• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Carrol gibi tertemiz bi şutör olsa :)

Şutör'ü bende geçiyorum. Benim istediğimde atletik savunması iyi bir uzun. Lakin delici ve savunmacı kısa şart. Çok sıkıntı yaşarız. Arroyo-Spa yanyana savunmada sıkıntı çekeriz.

Eğer Spanoulis olursa delici sıkıntısı yaşamayız. V-Span penetre ederekte oynuyor. Ama dediğin gibi savunma sıkıntısı yaşamamız oldukça muhtemel. Ergin hocanın da en büyük ikilemi bu olacaktır bana kalırsa

Lucas Jamon Gordon'mu Hakkı Lucas? Olabilir herkes şutör ve savunma yapan yok Marko hariç bu kadroda...O yada o tarz biri şart iki numaraya en azından Marko ile birlikte ön alan savunması biraz daha netleşmiş olur..Furkan, Kerem sert oyuncular, Sofo Ehh , Bertans kısa savunması iyi ama uzun savunması çok vasat..Erceg malum...Sert bir iki numara ile geçtiğimiz seneki savunmamızı büyük oranda yakalayabiliriz yine Ergin Hoca'nın takım savunmasıyla..

Evet Cem abi; Lucas Gordon. Dengeli beşlerle oynamalıyız. Uzun rotasyonu neysede (Kerem-Furkan) Kısa rotasyonunda 1-2'de Sinan dışında oyuncu yok. Oraya bir hamle gelebilir. Gerçi bu biraz da Sinan'a bağlı. Playoff'larda ki performansını sürdürürse gerek kalmayabilir.

Bir diğer alternatif ise Marko'yu iki'ye çekip Bertans'ı üçe çekip oynayabiliriz. Ben atletik bir kısa istiyorum ama içeri gömülüp, ikili oyun savunmasınıda yaparsak 2 numara daha elzem olur.

Şimdi Marko haricinde 2 tane kısa almamız = şart. Bertans 6.yabancı olacaksa alınmayacak 7.yabancı olursa alınacak gibi bir izlenim var. Daha önce de sıkça yazdım Spanoulis ile uğraşırken Hickman,Aaron Jackson,Jamon Gordon ,Goudelock gibi isimleri atlamayalım. Herkes kadrolara Spanoulis-Arroyo beraber yazmış , Arroyo veya Spanoulis in yanına şurdan kısa koysak taş gibi takım oluruz.

Arroyo(spanoullis)-Barış-Jamon(Aaron)
Hickman(Goudelock)-Sinan
Marko-Cenk
Erceg-Bertans(7.yabancı)-KeremG.
Sofo-Furkan

şu takım savunma hücum dengesi açısından bence çok iyi bir takım.Tek sıkıntısı pota altını karartacak uzunumuz yok bu da hocanın tercihi.

Arroyo-Spanoulis-Marko-Bertans-Erceg-Sofo yazan arkadaşlar bu takım hücum ribaundu kovalamasını geçtim, savunma ribauntlarında da ciddi sıkıntı yaşar.Böyle kadro planlaması yapmak mantıksız bence.

Evet Cem abi; Lucas Gordon. Dengeli beşlerle oynamalıyız. Uzun rotasyonu neysede (Kerem-Furkan) Kısa rotasyonunda 1-2'de Sinan dışında oyuncu yok. Oraya bir hamle gelebilir. Gerçi bu biraz da Sinan'a bağlı. Playoff'larda ki performansını sürdürürse gerek kalmayabilir.

Bir diğer alternatif ise Marko'yu iki'ye çekip Bertans'ı üçe çekip oynayabiliriz. Ben atletik bir kısa istiyorum ama içeri gömülüp, ikili oyun savunmasınıda yaparsak 2 numara daha elzem olur.

Bertans kesinlikle Erceg'e alternatif abi ...Tüm hissiyatım o yönde bunca yıl Ergin Hocayı ve basketbolu izleyen biri olarak...Dört numaraya sert, atletik alternatif biri hayali kurmamıza gerek yok yani... Ergin Hoca en zor gününde bile bu sistemi bozmadı, bundan sonrada iki sut atan uzun alternatifine kavuşmuşken bu sistem asla değişmez...Kerem'ide 4 numara olarak çok sınırlı kullanır bence sakatlık vs. hariç... Erceg'in süresini azaltmak ve rekabeti arttırmak için alıyordur...Hemen hemen aynı tip oyuncular zaten..Üçlük denemesi ikilik denemesinden fazla olan nadir oyunculardandır Bertans...Fundemantılı göze hoş geldiği için ve daha hızlı olduğu için Erceg'e göre daha çok sevilecektir ama taraftar tarafından..

Bertans kesinlikle Erceg'e alternatif abi ...Tüm hissiyatım o yönde bunca yıl Ergin Hocayı ve basketbolu izleyen biri olarak...Dört numaraya sert, atletik alternatif biri hayali kurmamıza gerek yok yani... Ergin Hoca en zor gününde bile bu sistemi bozmadı, bundan sonrada iki sut atan uzun alternatifine kavuşmuşken bu sistem asla değişmez...Kerem'ide 4 numara olarak çok sınırlı kullanır bence sakatlık vs. hariç... Erceg'in süresini azaltmak ve rekabeti arttırmak için alıyordur...Hemen hemen aynı tip oyuncular zaten..Üçlük denemesi ikilik denemesinden fazla olan nadir oyunculardandır Bertans...Fundemantılı göze hoş geldiği için ve daha hızlı olduğu için Erceg'e göre daha çok sevilecektir ama taraftar tarafından..

Sofo ve Bertans'ı alırsak eğer 4 dışarda(Arroyo-Marko-Bertans-Erceg) 1 içerde(Sofo) şeklinde oynayamaz mıyız acaba? Ergin hocanın ana şablonuna çok aykırı bir sistem değil baktığımızda. İyi bi spacing ve top paylaşımı ile çok boş şut bulabiliriz.

Bertans'ı sezon içinde 3'de de kullanacaktır Ergin hoca. Bu sezon çok görmesekte arada üç uzunlu sistemi denedi. Macvan'ı 3'e çektiği maçlar oldu. Öncelik dediğin gibi Erceg'i yedeklemek yada ondan alamadığımız katkıyı Bertans'tan almak olacaktır.

Sofo ve Bertans'ı alırsak eğer 4 dışarda(Arroyo-Marko-Bertans-Erceg) 1 içerde(Sofo) şeklinde oynayamaz mıyız acaba? Ergin hocanın ana şablonuna çok aykırı bir sistem değil baktığımızda. İyi bi spacing ve top paylaşımı ile çok boş şut bulabiliriz.

Yalnız o beş'i savunmada düşünemiyorum. Kabus gibi...

bertansı o kadar hafife almayın beyler, avrupanın en potansiyelli gençlerinden ve gelirse tam patlama zamanında gelecek. Yani tutarsa çok deli işler yapabilir bizde.

Erceg-Bertans-Kerem
Furkan-Sofo

rotasyonu bence birbirini tamamlayan ideal bir rotasyon. Atletik sert adam alalım diye takılı kalmayın, kerem az çok sertlik gösteren bir oyuncudur keza Furkan da artık kendini geliştirmeli, hem hücum gücünü hem de savunma sertliğini arttırmak zorunda bırakalım da onu bu sene yapsın bir zahmet.

Olabilir tabii, bErtans 3'e kayabilir zaman zaman..Demek istediğim forumda 4 numarada alternatif atletik savunmada caydırıcı,ribaund kovalayan oyuncu beklentisi olan arkadaşlar var...O tarz bir beklenti içinden olmamıza gerek yok...Ergin Hoca 4 numarada şutör kullanacak kesinlikle, Bertans girişiminden bu belli oluyor...Bertans olmasa başka biri olacak...Elinde bir kişi varken 35 dakika bu sistemi bozmayan koç, iki kişi olunca 40 dakika kesinlikle bozmaz...Benim sisteme en ufak bir itirazım yok..Barcelona, Maccabi, Real, CSKA maçların %70'ini böyle oynuyor...Ama Bertans (4 numarada), Sofo , Erceg savunma zaafiyeti var...On alan savunması ciddi önem kazanıyor bu bağlamda..Arroyo 1 Spa 2 olursa ciddi sorunlar yaşanır...

Herkesin görüşüne saygım var ama Erceg yerine Macvan kalsın diyenler ve Jamon Gordon'u alalım diyenleri gerçekten anlamıyorum.
Macvan euroleaguede üst üste 15 üçlük kaçırdı bu sene.Hücumda yaptığı hiç bir şey yok.Bizim sistemimizde 4 numarada odun gibi oyuncuya ihtiyaç yok.Erceg iyi demiyorum ama Macvan'dan çok daha iyidir.Evet savunması zayıf ama Macvan'da canavar değil.Tek farkı biraz daha mücadeleci ama şut yok savunma vasat , ayaklar aşırı yavaş.Macvan zaten yeni sezonda düşünülemez.

Jamon Gordon'a gelirsek Mahmuti döneminde o zayıf kadroda en iyi oyuncumuz olmuştur orası doğru ama bu saatten sonra onu almak zarar olur.Zaten hoca da onu istemez.Efes'te vasatın da altında oynadı bu sezon.Sadece savunma yapacak diye kısa oyuncu almamalıyız.

Ayrcu

Evet kesinlikle Furkan kendini geliştirmeli. 3 sene önce ilk geldiğinde orta mesafemi geliştireceğim diyordu; Hala yok o orta mesafe. Sofo geldiğine göre post up'tan çok Furkandan orta mesafe bekleyeceğiz. Orta mesafesi gelişirce çok ideal bir 5 numara rotasyonumuz olur.

Furkan'dan tek şey istiyorum bu sene; Orta mesafe şutu. Hem takım içinde çok çok gerekli Sofo'da alınmışken.

Pocius nedense hiç geçmiyor kadrolarda. Beğenilmedigi için herhalde. :)

Bertans'ı sezon içinde 3'de de kullanacaktır Ergin hoca. Bu sezon çok görmesekte arada üç uzunlu sistemi denedi. Macvan'ı 3'e çektiği maçlar oldu. Öncelik dediğin gibi Erceg'i yedeklemek yada ondan alamadığımız katkıyı Bertans'tan almak olacaktır.

Ergin Ataman'ın kararlılığı ve hırsını hepimiz biliyoruz. Geçen sene oynayamadığı 1içerde 4dışarda (yelpaze)hücumunu oynayacak bu belli. Ve bu sistemde Sofo'yu pota altında birebir bırakmak, alan açmak,ona gelen yardımları minumuma indirmek için şut atan 4 mutlaka gerekiyor. Bertans ,Erceg in dalgalanan performansı olduğunu düşünürsek çok iyi bir transfer ve 3 numara oynayabiliyor,topu yere vuruyor. Geçen sene Macvan ın iyi katkı verdiği maçlara bakın maçı muazzam oynayarak bitirdik.

Benim burda endişem; acaba Bertans 6.yabancı olacakta 1-2 numaraları Arroya hariç tek yabancıyla mı geçeceğiz?

Olabilir tabii, bErtans 3'e kayabilir zaman zaman..Demek istediğim forumda 4 numarada alternatif atletik savunmada caydırıcı,ribaund kovalayan oyuncu beklentisi olan arkadaşlar var...O tarz bir beklenti içinden olmamıza gerek yok...Ergin Hoca 4 numarada şutör kullanacak kesinlikle, Bertans girişiminden bu belli oluyor...Bertans olmasa başka biri olacak...Elinde bir kişi varken 35 dakika bu sistemi bozmayan koç, iki kişi olunca 40 dakika kesinlikle bozmaz...Benim sisteme en ufak bir itirazım yok..Barcelona, Maccabi, Real, CSKA maçların %70'ini böyle oynuyor...Ama Bertans (4 numarada), Sofo , Erceg savunma zaafiyeti var...On alan savunması ciddi önem kazanıyor bu bağlamda..Arroyo 1 Spa 2 olursa ciddi sorunlar yaşanır...

Şahsen bende atletik 4-5 oynayan birinin alınmasını hayal ediyorum ama Ergin hoca kurduğu sistemlerde sürekli dediğiniz gibi şutör 4 numaralar kullanıyor. En azından orta mesafe atmasını bekliyor. O yüzden böyle birinin alınacağına inanmıyorum sadece hayal ediyorum :) Bertans'ın öncelikle 3 numarada zaman zaman Erceg'ten verim alamadığı zamanlarda 4 numarada kullanılacağına inanıyorum ancak mutlaka sezon içinde 4 numarada izleyeceğiz kendisini.

Yalnız şunu'da göz ardı etmeyelim. Hoca sisteminden taviz vermeyen biriyse 2 numarada hep şutör oyuncular kullanmıştır. Bizde 2 sezon Domercant'i bekledi. Sezon içinde Vujacic'i istediği konuşuldu. Beşiktaş'ta Kemp'i ve Morrisson'u Efes'te ise Rakocevic vardı. Acaba şutör bir kısa alır mı ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri