başka nasıl ifade edilebilirse öyle) gönderilmelidir. şu kesin ki, bu kadro onun yerine adam gibi bir 1 numarayla oynasa, şu anki konumundan çok daha iyi yerde olurdu.

Dee her türlü bu takıma zararlı olmuştur. birincisi onun yüzünden Cüneyt'ten verim alamadık, eminim ki tanıdığım-bildiğim Cüneyt 1. oyun kurucumuz olsaydı çok daha verimli olacaktı. ikincisi ligdeki en iyi yabancılardan biri olan Hite, Dee yüzünden 6.adam olmak zorunda kaldı ve bu da doğal olarak oyununu etkiledi.

Hite'ın dışında bana göre muhakkak kalması gerekenler ise Hüseyin ve eğer olabilirse Cenk Akyol'dur. hatta ben Cenk Akyol'un bonservisiyle alınması taraftarıyım. Cenk'in sezon içinde maçlarda en iyi oynadığı dakikalarda bile Murat hoca tarafından kenara çekildiğini çok gördüm.

aslında bu dediğim hatayı Murat hocanın, bu sene birçok kez yaptığını ve sıcak elli birçok oyuncuyu iyi oynarken kenara aldığını hatırlıyorum.

yani özetleyecek olursam muhakkak kalması gerekenler Hite, Hüseyin, Cenk Akyol ve belki biraz da Gaines'dir. diğerleri için olsa da olur, olmasa da olur diyorum.

Murat hoca ise, kafa kafaya gelen hiçbir maçta düzgün coaching yapamamış ve maç sonlarını iyi oynatamamıştır, ama bunu tecrübesizliğine vermek istiyorum açıkcası...
 

Üst