2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Maciulis-Marko olayı Shipp-Hawkins olayına dönmesin de ne oluyorsa olsun. Shipp gidiyor diye forumda isyan çıkacaktı mazallah. Shipp Kobe Bryant, Hawkins ise BJK'de bir süreliğine parlayan saman alevi ilan edilmişti.

Şu 2 transfer açıklansın bir alacaklarını görelim (ki ikisi toplam 1.5´u bulur) Marko da giderse daha net yazarız yalnız sen Marko pahalı deyip yerine 2 tane kariyerinde artık okeye dönmeye başlayan adamı alır ve kasandan yine aşşğı yukarı aynı para çıkarsa kimse bu transferleri savunmaya kalkmasın. Yönetim ağır saçmalamış olur.

Delaney'in Kuban'a gidişinden sonra Olympiakos Curtsi Jerrels ve dün videosunu paylaştığım İsmail Şenol'un da bahsettiği Carlon Brown a yönelmiş. İkisinden birini bitireceklermiş. Galiba Carlon Brown büyük bir transfer yapacak.

Bo ile Hickman hemen hemen aynı özelliklere sahipler bildigim kadarıyla Hickman´ı tek farlı yapan özelligi Bo'ya göre şutunun daha iyi olması ben burada Fener´ın transferlerini övmüyorum onların transferlerinden bizimle adı geçen oyuncular üstünden yonetımı eleştiriyorum.Goudelock kim demişsin güldürme Goudelock bizde olsaydı şu an forum yıkılıyordu.

Orada kim dediğim fenerde iş yapmaz anlamında çünkü adamlar yine esas ihtiyaçları harici adamlar alıyorlar. Bu senden farkı yok şu yaptıkları transferlerin.

Arkadaşlar, bu arada Ergin Hoca Milli takım aday kadrosunu açıklamış. Bizden Ender, Sinan, Cenk ve Furkan var. Hayırlısı olsun. Başarılar.

şu 2 transfer açıklansın bi alacaklarını görelim (ki ikisi toplam 1.5u bulur) marko da giderse daha net yazarız yalnız sen marko pahalı diyip yerine 2 tane kariyerinde artık okeye dönmeye başlayan adamı alır ve kasandan yine aşşağı yukarı aynı para çıkarsa kimse bu transferleri savunmaya kalkmasın. Yönetim ağır saçmalamış olur.

Bahsettiğiniz iki isim Pocius ve Maciulis ise Pocius ile Marko aynı yaştalar, Maciulis bu iki isimden bir yaş büyük.

Ender , Barış'tan 5 kat daha iyi oyuncudur çünk. Ondan dahil ediyoruz kadroya.
Kıçını kaldıramayan , ayaklarını savunmada çekemeyen , organizatörlüğü Avrupa düzeyine yetmeyecek olan , istikrarsız şutu olan Barış'ı ne yapacağız ? TBL'de fiziğiyle işini götürüyor ama Avrupa'da Barış'ı öttürürler.
Ender'e bayılmam ama savunmada rahatsız ediciliği , adam kovalarkenki perde çıkışları , doğru savunma spacngi ve switch gibi konularda Ender iyidir. Hücumda arada bi tahta eksik oluyor ama ENder daima sorumluluk alan ve potaya gidebilen bir oyuncu.
Hatta açık konuşayım kimse darılmasın ama Barış Ermiş için Ender'den iyi guard diyenin basketbol bilgisini zayıf olarak yorumlayabilirim ancak. Kerem Tunçeri derseniz saygı duyarım farklı oyun tarzından ve kısıtlı sürede yüksek verim vereceğinden dolayı.

Veysi bey, Ender kaliteli ve özellikleri olan bir guard.Özelliklerini yazmışsınız zaten fakat son sene özellikleri ile doğru orantılı oynamadı. Her topu son top gibi kullanmak, dengesizce turnike etmek için penetre edip blok yemek , oyun içi koordinasyonu sağlayamamak ve en önemlisi istikrarsızlığı nedeniyle güvenilip yola çıkılacak bir oyuncu değil.2-3 sene önce olsa öncelikle kadro'ya yazılır ama bu sene değil. İsim olarak bakacaksak Domercant ismi çok büyük ama yaşı ve sakatlıklardan sonra katkısı ortada.Özellik olarak size katılmakla beraber Ender'i beğenmeyip Barış Ermiş'i beğenenin basket bilgisi zayıf demek bana göre yanlış bir tabir.

ee yani? Marko form olarak kariyerinin zirvesinde, diğer ikili ise net düşüşte ne yapacakları ne verecekleri malum. 2 sene önceki hallerine gelirlerse, form tutarlarsa, formayı benimserlerse, ritim bulurlarsa falan filan transferleri bu kriterlere göre yapacaksak işimiz var.

Gelmeden önce Markoishvili nasıl anlamsız bir şekilde aşağılanmış ve küçümsenmişse aynısı Maciulis ve Pocius için yapılıyor şimdi.

Gerçi bir de Ndong emekliliğini yaşamaya gelmişti mesela, o da vardı.

Marko giderse elbette üzülürüm ama Maciulis'i sıradan bir basketbolcu olarak görmek inanılır gibi değil.

Gören de Maciulis'i değil Caner Topaloğlu'nu falan alıyoruz sanacak. Marko'nun gitmesini tabi ki istemem ama Marko olmuyorsa yerine alınabilecek sayılı isimlerden biri Maciulis'tir. Şutu Marko kadar iyi değildir ama sırtı dönük oyunu vardır, ribaunda daha fazla katkı yapar, potaya daha iyi gider, gerekirse 4 numara da oynar. Bence iyi transfer olur.

Arkadaş ne Markoymuş bu adam bize gelmeden önce sıradan takımlarda oynayan normal bi oyuncuydu. Tamam bizdeki formunu oyununu ben de beğeniyorum. Savaşçı bi oyuncu ama bıraksan 1 çeyrekte 5 faul alabilecek kapasitede piyasa da çok daha iyi sf ler var O Markonun istediği paraya Derrick Brown'u alırsın. Böyle ortamı goygoylayıp başımıza bir Furkan Aldemir vakası daha çıkarmayın.

Arkadaşlar Maciulis bize 2 ay öncesinde gelmişte haberimiz yokmuş. Euroleague deki röportajında ki video da 0.30 saniyeye dikkat logoya :)
https://www.youtube.com/watch?v=00FPTjzdxsE Maciulis Marko gidecek ise iyi bir görev adamı ribaund asist gerektiğinde skor verebilen bir isim post up ı çok iyi. Baya dengeli bir takım kurma niyetinde ergin hoca.görev adamları aldık. Arroyo nun yanına bir combo guard ve 5 numara takımın iskeletini mücadele eden hiçbir zaman pes etmeden savaşan bir duruma getirir :)

ee yani? Marko form olarak kariyerinin zirvesinde, diğer ikili ise net düşüşte ne yapacakları ne verecekleri malum. 2 sene önceki hallerine gelirlerse, form tutarlarsa, formayı benimserlerse, ritim bulurlarsa falan filan transferleri bu kriterlere göre yapacaksak işimiz var.

Form olarak kariyerinin zirvesinde olan Marko'yu Maciulis ile karşılaştırmak isterseniz bakın, linkte de Pocius var ve iki oyuncunun da Marko'dan tek eksik yanı üçlük yüzdeleri:

https://pbs.twimg.com/media/Brim6PQCcAE0eya.png:large

POCIUS, MARTYNAS - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL

Kariyer olarak da Marko ve bu iki oyuncu arasında çok büyük bir fark yok. Kaldı ki Pocius Real Madrid görmüş bir oyuncu. Maciulis ise Zalgiris ve Panarhinaikos'da yoğrulmuş.

Ben Marko'yu tutup Marko - Maciulis - Cenk'li bir SF rotasyonu istiyorum bu arada, yanlış anlaşılmasın.

-Pocius haberleri yanlış
-Pocius'un olma ihtimali var.
Bu iki cümleyi söyleyen adam Spanoulis'le görüştüğümüzü söylüyor, korkarım Spanoulis haberleri yanlış.

Evet ben yalancıyım.Bak itiraf ettim rahatladın mı? şimdi hangi okulda okuyorsan hemen oraya git tahtaya ben okuduğunu anlamayacak kadar safım yaz!! yanlı ile yanlış arasında ki!!! farkı iyi öğren şimdi avatardaki şamil abin ise ona selamımı söyle anlar o oldumu kardeşim

Maciulis-Marko olayı Shipp-Hawkins olayına dönmesin de ne oluyorsa olsun. Shipp gidiyor diye forumda isyan çıkacaktı mazallah. Shipp Kobe Bryant, Hawkins ise BJK'de bir süreliğine parlayan saman alevi ilan edilmişti.

Aynen katılıyorum Oğuzhan. O zamanlar Shipp Kobe idi, şimdi de Marko Lebron oldu.
Tamam Marko'yu bende beğeniyorum, iyi takım oyuncusu ama hiçbir oyuncuya değerinin üzerinde birşey verilmemeli. yoksa oyuncuyu da kaybedersin, şımartırsın...
Ayrıca Macilus bitmiş bir oyuncu değil, Pocius da öyle. Gelirlerse her ikisi de gidenlerin yerini doldurabilecek nitelikte oyuncular. Takım oyuncuları yerine yine takım oyuncusu alıyoruz.
Bu arada umarım Manny Harris transferi gerçekleşir, Telekomda birkaç maçını izleyip, çok beğenmiştim. Açıkcası Pocius dan daha çok sevinirim.
Karşıyakaya gelince, Obradovic fantazi deniyor sanırım. FB de çok atıcılı takımlar gördüm de, bu kadar çok topu sevip savunmaya takılmayan atıcının bulunduğu takım hiç görmemiştim. Şaşkınlıkla transferlerini izliyorum gerçekten. Hickman, Goudlock, Predzic, Bogdanovic, Oğuz, Blejica, Zoric, Melih... Kala kala bir 36 lık Ömer Onan kaldı savunmacı, pasörde sezonun yarısını sakat geçiren tecrübesiz Kenan...Bu takımın gerek pota altı, gerek dış savunması çöker, hücumda da 1 değil 2 değil en az 4 top lazım. Hepsi her üç toptan birini kendisi kullanmak isteyen oyuncular....

Jonas Maciulis'i transfer edersek iyi iş yapmış oluruz.Bu kadar küçümsenmesini anlamıyorum özellikle twitter'da büyük tepki var.Fakat Maciulis ribaund katkısı yapar.Potaya gitme özelliğine sahip ayrıca şutları kötü deniyor buna katılmıyorum.

Markoya aman 1.5 vermeyelim etmez o kadar bak maciulisle yerini dolduruyoruz. pociusla beraber ne akarlar var ya uçururlar bizi. bu 2 adama vereceğin parayı sadece markoya vermek aptallık olurdu zaten onun yerine 2 tane toplasan marko etmeyecek adam alıp kadroyu çöplerden oluşturmak daha mantıklı çünkü.

bu sezon 20 maç oynayan Henry ve Macvana verdiğimiz paralar gibi.
ne diyim Markoya 1.5-2 vermemiş olduk işte içimiz rahatladı.
Ne Maciulis ne de Pocius öyle çöp oyuncular değil en başta.. Marko benimde çok sevdiğim bir oyuncu ama oyuncuya olan sevgiyle verilecek kontratı karıştırmamak lazım..bence bir oyuncuya yapılacak maksimum zam %25-30 civarı olmalıdır bunun fazlası çoğu zaman zarar verir..
tıpkı Furkana 1.3 milyon Euro vermek gibi umarım Furkan kontratının altında ezilmez..
Macvan ve Domercant konusuna gelince ben olsam Erceg yerine Macvan´ı tercih ederdim.. Domercant ise Avrupa´nın en önemli transferlerden biri olarak geldi ama talihsiz sakatlıklar yaşadı..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...