Carrol gibi tertemiz bi şutör olsa 

Şutör'ü bende geçiyorum. Benim istediğimde atletik savunması iyi bir uzun. Lakin delici ve savunmacı kısa şart. Çok sıkıntı yaşarız. Arroyo-Spa yanyana savunmada sıkıntı çekeriz.
Carrol gibi tertemiz bi şutör olsa![]()
Lucas Jamon Gordon'mu Hakkı Lucas? Olabilir herkes şutör ve savunma yapan yok Marko hariç bu kadroda...O yada o tarz biri şart iki numaraya en azından Marko ile birlikte ön alan savunması biraz daha netleşmiş olur..Furkan, Kerem sert oyuncular, Sofo Ehh , Bertans kısa savunması iyi ama uzun savunması çok vasat..Erceg malum...Sert bir iki numara ile geçtiğimiz seneki savunmamızı büyük oranda yakalayabiliriz yine Ergin Hoca'nın takım savunmasıyla..
Evet Cem abi; Lucas Gordon. Dengeli beşlerle oynamalıyız. Uzun rotasyonu neysede (Kerem-Furkan) Kısa rotasyonunda 1-2'de Sinan dışında oyuncu yok. Oraya bir hamle gelebilir. Gerçi bu biraz da Sinan'a bağlı. Playoff'larda ki performansını sürdürürse gerek kalmayabilir.
Bir diğer alternatif ise Marko'yu iki'ye çekip Bertans'ı üçe çekip oynayabiliriz. Ben atletik bir kısa istiyorum ama içeri gömülüp, ikili oyun savunmasınıda yaparsak 2 numara daha elzem olur.
Bertans kesinlikle Erceg'e alternatif abi ...Tüm hissiyatım o yönde bunca yıl Ergin Hocayı ve basketbolu izleyen biri olarak...Dört numaraya sert, atletik alternatif biri hayali kurmamıza gerek yok yani... Ergin Hoca en zor gününde bile bu sistemi bozmadı, bundan sonrada iki sut atan uzun alternatifine kavuşmuşken bu sistem asla değişmez...Kerem'ide 4 numara olarak çok sınırlı kullanır bence sakatlık vs. hariç... Erceg'in süresini azaltmak ve rekabeti arttırmak için alıyordur...Hemen hemen aynı tip oyuncular zaten..Üçlük denemesi ikilik denemesinden fazla olan nadir oyunculardandır Bertans...Fundemantılı göze hoş geldiği için ve daha hızlı olduğu için Erceg'e göre daha çok sevilecektir ama taraftar tarafından..
Bertans kesinlikle Erceg'e alternatif abi ...Tüm hissiyatım o yönde bunca yıl Ergin Hocayı ve basketbolu izleyen biri olarak...Dört numaraya sert, atletik alternatif biri hayali kurmamıza gerek yok yani... Ergin Hoca en zor gününde bile bu sistemi bozmadı, bundan sonrada iki sut atan uzun alternatifine kavuşmuşken bu sistem asla değişmez...Kerem'ide 4 numara olarak çok sınırlı kullanır bence sakatlık vs. hariç... Erceg'in süresini azaltmak ve rekabeti arttırmak için alıyordur...Hemen hemen aynı tip oyuncular zaten..Üçlük denemesi ikilik denemesinden fazla olan nadir oyunculardandır Bertans...Fundemantılı göze hoş geldiği için ve daha hızlı olduğu için Erceg'e göre daha çok sevilecektir ama taraftar tarafından..
Sofo ve Bertans'ı alırsak eğer 4 dışarda(Arroyo-Marko-Bertans-Erceg) 1 içerde(Sofo) şeklinde oynayamaz mıyız acaba? Ergin hocanın ana şablonuna çok aykırı bir sistem değil baktığımızda. İyi bi spacing ve top paylaşımı ile çok boş şut bulabiliriz.
Yalnız o beş'i savunmada düşünemiyorum. Kabus gibi...
Sofo ve Bertans'ı alırsak eğer 4 dışarda(Arroyo-Marko-Bertans-Erceg) 1 içerde(Sofo) şeklinde oynayamaz mıyız acaba? Ergin hocanın ana şablonuna çok aykırı bir sistem değil baktığımızda. İyi bi spacing ve top paylaşımı ile çok boş şut bulabiliriz.
Bertans'ı sezon içinde 3'de de kullanacaktır Ergin hoca. Bu sezon çok görmesekte arada üç uzunlu sistemi denedi. Macvan'ı 3'e çektiği maçlar oldu. Öncelik dediğin gibi Erceg'i yedeklemek yada ondan alamadığımız katkıyı Bertans'tan almak olacaktır.
Olabilir tabii, bErtans 3'e kayabilir zaman zaman..Demek istediğim forumda 4 numarada alternatif atletik savunmada caydırıcı,ribaund kovalayan oyuncu beklentisi olan arkadaşlar var...O tarz bir beklenti içinden olmamıza gerek yok...Ergin Hoca 4 numarada şutör kullanacak kesinlikle, Bertans girişiminden bu belli oluyor...Bertans olmasa başka biri olacak...Elinde bir kişi varken 35 dakika bu sistemi bozmayan koç, iki kişi olunca 40 dakika kesinlikle bozmaz...Benim sisteme en ufak bir itirazım yok..Barcelona, Maccabi, Real, CSKA maçların %70'ini böyle oynuyor...Ama Bertans (4 numarada), Sofo , Erceg savunma zaafiyeti var...On alan savunması ciddi önem kazanıyor bu bağlamda..Arroyo 1 Spa 2 olursa ciddi sorunlar yaşanır...
Pocius nedense hiç geçmiyor kadrolarda. Beğenilmedigi için herhalde.![]()
Pocius nedense hiç geçmiyor kadrolarda. Beğenilmedigi için herhalde.![]()