2012 En'leri..

İlk aklıma gelen CSKA maçı. İçerideki Barcelona ve Olimpiyakos maçları. Kısaca Eurolegue yani olmamız gereken yer. Jamon Gordon... ve tabi ki Oktay Mahmudi...

Galatasaray Basketbol Takımı için 2012 En'leri;

En başarılı oyuncu : Jamon Gordon
En hayalkırıklığı yaratan oyuncu : Jaka Lakovic
En unutulmaz maç : CSKA Moskova maçı
En üzücü olay : Joshua Shipp sakatlanması
En iyi performans : Oktay Mahmuti
En üzücü maç : Pire'de Olympiakos maçı
En iyi gelişim gösteren genç : Göksenin Köksal
En lanetli bölgemiz : Power Forward (Songaila-Savovic)
En akılda kalan (+) : CSKA maçı kareografi ve ışık gösterisi
En akılda kalan (-) : Sloukas son saniye basketi

CSKA olmpiakos maclarini vs herkes yazacak, ama benim 2012de aklıma kazınan maclar; salonda izlediğim ve jamonun kaçırdığı boş uclukle biten fb deplasmanı, ve bjkye elenisimiz. Aylar oldu, yıl gecti ama bunları hatirladikca hala icim cız eder. Onun dısında 'en az 6-8 yıl kalmali' dediğim Mahmutinin gidişinin hüznü, Ataman'ın gelişinin verdigi teselli ve umut.. 2012 böyle gecti

2012 yılında Salonda Canlı olarak şahit olduğum Enler :)

F8 Rezaleti - Sloukas ın son saniye 3 lüğü

Bjk ile yarı final serisi - Sinan Erdemde ki E.L maçında 1.per deki Duško Savanović 3 lük Show :)

T.K Final Maçında Fowles Show 25 sayı 16 ribaunt :)

(+)

Euroleague'de ki CSKA, Olympiakos galibiyetleri.. Barcelona'ya karşı geri dönüş (Her ne kadar kaybetsek bile..), 84-72 kazanılan FB maçı, Oktay Mahmuti Zirvesi,Jamon Gordon, CSKA maçı koreografisi,Ergin Ataman, David Hawkins..

(-)

Unics Kazan, Domercant, Play Off Yarı Final Serisi 2.Maç, Shipp, Pire'de kaybedilen Olympiakos maçı, Darius Songaila, Sloukas, 80-79 kaybedilen Fenerbahçe Ülker maçı..

Bu sezonun iki hayal kırıklığı var bende.. F8 Rezaleti ve Murat Özyer'in bu şubenin başına geçmesi... Cska ve Olympiakos maçları ile Ergin Ataman'ın takıma katılması da benim için güzel anlardandı...

En büyük hayal kırıklığı sezonun ortalarında en iyi basketbolu oynadığımız düşünülür ve söylenirken Oktay Mahmudinin Ergin Ataman karşısındaki matı ve Beşiktaşın şampiyon olmasıydı.
Kadın takımında o kadar hayal kırıklığına uğramadım. Çünkü çok spektaküler bir kadromuz olmasına rağmen, malesef koçumuz zeka ve ağırlıkta sondan birinci olacak Ceyhun Yıldızoğluydu. Geçen sene yazmadım içimde kaldı. Adam sariye gibi bir yeteneksizi, kariyerinin sonunda transfer etti. 20-30 farklık fasülye maçlarda, takımın geleceği Ayşe ile Yasemen'i oynatmadı, Sariye'yi oynattı. Önemli maçlardada kapasitesinden ötürü tabiki süre veremedi. 2'yle 2'yi toplayabileceğinden şüpheliyim.

En akılda kalan (-) : Sloukas son saniye basketi

Noktasından virgülüne kadar imza. Ellerine sağlık.

En üzücü olay : Shipp'in sakatlığı, F8 rezaleti
En iyi performans : Oktay Mahmuti, Ekrem Memnun
En üzücü maç : Sahamızdaki Beşiktaş maçı, F8 Fenerbahçe maçı
En akılda kalan (-) : Mahmuti'nin gönderilmesi

Herkesin aklında benzer şeyler kalırken bir kısım yine atlanmakta. Ben de herkesin aklına gelenleri yazıp, gelmeyenleri de sizlere göstereyim öyleyse.

Erkek ve Kadın Basketbol Takımları,

En Unutulmaz Maç: CSKA - Erkek Takımı
En İyi Oyuncu: Jamon Gordon - Erkek Takımı
En İyi Koç: Ekrem Memnun - Kadın Takımı
En İyi Genç Oyuncu: Göksenin Köksal - Erkek Takımı
En Unutulmaz An: Final Eight Rezaleti - Kadın Takımı
En Unutulmaz Görüntü: Shipp'in sakatlanması - Erkek Takımı

Aslında liste uzar gider. Peki atladığımız neler?

2012 senesinde üst üste 6. lig şampiyonluğunu yaşayan, Şampiyonlar Kupası'nı kendi evinde kıl payı kaçıran, üst üste 2. (Toplamda 4.) kez Kıtalar Arası Kupa'yı müzemize getiren Engelsiz Aslanlar. İsmail Ar'ın Lahn Dill maçının sonundaki sakatlık anı en az Shipp'inki kadar üzücü mesela... Özgür Gürbulak'ın 2012 senesi boyunca gösterdiği performans Jamon Gordon'a göre çok çok daha iyiydi. Lahn Dill maçında yaşanan o duygusallık başka nerede yaşandı bilmiyorum. Sedat Hoca'nın göstermiş olduğu performansı Galatasaray bünyesindeki hangi antrenör gerçekleştirebilmiştir?

Her yerde, her şeyde olduğu gibi 2012 performans değerlendirmelerinde de Engelsiz Aslanlar'ın atlanması üzücüdür.

Şimdi kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

İyi seneler,
Ernoyan.

En akılda kalan (-) : Ship'in sakatlanmasıyla elimizden kaçıp giden şampiyonluk-Oktay Hocanın gönderilmesi

Shipp'in sakatlandıgı banvit maçını unutamam..pozisyonun devamında ellerim başımda yaklaşık 15dakika kalakaldım..
zamanında shipp'in kendi başlıgında 'abim gibi seviyorum keratayı' yazmam bosuna değilmiş elin adamı icin oylece kalınca anladım..