2015-2016 Galatasaray Erkek Voleybol Takımı

Galatasaray Erkek A Voleybol Takımı, hem smaçör hem de pasör çaprazı pozisyonlarında görev alan oyuncu İgor Yudin ile sözleşme imzaladı.
1.98 metre boyunda ve 28 yaşında olan tecrübeli oyuncu 2006-2012 yılları arasında Polonya Ligi’nde ve son 3 sezondur Rusya Süper Ligi’nde forma giymişti.
Fiziksel ve hücum özellikleri üst seviyede olan İgor Yudin, eskiden vatandaşı olduğu Avustralya Milli Takımının da kaptanlığını yapmıştır.
Aslantepe GS Store Ülker Fanzone’da gerçekleşen imza töreninde, Voleybol Şubesi Sportif Direktörü Şükrü Yengil ve Voleybol Erkek A Takımı Menajeri Sinan Cem Tanık da hazır bulundu.
Galatasaray’ın yeni transferi Yudin, “Öncelikle böyle bir yere geldiğim için onur duydum. Umarım çok iyi bir sezon geçiririz, çok güzel şeyler yaşarız. Galatasaray çok beğendiğim bir kulüp” şeklinde konuştu.
Transferle ilgili konuşan Voleybol Şubesi Sportif Direktörü Şükrü Yengil; “Biz öncelikle oyunculuğunun yanında kişiliğini de ön planda tutarak Galatasaray’a yakışacak sporcuları tercih ediyoruz. Devamı da gelecek, bir oyuncu hakkımız daha var. Kişilikli, karakterli, Galatasaray armasını taşıyabilecek oyuncular tercihimiz. Bizim genç bir kadromuz var onlara da örnek olacak kişileri transfer ediyoruz. İnşallah olacak, biz çok ümitliyiz” dedi.
Voleybol Erkek A Takımı Menajeri Sinan Cem Tanık ise, “İgor’un gerçekten oyunculuk özellikleri konusunda hiçbir şüphemiz olmadan, aklımızda hiçbir soru işareti kalmadan takımımıza seçtik. Nedim hocamız çok beğenerek istedi takımımıza. Ben daha önceden tanıyorum kendisini ama geldiğinde tekrar gördük ki gerçekten kişilik özellikleri çok olumlu ve sıcak bir oyuncu. İgor’un takımıza hem oyun açısından hem de takım içindeki atmosfer açısından çok olumlu olacağını düşünüyoruz. Umuyoruz camiamıza hayırlı olur, birlikte şampiyonluklar yaşarız” ifadelerini kullandı.
 
d105b081114e407a8820fd97efc6550c.jpeg

2016 TEVL yedinci hafta maçlarında deplasmanda Beşiktaş’la karşılaşan Galatasaray HDI Sigorta, derbiden 1-3’lük galibiyetle, 3 puan alarak ayrıldı.
Beşiktaş’ın ev sahibi olmanın da avantajını kullanarak tempolu başladığı maçta, ilk sette mücadele oldukça yakın geçti. Blokta ve serviste hatalarımız nedeniyle oyunda üstünlük sağlayamadık. Teknik molalarına 8-7 ve 16-15 geride girdiğimiz seti 25-22 kaybettik.
Dirençli bir savunma yapan BJK, ikinci sete de iyi başladı. Birinci teknik molaya 7-8 önde girdik. Yasin’in servis turunda etkili olduk. İkinci teknik molaya 13-16 önde girdik. Rakibine hücum olanağı bırakmayan filenin aslanları seti 21-25 kazanarak, setlere 1-1 beraberlik getirdi.
Üçüncü sete başlarken sahada kurduğumuz hakimiyeti set boyunca kaybetmedik. Tam bir takım oyunuyla ilerlediğimiz setin ilk teknik molasına 5-8, ikinci teknik molasına 11-16 önde girdik. Özellikle hücumda etkili olduğumuz seti 16-25 kazanarak, 1-2 öne geçtik.
Dördüncü sete 0-3’lük seriyle başladık. BJK iki etkili servis turuyla sette durumu 6-6’ya getirdi. İlk teknik molaya 7-8 önde girdik. 15-16 önde girdiğimiz ikinci teknik moladan Agamez’in hücum sayılarıyla döndük (16-17). Setin son bölümünde Baş Antrenörümüz Nedim Özbey, oyuncu değişikliği talebinin ardından zaman geçirme gerekçesiyle sarı kart gördü (22-24). Rakibimizi kendi evinde hataya zorladık. Seti 24-26, maçı 1-3 kazanarak Beşiktaş derbisinden deplasmanda galibiyetle ayrıldık.
Galatasaray HDI Sigorta, 2016 TEVL sekizinci hafta maçlarında Arkas Spor’la karşılaşacak.
Galatasaray HDI Sigorta: Agamez (19), Yasin (18), Igor (12), İbrahim Emet (9), İbrahim Akşeker (9), Eemi (2), Boğaçhan (-), Melih (-), Adis (-), Katic (-), Can (L)
 
Hoca kötü, Agamez dışında oyuncular kötü, sponsor var ama paralar yine anlamsızca harcanmış anlaşılan. Berbat takım.
 
Bence berbat bi takım biraz abartılı bir eleştiri. Dsmart olmadığı için çok maç izleyemedim. İki maç izleyebildim bu sene bence kötü bir takım olmamışız ki altyapıdan çok da oyuncumuz var. Amatör branşlarda bu önemli bence.. savaşan takım olmak meselesi kıymetli ki bu takım öyle olmuş sanki. Sezona kötü başlamışlardı ama toparladılar takım oturdukça daha iyi olacaklar...
 
Sezona durgun başlayıp tempo yakalamıştık son dönemde. Gel gelelim bugün karşımızdaki rakip bu ligin en geniş rotasyonlu ve açık ara en favori takımıydı. Skor şaşırtmadı açıkçası beni ama Agamez'in omzundan rahatsızlanıp kenarıda oturduğu son bölümde oyuncuların gösterdiği çaba hoşuma gitti.Genç oyuncularımızın da sezonun ilerleyen dönemlerinde mental olarak daha iyi noktalara gelmesini bekliyorum -ki bu da takımın ilerleyen dönemde daha iyi performans göstereceğine işaret olacaktır. Hoca konusunda biraz daha sabretmekte fayda var.

Salı günü Fenerbahçe maçı var, vurur geçeriz umarım.
 
Bugünkü maç Ataşehir'de telafi edilemezse menajeri ve Nedim hocayı puan durumundan bağımsız olarak dışarı alalım. Geçtiğimiz sezon 5 maçta 4 kez yendiğimiz rakibin çok daha gerisinde bir takımla oynuyoruz ve kaybedeceğiz gibi gözüküyor. Geçtiğimiz sezonki yabancılar ve takım yapısıyla 20 sayı vermezdik hiçbir sette.
 
Emin Gök'ü de eski takımına verelim, herkes mutlu olsun. Rejlek-Baranek-Tuia ayrılırken güdülen mantık ''voleybolda ne yapılmamalı?'' konu başlığının altını dolduruyor.
 
Melih Miljkovic'i Türkiye'den gönderdiği şekilde oynadı. Agamez'i dışarıda tutarak kalan oyuncular, koç ve şubeyi yönetenler ancak deplasmandaki derbi kazanıldığında varlığını anlamlandırabilir.
 
Hata silsilesi Gulinelli'nin gönderilmesyle başladı. Takımı yenileyin de daha da yukarılara oynayalım diyen adamı gönderip, üstüne takımı yenileyip başına da Nedim Özbey'i getirince sonuç ortada. Nerede Ümit Hızal'ın kaybederken bile mücadele eden takımları nerede Gulinelli zamanında oynanan voleybol gibi voleybol. Yabncı sınırı olan ligde yabancı pasör lüksüne sahibiz ki Fin pasörü getirip koymuşuz, bugün açık adresi belli paslar olmasa bir tane doğru yerleşen blok var mı? Blok defans taktiğini anlayan oldu mu? Halkbank maçında molada ''ruhsuz oynuyorsunuz ruhunuz nerede?'' diyen Nedim Özbey bugün de ''Galatasarayız kendi evimizde oynuyoruz böyle mi oynanır diyor'' bu oyunda senin de payın yok mu hocam eli belinde maç izliyorsun. Bu sadece iddiadır şu takım Gulinelli'nin elinde olsaydı bugün Ziraat'în, Arkas'ın belki Halkbank'ın önündeydik.
 
Türkiye liginde bir klasiktir. Yerli pasör alırsın, yanına 3 tane sağlam vuracak yabancı. Bu kadar basit. Biz ne yaptık, şu ne olduğu belirsiz pasör ile yangından mal kaçırırcasına geçen ocakta anlaştık. Enteresan.
 
Bol yabancılı kadro, Verona'nın kalitesi derken maç hayli keyifliydi. Oyuncular voleybola öyle susamış ki herkes kalitesini ortaya koydu. Lig için kurulan yapının sorunun tek kaynağı olduğunu gösterdiler.
 
Klasman grubunu 2.sırada bitirdik ve avrupa vizesi aldık.Önümüzdeki sene birçok branş gibi burada da küçülürüz.Küçüle küçüle yok olacağız zaten.

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Taraftar olarak takımımı desteklememem için herşey yapılıyor. Olur bizde isyan bayrağını açarız.

7bacc91aaac4ff3c4499abd3bea20025.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Üst