2014-2015 Erkek Voleybol Takımımız

Bütçe kısıtlaması ciddi mi hafif mi bilmiyorum ama Arkas ve Halkbank'tan yerli, yabancı oyuncu çekebilirsek takımımıza çok güçlü gireriz ertesi sezona.
 
Flavio Gulinelli ismi çok gündeme gelmişti Erkek takımı için eski Halkbank antrenörü.

Şu anda Slovakya milli takımını çalıştırıyormuş tecrubeli bir antrenör deniliyordu.
 
Geçen yıl çok iyi yerlilerimiz vardı Ulaş, Erhan, Murathan gibi. O takımın üzerine takviye yapmak yerine bütün takımı dağıtıp ligin son sıralarında oynayan takımların yerlileriyle oynadılar bütün sezonu. Şimdi İBB'den Selçuk Keskin hamlesi gelmiş. Şu kadroyu dağıtmadan, üzerine koyarak hamle yapmak varken nerden nereye geldik..Abdallaymış, Abdelhaymış..Yahu elinde milli takımın en iyi pasörlerinden biri varken onu bırakıp yabancı pasör alıyorsun..
 
Galatasaray FXTCR Erkek Voleybol Takımı 2014 – 2015 sezonu için İtalyan antrenör Flavio Gulinelli ile anlaştı.

Nasıl birisi ? Takıma bir şeyler katar mı ?
 
19 Ekim Cumartesi günü, İzmir takımlarından Arkas Spor’la deplasmanda oynayacağı maçla Türkiye Erkekler 1. Voleybol Ligi’ne başlayacak olan Galatasaray FXTCR, yeni sezon hazırlıklarına devam ediyor.

Hazırlık dönemine devam eden Galatasaray FXTCR, bugün Düzce Belediyespor’la antrenman maçı yaptı. Selçuk Keskin, İbrahim Emet, Kamil Baranek, Hakan Polat, Filip Rejlek, Yasin Aydın ve liberoda Mehmet Özbek’le başladık.

Birinci setin ilk iki bölümünü etkili servislerle önde götüren takımımz teknik molalara 8-1 ve 16-6 önde girdi. Setin son bölümünde kaçırdığımız servislerle, Düzce Belediyespor farkı azalttı. Ancak farkın azalması Galatasaray FXTCR’nin birinci seti 25-17 kazanmasına engel olmadı.

Blokta etkili olduğumuz ve dengeli servis attığımız ikinci seti, 25-9 kazandık. Durum 2-0 oldu.

Başantrenör Flavio Gulinelli, üçüncü sete Boğaçhan Zambak, Emincan Sarıbaş, Melih Sıratça, İbrahim Akşeker, Yasin Aydın, Muhammed Balamir ve liberoda Onurcan Çakır’la başladı. Bu seti de 25-23 kazanan Galatasaray FXTCR, maçı 3-0 kazanmış oldu.

İki takım arasında bir ektra set daha oynandı ve bu seti Düzce Belediyespor 19-25 kazandı.
 
Maça Doğru: Galatasaray FXTCR – Halkbank

Galatasaray FXTCR, Erkekler Voleybol Ligi 4. haftasında 2 Kasım Pazar günü Halkbank ile karşılaşacak. Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 17.00’de başlayacak. Karşılaşma D-Smart’tan naklen yayınlanacak.

İlk Üç Hafta
Galatasaray FXTCR, ligin ilk haftasında İzmir deplasmanında ilk üç seti büyük çekişmeye sahne olan maçta Arkas Spor’a 3-1 mağlup olmuştu. İkinci haftada Beşiktaş’ı konuk eden takımımız karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı. Ligin üçüncü haftasında ise Gümüşhane Torul Gençlik deplasmanına çıkan Galatasaray FXTCR bu karşılaşmadan da 3-0 galip ayrıldı.


Flavio Gulinelli
Galatasaray FXTCR, 2014-15 sezonu öncesinde İtalyan antrenör Flavio Gulinelli ile anlaşmaya vardı. Geçtiğimiz sezon Slovakya Milli Takımı’nı çalıştıran İtalyan teknik adam 2009-10 sezonunda ise Halkbank’ın başındaydı.


Halkbank
Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Halbank, bu sezonun ilk üç haftasında oynadığı maçları kazandı. Ligin ilk haftasında Milli Piyango 3-1’le geçen Ankara ekibi, ikinci haftada İstanbul Büyükşehir Belediye’yi, üçüncü haftada ise Şahinbey Belediye’yi yine aynı skorlarla 3-1 mağlup etti.
Türkiye Erkekler 1. Voleybol Ligi’nde 4. haftanın programı ise şöyle:

1 Kasım 2014
13.00 Gaziantep (Şahinbey) Şahinbey Bld. – Fenerbahçe
16.00 İzmir (Atatürk) Arkas Spor – Beşiktaş


2 Kasım 2014
14.00 Ankara (Başkent) Maliye Milli Piyango – İnegöl Bld.
14.00 Erzurum (Recep Tayyip Erdoğan) Palandöken Bld. – Gümüşhane Torul Gençlik
14.00 İstanbul (Burhan Felek) İstanbul Büyükşehir Bld. – Ziraat Bankası
17.00 İstanbul (Burhan Felek) Galatasaray FXTCR – Halkbank
 
Hurrikaani Loimaa 2 - 3 Galatasaray FXTCR


Galatasaray FXTCR Avrupa’daki ilk maçından galip ayrıldı!
Bu sezon Avrupa’da 2015 CEV Challenge Cup’da mücadele eden Galatasaray FXTCR, kupanın ilk maçına bugün Finlandiya’nın Loimaa kentinin takımı Hurrikaani Loimaa karşısında çıktı.

Maça kaptan Selçuk, İbrahim Emet, Kamil, Tuia, Filip, İbrahim Akşeker, libero Mehmet ve Onurcan’la başladık. İlk sette az hata yaparak, üstünlüğümüzü kaybetmeden ilerledik. Teknik molalarına 7-8 ve 14-16 önde girdiğimiz sette, kaptan Selçuk ve İbrahim Emet’le etkili blok yaptık ve Kamil Baranek’le ace bulduk. Seti 22-25 kazanarak, 0-1 öne geçtik.

İkinci sette performansımız düştü. Servis hataları yaptık. Hücumda, Hurrikaani bloklarını geçmekte zorlandık. Setin birinci teknik molasına 5-6 geride girdik. Samuele Tuia ile bir ace bulduysak da, etkin servis karşılamada sorun yaşadık. Setin ikinci teknik molasına 16-15 önde girdik. Ancak setin son bölümünde geriye düştük (21-19). Hurrikaani Loimaa iyi bir tempo yakaladı ve seti 25-20 kaybettik. Durum 1-1 oldu.

Oldukça iyi başladığımız ve teknik molalarına 4-8 ve 12-16 önde girdiğimiz üçüncü sette giderek farkı açtık. Setin son sayılarına önde girdik (20-14). Hakemin tartışmalı kararına itiraz eden İbrahim Akşeker kırmızı kart gördü. Kartın ardından giderek tempomuz düştü. Farklı önde olduğumuz seti (16-21), Hurrikaani Loimaa iyi seriler yakalayıp 25-22 kazandı ve 2-1 öne geçti.

Dördüncü sete net bir performansla başladık. Her iki teknik molaya da önde girdik (6-8; 9-16). Son sayılarda farkı yedi sayıya çıkardık (14-21). Seti 20-25 kazandık. Durum 2-2 oldu ve maç tie-break setine uzadı.

Tie-break setinde istediğimiz tempoya ulaştık. İyi servis karşıladık ve sonucunu aldık. Domine ettiğimiz beşinci seti 9-15, maçı 2-3 kazanarak, Avrupa’daki ilk maçımızdan galibiyetle ayrıldık.

Galatasaray FXTCR 19.11.2014, Çarşamba günü saat 18.30’da Burhan Felek Voleybol Salonu’nda Hurrikaani Loimaa’yı rövanş maçında ağırlayacak.
 
Fenerbahçe 1-3 Galatasaray FXTCR

TEVL’nin beşinci haftasında Galatasaray FXTCR, Burhan Felek Voleybol Salonu’nda karşılaştığı Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etti.

Fenerbahçe’nin ev sahipliğinde oynanan maça, kaptan Selçuk, İbrahim Emet, İbrahim Akşeker, Kamil, Filip, Tuia ve libero Mehmet’le başladık. Fenerbahçe sahaya Arslan, Böhme, Wijsmans, Nikic, Metin, Kemal ve libero Serkan'la çıktı.

Başa baş giden ilk sayılarda Fenerbahçe üç sayılık seri yakaladı. Mola kullandık (6-3). Moladan sayıyla döndük ve farkı kapattık (6-6). Tuia’nın blok sayısıyla ilk teknik molaya 7-8 önde girdik. Kaptan Selçuk’un tekli blok sayısının ardından, Fenerbahçe mola aldı (8-10). Fenerbahçe oyuncu değişikliği ile Metin’i kenara aldı ve Ediz'i oyuna soktu (8-11). Bu hamleden sonra sayı bulamayan Fenerbahçe ikinci molasını kullandı (8-12). Kamil’den üst üste etkili hücumlar izledik. Uzun bir rallinin ardından Fenerbahçe serviste çizgi hatası yaptı (11-15). İkinci teknik molaya İbrahim Akşeker ve Tuia’nın ikili blok sayısıyla 11-16 önde girdik. Teknik moladan dönüşte servis hatası yaptık (12-16). Fenerbahçe Wijsmans’ın servis turunda farkı iki sayıya düşürdü; setteki ikinci molamızı kullandık (14-16). Moladan İbrahim Akşeker’in hücum sayısıyla döndük (14-17). Kaptan Selçuk’un blokunu çıkaran Fenerbahçe hemen ardından İbrahim Emet’in bloğuna yenik düştü; fark tekrar dört sayıya çıktı (15-19). Kamil’in blok sayısıyla farkı koruduk (17-21). Hücumda Fenerbahçe bloğuna takıldık; fark bir sayıya indi (21-22). Seti kaptan Selçuk ve Kamil’in arkadan hücum organizasyonuyla 23-25 kazanarak 0-1 öne geçtik.

Geride başladığımız ikinci sette Tuia’nın blok sayısıyla beraberliği yakaladık (6-6) ve yine Tuia’dan gelen hücum sayısıyla öne geçtik. Fenerbahçe mola aldı (6-7). Teknik molaya 7-8 önde girdik. Tuia’yla direk servis sayısı bulduk (9-11). Fenerbahçe hücum hatası yaptı, fark üç sayıya çıktı. Fenerbahçe ikinci molasını kullandı (10-13). Kaptan Selçuk penaltı topu sayıya çevirdi (10-14). İkinci teknik molaya 13-16 önde girdik. Teknik mola dönüşünde servis hatası yaptık (14-16). Tuia ve İbrahim Emet’den güzel bir ikili blok izledik (14-18). Hücum organizasyonumuzda anlaşmazlık yaşadık. Setteki ilk molamızı kullandık (17-19). Setin son sayılarına önde girdik (18-22). Servis için oyuna giren Boğaçhan’dan iyi bir servis turu izledik (18-24). Seti 18-25 kazandık ve 0-2 öne geçtik.

Üçüncü set başa baş sayılarla başladı (5-6). Fenerbahçe itirazlardan ötürü sarı kart gördü (5-7). Setin ilk teknik molasına 7-8 önde girdik. Defans hatası yaptık ve geriye düştük (9-8). Hücum hatası yaptık ve mola kullandık (11-9). Kamil’in ace’i ile farkı bir sayıya indirdik (14-13). Teknik molaya blok hatasıyla 16-15 geride girdik. Teknik mola dönüşünde servis karşılamada anlaşmazlık yaşadık (17-15). Filip’in servis sayısıyla beraberliği bulduk; Fenerbahçe mola aldı (17-17). Mola dönüşü servis hatası yaptık (18-17). Setin son sayılarına beraberlikle girdik (20-20). İkinci molamızı setin kritik anında kullandık (24-23). Kaptan Selçuk’un blok sayısının ardından Fenerbahçe mola kullandı (24-24). Kritik anda servis kaçırdık; Fenerbahçe avantaj kazandı, üzerine gelen hücum hatamızla seti 26-24 kaybettik. Setlerde durum 1-2 oldu.

İyi başladığımız dördüncü setin ilk teknik molasına Tuia’nın hücumuyla 5-8 önde girdik. Teknik moladan sayıyla döndük; Fenerbahçe mola kullandı (5-9). Tempomuzu koruduk. Kamil’in etkili servisleri, Tuia’nın defans ve hücumu, kaptan Selçuk’un akıllı hücum organizasyonlarıyla ikinci teknik molaya 12-16 önde girdik. Filip’den net bir hücum izledik. Fenerbahçe mola kullandı (13-17). Setin son sayılarına, servis için oyuna giren Boğaçhan’ın etkili servis turunda, altı sayı önde girdik (14-20). Farkı altı sayıya çıkardık (16-20). Defans hatası yaptık ve setin ilk molasını kullandık (18-22). Hücumda hata yaptık ve ikinci molamızı kullandık (20-22). Seti 22-25, maçı 1-3 kazandık ve Fenerbahçe deplasmanından 3 puanla ayrıldık.
 
Efes maçının baya önüne geçti derbi,bedenler İpekçi'de zihinler Burhan Felek'teydi. :) Teşekkürler Aslanlara,haftaya saat can yakacak olsa da teşekkür şart.Takımın sıradışı bir potansiyeli var ayrıca,antrenör eli değmiş ve yabancı tercihleri yerinde.Kadınlarda uzun zamandır kanayan yara olan blok düzeni burada derbinin anahtarı olmuş.
 
Galatasaray FXTCR Erkek Voleybol Takımımız, Voleybol Erkekler 1. Ligi 7. hafta maçında Ankara Başkent Spor Salonu’nda Maliye Milli Piyango ile karşılaştı. Takımımız karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.
 
Galatasaray FXTCR Avrupa’da yoluna devam ediyor!

Galatasaray FXTCR, MOK Jedinstvo'yu 3-0 yenerek 2015 CEV Challenge Cup – Men’de 8’li Finaller’e yükseldi.
 

Üst