2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar çok karamsarsınız. Hep general istiyorsunuz ama o generalleri genarel yapan'da askerlerdir. Pocius gibi marko gibi savaşan askerlere ihtiyacımız var. Hem pocius bir kaç yıldır düşüşde ama biraz ritmini bulursa süper bir yıldız olma potansiyeli olan biri. Hem hocayada güvenin ;) inş sakatlık falan'da olmaz.

Eğer Marko gitmezse Pocius iyi hamle diyebilirim. Arroyo - Pocius - Marko - Erceg - x Arroyo'ya eşlik etmesi için bir tane guard ( Bo bence süper bir aday eğer Spa olmayacaksa tabi ) Pota altında her yönüyle etkili olabilecek bir isim. Lawal ile Milano'nun yolları ayrılmış. Sanırım Lawal'da listemizde olan bir isim. Ve Bertans konusu var. Bu transferde yeniden bir hareketlenme olabilir.

Ve bazı arkadaşlar gerçekçi olacağım diye insanları yalancılıkla suçluyor. Hatta buna takımın koçunu bile bulaştırıyor.

Spanoulis işi bence olmasa da olur lakin olursa güzel olur. Başkan çok istiyor ve koç kim ne derse desin Arroyo-Spa ikilisinden verim alabilecek biri ki ben koçun yönetim tarzını beğenmem ama Sezar'ın hakkı Sezar'a. Hala anlatamıyoruz Oly çıkış parasını kabul ettiği an Spa işi tamam. Ha Oly bu parayı kabul eder mi? Geçen sezon Spa Oly'i seçerken 2 yıl Euroleauge'i kazanmış ve takımın lideriydi. Oly O'nu bir şekilde ikna etti. Biz ise ikna edemedik ki doğaldır. Kimse omuzlarda taşındığı yerden kolay kolay ayrılmak istemez.
Bu yıl Spa ile anlaşma tamam lakin Oly'de doğal olarak bırakmak istemiyor.
Spa gelirse başarılı olur olmaz bilemem ama büyük iş olur.

Spa olayını söyleyen kişiler Mahmuti'nin ayrılış döneminde dedikleriyle (Mahmuti kendisi yalanladı bunlar) ve zamanında Ekrem hocaya yaptığı ithamlarla (en ağırı da oydu, okey arkadaşıydı Özyer'in) benim için güven arz etmeyen kişiler Murat Bey, lafım size değil.

Spanoulis konusuna gelince, Yunanistan'ın şu an yarısı bu adamdan nefret ediyor yani Pao taraftarları, final serisinde kötü oynadığı için Oly taraftarları bile adama tepki koydu, şimdi 2 senelik kontratı varken Spanoulis ayrılacak ve bir Türk takımına gidecek? Kariyerinin sonuna gelmiş, Yunanistan basketbolunun efsanesi olan bir adam Yunanistan'ın diğer yarısının da tamamen nefret edeceği bir adam haline gelmek istemez. Orada kazandığı para da gayet cazipken, o adama 4-5m euro ver istersen sen ihtimal dahilinde görmüyorum ben, Ergin hocaya yakın kaynakların da haberi yok görüşmeden, o zaman başkan hocadan habersiz bitirecek bu transferi işleri de ona göre yürütüyor. Neyse Olympiakos'un teklifi kabul etmesini geçtim, ben Spanoulis'in bu sebeplerle kabul edeceğine ihtimal vermiyorum hadi görüşülsün sizin hatrınız olsun.

Bütçe sınırsız gibi hareket edenler için de, Spanoulis gelmediğinde yerine gelecek oyuncularla anlayabileceğiz bütçemizi. Spanoulis gelmiyorsa doğal olarak başka iyi oyuncular alabiliriz o paralara madem bütçe çok büyük!

Pocius ile ilgili bir yazı dikkatimi çekti . Perşembe günü Fenerbahçe Ülker'i yıkan oyunculardan biriydi Pocius. Maç günü takımın kamp yaptığı otelde kendisiyle görüşme şansımız oldu. Martynas Pocius'un çok az kişinin bildiği ilginç bir hikayesi var. Kendisi 12 yaşındayken üç parmağını metal kesme makinesinde kaybediyor ve sadece iki parmağını kurtarabiliyor. Seyircilerin çok büyük kısmı farketmemiştir ama Pocius'un sol elinin orta parmağı yok. Pocius buna rağmen asla vazgeçmiyor ve çalışmaya devam ediyor. Belki de bir mucizeyi başararak ülkesinin en önemli yıldız adaylarından biri oluyor. Gerçi ondan çok daha fazla şey bekleniyordu ama sakatlıklar yakasını bırakmadığı için bugün neredeyse sıfırdan tekrar başlıyor.

Sportando rakamına kadar verip anlaşma yapıldı diyorsa bu iş bitmiştir. İsmi geçen (özellikle Türkiye için) oyunculara ve ücretlerine bakınca 600 bin avro (820 bin dolar) az bir rakam gibi görünsede, geçen sezonun EL şampiyonu Maccabi'nin en yüksek kontratlı birkaç oyuncusunun bile bu paralara oynamadğını dikkate almak lazım. Yani 600 bin avroya iyi çok iyi bir oyuncu da alınabilir eğer doğru araştırma yapılırsa. Oly'nin Lojeski ve Dunston örneklerinde olduğu gibi...

Pocius, Duke çıkışlı olup, Zalgiris'te boy gösterdi, Real Madrid formasını iki sezon giydikten sonra beklentileri karşılayamadı ve tekrar ülkesine döndü. Ritim bulduğunda dış şutu iyidir. Penetre özelliği de var. Eğer 100% verimle oynarsa iyi bir rol oyuncusu olacağını, hatta nadiren de olsa bazı günler takımın skor yükünü sırtlayabileceğini düşünüyorum.

Selamlar..

Jamont takımda tutulamaz mıydı? Sakatlık sonrası durumu meçhul olacağından mı göz ardı edildi yoksa yüksek maaş mı alıyordu?
Bir de bu sezon ne kadar bütçemiz var, şu an kontratımız olan oyuncular ne kadar alıyor?

Sorularım için kusura bakmayın. Piyasaya yeni çıkabiliyorum, ağır bir kış geçirdim.

Pocius Litvanya milli takımının en önemli oyuncularından. O takımla bir bronz ve gümüş kazandıklarını unutmamak gerek. Zalgrisinde lider oyuncularından. Madridde aynı pozisyonda "Madridin çocuğu" Sergio llull varken fazla öne çıkamamış olmasını normal karşılıyorum.
Atletik özellikleri olan bir oyuncu. Skor olarak 10 sayı ortalamaları Eurolig seviyesinde oldukça iyi. Şutuna güvene bir oyuncu izlenimi yarattı bende. Sinan ile 2 numaralı poziyonu paylaşacaklar. Bu durumda Jamont Gordon gitti diyebiliriz.
Seibutis ile karşılaştırdığımda daha üst düzey takım oyuncusu olarak tanımlarım.
Ayrıca söylendi mi bilmiyorum sol el orta parmağı yok Pociusun.

Spa olayını söyleyen kişiler Mahmuti'nin ayrılış döneminde dedikleriyle (Mahmuti kendisi yalanladı bunlar) ve zamanında Ekrem hocaya yaptığı ithamlarla (en ağırı da oydu, okey arkadaşıydı Özyer'in) benim için güven arz etmeyen kişiler Murat Bey, lafım size değil.

Spanoulis konusuna gelince, Yunanistan'ın şu an yarısı bu adamdan nefret ediyor yani Pao taraftarları, final serisinde kötü oynadığı için Oly taraftarları bile adama tepki koydu, şimdi 2 senelik kontratı varken Spanoulis ayrılacak ve bir Türk takımına gidecek? Kariyerinin sonuna gelmiş, Yunanistan basketbolunun efsanesi olan bir adam Yunanistan'ın diğer yarısının da tamamen nefret edeceği bir adam haline gelmek istemez. Orada kazandığı para da gayet cazipken, o adama 4-5m euro ver istersen sen ihtimal dahilinde görmüyorum ben, Ergin hocaya yakın kaynakların da haberi yok görüşmeden, o zaman başkan hocadan habersiz bitirecek bu transferi işleri de ona göre yürütüyor. Neyse Olympiakos'un teklifi kabul etmesini geçtim, ben Spanoulis'in bu sebeplerle kabul edeceğine ihtimal vermiyorum hadi görüşülsün sizin hatrınız olsun.

Bütçe sınırsız gibi hareket edenler için de, Spanoulis gelmediğinde yerine gelecek oyuncularla anlayabileceğiz bütçemizi. Spanoulis gelmiyorsa doğal olarak başka iyi oyuncular alabiliriz o paralara madem bütçe çok büyük!

Spa'nın finansmanı meselesini Ünal Aysal'ın halledeceği söyleniyor. Mali Genel Kurul'da bütçe 40 milyon tl denildi. Elbette tamamı oyuncular için harcanmayacak lakin öyle bahsedildiği gibi 10 milyon dolarda değil bütçe. Ha dersiniz ki son gelişmeler sonrası revize edilecek bütçe o zaman tamam.

Pocius'un iki yildir domercant'dan alamadigimiz verimi verecegini düsünüyorum . Özellikle Marko gibi savascı bir oyuncuyla birlikte sahada olması işimizi kolaylastiracaktır . Marko-sinan-pocius üclüsü savunmanın temel diregi olacaktır . Şimdi atletik bir uzun ve Spa transferi önem kazandı ..

Ucreti Pocius'un 2 kati oldugu icin ve karsilayamayacagimiz icin.Olympiakosla dusuk kontrati var ama yeni kontrat yapmaya kalksan 1.2den asagisini kabul etmez

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Pocius'un bir parmağı yok.12 Yaşındayken metal kesme makinasında kesilmiş. Büyük bir direniş ortaya koymuş anlaşılan.
Etkilemiyor demek ki Basketbolunu ?

Pocius iyi transfer maddi anlamda da iyi oldu. Oly de Lojesji nin ustlendigi rolu ustlenir bizde.

5 numarayada f/p bakimindan iyi birini bulursak Spanoulis icin butce yaratilmis olur.

Arroyo - Kerem - Nikolov

Spanoulis - Pocius - Sinan

Markoishvili - Cenk

Erceg - Bertans - Kerem

Maric - Furkan - Ege

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Ender bu takımda olmalı,yanında da kerem olmalı ki saç baş yoldurduğu dakikalarda kerem tunçeri oyuna dahil olabilir..Ayrıca yaşlı dediğimiz Kerem Gönlüm eminimki daha da savaşacak ve sezona damgasını vuran oyuncularımızdan olacaktır..Yaşına göre çok iyi performans gösterecektir.

Arroyo-Ender-Kerem ya da Nikolov

Spanoulis-Pocius-Sinan

Marko-Cenk

Erceg-Kerem.G- XXX

Furkan- XXX

Spanoulis'in geldiğini varsayarsak 4 ve 5 numara tercihleri çok daha önemli olucak takım adına..Özellikle 5 numaraya doğru seçim yapmalıyız..!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...