2014-2015 Basketbol Formaları

Efsane takımın formasından esinlenilmiş. :)

1986.03.23.13.jpg

B_d4372f1233ee542b4bf04786fefa18fa.jpg

Bu espri biraz tavsadı ama sarı formaları görünce ağzımdan çıkıverdi Yok artık Lebron James !

Biz bu seneye kadar kendi formamızı üretmemekle hata yapmışız meğer Abartısız söylüyorum on numara beş yıldız olmuş sarı forma dizaynında basketbol tarihimizde anısı var Paul Dawkins li ylllara atıfta bulunulmuş Nike olmadıktan sonra bence bu seneden itibaren artık kendi formamızı üretmemiz gerektiğinin en iyi göstergesi olmuş bu sarı forma, dizaynında emeği geçen herkese teşekkür ederim . liv hospital reklamının bez yapıştırma olması da nazar boncuğu olsun ilerde forma rengiyle uyumlu baskı yöntemiyle düzeltilebilir

Formalar ne kadar güzelse Liv Hospital etiketi de o kadar çirkin. O etiket o şekilde yer aldıkça formaya güzel falan diyemem malesef.

Yıllarca lise takımı gibi formaları gören bu gözler için sponsor beyazı dışında sarı formalar gerçekten süper olmuş. Bir senede liv yazısını maviden kırmızıya çevirmeyi başardık, seneye de forma dizaynına uygun kalıba sokarız sıkıntı biter. Bakalım bu sene kırmızı ve parçalı da var mı? Benim sürpriz beklentim futbol CL forması gibi bir mor forma.

Tanıtım günü saha ortasındaki benzerlerini NBA' de gördüğümüz aslan figürü ve Galatasaray yazısı da ayrıca güzeldi. Eğer kalıcı ise parke zemininide kırmızı yaptırabilirsek İpekçi hakettiği gibi çok daha güzel olacak. Kulüpten birilerine ulaşabilen veya kulübün e-posta adresini bilen arkadaşlar varsa paylaşsın da şu konuyu gündem maddesi hâline getirelim.

Sarı formaları ben de çok beğendim. Fakat reklam alanı bir o kadar kötü tasarlanmış. İnsanı formadan soğutuyor. Satışa çıkacak ise kesin bir çözüm bulunmalı.

Daha önce de belirttiğim gibi forma dizaynı çok başarılı olmuş dünden beri formayı incelediğimde bir kaç küçük düzeltilecek şeyler var bana kalırsa öncelikle formanın ön kısmında ki forma numaraları biraz fazla aşağıda basılmış bana mı öyle geliyor düşündüm ama tv de gloria cup maçlarını izlerken diğer takımların önündeki oyuncu numaralarının konumlandırılmalarıyla karşılaştırdım ama bizim formanın önündeki numaralar biraz aşağıda basılmış diğer takımların formalarına göre, biraz daha yukarıda olsa öndeki bez forma reklamı biraz daha üstte kaydırılsa daha güzel durur gibi reklam bez yapıştırma olduğundan basketbolcularımızın üzerinde gördüğüm kadarıyla hiç estetik durmuyor . Ayrıca liv hospital yazısı çift satır konumlandırılacağına kırmızı renk bez yapıştırma yerine, yine kırmızı renk tek satır şeklinde yazılıp baskı kullanılsaydı güzel olurdu ayrıca armamız bir tık daha büyük olsaydı daha hoş olurdu .

Zannedersem bu formayı dizayn ederlerken daha önceki forma başlıklarını dikkate almışlar o yüzden yazdım bu gözlemlerimi, formayı daha güzel gösterenin detaylar olduğuna inanıyorum tekrardan forma dizaynında emeği geçenlere teşekkür ederim