2009-2010 NBA Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Von Wafer, Dallas'ta
NBA'de oynadığı takımlara olan katkısından çok şut seçimleri ve Kobe Bryant ile arasındaki gerginlikle anılan guard Von Wafer, Dallas Mavericks'le 10 günlük kontrat imzaladı.

"Tekrar NBA' döndüğüm için mutluyum. 10 gün olur, 20 gün olur farketmez ben yine de oyunumu oynamak ve daha iyiye gidebilmek adına bişeyler sergileyebilmek istiyorum." diyen Wafer, NBA' son dönüşünden sonra çıkardığı sorunlardan sonra dersler çıkardığını ve daha iyi olacağını söyledi. 2005 yılında 39. sıradan Lakers tarafından seçilen Wafer, 6.2 sayı, 0.8 asist ve 1.3 ribaunt kariyer ortalamalarına sahip.

Bu arada her ne kadar Amerikan Basını, çok emin şekilde açıklamalarda bulunsa da, Von Wafer'ın henüz NBA'in resmi sitesi nba.com'da isminin olmaması kafaları karıştırıyor.

CARTER SONUNDA BUNU DA YAPTI!..

NBA'in yıldız isimlerinden Vince Carter, takım arkadaşı Dwight Howard'ın rekorunu öyle bir kırdı ki kendisi bile bu işe şaşırdı...

Kısa süre önce düzenlenen NBA All-Star haftasonunda, Dwight Howard, otururken kaydettiği basketle rekor kırdı ve resmi olarak Guinness Rekorlar Kitabı tarafından kabul edildi.

Howard, yaklaşık 16 metreden otururken kaydettiği basketle NBA All-Star haftasonuna damga vuran isimlerden olurken Magicli yıldızın rekoru resmi olmasa da ciddi bir şekilde el değiştirdi.

Sercan Karabıçak' Alıntı:
CARTER SONUNDA BUNU DA YAPTI!..

NBA'in yıldız isimlerinden Vince Carter, takım arkadaşı Dwight Howard'ın rekorunu öyle bir kırdı ki kendisi bile bu işe şaşırdı...

Kısa süre önce düzenlenen NBA All-Star haftasonunda, Dwight Howard, otururken kaydettiği basketle rekor kırdı ve resmi olarak Guinness Rekorlar Kitabı tarafından kabul edildi.

Howard, yaklaşık 16 metreden otururken kaydettiği basketle NBA All-Star haftasonuna damga vuran isimlerden olurken Magicli yıldızın rekoru resmi olmasa da ciddi bir şekilde el değiştirdi.
Carter ne yapmış onu anlamadım.

Sercan Özbek' Alıntı:
[quote="Sercan Karabıçak":yzonzf77]CARTER SONUNDA BUNU DA YAPTI!..

Carter ne yapmış onu anlamadım.[/quote:yzonzf77]
Kendi pota altından oturduğu yerden sallama atış yaptı karşı potaya soktu süper bi video vardı orda gördüm :)

Rudy Memlekete Mi Dönüyor?
Portland Trail Blazers'ın atletik İspanyol guardı Rudy Fernandez'e, İspanya'nın devlerinden Real Madrid kanca attı.

Portland'ta rahat olmadığını söyleyen Fernandez, gelecek sezon ülkesine dönüş yapabileceğini söyledi. İstediği süreleri alamadığından şikayetçi olan yıldız guard, Eurosport'a yaptığı açıklamada nerede olursa olsun, basketbol oynamak istediğini, şu anki durumda hiçbir teklifi gözardı edemeyeceğini söyledi.

Fernandez'e eski takım arkadaşı ve vatandaşı Sergio Rodriguez'le birarada olmamaları sorulması üzerine:"Geçen sene Sergio ile farklı takımlardaydık ve ben benim oyunumu anlayan birinin olmamasının sıkıntısını yaşadım. İstediğim kadar top alamıyorum. Aldığım topları istediğim gibi kullanamıyorum. Tüm bunlar benim canımı sıkıyor." dedi.

Juventut Badalona'da yıldızı parlayan oyuncu bu sezon oynadığı 41 maçın hiçbirinde ilk beş başlayamazken, 8.6 sayı, 2.8 ribaunt ve 2 asist ortalamaları yakaladı.

Milwaukee Bucks, Indiana Pacers deplasmanında farkı birara 16 sayıya çıkardığı maçta oyunun son bölümünde rakibine yakalansa salondan 112-110 (30-31, 31-25, 28-21, 23-33)'lik skorla galip ayrılıp üstüste 5'nci kez kazandı. Bu sonuçla Milwaukee Doğu play-off sıralamasında Miami Heat'i de bir galibiyetle geçerek (29-28'e, 29-29) 7'nci sıraya çıktı.

Milwaukee'de John Salmons 20, Brandon Jennings 18 sayı, 7 asistle oynarken benchden gelip 21 dakika süre alan Ersan İlyasova, 6/7 iki sayı, 1/2 üç sayı, 2/2 serbest atış isabetle 17 sayı atarak takımının en skorer üçüncü ismi oldu. 1'i hücum 5 ribaunt alan Ersan, 1 de asist yaptı.

Takasla 18 Şubat'ta John Salmons 'ı Chicago Bulls'dan aldığı günden bu yana kaybetmeyen Milwaukee Bucks, en son 2007 yılının Kasım ayında üstüste 5 maç kazanabilmişti. Bu sezona kadar da Conseco Fieldhouse'da oynadığı son 9 maçtan da mağlubiyetle ayrılmıştı.

Karşılaşmanın ilk periyotunda son 6.50'ye 15-15'lik skorla girilirken 4.18 kala Indiana 20-15 öne geçti. Stackhouse ve Ersan İlyasova 'nın üstüste sayıları ile 1.19 Milwaukee farkı 1 sayıya (28-27) indirdi. İlk periyotu Indiana Pacers 31-30 önde tamamladı. 2.periyotta ilk 3 dakikayı 40-36 ile geçen Indiana, 4.15'e 51-45 üstünlükle girdi. 2.54 kala Bogut 'un basketiyle skor eşitlenirken (51-51) 2.10 kala Ersan İlyasova 'nın basketi Milwaukee'yi 53-51 öne taşıdı. Stackhouse ve Ersan İlyasova ikilisinin sayıları Milwaukee'nin devreyi 61-56 önde bitirmesini sağladı.

2.yarıya iyi başlayan Milwaukee, 8-1'lik seri ile 8.56 kala farkı 12 sayıya (69-57) çıkardı. Bogut, Brandon Jenningsve Mbah a Moute 'un sayıları ile 6.52 kala fark 13 sayıya çıktı (76-63) 3.20 kala Salmons 'un sayılarıyla fark 15 sayı oldu (82-67) Granger ve Dunleavy 'nin serbest atışlarına rağmen Milwaukee Bucks, 3.periyotu 89-77 önde tamamladı.

4.periyotun ilk dakikalarında fark 7 sayıya indikten sonra Luke Ridnour ve John Salmons ile yanıt veren Milwaukee, 7.26 kala 97-86 üstünlük yakaladı. Stackhouse ve Jennings ile 6 dakika skor 101-88 oldu. Earl Watson, Brandon Rush, Danny Granger ve Troy Murphy 'nin sayıları ile dönüş yapan Indiana, 4 dakika kala farkı 6'ya düşürdü (103-97) 2.14 kala da fark 3 sayıya (106-103) düşrü. 1.47 kala Jennings 'in basketi sonrasında Indiana 31 saniye kala farkı 2 sayıya indirdi (108-106) Salmons ve Granger 'ın karşılıklı serbest atışları ile 10 saniye kala skor 110-10 8 oldu. 8 saniye kala Brandon Jennings kendisine yapılan faulde serbest atışları kaçırmadı (112-108) 4 saniye kala Granger 'ın isabetsiz üçlüğünde TJ.Ford hücum ribaundunu aldı. Faul yapılan T.J.Ford 2/2 serbest atış atsa da Milwaukee Bucks maçı 112-110 kazandı.

Sercan Karabıçak' Alıntı:
Benchden gelip 21 dakika süre alan Ersan İlyasova, 6/7 iki sayı, 1/2 üç sayı, 2/2 serbest atış isabetle 17 sayı atarak takımının en skorer üçüncü ismi oldu. 1'i hücum 5 ribaunt alan Ersan, 1 de asist yaptı.
Ersan'ın bu kadar yüzdeli atması iyi olmuş.Şutunda istikrar sağlayamıyor ve çok gereksiz zorlamalar yapıyor kendisini göstermek için.Bu seneyi olabildiğince iyi geçirip yazın bol bol şut çalışmalı.Şutunu geliştirmeli uzun kolları ve mücadelesiyle savunmada iyi işler yapıyor.Ama sadece savunmayla olmaz.

Hidayet Bosh Olmasa Da Umutlu
Milli gururumuz Hidayet Türkoğlu, takım arkadaşı All-Star oyuncu Chris Bosh'un yokluğunu karşın, bu gece ki Cleveland maçı hakkında iyimser açıklamalarda bulundu. Cleveland cephesinde ise Shaq'ın durumu sıkıntı yaratıyor.

"O bizim organizasyonumuzun büyük bir parçası. Tüm yıl boyunca bizi taşıdı." diyen Türkoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Biliyorum özellikle güçlü takımlara karşı oynarken en iyi oyuncunuzun olmaması çok zor bir durum. Fakat bu diğer oyuncularımız için de kendilerini gösterebilmeleri açısından bir fırsat. Umarım iyi olucak ve diğer arkadaşlarımızın yardımıyla galip geleceğiz."

Bosh ise oynamak konusunda istekli olmasına karşın büyük olasılıkla maçı kaçıracağını açıkladı: "Her geçen gün daha iyi hissediyorum fakat mucizevi bir şey olmazsa oynayamayacağım sanırım. Fakat emin olun ki bu durumda olmak çok zor."

Cleveland Cavaliers'ta ise Shaquille O'Neal'ın Boston Celtics maçında başparmağını burkmuş olması sıkıntı yaratıyor. Şu an maç kadrosunda bulunmasa da kendini iyi hissetmesi halinde tekrar listeye girebileceği gelen haberler arasında.

Thabeet, D-League'te
Memphis Grizzlies, geride bıraktığımız yaz ikinci sıradan seçtiği pivot Hasheem Thabeet'i gelişim ligine(development league) gönderdi.

Seçildiği zaman otoriteleri ikiye bölen Thabeet çok tartışılmıştı. Bir kısım basketbolseverler, oyuncunun Connecticut yıllarını etkisi ve 2.21'lik fiziğinin de faydasıyla iyi bir savunmacı olarak yıldız olabileceğini düşünürken, daha büyük bir kesim ise oyuncuyu tam bir hayal kırıklığı olarak değerlendirmişti. Sonuç olarak Thabeet, D-League'e gönderilerek ikinci kesimi haklı çıkardı. Oyuncu D-League'te forma giyen en yüksek sıradan seçilmiş oyuncu oldu.

Bu sezon 50 maçta forma giyen Tanzanya asıllı Hasheem, ortalama 10.3 dakika süre bulup, 2.5 sayı, 2.9 ribaunt ve 1.2 blok ortalamaları yakalamıştı.

Vince Carter'ın oturarak attığı şut inanılmaz bir işçilik istiyor.Ama onu sokmak değil o montajı yapmak.Çok kesin konuşmayım bu işin uzmanı falan değilim ancak 7-8. saniye civarlarında top tam görüntüden çıkmak üzerekyen ışınlanırcasına hızlanıyo.Dikkatli izlerseniz belli oluyo.Yine de bilemem tabiiki.Arkadaşım söyledi bana da.Kafa yormadan anlamak imkansıza yakın.
Yine de adamlar biliyorlar işi...

Dallas Mavericks Atlanta Hawks'ı 111-103 mağlup etti.
D. Nowitzki 37 sayı , 9 ribaunt , 4 asist
J. Kidd 19 sayı , 16 ribaunt , 17 asist :roll:

NBA'in zaman zaman sorun yaratsa da önemli oyuncularından olan ve de bir süre önce Çin Ligi'nde mücadele eden Shanxi takımına transfer olan Stephon Marbury, takımının Lianoning'i 104-99 yendiği maçta bu ülkedeki ilk triple-double'ını gerçekleştirdi.

Maçta 26 sayı, 13 ribaunt, 12 asistle oynayan Stephon Marbury bu performansıyla büyük alkış alırken Shanxi taraftarını da adeta büyüledi.

Stephon Marbury, ligde 9 maçta 21.3 sayı, 10.0 asist, 6.2 ribaunt, 2.8 top çalma, % 47 toplam şut, % 38 üç sayı, % 84 serbest atış ortalama ile oynuyordu.

Jordan artık patron!

Basketbolun efsanevi ismi Michael Jordan artık NBA'de bir takım sahibi. 2006 yılında Charlotte Bobcats'in ortağı olan Michael Jordan, kulübün sahibi Bob Johnson ile hisselerin tamamını almak konusunda anlaşmaya vardı.

14 Kez All-Star seçilen ve 5 kez de MVP ödülü kazanan Michael Jordan 'ın bir son saniye üçlüğüyle kulübün hisselerine sahip olduğu ortaya çıktı. Çünkü takımı satmayı düşünen Bob Johnson 'dan hisseleri almaya çalışan bir diğer isim Houston Rockets'ın eski yöneticisi George Postolos'du.

Postolos'un hisselerin tamamını alması durumunda Basketbol Operasyonları Başkanı olan Michel Jordan 'ın kulüpteki varlığı da sona erecekti. Jordan 'ın etkinliğini devam ettirmesi için kalan hisselerin tamamına sahip olup Postolos'un kulübe girişini engellemesi gerekiyor. Öyle de oldu. George Postolos da Jordan 'ın kulübün hisselerini cuma gecesinden önce aldığını açıkladı.

Yaklaşık 278 milyon dolarlık değeri olan Charlotte Bobcats, Flight ve Dragons gibi seçeneklere rağmen takımın patronunun ismi Robert 'Bob' Johnson olduğu için Charlotte Bobcats adını almıştı

Sercan Özbek' Alıntı:
Dallas Mavericks Atlanta Hawks'ı 111-103 mağlup etti.
D. Nowitzki 37 sayı , 9 ribaunt , 4 asist
J. Kidd 19 sayı , 16 ribaunt , 17 asist :roll:
Josh Smith: 18 sayı, 11 ribaunt, 8 asist, 7 top çalma. İnanılmaz.Sabah dikkatli bakmamışım şimdi gördüm.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...