Kendimce önümüzdeki sezon kalması gerekenleri yazayım.
Öncelikle genç oyuncular Göksenin, Melih ve Sertaç'tan kalacaksa bu isim sadece Göksenin'dir. Sertaç ve Melih bu seviyenin oyuncuları değil. Kiralık gönderilebilir ama kadroda tutmak boşa olur.
Yerlilerden Caner, Evren, Ermal, Tutku, Shumpert takımda kalmalılar. Tek soru işareti burada Evren. Bi ara ameliyat olacak sezon sonu söylentileri vardı o ne oldu bilmiyorum ama takımda kalacaksa bi kere yazın bol bol şut çalışmalı. 1 sezonda bir oyuncunun şutu bu kadar nasıl geriler benim aklım almıyor çünkü. Haluk artık iyice yaşlandı, sözleşmesi de 1 yıllıktı, sanırım o oynamak istiyor ama bilmiyorum nasıl olur. Oktay Mahmuti'nin yanında kenarda olsa daha iyi olur diye düşünüyorum ben.
Yabancı oyunculardan Rancik ile yollar ayrılmış zaten. Diğer oyuncular için yorumum şu;
Shipp: Penetresi, savunması ve ribaund kovalayıp oyunun her yönüne katkı vermesi çok iyi ama biraz sorumluluk alması lazım. Bu sezon bazı maçlarda hiç potaya dahi bakmadı. Yaşı genç henüz. Önümüzdeki sene daha iyi olacağını ve kalması gerektiğini düşünüyorum. 2 sezonu tamamladı Türkiye'de, önümüzdeki sene 3. yü de doldurur; Shumpert'ın yaşı geçince Shipp'i yerli yapıp çok kaliteli bir yerli oyuncuya sahip olmuş oluruz, olayın bi de bu boyutu var.
Jerry: Tamam çok iyi bir play off dönemi geçirdi ama ben yollanması gerektiğini düşünüyorum. Daha kaliteli yabancı bir oyuncu kurucuya ihtiyacımız var.
Andric: Kalmalı. Ayaklarının hızlılığı, bir uzuna göre iyi bir pasör oluşu avantajı. Zaman zaman çok gereksiz fauller alıyor ve bitiricilikte sorun yaşıyor ama bu sezon onun için iyi bir tecrübe oldu. Kadroda tutulması gerekir.
Tüm bunlardan sonra nasıl bir kadro oluşur;
Combo guard - Tutku - Ender
Skorer Yabancı - Shipp - Evren
Mert Shumpert - Caner (Shipp)
Yabancı - İlkan
Andric - Ermal
Burada alınacak yabancı uzunun ribauntcu, sert olması önemli. 4 numara pozisyonuna onu yazdım ama 5 de olabilir tabi. Andric'i biz her ne kadar bu sene daha çok 5 numarada kullanmış olsak da 4'te rahat oynayabilecek bir oyuncu. Tabi bir de konuşulan Furkan, Cemal gibi oyuncular da var. Onları eklersek benim kurduğum kadroya göre; 12 kişiden fazla oluyoruz. Teknik ekibin düşündüğü başka şeyler de olabilir tabi mesela İlkan'ın kiraya verilmesi falan söyleniyor. Kurduğumuz kadrolar tahminlerimiz zaten teknik ekip nasıl bir karar verir onu ileride görürüz ama bana göre kalması/gitmesi gereken oyuncular bunlar.