• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2011-2012 Transfer Haberleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Onur Yavuz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:03
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben burada hersey hakkimda tum goruslerimi yazarsam. Herkes bana uyuz olabilir Suhan. :D

Cemal kendini geliştirdi, iyi bir parça olabilir pota altına ama siz de adama Dwight Howard muamelesi yapmayın gözünüzü seveyim.

bu kadar az 5 numara kaliteli Türk oyuncunun olduğu yerde Ermal neden gidiyor. Furkan, Cemal gibi oyuncuları alıp patlama yapmalarını bekleyecek durumda olduğumuzu düşünmüyorum. Furkan ve Cemal euroleague de oynamak isteyen bir takımda ancak 3. alternatif olabilir şu performanslarıyla. Evet belki Ermal'i kafadan 5'te oynatmam ama her zaman 2.alternatif olur mevcut durumda. Furkan ve İlkan ise tecrübeli oyuncuların arkasında çıraklık geçirmeli en az 1 veya 2 sene. ayrıca Birkan Batuk da ilerleyen seneler için önemli bir alternatif olur diye düşünüyorum.

Barış Ermiş'in kontratı bitti mi Banvit ile?
Ender yerine kendisini almak çok daha mantıklı bence. Karşıyaka ve Banvitte sorumluluk aldığında neler yapabildiğini gördük. Ha kendisini yine parayı tercih edip gidip Fener veya Efes'te havlu sallayacaksa kendi bilir.

Bu arada kadroları kurarken su hatırlatmaları yapmak istiyorum,

Ermal,Andric,Shumpert ve Evren'in sözleşmeleri devam ediyor.

Tutku'nun opsiyonu klüpte olması lazım.

Shipp ve Caner'in sözleşmeleri açıklanmamıstı.

Haluk 1 yıllık anlaşmıştı

Bu arada kadroları kurarken su hatırlatmaları yapmak istiyorum,

Ermal,Andric,Shumpert ve Evren'in sözleşmeleri devam ediyor.

Tutku'nun opsiyonu klüpte olması lazım.

Shipp ve Caner'in sözleşmeleri açıklanmamıstı.

Haluk 1 yıllık anlaşmıştı

Bunlar önemli dğeil. Bildiğim kadarı ile Rancik'in de bir senelik daha sözleşmesi vardı

Bir yerlerde Cevher'in ismi geçmiş bizim için ama Mahmuti ne kadar ister pek emin değilim

Cevheri alıcaksan çok sağlam bir pivotun olmalı.Onun savunma açıklarını kapatsın.

Belki de ilk kez Sühan bey'e katılamayacağım. Ben bir taraftarım ve olaya tamamen duygusal olarak bakıyorum, duygularımdan arınarak, EL'de başarılı olacak bir kadro yerine, yenildiğinde bile mücadelesi ve karakteri ile beni gururlandıran bir kadroyu tercih ederim ben. İlk sene TBBL de final, 2.senesinde EL'de büyük başarılar yerine, küçük ama emin adımlarla bir karekter bir gelenek oluştrup oradan da bir ekol'e evrilebilecek hamleler beni daha mutlu edecektir. olaya daha uzun vadeli yaklaşılmalı, şube, takım ve en önemlisi taraftarlar olarak bazı şeyleri sindirerek bir yerlere gelinebileceğine inanıyorum. Aklımdan çok kalbim ön plana çıkyor söz konusu Galatasay olunca. O yüzden de ne pahasına olursa olsun başarı yerine, rakiplerinin bile saygı duyduğu mücadeleci ve gelenek sahibi bir takım beni daha çok mutlu eder. Günü kurtarmak yerine geleceği planlamalıyız bunun bir bedelinin olduğunu unutmadan ama. İlk bir kaç yıl ağır yenilgiler almayı ilk turlardan elenmeyi göze alarak her sene üzerine koyarak bir yere gelebilirsek ancak o zaman ulaştığımız noktada kalıcı olabiliriz. Tabii ki rekabetçi bir takım olalım ama bu günden yarına Olimpiyakos - Barcelona olunamayacağını bunun sadece parkede oynayan takım ile bitmeyeceğini, lobi faaliyetleri de dahil olmak üzere ciddi bir organizasyon ile mümkün olduğunu unutmadan.

Kendimce önümüzdeki sezon kalması gerekenleri yazayım.

Öncelikle genç oyuncular Göksenin, Melih ve Sertaç'tan kalacaksa bu isim sadece Göksenin'dir. Sertaç ve Melih bu seviyenin oyuncuları değil. Kiralık gönderilebilir ama kadroda tutmak boşa olur.

Yerlilerden Caner, Evren, Ermal, Tutku, Shumpert takımda kalmalılar. Tek soru işareti burada Evren. Bi ara ameliyat olacak sezon sonu söylentileri vardı o ne oldu bilmiyorum ama takımda kalacaksa bi kere yazın bol bol şut çalışmalı. 1 sezonda bir oyuncunun şutu bu kadar nasıl geriler benim aklım almıyor çünkü. Haluk artık iyice yaşlandı, sözleşmesi de 1 yıllıktı, sanırım o oynamak istiyor ama bilmiyorum nasıl olur. Oktay Mahmuti'nin yanında kenarda olsa daha iyi olur diye düşünüyorum ben.

Yabancı oyunculardan Rancik ile yollar ayrılmış zaten. Diğer oyuncular için yorumum şu;

Shipp: Penetresi, savunması ve ribaund kovalayıp oyunun her yönüne katkı vermesi çok iyi ama biraz sorumluluk alması lazım. Bu sezon bazı maçlarda hiç potaya dahi bakmadı. Yaşı genç henüz. Önümüzdeki sene daha iyi olacağını ve kalması gerektiğini düşünüyorum. 2 sezonu tamamladı Türkiye'de, önümüzdeki sene 3. yü de doldurur; Shumpert'ın yaşı geçince Shipp'i yerli yapıp çok kaliteli bir yerli oyuncuya sahip olmuş oluruz, olayın bi de bu boyutu var.

Jerry: Tamam çok iyi bir play off dönemi geçirdi ama ben yollanması gerektiğini düşünüyorum. Daha kaliteli yabancı bir oyuncu kurucuya ihtiyacımız var.

Andric: Kalmalı. Ayaklarının hızlılığı, bir uzuna göre iyi bir pasör oluşu avantajı. Zaman zaman çok gereksiz fauller alıyor ve bitiricilikte sorun yaşıyor ama bu sezon onun için iyi bir tecrübe oldu. Kadroda tutulması gerekir.

Tüm bunlardan sonra nasıl bir kadro oluşur;

Combo guard - Tutku - Ender
Skorer Yabancı - Shipp - Evren
Mert Shumpert - Caner (Shipp)
Yabancı - İlkan
Andric - Ermal

Burada alınacak yabancı uzunun ribauntcu, sert olması önemli. 4 numara pozisyonuna onu yazdım ama 5 de olabilir tabi. Andric'i biz her ne kadar bu sene daha çok 5 numarada kullanmış olsak da 4'te rahat oynayabilecek bir oyuncu. Tabi bir de konuşulan Furkan, Cemal gibi oyuncular da var. Onları eklersek benim kurduğum kadroya göre; 12 kişiden fazla oluyoruz. Teknik ekibin düşündüğü başka şeyler de olabilir tabi mesela İlkan'ın kiraya verilmesi falan söyleniyor. Kurduğumuz kadrolar tahminlerimiz zaten teknik ekip nasıl bir karar verir onu ileride görürüz ama bana göre kalması/gitmesi gereken oyuncular bunlar.

GS'ın başarılı olması için en önemli şey sporcu ile taraftarın içiçe olması, bütünleşmesi ve yönetimin bunun koşullarını hazırlamasıdır. Futboldan örek verecek olrusak yönetim-futbol-taraftar şampiyonsun GS dedik 2008 de ve o kadroyla şampiyon olduk. Yani bir kere o ruhu kaybetmemeliyiz Abdullah bey. O konuda herkes hem fikir. Benim duygularımızdan arınarak kadroyu hazırlamalıyız derken demek sitediğim bu değil. Kadronun kimyası korunmalı ama dogmalardan uzak kurmalıyız kadroyu. Misal çoğumuz hem fikir. JJ çok başarılı idi final serisinde. Armamızı öptü Banvit serisinde gerçekten içinden gelerek. Peki JJ kalmalı mı bu takımda? Misal bir arkadaşım lütfen JJ gitmesin ya onun gibisini nasıl bulacağız bana final serisinde iyi oynayacak oyuncu lazım dedi. Hemen hızlıca sordum D.Washington mu- JJ mi çabuk yanıt ver dedim öyle kaldı. Yani Bazı oyuncuların gitmesini istememiz onları sevmediğimiz yararlı olmayacakları anlamında değil ama onlardan daha yararlı olacaklara yol açmak içindir. Hiç kuşkusuz Darius JJ'den daha iyiydi ama ondan iyisinin olduğu da muhakkak. Yakında hepimiz burada kadro kurmaya balayacağız. Hepimizin kendine göre kadroda olmazsa olmazı ve mutlaka olmaması gerektiğini düşündüğü oyuncular oalcak. Ama duygulardan arınarak yapılan bir kadroda neden olması olmaması gerektiğini reel olarak düşüneceğiz. Ben mesela Evrensiz takım kurulacağına ihtimal vermiyorum. 26 yaşında bir oyuncu yakalamışız en az 5 sene daha hizmet vereceği aşikar. Tutku Ship içinde aynısını düşünüyorum. Ermal'i çok seviyorum. 4 numarada oynayan bir oyuncuyken 5'e geçti ve çok mücadele etti. Ama düşünüyormusunuz Ermal'in ribaunt alamama özelliği yüzünden Shipp'in Schumpert'in daha fazla içeri gömülüp ribaunt toplamak zorunda kaldığını bu yüzden hücumlarda yeterli nefesi bulamadıklarını? Şimdi misal Cemal/Furkan gibi o bölgeyi kapatıp ribaunt toplayan bir oyuncu olsa, Schumpert ve shipp hücumda daha nefesle şut kullanacaklarını hesap edebiliyormuyuz? GS'ın bu seneki oyun kurgusu takımın şu anki yapısına göreydi. Seneye farklı bir yapı görebiliriz. Sonuçta seneye de olsa göreceğimiz ilk şey son topa kadar mücadele eden maçı bırakmayan bir GS olacağıdır. Buna ne hoca ne o ateşli tribünler izin vermez. Ölüyü dilirit o tribünler ki bunu da gösterdik. Seneye daha güçlü geleceksek hepimiz kendimize ait çalışmalarımızı arttırmak zorundayız.

Sühan Bey, ayrıntılı açıklamalarınız için teşekkürler. Gelecek sene ile ilgili benim temel kaygım yaratılan büyük beklenti. Beklentiler o kadar büyüdü ki gelecek sene EL'de Final Eight oynayamazsak başarısızık olarak görülecek neredeyse. Benim beklentim adım adım üstüne koyarak gidilmesi, ilk bir kaç yıl üzülmek pahasına hatta. Oysa neredeyse bütün takımı gönderip yerlerine en iyilerinin gelmesi gibi bir anlayış hakim forumda.-sizi tenzih ediyorum Sühan Bey-. Ben Göksenin'de kalmasını istiyorum mesela, onun kötü şutları nedeniyle 1-2 maç kaybetsek bile, EL seviyesinde olmadığını düşünsem bile. Maçlarda çok fazla süre alamazsa bile Oktay hoca yönetiminde yapılan antremanlarda bile TBL deki pek çok takımın ilk beşinde oynadığından daha fazla şey öğreneceği kanısındayım.

Cevher'i yazdı Salsa Basket. Baya ciddi herhalde bu iş.

Cevher uzak dursun bizden.9 metreden üçlük sallamak dışında yaptığı bişey yok.

Salladığı 3'lükler dışında vasıfsız bir oyuncu Cevher. İlkan çok daha iyidir ondan, uzak olur umarım.

Hayal kırıklığı olur benim için. Ben ihtimal vermiyorum. İlkan gelecek zaten yabancı alırız ve Shumpert var (bence 3 numarada da kullanabilir hoca)

Bu yazdığım başta Sühan ve Abdullah abi olmak üzere herkesedir..Gözünüzü sevim yazılarınızda bi kaç paragraf kullanın,yazıyı takip edemiyorum,satırı atlıyorum veya okumak gözüme zor geliyor,lütfen beni de düşünün yazarken :)

Bu yazdığım başta Sühan ve Abdullah abi olmak üzere herkesedir..Gözünüzü sevim yazılarınızda bi kaç paragraf kullanın,yazıyı takip edemiyorum,satırı atlıyorum veya okumak gözüme zor geliyor,lütfen beni de düşünün yazarken :)

Özür dilerim. Uyarınız için teşekkürler, daha dikkatli olacağım.

Suhan bazi konularda duygularimdan arinamiyorum ne yazik ki. Bu konuda kim bana ne kadar kizarsa kizsin. Gurovic varken basketbol maclarina gitmeyen biriydim. Kokenim bosnak boyle birini kaldiramadim. Mantigim degil duygularim agir basiyor boyle konularda. Evren ve Cemal konusunda da mantigim degil duygularim agir basiyor ne yazik ki. Maclara imkanlar el verdikce gidiyorum. Ancak takimda gorunce bile sinirlerim alt ust oluyor.

Sen mantiginla hareket edebilen bir insansin. Ama ben yapamiyorum ne yazik ki bunu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri