• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Spanoulis - Langford - Marko - D.Brown - Lasme

Barış - Sinan - Cenk - Erceg - Furkan güzel bir kadro gibi.

Spa oly'de kalmaz ve Barça abuk sabuk bir sözleşme önernezse kesin biz de. Langford için ise centilmenlik anlaşması yapıldı galiba. Mbwake için olumlu rapor verilmiş tek sorun geçmişte yaşadığı diz sakatlığı ve hocaya uyar mı? Kolej koçu çok ahlaklı işine sadık biri olarak tarif etmiş.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Spa oly'de kalmaz ve Barça abuk sabuk bir sözleşme önernezse kesin biz de. Langford için ise centilmenlik anlaşması yapıldı galiba. Mbwake için olumlu rapor verilmiş tek sorun geçmişte yaşadığı diz sakatlığı ve hocaya uyar mı? Kolej koçu çok ahlaklı işine sadık biri olarak tarif etmiş.

abi kaynak güvenilir sanırım

Geçen sezon Mithat abi ' ye spa konusunda destek çıkan bir kaç kişiden biriydim. Mithat Abiye çok laf edildi Ergin Ataman son anda olmadı dedi. Oly'le olmazsa ve Barça uçmazsa biz de. Langford ile ilgili Mithat Abi' nin yorumlarından bir çıkarım yaptım. Mbwake ise tamamen Koç'a bağlı. Büyük ihtimalle Koç istemez.

Abi centilmenlik anlaşmasından kastın nedir tam olarak?

Mbakwe bize mi önerilmiş tam olarak anlamadım? Koç isterse görüşülme mi yapılacak?

İtalya'daki arkadaşları ònermiş Mbwake'i. Langford ile ilgili ise Mithat abinin yazdiklarindan çıkarım.

Arroyo mu Spa mı derseler 1000000 kere Arroyo derim! Yetenekleri bir yana bize vermiş olduğu katkı, formayla özdeşleşmiş olması.. Basketbolu bırakmakta kararlıysa birşey diyemem de sırf Spa gelecek diye oynayabilir durumdaki Arroyo'dan vazgeçmek vefasızlık olur, yakışmaz bize. Ancak ikisini aynı takımda görmek çok güzel olurdu tabii.

Şu Lasme'yi de alalım yahu. Bu arada Efes bu transfer döneminde 200-300 oyuncuyla falan ilgileniyor herhalde. Bu nedir ya?

ben aslında düşündüğümü tam aktaramadım :D spanoulis tabiki takımını oynatır oynatamaz deil hatta çok iyi oynatır ama combo guard olduğu için ilk önceliği sayı atmak arroyo ise bizim takımda ne kadar skor yönüyle öne çıksada onun ilk amacı asist yapmak takımı yönledirmek .Birde açıkcası arroyonun avrupa basketboluna uyum sağladığını düşünüyorum hissedemeği noktaları derken ne olduğunu tam anlayamadım

Spa'ya verilecek paraya yazık,ismi var,bazen yıldızlaştıgı maçlar var ama bir takım için Arroyo kadar faydalı degil.Ne var ki Arroyo'nun ilerliyen yaşı önümüzdeki sezon performansını etkileyecektir,n'dong gibi bu sene jubile yapmalı

Milli takım devşirmesi Langford oldu. Daha önce Farmar olabilir demiştik. Yüksek bir meblag talep etmişi daha sonra bu rakam makul fiyatlara indirilmiş. Fakat 3 yıllık sözleşme istemesi basketbol federasyon'u tarafından kabul edilmemiş. Haliyle mantıksız olurdu milli takım oyuncusunun sözleşmeli olması.

TBF Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş; "Devşirme oyuncu için Farmar bir seçenekti ama bizden 3 senelik kontrat istedi. Devşirme oyuncuya kontrat vermek istemediğimiz için Farmar'dan vazgeçtik. Keith Langford kariyeri için Olimpiyat oynamak istediğini ve Türkiye için oynamaktan mutluluk duyacağını belirtti. Milli takımı ve Türk Basketbolu'nu tanıyordu. Bununla beraber Langford’a yönelik çalışmalar başladı ve sürecin sona ermesini bekliyoruz."

Jeff Brooks Sassariye geçmiş...Güzel transfer yapmışlar Jeff Brooks her geçen gün adını daha çok duyuracaktır...Çok kaliteli oyuncu...

Arkadaşlar Langford gelirse yerli statüsünde oynayamaz keza yeni getirilen kurallarla birlikte yerli statüsü diye birşey kalmadı.Artık lig kadrosunda 6 yabancı 6 tanede Türkiyede yetişmiş oyuncu bulunmak zorunda.Peki bu Türkiyede yetişme olayı nasıl olacak onu açalım biraz
15-21 yaşları arasında Türk takımlarının altyapısında en az 3 sene oynamış isimler bu statüyle Türkiyede yetişmiş oyuncu hakkı kazanacak.Yani bir oyuncu safkan Türk olsa bile belirtilen standartlara uymuyorsa yabancı sayılacak.Mesela futbolda gurbetçi Türkler geliyor bu olay basketbolda olsa o Türkler yabancı sayılacak.Örneklersek Emir Preldzic çok uzun süredir yerli ve hatta milli takımda bile oynadı ama o da artık yabancı sayılacak.Bu durumda da Langford yabancı sınırından değerlendirilecek.Bu yüzden kısa süre içerisinde takımlarımızın altyapılarında bol bol Sloven Sırp Hırvat Boşnak oyuncular görebiliriz.Tabi bu durumun Galatasaray açısından en önemli getirisi Nikolov olacak.Nikolov artık Türkiyede yetişmiş oyuncu statüsünden lisansını alabilecektir

Geçmişe yönelik hak kaybı olmaz. Ve milli takımında oynattığın adama liginde nasıl yabancı statüsünde oynatıyorsun? İnatla söylüyorum bir AB pasaportlu oyuncunun (Langford'un var mı bilmiyorum) iş mahkemesine yapacağı itiraz ve AB ülkelerinden bizim sporcularımız lehine çıkan kararlar gösterilerek emsal talep edilir ve bu saçma sınır kalkar. Ondan sonra AB dışı sporculara yapıyorlarsa yapıyorlar.

Milli Takimda oynayaan yabanci oyuncu yerli statunde oynayacak. Yakinda netlesir zaten bu durumda.

Şuan görünen durum bu.Emir Preldzic Ersin Dağlı vs. daha 4-5 oyuncu daha var bu haklarını kaybettiler ama hem oyuncuların bireysel dava açma hakkı hemde takımlarının dava hakkı var.Mesela biz bu kuraldan habersiz devre arası Preldzicle 3 yıllık uzattık.Eğer bu kuralın böyle olacağını bilseydik yüzde 99.9 uzatmayacaktık.Kim tazmin edecek bu zararı ?
Zaten büyük ihtimalle davalar açılacak ve bu kurala bir düzenleme gelecektir diye düşünüyorum.Sadece mevcut durumu yazdım

Arkadaşlar,kaç yabancıyla sözleşme imzalayabiliyoruz?

Ben Spanoulis'i nasıl alacağımızı düşünürken Spanoulis,Derrick brown ve Langford'lu kadrolar görüyorum. İlginç. Maden falan bulduk galiba.

Arroyo - Jackson - Nikolov
Hickman - Sinan
Markoishvili - Cenk - Mutlu
Erceg(Petway,Nocioni) - KG
Vougioukas - Furkan

beni tatmin eder açıkçası. Spanoulis'e o parayı ÖDEYEMEYİZ. Hickman'a, Pana 1 milyon dolar teklif etmiş.

Arroyo büyük yıldız ve bize neredeyse çağ atlatti ancak Spanoulis apayrı bir alem. Kıyas kabul etmez

Arkadaşlar burada Spanoulis'i Avrupa'da halihazırda bulunan herhangi bir guardla tartışmayalım bence. Duygusal olmamak lazım. Arroyo kadar faydalı olmaz, Arroyo çok daha iyi falan... Beyler Spanoulis bu, bir anda EL'de söz sahibi yapar seni. Eğer bir şekilde gelme ihtimali varsa, hele de Arroyo şu fiziksel durumdayken, hiç düşünmeden atlanır Spanoulis'e.

Benim gözümde Arroyo'nun oyun zekâsı bütün avrupalı guardlardan daha ileride. Ama Arroyo en fazla 1 yıl daha verimli oynar, Spa gelirse birkaç sezon götürür ve Spanoulis sonuçta.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri