• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2011-2012 Transfer Haberleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Onur Yavuz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:03
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Walla isterse her maç 40 sayı atsın..Takımı yönlendirmeyi ve topu paylaşmayı bilmiyor..Alakasız tercihler yapıyor..

Zayıf rakiplere karşı onları da yapar.Rahat ol.Nba'in rol oyuncuları bile Avrupada fark yaratıyor.Jennings takımının en önemli 3 oyuncusundan biri.Her türlü fark yaratır buralarda

Fark yaratır da, Oktay Hoca bir periyottan sonra onun kafasında yarıklar da yaratır. Olum ben set çiziyorum, sen full isolation, man to man böyle iş mi olur :)

Fark yaratır da, Oktay Hoca bir periyottan sonra onun kafasında yarıklar da yaratır. Olum ben set çiziyorum, sen full isolation, man to man böyle iş mi olur :)

Oktay Hoca onu takım oyununa adapte eder o konuda rahat olun

Onur sadece istatistiklere bakıp yorum yapıyorsun. Eğer izlediysen maçlarını Jennings'in, insanların ne konuda çekindiğini farkedersin. Fark yaratabilir ama belirli bir düzen içinde oynayabilmesi açısından dizginlenmesi kolay bir oyuncu değil Jennings. İstediklerini, özellikle şut olarak, parkeye yansıtamazsa takıma zarar verir

Onur'da ayda yılda bir adam beğendi, onuda kimse beğenmedi:))

Onur sadece istatistiklere bakıp yorum yapıyorsun. Eğer izlediysen maçlarını Jennings'in, insanların ne konuda çekindiğini farkedersin. Fark yaratabilir ama belirli bir düzen içinde oynayabilmesi açısından dizginlenmesi kolay bir oyuncu değil Jennings. İstediklerini, özellikle şut olarak, parkeye yansıtamazsa takıma zarar verir

En az 10 maçını izledim.Evet bireyselliğe yatkın ama bunun için hayır denmez.Russel Westbrook'ta bireysel oynuyor düşününce.Westbrooka da hayır diyecekmiyiz?

Gelme ihtimali sıfır olan bir adamı niye tartışıyorsunuz anlamadım.

Ben Jennings'e de Westbrook'a da hayırı basarım. Zira o oyunculara vereceğim parayla, zaten Avrupa'ya alışmış, Avrupa basketbolunu bilen, basketbolu rulet gibi değil de mantığıyla, bilgisiyle oynayan bir guardı alırım.

Yalnız bu dediğim Oktay Hoca tarzı, sete, savunmaya, paylaşıma ve takım olmaya önem veren bir koçun takımı için geçerli.

Ben Jennings'e de Westbrook'a da hayırı basarım. Zira o oyunculara vereceğim parayla, zaten Avrupa'ya alışmış, Avrupa basketbolunu bilen, basketbolu rulet gibi değil de mantığıyla, bilgisiyle oynayan bir guardı alırım.

Yalnız bu dediğim Oktay Hoca tarzı, sete, savunmaya, paylaşıma ve takım olmaya önem veren bir koçun takımı için geçerli.

O avrupaya alışmış dediğimiz oyuncaların hiçbiri Westbrook yada Jennings kalitesinde değil.Ukic,Jasikevicius gibi oyuncuları tekme tokat kovdular Nba'den.Nba tuttunmak çocuk oyuncağı değil.Avrupanın en iyileri bile Nba'de toz duman oluyor

O avrupaya alışmış dediğimiz oyuncaların hiçbiri Westbrook yada Jennings kalitesinde değil.Ukic,Jasikevicius gibi oyuncuları tekme tokat kovdular Nba'den.Nba tuttunmak çocuk oyuncağı değil.Avrupanın en iyileri bile Nba'de toz duman oluyor

Onur Amerikalı oyuncuların Avrupa basketbolunda ne kadar zorlandıklarını da biliyoruz..Tim Duncan milli takımla bi maçta oynadıktan sonra bi daha gelmem ben demişti,resmen dayak yiyoruz gibi bi açıklama yapmıştı..

Aynı şekilde geçen sene Westbrook'un ve hatta Derrick Rose'un ne kadar silindiğini herkes gördü..O yüzden ben de söylüyorum ne Jennings ne Westbrook tarzı bi oyuncu almam..

Sen biraz o tarz oyunculara hayrınlık duyuyosun ve buraya gelip şov yapmalarını istiyosun..Burdaki çoğu diğer kişi de harlem de şov yapar gibi değil,aklıyla,oyunu bilerek oynayan oyuncular istiyo..

Ayrıca en az 10 maçını izledim nedir ya..10-15 maçta belli ediyo mu bi oyuncu kendini..Jennings sezona öyle bi başladı ki herkes hayran oldu,sonra da küfür etmeyen kalmadı..Oktay hoca zaptedebilir belki ama Oktay hocanın böle bi sorumluluğu mu var Allah aşkına..Oyuncu koça uyacak,koç oyuncuya değil..

Jennings'in İtalya kariyerinden maçını izleyen oldu mu hiç? Avrupa savunması karşısında nasıl ezildiğini görmüşsünüzdür o halde. Aynı adam gidip NBA'de 17 sayı ortalaması yapabiliyor işte, Avrupa'nın NBA'den farkı bu. Jennings'i Avrupa'da yerler, bu kadar basit. 2 sene oynayıp iyice alıştıktan sonra iyi katkı verebilir, ona sözüm yok ama Jennings'i alıp onun üstüne bir takım kurarsak vay halimize...

NBA'in yıllardır önemli rol oyuncularından olan Filip Murray'in Avrupa'da başarısız olduğu da çok taze. NBA'den oyuncu alacaksak bile, bu 2-3 ayrı takımda var olabilmiş ve istikrarlı bir oyuncu olmalı.

Onur kusura bakma abicim; ama klasik NBA hayranlığı görüyorum sen de. Doğru, o oyuncular yer bulamadı NBA'de; çünkü orada oynanan basketbol tamamen Westbrook tarzı oyuncuların etkili olabileceği şekle evrilmiş durumda. Bunu da biliyor olman lazım, argümanın kesinlikle yanlış.

Sen Westbrook, Jennings gibi oyuncuların gelip Avrupa'da Ukic ya da Maccabi zamanındaki Jasikevicius gibi Avrupa'da katkı verebileceğini düşünüyorsan, NBA hayranlığı gözüne perde indirmiş demektir bence.

Ek olarak, Durant'ın yerinde olsam play-offlarda resmen elimde sopayla kovalardım Westbrook'u bilimum şuursuzluğundan dolayı.

Westbrook ve inatla oyunu ona teslim eden Scott Brooks'ı,lütfen..

Bireysel olarak oynayan oyunculara zaten genel olarak karşıyım ama hele ki 1 numara da saçma sapan tercihler yapan oyuncuyu bırakın Gs'ye,Bostancı'daki basket sahalarına çağırmam oynamaya :D

İspanyol bir haber sitesinde Barcelona'nın Sada, Navarro, Ingles, Lorbek, Perovic, Mickeal dışında geri kalanlarla muhtemelen yolların ayrılacağını yazmış. Rubio zaten Nba'de şansını deneyecek. Vazquez'i de Orlando istiyordu. Ayrıca Vazquez'e Real'in de teklifi olacakmış. Neyse uzun lafın kısası geldğinden beri iyi bir katkı veren Alan Anderson bizim açımızdan düşünülebilir gibi. Keza Lakovic, Morris, Ndong gibi tecrübeli isimlerde ayrılacaklar listesinde gözüküyor. Ndong'da şık bir hamle olabilir gibi. Her ne kadar hücumda sınırlı olsa da.

Papaloukas NBA'ye de havlu bile sallayamazdi ama avrupada adam kral. Özellikle guard konusunda NBA ve avrupa arasinda cok fark var. oynanan basketbol cok farkli. NBA open court, avrupa set oynuyor. avrupada en üst düzeyde basari istiyorsan oyun kurucularin bir koc kadar oyun zekasi yüksek olmasi lazim.

Jennings'in İtalya kariyerinden maçını izleyen oldu mu hiç? Avrupa savunması karşısında nasıl ezildiğini görmüşsünüzdür o halde. Aynı adam gidip NBA'de 17 sayı ortalaması yapabiliyor işte, Avrupa'nın NBA'den farkı bu. Jennings'i Avrupa'da yerler, bu kadar basit. 2 sene oynayıp iyice alıştıktan sonra iyi katkı verebilir, ona sözüm yok ama Jennings'i alıp onun üstüne bir takım kurarsak vay halimize...

NBA'in yıllardır önemli rol oyuncularından olan Filip Murray'in Avrupa'da başarısız olduğu da çok taze. NBA'den oyuncu alacaksak bile, bu 2-3 ayrı takımda var olabilmiş ve istikrarlı bir oyuncu olmalı.

Jennings o zamanlar çocuktu resmen

En az 10 maçını izledim.Evet bireyselliğe yatkın ama bunun için hayır denmez.Russel Westbrook'ta bireysel oynuyor düşününce.Westbrooka da hayır diyecekmiyiz?

Ben ona da hayır derdim Onur. Oktay Hoca'nın sistemine uymayan oyuncular bunlar. Sen bireysel oynayan oyunculara hayranlık duyuyorsun galiba ama bu tip oyuncuların Avrupa basketboluna adını yazdırmaları pek kolay değil

Onur, Sarp tarafından yukarıda güzelce özetlenmiş aradaki fark.

Ben sana cevap vermekten bıkmam, her yazdığına mantıklı cevaplar verebilirim ama böyle şeyleri yazman senin hakkında düşünceleri değiştirir. Bir süre daha böyle yazmaya devam edersen insanlar senin adını gördüğünde mesajlarını okumadan geçecek artık.

Brandon Jennings çocuktu, 3 sayı ortalamasıyla oynadı, ertesi sezon ise birden büyüdü ve 16 sayı ortalama yaptı NBA'de, öyle mi yani? NBA ve Avrupa Basketbolu'nu 1-2 sene daha yakından takip etmeni öneriyorum.

Avrupa'da iyi iş yapan oyuncular NBA'de başarılı olamaz ama NBA'de iyi iş yapan oyuncular da Avrupa'da başarılı olamaz. İstisnalar pek azdır.

Euroleague'in gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından Navarro NBA'de oynayamaz. Çünkü orada çok daha tempo vardır, 2 günde 1 maç vardır, vücudu kaldıramaz, kendisinden 20-30 cm daha fazla sıçrayan, çok daha hızlı koşan oyunculara karşı bir şey yapamaz çünkü.

Ama Jennings gibileri de Avrupa'da iş yapamaz, Euroleague'de set hücumları oynanır, boş atış hemen hemen hiç bulamaz. Euroleague'de sert savunma yapılır, skorer oyunculara double teamler gelir, NBA'de ise bunları ancak final serisinde görürsünüz.

Başka örnek vermem gerekirse Yunanistan'ın elediği ABD takımını ve o turnuvayı izledin mi? 2006 yılında oynanmıştı. Orada işte NBA'de hayran hayran izlediğimiz süper yıldızların nasıl tel tel döküldüğünü herkes gördü, o zamandan sonra Euroleague'in NBA'den çok daha iyi bir lig olduğunu herkes anladı. Bu yaz ABD Milli Takımı'nda Kevin Durant gibi Avrupa stilindeki bir süper yıldız olmasa yine şampiyon olamayacaklardı mesela.

Neyse ne kadar konuşsak boş gibi duruyor, umarım uyarıları dikkate alırsın.

Onur, Sarp tarafından yukarıda güzelce özetlenmiş aradaki fark.

Ben sana cevap vermekten bıkmam, her yazdığına mantıklı cevaplar verebilirim ama böyle şeyleri yazman senin hakkında düşünceleri değiştirir. Bir süre daha böyle yazmaya devam edersen insanlar senin adını gördüğünde mesajlarını okumadan geçecek artık.

Brandon Jennings çocuktu, 3 sayı ortalamasıyla oynadı, ertesi sezon ise birden büyüdü ve 16 sayı ortalama yaptı NBA'de, öyle mi yani? NBA ve Avrupa Basketbolu'nu 1-2 sene daha yakından takip etmeni öneriyorum.

Avrupa'da iyi iş yapan oyuncular NBA'de başarılı olamaz ama NBA'de iyi iş yapan oyuncular da Avrupa'da başarılı olamaz. İstisnalar pek azdır.

Euroleague'in gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından Navarro NBA'de oynayamaz. Çünkü orada çok daha tempo vardır, 2 günde 1 maç vardır, vücudu kaldıramaz, kendisinden 20-30 cm daha fazla sıçrayan, çok daha hızlı koşan oyunculara karşı bir şey yapamaz çünkü.

Ama Jennings gibileri de Avrupa'da iş yapamaz, Euroleague'de set hücumları oynanır, boş atış hemen hemen hiç bulamaz. Euroleague'de sert savunma yapılır, skorer oyunculara double teamler gelir, NBA'de ise bunları ancak final serisinde görürsünüz.

Başka örnek vermem gerekirse Yunanistan'ın elediği ABD takımını ve o turnuvayı izledin mi? 2006 yılında oynanmıştı. Orada işte NBA'de hayran hayran izlediğimiz süper yıldızların nasıl tel tel döküldüğünü herkes gördü, o zamandan sonra Euroleague'in NBA'den çok daha iyi bir lig olduğunu herkes anladı. Bu yaz ABD Milli Takımı'nda Kevin Durant gibi Avrupa stilindeki bir süper yıldız olmasa yine şampiyon olamayacaklardı mesela.

Neyse ne kadar konuşsak boş gibi duruyor, umarım uyarıları dikkate alırsın.

Çoğu noktasına katılıyorum yazdıklarının dediklerin mantıklı şeyler.Avrupa basketbolu daha çok takım oyununa fundamentale bağlı,Nba ise fiziğe bağlı.Bunları biliyorum ama Brandon Jennings'teki potansiyeli çok küçümsüyorsunuz bence.Şu an sadece 21 yaşında .Romadeyken 19 yaşındaydı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri