2009-2010 Euroleague Sezonu

Şampiyon kim olacak?


  • Kullanılan toplam oy
    77
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
A.Çağlar TORUN' Alıntı:
Efes yine zorlandı ama bu sefer kazanmayı başardı. İşlerin kağıt üstünde temellenmediğinin çok iyi bir örneği aslında Efes Pilsen, kadro muazzam ama en az bir aylık periyot lazım onlar hakkında daha net konuşabilmek için. Denemeler yapıyor Ergin Ataman.

Bugün salonun dolu oluşu da çok önemliydi ayrıca, Ankara'dan da otobüs kalktı maça mesela. Abdi İpekçi'yi bir derbi maçı harici böylesine dolu görmeyi, hele ki bir Efes Pilsen maçında dolu görmeyi özlemişiz cidden. Azalmaz, artarak devam eder umarım.

Bu arada Avrupa basketbolu ile alakalı çok fazla Türkçe site yok malumunuz. Avrupa basketbolu bilgisine çok inandığım, güvendiğim bir arkadaşım yeni blog açtı. Blog yeni olsa da fikirin üstünden epey zaman geçti ve bu dönemde ortaya muazzam bir site çıkardı maliano. Bilgi konusunda zaten bir numaraydı benim gözümde, teknik detaylarla birlikte çok daha güzel bir yapı çıktı ortaya. Bir göz atmanızı tavsiye ederim..

http://maliano.blogspot.com/

Site açılmıyor bende.
 
Efesin bu yıl final-four filan yapacağına inanmıyorum...Yinede erken tabiki biraz zaman geçince daha net ortaya çıkacaktır durum...Ancak şu anda ışık verdiklerini söyleyemem kendi adıma...
 
Efes'te kasun neden bu kadar az süre alıyor anlamıyorum böyle bir pivot'a sahipler daha iyi kullanmaları lazım bence .. ayrıca 2-3 numaralarda 3 oyuncuları var smith,thornton,shumpert bence bu oyunculardan birinin yerine kaliteli bir oyun kurucu almaları daha iyi olurdu çünkü birde rakocevic var ..
 
Efes maçlarını izleyemedim, rotasyonu tam bilemiyorum ama Kasun zaten ancak 20 dk civarı oynayabilecek bir oyuncu. Yani kariyerinde hep öyleydi.
 
A GRUBU

İlk hafta Montepaschi Siena, Cibona deplasmanında mesaj verdi. Yaptıkları savunma final-four düzeyindeydi ki, maçtan sonra verilen bir röportajda geçen sezon kaçırdıkları final-four'u bu sezon kesinlikle elde etmek istediklerini söylediler. Siena, ikinci hafta Zalgiris karşısında da rahat kazandı.

Barcelona'da Siena gibi iki kolay galibiyet aldı. Bu iki takım grubun çok üzerinde olduklarını ve liderlik için aralarında oynayacakları maçların belirleyici olduğunu gösterdi.

Cibona, ilk iki maçını final-four'a aday iki takımla peş peşe oynayınca adeta "dağıldı". Kulüpte mali krizin devam etmesi büyük handikap... Üst üste oynayacakları FB Ülker, Zalgiris, Asvel serisinden en az iki galibiyet alamazlarsa top 16'ya katılma ihtimalleri çok azalır. Takımdan ayrılmazlarsa Gordon & Graves ikilisi bu maçlarda Marko Tomas'a daha fazla eşlik eder.

B GRUBU

İspanya liginde 0-4 ile devam eden Unicaja Malaga, Euroleague'de önce deplasmanda Partizan'ı, ardından Olympiakos'u farklı yenerek grupta liderlik için büyük avantaj yakaladı. Euroleague geleneği üst düzey olan Malaga için bu sürpriz mi, tabii ki değil...

Partizan, Amerikalılarını geç transfer etmenin bedelini hem Adriyatik liginde, hem de Euroleague'de iyi sayılmayacak bir başlangıç yaparak ödedi. Orleanaise ve deplasmanda Rytas'ı yenip galibiyet-mağlubiyet sayılarını eşitmek zorundalar.

Rytas'ın iki maçı kazanmasıyla grupta hesaplar karıştı... Gruptan çıkması mutlak görünen Olympiakos ve Unicaja haricindeki Efes, Rytas, Partizan üçlüsü top 16 için çarpışacak...

C GRUBU

Lottomatica Roma iki maçını da iyi oynayarak kazandı, üstelik gruba ilk iki torbadan gelen takımları yendiler. Represa'nın yerine geçen Nando Gentile'nin geçtiğimiz yılki performansı pek parlak değildi ama, bu sezon oluşturduğu kimya birçok takıma şimdiden ters gelmeye başladı.

Son dört yılın tamamında final-four oynayan CSKA, takımın iskelet kadrosunu korumayı başardı ama, Messina'nın kaybı takımın o muazzam savunma ve hücum sistemini bozmuş. Pashutin'in işi pek de kolay olmayacak...

D GRUBU

Real Madrid, Khimki'ye yenilerek başladı. Prokom'u rahat yendiler ama, Prokom'u yenmeyen kalmayacak sanıyorum... Darjus Lavrinovic ilk hafta kariyerinin en iyi maçını oynadıktan sonra, ikinci hafta da çok etkili oldu ve Zalgiris'deki günlerini hatırlattı. Madrid'de dış oyuncuların daha fazla katkı yapması lazım.

Panathinakos, bıraktığı gibi başladı. İlk hafta Milano'yu zor da olsa yendiler. İkinci hafta ise Khimki'ye "hoşgeldin" dediler!
 
Fenerbahçe Ülker İstanbul'da konuk ettiği Cibona Zagreb'i zor da olsa (herkes fark bekliyordu çünkü) 67-62 yenmeyi başardı. Oğuz Savaş 14, Ömer Onan 11 sayı ile çift hanelere ulaşan iki isimdi ev sahibi ekipte. Cibona cephesinde ise; Jamont Gordon 15 sayı ile maçın en skoreri olurken, bu sezon oynadığı üçüncü maçında Euro League'deki ilk sayılarını atan Antonio Graves ise 14 sayı kaydetti..

3. Haftada ilk günün skorları şöyle;

Fenerbahce Ülker - Cibona Zagreb : 67-62
Asvel Basket - Montepaschi Siena : 65-82
BC Olympiacos - Lietuvos Rytas : 97-73
Maroussi BC - Lottomatica Roma : 71-83
Asseco Prokom Gdynia - AJ Milano : 88-83
BC Khimki - EWE Baskets Oldenburg : 77-72
 
Fener-Montepaschi Siena maçında ilk yarıyı Fener önde kapatmış.Maçı izlemek için link falan varsa paylaşırsanız sevinirim.Teşkür :)
 
Siena'm zorlansa da aldı maçı. Darısı başımıza :)

Maç için şunu diyebilirim ki Ömer Aşık iki ucu keskin bir bıçak. Faulleri atsa sonuç böyle olmazdı.
 
87 -83 Siena kazandı.HA HA HA ... Darısı hafta sonuna.Yarın inşallah Efes kazanır.Maç Abdi İperkçi'de mi Efes'in?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst