2014-2015 Erkek Voleybol Takımımız

Melih harika oynadı.
Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.
Rejlek de olursa final serisinde şansımız hiçte azımsanacak kadar az değil.
 
Daniel Castellani ve Ivan Miljkovic'in olduğu rakipten,saha avantajı yokken;dahası Rejlek yokken serinin son maçını almak çok büyük iş.Flavio Gulinelli'nin etrafında gelişen,doğru ve voleybol kalitesi yüksek yabancıların ligin Galatasaray'a en çok yakışan yerlileriyle bir araya gelmesiyle vücut bulan mükemmel bir yapı çıktı ortaya.Kulüpte geçen yaz şu aklı kim ortaya koydu cidden merak ediyorum. :)
Kadın basketboldaki tatminle kıyaslamak güç fakat kolay kolay eksilmeyecek bir tat oluşturdu bu sezonki derbiler.2008-2009'daki takımın yeri başkaydı fakat bu takım o takıma erişti ve geride bıraktı artık somut olarak.Paidar Demir'lerden sonra izlediğimiz en iyi erkek voleybol takımına sahibiz.
 
Maçı seyredemedim. Rejlek'in oynamadığını buradan öğreniyorum. Onsuz FB'yi elemek büyük iş... Tebrikler emeği geçenlere... Bu bütçe ve kadro yapılanmasıyla ligde ilk dörde girmek başarıdır. Dörtlü finalde ne yaparız bilemem. Ama Şampiyonlar Ligi vizesi alabilirsek harika olur. :)

FB mevcut bütçe ile yine kötü bir rotasyon kurmuş. Özellikle yabancı seçimleri isabetsiz... Ivan dışındaki yabancılar soru işareti... Böyle bir yerli rotasyonuna bu yabancılar olmamış. Bizim iki sene önceki takımımıza benzettim. Ulaş, Erhan, Coskoviç gibi yerli rotasyonuna Vlado dışında dişe dokunur bir yabancı ekleyememiş ve çeyrek finalde FB'ye elenmiştik.
 
2. Setin ortasından itibaren izlemeye başladım maçı ve gerçekten çok büyük iş başardık.. 1 sezonda 5 maçta 4 defa yendiğimizi hiç görmemiştim hayatım boyunca ilk defa böyle bi üstünlük kurduk.. Bütün oyuncuların ellerine sağlık.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Nihayet takımımız ile ilgili detaylı sayılabilecek bir haber-analiz yazısı yayınlanmış. Haberin Ntv Spor'dan gelmesi de ayrıca ilginç... :)

altyapi_JY1AW.jpg



Alt yapının zaferi


Voleybolda erkeklerde final etabına kalan Galatasaray FXTCR’nin kadrosunda 3 yabancı hariç sadece 4 isim alt yapıdan değil...


Voleybol Erkekler 1.Ligi play-off çeyrek finalinde Fenerbahçe-Galatasaray FXTCR eşleşmesinde gülen taraf sarı-kırmızılılar olmuştu.


Serinin galibini belirleyecek maç öncesi Galatasaray’ın en skorer ismi Filip Rejlek’in oynayamayacak olması, bir önceki maçı 3-0 alarak seriyi üçüncü maça taşıyan Fenerbahçe’yi mutlak favori haline getiriyordu.


Ama sporda sahanın kağıt üzerinden çok farklı olduğu bir kez daha kanıtlandı ve Galatasaray 1995 doğumlu Yasin Aydın’ı ilk 6’da kullandığı, ikinci setten itibaren sahaya sürdüğü, üç ve dördüncü sete ilk 6 başlayan 1996 doğumlu Melih Sıratça’nın 16 sayı ürettiği maçı 3-1 kazanarak final etabına kaldı. Galatasaray’ın son dönemde gençlere yaptığı yatırımın ilk ciddi karşılığıydı bu galibiyet...


A Takım kadrosundaki 14 isimden 7’si Galatasaray alt yapısında oynamış isimler. Üç de yabancı olduğu düşünüldüğünde yerlilerin sadece dördü Galatasaray altyapısından değil. Altyapı çıkışlı 7 isimden üçü ilk lisanslarını Galatasaray’da aldı, ikisi yıldızlarda, ikisi gençlerde transfer oldu. Bu 7 voleybolcudan beşi, Fenerbahçe maçında oynadı.


A TAKIM’DAKİ ALTYAPI ÇIKIŞLILAR
Boğaçhan Zambak (1994 / pasör): İlk lisansını Galatasaray’da aldı. Küçüklerden beri Galatasaray’da... Genç Milli kamplarına katıldı.
Melih Sıratça (1996 / smaçör): İlk lisansını Galatasaray’da aldı. Küçüklerden beri Galatasaray’da... Yıldızlarda Avrupa Şampiyonası da dahil olmak üzere altyapılar ve A milli ile (geçen sene A2’ye gitti) yaklaşık 40 defa milli takım oldu.
Onurcan Çakır (1995 / libero): Yıldızlarda TED Koleji’nden geldi. Yıldız Milli kamplarına katıldı, geçen sezon ve bu sezon genç milli... Yaklaşık 20 defa milli takım forması giydi.
Sefa Urlu (1994 / smaçör): Yıldızlarda Alanya Belediyesi’nden geldi.
Doğukan Ulu (1995 / orta oyuncu): Gençlerde Alanya Bahçeşehir Koleji’nden geldi. Yıldızlar ve gençlerde 30’un üzerinde milli oldu.
Yasin Aydın (1995 / smaçör): 2013’te Tofaş’tan transfer oldu. Yıldız, Genç ve A milli ile Dünya Ligi dahil olmak üzere 50’nin üzerinde milli oldu.
İbrahim Akşeker (1987 / orta oyuncu): İlk lisansını Galatasaray’da aldı. A takıma kadar Galatasaray altyapısında oynadı. Son olarak İnegöl Belediyesi’nden Galatasaray’a transfer oldu. Toplam 140 civarında milli takım forması giydi.


KİRADAKİ ADAYLAR
Galatasaray’ın altyapısından yetişmiş, gelecek vaadeden bazı oyuncular başka takımlarda kiralık olarak, bazıları da altyapıda takip ediliyor. “Performansları doğrultusunda A takım sporcusu olmaya aday” olarak nitelenen bu isimlerden bazıları da şöyle:


Düzce Belediye Spor: Oğuzhan Tarakçı (pasör çaprazı), Berkay Özdemir (pasör), Deniz Ozan (libero) ve Mehmet Can Ağırbaş (orta oyuncu)
Gaziantep Şahinbey Belediye Spor: Halit Ugan (pasör çaprazı), Emre Ünlü (libero) ve Yasin Akgül (orta oyuncu)
Korkuteli Gençlik Spor Kulübü: Emin Kocabaş (pasör çaprazı)


Ayrıca alt yapıdaki Muhammed Balamir, Adis Lagumdzija ve Özgür Türkmen de izlenen isimler arasında. Son iki voleybolcu, Sakarya ve Kocaeli’de yapılan U19 Avrupa Şampiyonası’nda Milli Takım’da oynuyor.

Ntv Spor
 
Dörtlü Final programı belli olmuş.

Final Etabı 1. Devre müsabakalarının programı şu şekilde:

17 Nisan 2015 – Cuma
17.00 Halkbank – Galatasaray (Mersin, Toroslar – NTVSPOR)
20.00 Arkas Spor – Ziraat Bankası (Mersin, Toroslar – D Smart)

18 Nisan 2015 – Cumartesi

14.00 Ziraat Bankası – Halkbank (Mersin, Toroslar – D Smart)
17.00 Galatasaray – Arkas Spor (Mersin, Toroslar – D Smart)

19 Nisan 2015 – Pazar
14.00 Ziraat Bankası – Galatasaray (Mersin, Toroslar – D Smart)
17.00 Halkbank – Arkas Spor (Mersin, Toroslar – NTVSPOR)

Final Etabı 2. Devre müsabakalarının programı ise şöyle:

25 Nisan 2015 – Cumartesi
14.00 Galatasaray – Ziraat Bankası (Adana, Yüreğir – NTVSPOR)
17.00 Arkas Spor – Halkbank (Adana, Yüreğir – D Smart)

26 Nisan 2015 – Pazar
14.00 Halkbank – Ziraat Bankası (Adana, Yüreğir – D Smart)
17.00 Arkas Spor – Galatasaray (Adana, Yüreğir – NTVSPOR)

27 Nisan 2015 – Pazartesi
16.00 Galatasaray – Halkbank (Adana, Yüreğir – D Smart)
19.00 Ziraat Bankası – Arkas Spor (Adana, Yüreğir – NTVSPOR)

Statü
1. Tur’da galip gelen 4 takım Federasyonca belirlenen 2 ilde 3’er günlük lig usulü 2 devreli turnuva maçları oynarlar. 2 devre arasında puan taşınır, maçlar sonunda Lig Şampiyonu, Lig 2.’si, 3.’sü ve 4.’sü belli olur. Avrupa Kupalarına katılım Final ve Klasman Etabı sonuç sırasına göre olur.
(Final Etabının Fikstür sırası: 1. Etap’taki Lig sırası olacaktır.)
 
Halkbak ve Arkas'a 3-1'lik skorlarla yenildik.

Ziraat Bankası'na da 3-1 kaybettik.


Ziraat Bankası – Galatasaray FXTCR: 3-1
Salon: Mersin Toroslar Voleybol Salonu
Hakemler: Onur Hoşnut, Ozan Çağrı Sarıkaya
Ziraat Bankası: Cüneyt (11), Hüseyin (1), Rodriguez (16), Koray (2), Rousier (15), Burak (16), Volkan (L), Emre (7), Serhat (-), Ferreira (1), Berkan (-), Eren (-), Alperay (L)
Galatasaray FXTCR: Halil İbrahim (1), Rejlek (18), Tuia (12), İbrahim Emet (10), Selçuk (-), Baranek (9), Mehmet (L), Boğaçhan (-), Yasin (2), Sefa (-), Onurcan (L)
Setler: 21-25, 25-20, 25-18, 25-17
Süre: 114 dakika (31’, 30’, 28’, 25’)

3. günün ilk maçının ardından Final Etabı’nda oluşan puan durumu şu şekilde:

#TakımOGMAVP
1Halkbank220616
2Arkas Spor220635
3Ziraat Bankası312574
4Galatasaray FXTCR303390

 
Ziraat Bankası maçında ilk seti aldıktan sonra en azından 3-2'yle kazanmalıydık.Bu düşüş hoş olmadı diyebilirim sadece.Onun dışında Halkbank ve final etabındaki performansıyla Arkas'ın çıtası ayrı bir noktada.
Takımı seviyoruz.İkinci etapta puanlar ve galibiyetle noktalarız umarım.2009'un önüne yerleştirmişken bu etap tat kaçırmasın. :)
 
Arkas ve Halkbank çıtayı çok ayrı bir yere koydu,hatta Arkas Halkbank'ın bu kadrosunun önünde şampiyon olarak lig tarihinin en büyük işini yaptı bana kalırsa.Final etabında bu iki takımdan puan alamamak anlaşılabilir fakat Ziraat Bankası maçlarının hakkını veremediğimizi düşünüyorum.Ne kadar yükselirlerse yükselsinler en az onlar kadar takımdık sezon boyunca.
Mükemmele yakın oynanan Fenerbahçe maçları için,bizden daha yüksek bütçeli CL ve CEV takımlarını geride bıraktığımız için,heyecan yarattıkları her an için takıma teşekkürler.Final etabında efsaneye yakın oynadığımız derbi serisinin havasından uzaklaşsak da ligi 4. bitirmeye burun kıvıramayız.Bu noktada Gulinelli tercihinin ve muhtemelen izlediğim en iyi yabancımız olan Filip Rejlek hamlesinin hakkını vermemiz lazım.Doğru isimlerle minimal bir yapılanma dahi ciddi keyif veriyor.
Gönül rahatlığıyla 2009 sonrası en iyi erkek voleybol takımımıza sahip olduğumuzu söyleyebilirim.
 
Bizim adımıza beklentilerin üstünde bir sezon oldu. Dörtlü finalde Ziraat'i geçip üçüncü olabilsek, daha da güzel olurdu. Napalım, sağlık olsun... Bu sezonki yapılanmanın anlamlı olabilmesi için, gelecek sezonlarda üstüne koyarak ilerlemeliyiz. Bir basamak daha iyi bütçe, daha iyi yabancılar, daha iddialı bir takım... Bu şekilde lig şampiyonluğu çok uzak değil... :)
 
Murat Özyer gibi iş bilmez, beceriksiz, vasıfsız ve kulübe zarar veren insanlar dururken, nerdeyse sıfır bütçe ile başarılı olan Gulinelli gönderiliyor. Tabi Galatasaray liseli değil yönetim de haklı!
 
Bunun adı resmen adam harcamaktır. Flavio Gulinelli'nin bir üstü Radostin Stoychev'dir. Galatasaray onu getirip şampiyonlar ligi şampiyonluğu düşünmeyeceğine göre bu karararın adı voleyboldan anlamamaktır.
 
Sanırım bizim idareciler Gulinelli'yi getirirken, "ilk sene gençlerle idare et, sonraki sezonlarda yatırımı arttırırız" dediler. Şimdi yatırımın artmayacağı belli olunca, çareyi hızlı davranıp, hocayı yollamakta buldular. Öteki türlü Gulinelli istifayı basıp gidecekti. Bizimkiler de, başarılı hocayı elde tutamamış durumuna düşecekti. Bak sen şu uyanıkların yaptığı işe... :)
 

Üst