Bu konu baya gerilere gitmiş. Playofflar yaklaşırken biraz bu konuyada girmekte fayda var. Hem Taj Williams hem Vickie Johnsen hemde Sophia Young playofflarda mücadele edecekler.
Öncelikle normal sezonun bitmesine 3-4 gün kaldığını belirtmekte fayda var. Playoffa girecek takımlar belirlendi sadece yerleri değişebilir. Şuan ki tabloyu vermek gerekirse.
Batı
San Antonio 22 galibiyet 10 mağlubiyet
Seattle 21 galibiyet 11 mağlubiyet
Los Angeles 19 galibiyet 13 mağlubiyet
Sacramento 18 galibiyet 14 mağlubiyet
Doğu
Detroit 20 galibiyet 12 mağlubiyet
Connecticut 20 galibiyet 12 mağlubiyet
New York 18 galibiyet 13 mağlubiyet
Indiana 15 galibiyet 17 mağlubiyet
Tablo şuan böyle gözüküyor. Yerleri değişme ihtimali olanlar ise gruplarında 1. ve 2. sırada olan takımlar. Aslında şu tabloda da bence lider olmak çok önemli. Bayan basketbolunda saha avantajı çok önemli oluyor kanımca ki özellikle batıda Los Angeles ile karşılaşmak pek istemicektir takımlar. Ama piyangonun vuracağı takım Seattle gibi gözüküyor.
San Antonio için diyebileceklerim Becky Hammon etrafına toplanan bir takım gibi gözükselerde, Hammon'ın kötü oynaması onları pek etkilemiyor. Bunun başlıca iki nedeni;
1- Hammon kötü oynasa bile yanında her maç istikrarla her alana katkı sağlayan Vickie Johnsen'ın bulunması.
2- Pota altında ki Sophia Young ile Ann Wauters'ın her maç skor yönünden takıma büyük katkı vermeleri.
Ancak playofflar gelmişken Becky gibi birinin kötü oynayacağı düşünmemek lazım. Karşılarına büyük olasılıkla Sacramento Monarchs'ın geleceğini düşünürsek zor bir seri olacağı aşikar. Sacramento'nun en büyük avantajı kazanmayı bilen oyuncularla oynaması. Çoğu sezon pek şans verilmeyen bir takım olsalarda Wnba de şampiyonluk kazandıklarını unutmamak lazım ki o şampiyon kadrodan pekte giden oyuncu olmadı. En büyük kayıp Yolando griffith gibi duruyor. Ama yinede bayanların Jason Kidd'i Ticha Penicheiro, keskin sutör Nicola Powell ve her işi yapan Kara Lawson ile hiçte kötü olmayan bir dış kombinasyona sahipler ve bu 3lü yıllardır yan yana oynaması büyük avantaj.
san antonio kısmına gelirsek belkide en büyük avantajları pota altındaki iki verimli uzunun Sacramentoyu çok zorlayacak olması. Wnba in belkide en iyi uzun kombinasyonu san antonio. sophia boyu kısa olsa ama çok hareketli ve şutu çok iyi, Wauters ise ince ve uzun olması yanında çok doğru pozisyonlarda topla bulluşmasını bilen bir oyuncu olması bu ikiliyi "muazzam" sınıfına sokuyor. Dış oyuncularıda Sacramento ile boy ölçüşebilir ama biraz Powell'ı tutmakta sıkıntı çekebilirler. Ama herşeye rağmen san Antonio'nun tur atlaması yüksek ihtimal.
İkinci eşleşme ise Seattle-Los angeles... Valla zor bir seri olacağı kesin. Benim sezon başından beri şampiyonlukta ki en büyük favorim Seattle. Bunun nedeni de Swin Cash'in Seattle'a gelmesi. Çoğu kişinin gözünden kaçsada bence Cash, Wnba'in en komple oyuncusu. İlk 5 olarak wnba'in en iyi 5'ine sahip denilebilir Seattle için. Yolanda Griffith-Lauren Jackson-Swin Cash-Sheryl Swoopes-Sue Bird... Ama sakatlıklar yakalarını pek bırakmadı bu yıl Seattle'ın. Swoopes bayadır yok ve galiba sezonu kappadı. Lauuren Jackson ve Swin Cash'te baya maç kaçırdılar bu sene ki son oynadıkları iki maçtada yoktular. Durumları nedir bilemiyorum, araştırır playofflar başlamadan yazmaya çalışırım. ama bu oyuncular dönmezse Seattle şampiyonluk kelimesi hayal olur. Ayrıca şunu da belirtim, Swoopes'un yokluğunda benhten ilk 5'e yerleşen Tanisha Wright'ta fena olmayan bir sezon geçiriyor.
Los Angeles'a gelirsek kadroları ki özellikle forvet ve center pozsiyonlarında ki isimler rakipler için yeterince korkutucu. Çok beğendiğim hem 3 hemde 4 numarrada görev alabilen Delisha Milton Jones, yılın çaylaağı Candace Parker ve tabiki yılların Lisa Leslie'si ile ürkütücü bir uzun rotasyonu var. ama kısa rotasyonu pek beğenmiyorum Los Angeles'ın. Özellikle sue bird oradan çok ekmek yer gibime geliyor. Ama uzun rotasyonu bu kadar iyi olması Los angeles için yetebilir eğer sakatlar dönmezse Seattle adına. Özellikle cash ve Jackson sağlıklı dönerseler orada 3'e 3 savaşı izlemek büyük keyif olacak bizler için. Ama sue bird'ün dışarıda ağır basması ile Seattle'ı bir adım daha önde görebilriiz diye düşünüyorum.
Doğu konferansına gelirsek açıkcaıs ilk 2 sıradaki takımların Doğu finalinde karşılaşacaklarını düşünmektedim. Çünkü ne New York ne de Indiana, Detroit ve Connecticut'u zorlayacaklarını düşünmüyorum. İkiside 2-0 ile geçmeli çok muhtemel serilerini. O yüzden derin ayrıntıya girmiyorum doğu için final için birşeyler yazarım.
Serilerde 2 yapan kazanıyor Wnba de taki Wnba final serisine kadar. Bu da ayrı bir ayrıntı ama çnemli tabi. Hataya hiç yer yok Wnba de. Bir tane evinde maç verirsen herşey bozulabilir. Playoffları izlemeye gayret edeceğim, okulum izin verdiği sürece yine değerlendirmeyi burada yaprım. Diğer arkadaşlarımda ki bu sitede iyi bir Wnba potansiyeli olduğunu biliyorum yazarlarsa güzel olur.