• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arroyo - Spanoulis - Nikolov
Langford - Sinan
Marko - Cenk
Doellman - Kerem - Sertaç
Bourousis - Furkan

Ancak Bjelica Fenerden ayrılırsa hemen kapmalıyız.

arroyo-gordon- tutku
sinan-spa
cenk-marko
erceg-ersin-kerem
pivot-furkan

fazla uçmadan bütçemiz dahilinde kurulabilecek en ideal kadro bu bence. spayı alırsak pivot harici başka büyük transfer beklemeyin derim.
buyoutu yüzünden 2 adam parası vereceğiz çünkü.

belki gordon olmaz yerine langford tarzı 2-3 oynayacak biri olur.
fazla para istemezse bo'ya çökebiliriz. arroyo veya spayı çok iyi tamamlar.

Utku cok dogru dedin bizim icin en onemlisi transfer marko pasa olur!

Bu Langford gerçekten çok iyi bir oyuncu mu? İzlediğm maçlarda şahsen defansını iyi görmedim onun yerine defansı iyi olan ve güçlü penetreleri olan bir oyuncu gelse yada bizdeki Gordon kalsa daha iyi olmaz mı?

Bu soruya ben cevap vereyim. Langford kariyerli bir oyuncu. EL'de 2 defa sayı kralı olmuş. Khimki forması giyerkende 1 defa Euroleague normal sezon MVP'liği olan bir isim. Kaç defa olduğunu bilmiyorum ama bir çok defa EL'nin ilk beşine seçilmiş bir isim. Ayrıca 2010 Eurochallenge Final Four MVP'si.

Langford EL'de bile parmakla gösterilen oyunculardan biri. Savunması kötü değildir. Arroyo, Erceg gibi savunmayı aksatmaz. Bir Gordon değildir ama rakibinin karşısında durur. Ben skorer oyuncuları iki'ye ayırıyorum; Jaycee Carroll, Dienner gibi şutuyla skor yapan oyuncular ve birde amiyane tabirle içeri girip vura kıra sayı bulan oyuncular diye. Mesela Langford avrupada bunun en büyük örneklerindendir. İyi penetre eder, Potaya giderken stop edip şut atarak sayı bulur. Dış şutuda gayet iyidir. Özellikle son senelerde istikrarlı atıyor.

DraftExpressProfile: Keith Langford, Stats, Comparisons, and Outlook

P&R oynar ama daha çok kendine pozisyon hazırlamak için. Diğer alanlarda da katkı yapıyor.

Benim şahsi düşüncem alınması gerektiği yönünde. Bu sene Arroyo'nun dışında çoğu zaman maçlarda etkili kısa oyuncu çıkaramadık. Sorundu bu.

Bence asıl soru şu olmalı ? Langford'ı sistem içinde nasıl kullanabiliriz ?

efes efsane kadro kuruyor

ÖNCELİKLE HERKESE İYİ TEMENNİLERİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.Malum sebebden dolayı bir kaç gün foruma giremedim,kusura bakmayın yalnız bourisis olayı çok ciddi bir hal aldı şahsi görüşüm Ataman son okeyi verirse işlem tamam ancak Nba bir haber bekliyor o isimde Zaza spa olayında Oly 2.mil. dolar buyout kabul etmesi durumunda bu transfer olucak.Longford olayında sıcak gelişme bu hafta yok yalnız salı günü bu transfer için süpriz bekliyorum. Barış ermiş ile bir süpriz olabilir Kerem GÖNLÜM artık bizde

ÖNCELİKLE HERKESE İYİ TEMENNİLERİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.Malum sebebden dolayı bir kaç gün foruma giremedim,kusura bakmayın yalnız bourisis olayı çok ciddi bir hal aldı şahsi görüşüm Ataman son okeyi verirse işlem tamam ancak Nba bir haber bekliyor o isimde Zaza spa olayında Oly 2.mil. dolar buyout kabul etmesi durumunda bu transfer olucak.Longford olayında sıcak gelişme bu hafta yok yalnız salı günü bu transfer için süpriz bekliyorum. Barış ermiş ile bir süpriz olabilir Kerem GÖNLÜM artık bizde

Zaza'nın olma ihtimali nedir abi ? Malum sözleşmesi var bu yüzden biraz daha bilgi verirseniz sevinirim. Langford-Barca arasındaki son durum nedir ?

Bu arada büyük geçmiş olsun.

Langford'un hangi takıma gideceği, İtalya'da final serisi bitince belli olur. Seri bugün bitebilir. Ya Efes ya da bize gelecek Langford

Öncelikle çok geçmiş olsun abi.Sabah radyosporda da Eyüp abiyle ikinizi dinledim.Kuponumu yaptım.

Abi seneye bu takımın 5 numarası ya Zaza ya da Bourousis'tir , başkası olmaz diyebilir miyiz? Bir de Langford ile ilgili her konuda kesin anlaşma sağlandı mı, bu transferin olmaması için senin çekindiğin bir nokta var mı ya da Langford'da işlem tamam diyebilir miyiz?

Net olarak eski fiziğiyle dönebilecek Gordon bence Langford'dan çok daha tercih edilebilir bir oyuncu bana göre. Hele ki yanına kabasakalı yazdığınız zaman Gordon benim gözümde çok daha büyüyor takım içinde. Bunun nedenlerini açıklamam gerekirse ;

1) Bİ kere euroleaguedeki hiç bir guard veya 2 numara ile Gordon'un fiziğini karşılaştırmam. İçeri kararlı girdiği vakit hiçbir şekilde önünde durmanın imkanı yok.

2) Langford maçı domine edebileceği ortamlarda daha iyi bir performans verirken , Gordon daha çok belli sekanslarda takımı götüren bir oyuncu. Yani Gordon'ın katkı vermesi için maçın tamamının içinde olmasına gerek yokken Langford bütün maçın içinde olmalı. Bu da istediğimiz point guard tipinin oldukça baskın olduğunu düşünürsek , bizim için doğru bir tercih olmaz.

3) 3 numara yedeğimizin olmadığını ve takım kimyasına göre 6. yabancının en mantıklı yerinin de 3,5 numara olduğunu düşünürsek , Marko yokken komple 3 numaralara karşı eşleşebilecek bir oyuncumuz kalmayabilir. Bu durumda Jamont ile savunma yapabiliriz fakat Langford kesinlikle komplee 3 numaralarla eşleşebilecek bir oyuncu değil.

4) Yine savunmada rakip 2 numaranın birebir bunaltılması gereken dakikalarda kullanacağımız oyuncudan verim alınamayabilir basketbolda. Fakat Jamont hem rakibin etkili dış silahıyla eşleşip hem de hücumda bunun verdiği şevkle daha da yırtıcılaşan bir isim. Bunu nasıl yapıyor ben de anlamıyorum fakat çok extra bir özellik bu. Hatırlayın bir çok maçta Jamont'un savunma hamlelerinden sonra hücumu da sürüklediğini. Langford ise bunu yapamaz.

5) Eğer Kabasakal tarzı bir guard ile Krstic tarzı bir uzunumuz olacaksa ilk 5teki kalan 3 oyuncunun da onları savunmada fazla bunaltmaması gerekir. Yoksa bu oyuncular esas özelliklerini sahaya yansıtamazlar. Buna örnek olarak Oly'nin Spanoulis için hücumda Acie Law gibi bir yönlendiriciye , savunmada da Mantzaris gibi Sloukas gibi herşeyden önce mutlak baskı istediği oyunculara yönelmesini gösterebiliriz. Bunları Langford'dan beklemek Langford'un yeteneklerini ve onun değerini yükselten özelliklerini yüzde yüz kullanamamamıza neden olabilir. Başka bir guard olsa liderliği Langford alabilir fakat iş Spanoulis olunca olaylar baya değişiyor bu konuda.
6) Langford ile orta - uzun vadeli bir yapı kurmak çok zor olur. Çünkü artık yaşı ilerledi ve seneler ilerledikçe katkısı belirsizleşebilir. Özellikle 3 yıllık kontrat çok büyük bir risk oluşturur.

Langford'un avantajlarını da sıralamak gerekirse ;

1) Türk pasaportu büyük bir fark elbette. Fakat yabancı sınırı rahatlamışken ne kadar fark yaratır kestirmek güç. Bu konuda ben beklenilen avantajı çok yüksek göremiyorum.

2) Hedeflediğimiz point guard türünü alamazsak ya da guardımız sezon işi sıkıntı yaşarsa Langford'ı direksiyona oturtabiliriz. Gordon da direksiyona oturabilecek bir oyuncu fakat maç boyunca maçı forse etmek için Langford çok daha ideal bir oyuncu.

3) Gordon skatlıktan istediğimiz gibi dönemezse daha sezon başından planımız yara alabilir. Bu da artık tahammül edemeyeceğimiz bir konu gibi duruyor . Langford ise gördüğümüz kadarıyla sağlık açısından bir problem oluşturmuyor.

4) Langford Gordon'a göre daha sakin kalabilecek tipte bir oyuncu. İşleyen düzeni bozma konusunda Langford'dan da şüphelerim olsa bile en azından yaratılacak boş şut imkanlarında Langford çok güvenilir bir el.

Bu verileri sıraladığım zaman benim tercihimi Gordon'un dönüşü ve point guardımızın oyun tipi belirler tercihimi. Bir de tabi Gordon'ın neden takımda olmak istemediği de önemli. Sonuçta Spanoulis - Krstic gibi oyuncularla kurulu bir kadromuz olacaksa NBA dışında hangi büyük takıma gitceksin diye sorarlar adama . Ben Gordon'ın NBA yapabileceğini düşünüyorum ancak oradaki role nasıl adapte olur soru işareti. Sonuçta yaz liginden ana kadroya girse bile süreleri yüksek olmayacaktır. Fakat isteği NBA ise klübün yapacağı hiçbir şey yok.

Mithat abi öncelikle çok geçmiş olsun. Spanoulis konusunda oyuncu ile anlaşma tamam mı? Birde 2 milyon dolar buy-out bizim teklifimiz mi?

Kerem Gönlüm altyapı düzeyinde basketbola girdiğim ilk günden beri yerlilerden idol olarak gördüğüm çok karakterli ve çok yetenekli bir oyuncu. Yalnız geçen sene bize gelmemesi sebebiyle biraz kırgınlık var. Herkes O'nun ne kadar iyi bir Galatasaraylı olduğunu biliyor, taraftarı da çok ümitlendirmişti ama bu sene artık iyice yaşlanmışken son bir vurgun için geliyor olabilir diye düşünüyorum.

Tabii bunu zaman gösterecek. Her zaman formaya yakışacak karakterli bir isim Kerem Gönlüm.

Kerem Gönlüm yatmak istese bu sene yatardı efeste, efes böylesine rezil olmuşken EL'de, ama takımda bişeyler için çabalayan 2-3 oyuncudan biriydi.

Ben taraftar olarak çok hırslıyım ,şikeci yönetiminin tutumu beni çok kamçıladı ,gerekirse storeden her taraftar ,durumu olan 150-200 tl alışveriş yapsın, yeterki süper kadro kuralım demek istediğim bişeyler yapalım...

markoyla sözleşme yenilemezse yönetim şubeyi kapatsın.
ben koçun bu seneden sonra sakat oyuncularla devam riskini alacağını sanmıyorum gordon gider.

Eskisi gibi dönecek Gordon'ı Avrupanın hiçbir oyuncusuna değişmem! İnşallah öyle olur ve kalır..

Arroyo-Spa-Tutku
Gordon-Sinan
Marko-Cenk
Printezis-Erceg-KG(BüyükGSli)
Bourousis-Furkan

Arroyo gidecek deniyorsa

Spanoulis - Tutku
Langford-Sinan-Gordon
Marko-Cenk
Erceg-Derrick Brown-Kerem
Bourousis - Furkan

Yerli olarak KG bizde artık Mithat Bey'de dediğine göre.

Keşke Engin ile yola devam etseydık !!

Sinan-Cenk-Furkan ve Kerem Gönlüm ile 4 yerli oyuncumuz kesin olacak bizde.

Zaza da olursa çok daha güzel olacak her şey.

Nikolov sorununu da umarım bir an önce halledebiriz !!

Ama son olaylardan sonra işimizi çokta kolay görmüyorum malesef !!

Yerli olarak birde Can Altıntığ ve Orhan Hacıyeva'yı keşke gelecek seneler için kadromuza dahil etsek.

Gordon'unki gibi bir sakatlık geçiren birinin, döner dönmez kaldığı yerden devam etmesi bence çok çok zor. Yaşı genç de olsa, fiziği kuvvetli de olsa bu riski almak bizim için fazla lüks olur.

İlla bünyemizde tutacaksak, Gordon ile 2 yıllık sözleşme imzalayıp, ilk yıl için başka bir takıma kiralık vermek bence en makul çözüm olur. Ancak ne yönetimin ne de Gordon'un bunu isteyeceğini sanmıyorum.

Şahsen, sakatlıklardan bu kadar çekmiş bir takımın taraftarı olarak, bir sezon daha papatya falı açmaya tahammülüm kalmadı. O geri dönebilecek mi, öteki form tutabilecek mi?.. Aman diyeyim, kalsın... >:/

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri