2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dengeli kadro kurulacak bu sene orası aşikar ama sanki zorlama transferler gibi oluyor bu sene ülker ya da efesle baş etmek istiyorsak mutlaka 1 üst seviyeye çıkaracak oyuncu lazım bizi hem skor hem savunma açısından , bo hücum yonunden ligde bizi sırtlayabilir ama jacob pullen konusunda süphelerim var bo'nun her türlü daha sağlam olduğunu düşünüyorum alınacaksa tabi ki bo alınmalı.. David Bertans imkanı varken alınmalıydı 3.5 -4 oynayabilen şutu olan genç ve atletikti ama yönetimin bütçe planını da anladık burdan 200 bin euro vermedik adama ..Tek korkum o eski 6. falan olup playoffta ilk turda elendiğimiz zamanlara dönmemek.

Bo ile Pullen isminin yan yana geçiyor olması bile üzücü. Aroyyo gibi bir oyun kurucu ve böylesine şutör bir takımın varken en büyük eksiğin de delici bir oyuncu iken Bo'dan iyisini bulamazsın. İşin oluru yok ayrı konu ama çok küçümser gördüm sizi

Bertans icin buy-out fazla geldi denmisti,serbest kalmis.Eger gercekten istediysek.kadroya katariz.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Arroyo-Pocius-Manu-Bertans-Erceg-Yabanci ile sezona baslayip,daha sonra da Arroyo'nun yanina bir yabanci ile devam ederiz diye tahmin ediyorum.

David Bertans agreed to terms with Partizan Belgrade to break the contract, his agent said.
The Latvian is now free agent.
The Latvian player was pursued by Galatasaray a few days ago.

Sportando 'nun haberi

Bertans konusunun kapanmadığını dün söyledim bence ya Bertans ya da Maciulis ikisinden birini tercih edeceğiz gibi görünüyor. Hangisi daha faydalı olur sizce ?

Oyuncuları son senelerdeki performanslarına göre değerlendirme yaparken,o takımdaki rolünü ve rolü farklı olduğu zamanlardaki performansını da düşünmek gerekiyor diye düşünüyorum.Bo McCalebb çok kıymetli bir oyuncu fbde geçirdiği sezonlardan dolayı piyasası da bir nebze düşmüştür eğer bonservis ödemeden transfer etme gibi bir şansımız varsa bence kaçırmamalıyız.Evet Ergin Ataman şut dezavantajı olan kısalara biraz mesafeli gibi ama Bo McCalebb diğer özellikleriyle bunu kapatabilecek bir oyuncu ve aslında fb performansını çıkarırsak çok çok kötü bir şutu da yok aslında..

Bertans mi Maciulis mi daha iyi olur sorusu biraz kapsamli analize ihtiyac duyabilir,Bertans'i cok izlemedim acikcasi,Maciulis daha iyi bir oyuncu muhtemelen de,hem maddi olarak,hem de 3-4 pozisyonunda daha net faydalanabecegimiz bir oyuncu oldugu icin Bertans daha mantikli bir secim olabilir.Sonucta Maciulis piyasasi olan bir oyuncu ve 1 milyon dolarin altina imza atacagini sanmiyorum Turk ve Rus kuluplerine.

Pullen gibi efektif ve kendi şutunu yaratabilen ayrıca şutu olan biri yerine şutu olmayan ve oyun sistemi sadece penetre ve hıza bağlı olan BO nasıl bize uyuyor anlamadım.

Pulleni sadece bizim seriye gore degerlendiriyorsaniz dogru. Genel olarak vasat alti bir guard. Bo mccalebbla kiyaslanmasi hakaret.

Bo'yu 1 numarada kullanirsaniz oyun tikanir toplar elinde patlar. Siena ve makedonyadaki gibi 2 numaraya koyup yanina oyunu yonlendirebolecek bir guard koydugunuzda aldiginiz verim artar.

Bertans'ta bonservis sorun deniliyordu kontratını fesh etmiş artık sorun ortadan kalktı yani. Bertans-Maciulis arasından Bertans'ı seçerim hem çok daha net bir şutu var hem daha atlet hemde daha potansiyelli bir isim. Maciulis'in de artıları mevcut Bertans'a göre ne vereceği daha belli, daha sert ve daha savunmacı. Seçim yapsam potansiyelinin fazlalığından dolayı Bertans derim

Pocius ve Bertans olursa sanırım Arroyo'nun yanına bir yardımcı alınmayacak. Bu noktada Arroyo yokken takımı yönlendirecek bir Barış önemli bence. Ender de nereye gidiyorsa gitsin. Yıllardır ne fiziginde ne de oyun aklında gram gelişme kaydetmeden sırf yerli guard yokluğundan ekmek yedi.

Furkan bu yıl artık savunmacı ve bekçi pivot olmalı tamamen. O sebeple daha skora dönük oynayan bir 5 numara alınacak gibime geliyor. Lampe de 3 sezondur söylediğim bir isim.

Barış-Pocius-Bertans-Lampe hamleleri ile savunma zaafiyeti yaşamadan rahat hücum eden bir takım olabiliriz.

Barış-Pocius-Marko ön alanda muazzam topa baskı yaparlar. Bertans ve Lampe de mobil oyuncular olduğundan hücumda geçen yıl sıkıntısını çektiğimiz statikliği atmış oluruz.

Bertans konusunun kapanmadığını dün söyledim bence ya Bertans ya da Maciulis ikisinden birini tercih edeceğiz gibi görünüyor. Hangisi daha faydalı olur sizce ?
Bana da öyle olacak gibi geliyor.Bu sezon 3-4 oynayan bir oyuncu alacağız gibi görünüyor ki bence de mantıklı hamle..Maciulis iyi oyuncudur,sert bir oyuncudur hali hazırda daha faydalı olur ceza şutlarını iyi sokar,ribaundlara katkı verir..
Bertans ise gelecek vaad eden bir oyuncu maciulise göre daha iyi şutör..
Ben olsam geleceği parlak olması sebebiyle Bertansı tercih ederim ve 3 yıllık filan da kontrat yaparım

Öngörülen transferlere bakılırsa, takımın atletizmi çok çok düşük olacak. Hatta TBL'nin bile en atletik olmayan takımı olacağız gibi gözüküyor.

Bu sezondan pek bir beklentim kalmadı artık. Euroleague Top 16 ve Ligde de yarı final görsek yeterlidir.

Öncelikle şunu söyleyim. Bir insanın duyumlarına inanmamak ona saygısızlık yapmak değildir. Zira kime inanıp kime inanmayacağımızı hepimiz bilecek yaştayız. Birisi neden olabileceğini açıklıyorsa, benim de neden olamayacağını açıklama hakkım var. Umutsuzlukla umutsuzluk. Neyse adı artık.

İnsanların düşüncelerini beğenmeyenler hemen sen galatasaraylı değilsin damgası yapıştırıyor. Bizim ne kadar Galatasaraylı olduğumuzu Abdi İpekçi'nin yolları da biliyor koltukları da. Kimseye Galatasaraylılık hesabı vermeyiz.

Burda sürekli saygıdan dem vuruluyor ama başta bana ve diğer genç arkadaşlara siz küçüksünüz anlamazsınız damgası yapıştırılıyor. Bu mudur karşılıklı saygı anlayışınız? Bizim burda kimseye hakaretimiz yok, iftiramız yok. Kendi ağzınızla söylüyorsunuz başkana bunu dedim diye. Sevip sevmemekten bağımsız. Burası Galatasaray'î temsil eden bir site. Siz de Galatasaray Başkanına hitap ederken konuşmalarınıza dikkat etmek zorundasınız. Eğer etmek istemiyorsanız ortada kurallar var.

Biz kimseyi yalancı diye itham etmiyoruz. Pazartesi dendi, salı dendi çarşamba dendi perşembe dendi. Deniyor da hala. Ortada ne Spanoulis var, ne tek satır haber.

Ben Spanoulis'in olmayacağını biliyorum. Olursa özürümü de dilerim. Ama olmadığı zaman ben başkasını alırız, problem değil dediğimde bazıları "Bu ne biçim yönetim. Adamlar Hickman'ı alıyor, şunu alıyor siz bir Spanoulis'i alamıyorsunuz denecek" dendi de. Biliyoruz. Ezberledik.

Bu forum yıllardır bu aklı başına insanlar sayesinde bugünlere geldi. Forumda saygısızlığa izin verilmiyordu diyip, insana saygısız ifadesini kullanmak da pek bir komik olmuş.

Bertans mi Maciulis mi daha iyi olur sorusu biraz kapsamli analize ihtiyac duyabilir,Bertans'i cok izlemedim acikcasi,Maciulis daha iyi bir oyuncu muhtemelen de,hem maddi olarak,hem de 3-4 pozisyonunda daha net faydalanabecegimiz bir oyuncu oldugu icin Bertans daha mantikli bir secim olabilir.Sonucta Maciulis piyasasi olan bir oyuncu ve 1 milyon dolarin altina imza atacagini sanmiyorum Turk ve Rus kuluplerine.

Sunu çok rahat söyleyebilirim bertans elinde çok düzgün bir icerı penetre eden bir oyuncu ben çok yararlı olacağını düşünüyorum hemde gelecek vaad eden.

Ben taraftarın mallıkları derken genel taraftar profilinden bahsettim. İsterseniz bunu açabilirim de. Forumdakilere bir hakaret değildi bu. CEza aldığınızı bilmiyordum ama bence isabetli karar olmuş.Çünkü bunu ben de belirtmiştim. Başkanı mason çetesi olarak tarif etmiştiniz. Masonluğa karşı değilim sizin de karşı olup olmadığınızı bilmiyorum ama orada o tamlamayı hakaret için kullandığınız aşikardı.

Adam kayırılma konusuna gelirsek tabii ki bazıları konusunda daha spesifik düşünmek mümkün. Misal burda Furkan Dillice ile yazıştığım oldu ama Furkan'ı reelden biliyorum o da beni biliyor. Sonuçta nerdeyse maç kaçırmadan maçlara gelen bir taraftar. Tabii ki onun misal bana dediği laflarda müsamaha seviyem daha farklı olur. Aynı durum forum adminlerinde de olması doğal çünkü lafı diyenin art niyeti az çok bilinebilir eski üyeyse. Ama gene de oldukça adaletli olmaya çalıştıklarını biliyorum. Ben misal kaç defa ceza aldığımı hatırlamıyorum. Üslubum budur. Bir cezam dışında aldığım tüm cezalarda da hakkettim. Sadece ilk aldığım ceza da haksızlardı. Çünkü "göte göt" dedim. Sabah akam herkes Işıl'a hakaret ediyordu onlara Işıl'ı anlattım anlayacakları dilde ve o adamlar sitede kaldı ben ceza almıştım:))

Neyse özeleştirimi ben kendime yaparım. Ama adımı zikrediyorsan doğru bir eleştiri getir. Forum kullanıcılarına mal diyeceğim ve hiç biri rahatsız olmayacaksa o zaten daha ilginç Ama burda 12 yaşından 70 yaşına kadar olan insanlar arasında bunu bir siz ayıktınız tebrikler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...