• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yok zaten alınacağını sanmıyorum bende , düzendışı oynayabilir soru işaretleri var ama Ergin hoca sever sağlam şut atan oyuncuları. Ben görünen kadroda o tarz bir kısa oyuncumuzun da gerekliliğinden bahsetmek için örnek verdim. Yoksa direk alınmalı demiyorum, alınabilir.
Kesinlikle kendi sutunu yaratan oyuncu ihtiyacını Marko yokken çok hissettik. Gerçi Marko da o sekilde çok düzen dışı şut kullanmazdi ama. Genede Jamon tarzında bi oyuncuya ihtiyacımız var bence o olsun demiyorum.

Neymiş efendim Lofton Euroleague seviyesinde değilmiş :) Burayı okuyanda sanacak Kobe, LeBron, Wade vs. oynuyor Euroleague'de :) Bu adam Euroleague takımı Fb 47, Efes'e 29 atmış bir oyuncu, İspanya'daki maçlarında yine Euroleague takımlarına karşı iyi oynamış bir oyuncu, bu yılda Bjk'deki performansı ortada, hepsini geçtim biz eliyordu bu adam, şuan Euroleague'de olmayabilirdik, Euroleague'de oynayan çoğu oyuncunun antremanda atamayacağı bir üçlük yüzdesiyle oynadığı maçlar var, Hairston vb adamların 30 dakika oynadığı ligde Lofton 40 dakika oynar:) Bir lig maçında rakip ne durumda olursa olsun sonuçta 22/17 üçlük atmış bir oyuncudan bahsediyoruz...

Sert bir takım olamayacaüız gibi gözüküyor şu an. Ben 5 numaraya atlet uzun alıp ''hadi sert takım olduk'' zırvasına inanmıyorum. Ben olsm paranın büyük çoğunluğunu yabancıya yatırırdım. Hatta mümkünse 6 yabancı 3 Türk şeklinde rotasyon yapardım bu sene. Bir de Türk kalacaksa Ersin'i tutardım. Mesela
Arroyo(25) - Jamon(25) - Tutku (5)
Jamont(25) - Sinan (10)
Marko (30)
Erceg(25) - Kerem (15)
Maric(25) - Ersin (15)
Kalan rotasyonu da ayır genç oyuncularına. Yap 5. uzun olarak Kerem Kanter'i. 3 numara yedeğin Reha Öz olsa ne olacak ? Zaten birşey kalmıyor ki süre olarak adama. al sana 12 kişilik rotasyon. Yeter ki sert bir takım olabilelim. Furkan'a o kontratı vermeseydik şöyle bir takımımız olabilirdi mis gibi. 4 tane ball hander olup p&r oynayabilen adamın ve 4 tane de dış savunmada can alan adamın olurdu. Uzunlara da yük binmezdi. Umarım kuvvetli bir takım kurabiliriz. Geçen seneki gibi sakatlıklar yüzünden terslikler çıkarsa ona eyvallah ama ben daha sezon başı kırılan bir takım görmek istemiyorum.

Arroyo-Jamon-Ender
Sinan-Pocius
Micov-Cenk
Erceg-Kerem
Furkan-Maric

En azından şu rotasyonu kurabilsek...

Jamon Gordon'ın beğenilmemesi çok enteresan. Sergio Lull falan mı bekliyoduk acaba? 20-30 milyon euroluk bir bütçemiz yok sonuçta bütçe dahilinde alınabilecek en iyi isimlerden biri Gordon. Bize Arroyo'nun yanında oynarken onu rahatlatarak daha skorer rolde oynatabilecek aynı zamanda savunma sorununu çözebilecek; Arroyo yokken ise takımın iplerini eline alıp hücum setlerini oynatacak, Ender zamanında olduğu gibi kaos basketbolundan çıkartarak daha kontrollü oynatacak, asist yapabilecek takıma pozisyon hazırlayabilecek bir isim gerekli. Hackett'ın kontratı olduğuna göre Gordon bu iş için biçilmiş kaftan bence. Beğenilmemesi çok garip. Forum olarak çıtayı inanılmaz yükselttik biraz daha gerçekçi olmak gerekli

Jamon Gordon'ın beğenilmemesi çok enteresan. Sergio Lull falan mı bekliyoduk acaba? 20-30 milyon euroluk bir bütçemiz yok sonuçta bütçe dahilinde alınabilecek en iyi isimlerden biri Gordon. Bize Arroyo'nun yanında oynarken onu rahatlatarak daha skorer rolde oynatabilecek aynı zamanda savunma sorununu çözebilecek; Arroyo yokken ise takımın iplerini eline alıp hücum setlerini oynatacak, Ender zamanında olduğu gibi kaos basketbolundan çıkartarak daha kontrollü oynatacak, asist yapabilecek takıma pozisyon hazırlayabilecek bir isim gerekli. Hackett'ın kontratı olduğuna göre Gordon bu iş için biçilmiş kaftan bence. Beğenilmemesi çok garip. Forum olarak çıtayı inanılmaz yükselttik biraz daha gerçekçi olmak gerekli

Jamin Gordon'u alacağımıza Jamont Gordon'u tutup kumar oynayalım daha iyidir diye düşünüyor Jamon'u istemeyenler.

Jamont Gordon çok ağır bir sakatlıktan çıktı. Son iki senedir sakatlıktan ağzımız çok yanmışken bu sezon bu riski almamayı kabul ederim. Ayrıca sağlıklı bi Jamont'ı bende isterim ama sağlık raporları iyi değil demek ki ne biz ne yaz liginden ne de avrupadan bi teklif alamadı Jamont.

Lofton Euroleague seviyesinde diyenler baya komik.

Lofton Euroleague seviyesinde diyenler baya komik.

Nasıl kullanacağın önemli . Eğer Lofton'ı alıp ilk 5 başlatırsan çok büyük süreler verip beklentiye girersen evet rezil olursun . Ama eğer Lofton'ı alıp kenarda tutarsan . Bu yıl Milano'nun Jerrels'ı kullandığı gibi oyun sıkıştığında sahaya sürüp paldır küldür maç sonunda 3lükler attıracaksan evet Lofton EL'de bu işleri pek ala yapabilecek hatta Jerrels'dan çok daha iyi yapabilecek bir oyuncu. Euroleague'de sistemli oynamak seni bir yere kadar götürür. Kendinden çok güçlü bir takımla deplasmanda oynuyorsan ve kazanmak istiyorsan işte o zaman böyle saçma sapan şutlar deneyip onları sokacak adamlara ihtiyacın var maç sonlarında. Bu yıl Real ve CSKA deplasmanlarında bunu çok aradık. İçeride kaybettiğimiz Kuban, Olimpiakos, Maccabi , CSKA ve Barça maçlarında çok aradık. Nasıl bu yıl Jerrels Milano'da bu şekilde çok iyi işler yaptı. Zamanında Domercant Kubanda iken maç sonlarını böyle harika oynayarak o takım top8 yaptı Lofton da pek ala bizde yapabilir.

Nasıl kullanacağın önemli . Eğer Lofton'ı alıp ilk 5 başlatırsan çok büyük süreler verip beklentiye girersen evet rezil olursun . Ama eğer Lofton'ı alıp kenarda tutarsan . Bu yıl Milano'nun Jerrels'ı kullandığı gibi oyun sıkıştığında sahaya sürüp paldır küldür maç sonunda 3lükler attıracaksan evet Lofton EL'de bu işleri pek ala yapabilecek hatta Jerrels'dan çok daha iyi yapabilecek bir oyuncu. Euroleague'de sistemli oynamak seni bir yere kadar götürür. Kendinden çok güçlü bir takımla deplasmanda oynuyorsan ve kazanmak istiyorsan işte o zaman böyle saçma sapan şutlar deneyip onları sokacak adamlara ihtiyacın var maç sonlarında. Bu yıl Real ve CSKA deplasmanlarında bunu çok aradık. İçeride kaybettiğimiz Kuban, Olimpiakos, Maccabi , CSKA ve Barça maçlarında çok aradık. Nasıl bu yıl Jerrels Milano'da bu şekilde çok iyi işler yaptı. Zamanında Domercant Kubanda iken maç sonlarını böyle harika oynayarak o takım top8 yaptı Lofton da pek ala bizde yapabilir.

Domercant gibi bir dönemin Euroleaguede en iyi skorerlerinden birini Lofton gibi mahalle topçusu ile kıyaslamadın inşallah

*Micov'dan daha iyisini bulamayız. Benim Lojeski ile birlikte en sevdiğim 3 numara hatta tüm kıtada. Dengeli oyuncu iyidir.

*Erceg-Kerem-Dudley / Furkan-Lampe uzun rotasyonu gayet iyi. Lampe olmaz başkası olur ama sayı potansiyeli olan biri olmalı, 10-15 arası ortalama şart..

*Combo guard konusunda Jamon Gordon'a hayır demem ama daha iyisi de alınabilir. Jamont'un sağlık durumunu bilmiyorum. Ergin hocama güveniyorum.

*Pocius sağlık sorunu yaşamazsa yeni favori oyuncumuz olur. Penetre-şut-PR-savunma her şeyden var biraz + zeki topçu.

*Ender ve Cenk'in kalmasından yanayım.

Arroyo - Ender
Pocius - Jamon - Sinan
Micov - Cenk
Erceg - Kerem - Dudley
Furkan - Lampe

*Bu kadronun en güzel yanı nerdeyse her oyuncu birden çok pozisyonda oynayabilir. Jamon 1-2. Poicus 2-3, Micov 3-4, Lampe 4-5. Yabancı sınırının olduğu ligimizde önemli bir esneklik.

Mahalle topcusu dedigin Adam tek basina tum sezon besiktasi tasidi. Kenardan gelip buyuk katki verebilecek oyuncu. Guldurmeyin adami.

Lofton'a mahalle topçusu dendi ya artık ne diyeceğimi bilmiyorum.Bir de Lofton uzattı beyler Beşiktaş'la konuşmaya bile gerek yok

Jamont'un sağlıklıyım, kendimi hazır hissediyorum demesi çok normal. Buna bakarak oyuncu eskisi gibidir, bak sağlamım diyor demek büyük yanılgıdır. Geçen seneki arşive bakılsın Domercant'ta çok iyiyim, sağlığım yerinde, Galatasaray taraftarına borcumu ödeyeceğim diye mesajlar veriyordu. Hatta antrenmanda smaç yaparken videosunu paylaşıyordu. Biz de Domercant sözleşmesi uzatılmasın, 1 milyon dolar boşa gider dedik, takımda kaldı, yazık oldu harcanan paraya. Evet, Jamont Domercant'tan daha genç ama, şunu unutmayalım yaşadıkları sakatlıklar en ağır seviyedeki sakatlık çeşitidir. Jamont belki birgün toparlar kendini ama, o bu sene olmaz. Önümüzdeki seneyi rölantide geçirmek zorundadır Jamont tekrar aynı sakatlığı yaşamamak için. Çünkü çarpraz bağ diz sakatlıkları zorlamayla tekrar edilebilen sakatlıklardır. Biraz araştırma yapılırsa örnekleri çoktur bunun. Öyle az para isteyen bir oyuncu da değil üstelik. 200-300 bin dolar ister risk alırsınız ama, ağır bir sakatlık geçirdiği ve neredeyse tamamını kaçırdığı bir sezonun ardından 1/1.5 milyon dolar isteyen bir oyuncu için risk alamazsınız. Şöyle bir örnek vereyim: Joey Dorsey, sorunlar yaşadığı bir dönem Caja Laboral'den ayrıldıktan sonra kendini ispatlamak istiyordu, Olympiakos kendisiyle ilgilendi ama, çok düşük bir kontrat önerdi. Aylık 20 bin dolar civarı bir kontrat... Dorsey kabul etti bu teklifi ve çıkışa geçti. Jamont'un da durumu benzer. Şuan kendisine hiçbir takım büyük kontrat vermez.

Jamon Gordon'a bakacak olursak Galatasaray formasını daha önce giydi ve çok başarılı bir sezon geçirdi. Ayrılışı çoğu kişi de buruk bir tat bıraksada, Mahmuti'nin yanında gitmesi, Efes gibi maddi olanakları sağlam bir kulübü seçmesi ve Euroleague gibi faktörleri düşünürsek oyuncu adına mantıklı bir tercihti o dönem. Üstelik öyle Galatasarayla uzun yıllar geçirmiş, taraftarla gönül bağı kurmuş, bayrak oyuncu olmuş biri de değildi. Yani yadırgamadım o dönem. Daha iyisi getirilebilir demiştim ki, Jamont geldi yerine. Efes'e gitti ve özellikle ilk yılında takım top 8 yaparken önemli katkılar verdi. Geçen sezon da Efes'in Euroleague'deki en verimli oyuncusuydu kaotik ortama rağmen. Savunması üst düzey, çok skorer olmayan ama, takım oyunu içerisinde skor katkısı da yapan, asist üreten çok dengeli bir oyuncu Jamon Lucas. en önemli eksisi dış şutu ki, eğer iyi dış şut kullansaydı kesinlikle CSKA, Barça gibi takımlarda yer alırdı.

Şuan piyasadaki combo guardlara baktığımızda Marcus Williams, Jacob Pullen, Nikos Zisis, Acie Law gibi isimler görüyoruz. Bunların arasında Jamon'u seçmek fena bir tercih olmaz diyebiliriz. Diğer yandan Arroyo ile uyumu nasıl olur diye bakıldığında, savunma özellikleriyle Arroyo ile aynı anda sahada olabilir. Penetresi olduğu için hücumda çeşitlilik de katabilir. Ancak, Arroyo da Jamon da topu elinde isteyen oyuncular. İkisi de topla oynayarak asist üreten, takımı organize eden tipte guardlar. Belki bu biraz sorun çıkartabilir. Bu sorunun önüne geçmek için olabildiğince ikisini aynı anda sahada tutmamak tercih edilebilir. Özetle yanına iyi şutörler koyulacaksa ve Arroyo ile uyumlu halde kullanılacaksa Jamon Lucas transferi mantıklı sayılır.

Ayni sekilde Engin Atsuru hatirlayalim. Her ne kadar Jamont kadar katki veremese de sakatlanmadan once, sakatliktan ciktiktan sonra hayalet gibiydi. Ligdeki kolay maclarda dahi oynayamadi. Jamont buyuk risk olur. AMA 7. Yabanci hakkini kullanacaksa Ergin Ataman, Bu Jamont olabilir. Durumuna gore oyuna girer cikar vs.

Ne yalan söyleyeyim kenardan gelecek bir Lofton her türlü destek verirdi oyun sıkıştığı zaman koca sene beşiktaşın sayı yükünü sırtladı , iyi bir şutör olduğu bizim maçtan dahi belli olabilir. Ben hayır demem Lofton transferine ama savunmada zaaflar ortaya çıkabilir orası da başka bir boyut.

1) Jamon gordon un nesi begenilmiyor.Ne cabuk unuttunuz cskanijn olypiakos un bize karsi dagildiklarini.
2) Lofton euroleague seviyesinde degilde jerrells mi euroleague seviyesi.Lofton un begenilen yonleri begenilmeyenlerine tur attirir.
3) Jamont ile sozlesme yenilenirse ve olasi bir sakatliginda yonetime nasil tepki vereceginizi simdiden dusunun, sizce bu riske deger mi?
4) Diener gibi uygun fiyatta super bir sutor var.Kesinlikle bizim takimin yapisina uyan bir isim.Extra 6.yabanci olarak alinmaso lazim.

Birincisi Lofton'la bağlar tekrar koptu, anlaşma sağlanmadı. Çünkü Beşiktaş ısrarla fiyatını düşürmek istiyor, Lofton ise istediğim parayı verirseniz anlaşırım yokaa giderim diyor. İkincisi Lofton, EL seviyesinde değil evet. Her şey net üçlük atmak değildir. Hele ki EL gibi bir seviyede bir oyuncunun sadece iyi bir şutör olması yetmez. An geliyor başka oyuncular da bize, Fener'e ve Efes'e ligde 25-30 sayılar atıyor iyi oynuyor ama bu onların bu seviye oyuncusu olduğunu göstermiyor. Bir lig maçında oynamakla bir EL maçında oynamak asla kıyas kabul etmez. Mesela futbolda Beşiktaş ve Fener'le oynarsın ama CL'de Kopenhag'la bile oynasan iş değişir. O iki maça şapka çıkartan atmosfer olur. Atmosfer her şeydir. Eminim Lofton'un bu seviye oyuncusu olduğunu bilse Ergin Hoca çoktan alırdı bırakmazdı. Özellikle anlaşmalar sağlanamamışken. Ama kenarda dursun 5-10 dk girsin iki üçlük atsın diye bir oyuncuya 500 bin Euro maaş verilmez.

Diener'in buy-out'u yüksek bildiğim kadarıyla. Ayrıca Sassari'de EL oynayacağı için bırakmak istemiyor.

Domercant gibi bir dönemin Euroleaguede en iyi skorerlerinden birini Lofton gibi mahalle topçusu ile kıyaslamadın inşallah

Hayır kıyaslamadım sadece Domercant'ın Kazan'da yaptıkları ile Lofton'ın yaptıkları arasındaki benzerlikleri dile getirdim. Domercant tüm maç boyu atar o el üstü şutları maç sonu veya maç başı değil . Her an sahne alabilir maçta ve sezon boyu daha istikrarlı oynar.(Sakatlıktan önceki hali) Lofton ise sezon içi dalgalanmalar yaşar ve iyi oynadığında da genel olarak maç sonu ortaya çıkar Yoksa Jerrels ve Lofton'ın 2sini birden toplasan Domercant'ın yarısı etmez ama takıma böyle 6. adamlığı kabul edecek , masrafı az ve arada bir sahne alıp sürpriz favori olmadığımız maçları kazandırabilecek bir oyuncu lazım. Lofton da bu tanıma uyuyor

edit: Kazan yerine Kuban yazmışım onu düzelttim

Sanırım maddi yetersizlikler nedeniyle 7 yabancı almamız zor görünüyor. Ender ve Cenk kalırsa Ersin'in de tutmak istersek begenmediginiz Jamon Gordon transferi bile olmaz. Istenen her oyuncuya 500 bin euro gibi bir para kalıyor o üçlü kalırsa.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri