• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Huertas büyük ihtimalle Eurocup seviyesinde fark yaratır ama bana göre Avrupanın şuan en iyi 3-5 hatta 10 oyun kurucusunda biri falan değildir.Burada yorum yazan biri değil genelde okuyan birisi olsamda bazı yorumlara gerçekten anlam veremedim.Ben yanlış Huertas'ı mı izledim diye düşündüm bazı yorumları okurken.
Huertas geçen sene çok kötü bir sezon geçirdi,sezonun son bölümünde 10-12 dk süre alıyordu,aldığı dakikaları da hiç verimli kullanmadı.Sene sonu NBA dedikten sonra Barca benim yuvam falan deyip kalmak istedi Barca gönderdi yerine gittikten sonra bu forumda beğenilmeyen 36 yaşındaki Arroyo'yu aldı.Avrupada şuan Huertas daha iyi çok oyun kurucu vardır ama önemli olan oyuncunun kalitesinden çok sisteme ve elindeki kadro yapısına uyması.
Huertas bu sisteme ve kadro yapısına uyacak oyunculardan.

Huertas geçen sene Euroleague'de ortalama 22 dakika sahada kalmış ki en çok sahada kalan 5 barcelona oyuncusundan birisi. Pasqual rotasyonla kafayı yemiş bir adam. Kolay kolay kimseyi ortalama olarak uzun süre sahada tutmaz

Mesela Navarro da Euroleague'de ortalama 22 dakika sahada kalmış. Bu arada Huertas'tan iyi 10 oyun kurucu sayar mısın bana? Ama dikkat et, 2 numara sayma. Huertas gibi saf oyun kurucu istiyorum

Huertas geçen yıl Barcelona kariyeri boyunca yaptığı en fazla asisti yaptı..Diğer istatistikleri de hemen hemen aynı... Farzedelim, Avrupa'nın ilk 10 PG içerisine girmesin , rakiplerimizdeki Huertel ve Dixon hiç girmez o zaman...Ben skorer PG'ları seven birisiyim...Ancak, şu bütçe ile kadro yapısıda onun gibi bir oyuncuyu gerektirirken, Huertas'ın alınmasına laf eden taş olur...Tutar tutmaz o ayrı...Her transfer biraz risktir...

Arkadaşlar David Pick'e sormak istediğiniz birşey varsa sıralayın lütfen..Sorularımın içine dahil edeceğim...

Huertas geçen sene Euroleague'de ortalama 22 dakika sahada kalmış ki en çok sahada kalan 5 barcelona oyuncusundan birisi. Pasqual rotasyonla kafayı yemiş bir adam. Kolay kolay kimseyi ortalama olarak uzun süre sahada tutmaz

Mesela Navarro da Euroleague'de ortalama 22 dakika sahada kalmış. Bu arada Huertas'tan iyi 10 oyun kurucu sayar mısın bana? Ama dikkat et, 2 numara sayma. Huertas gibi saf oyun kurucu istiyorum

İlk turu dikkate almıyorum.TOP 16'nın ikinci yarısından itibaren hem performansı hemde süresi düştü.Olympiakos serisinde 14 dk oynadı.
Navarro bu sezon çok sakatlık yaşadı,bir türlü maç istikrarı yakalayamadı.
Rice,Teodosic,Heurtel,Granger,Llull,Rodriguez,Satoransky,Calathes,Farmar,Rochestie,Jackson.
Sayabileceğim başka oyuncularda var ama bence net olarak bu oyuncuların hepsi Huertas'tan daha iyi bunları alma şansımızda yok,ben kötü transfer demiyorum zaten.
Yanlış transfer olmasada kabul etmek lazım Huertas düşüşte bir oyuncu.

İlk turu dikkate almıyorum.TOP 16'nın ikinci yarısından itibaren hem performansı hemde süresi düştü.Olympiakos serisinde 14 dk oynadı.
Rice,Teodosic,Heurtel,Granger,Llull,Rodriguez,Satoransky,Calathes,Farmar,Rochestie,Jackson.
Sayabileceğim başka oyuncularda var ama bence net olarak bu oyuncuların hepsi Huertas'tan daha iyi bunları alma şansımızda yok,ben kötü transfer demiyorum zaten.

Spanoulis , Shved, Calathes, Rodriguez, Llull, Rice, Hackett, De Colo , Pargo ve herşeye rağmen Diamantidis gibi 10 kişilik bir liste yapsanız Huertas'ın dışarıda kalmasını anlayabilirim...Ama yazdığınız listede ilk 5 e girer bence...

Spanoulis , Shved, Calathes, Rodriguez, Llull, Rice, Hackett, De Colo , Pargo ve herşeye rağmen Diamantidis gibi 10 kişilik bir liste yapsanız Huertas'ın dışarıda kalmasını anlayabilirim...Ama yazdığınız listede ilk 5 e girer bence...

Net 1 numaralardan bahsettiğimiz için Shved,De Colo ve Spanoulis'i yazmadım.Pargo Çin'e gitti.
Diamantidis'i yazabilirdim,düşüşte olduğu için yazmadım bencede Huertas'tan daha iyi oyuncudur.Hackett'ın Huertas'la kalite olarak çok fark olmadığını düşünüyorum.
Heurtel sezon başı gelse çok iyi performans gösterirdi,bu sene öyle bir performans bekliyorum.Heurtel gibi oyuncuları sezon ortası takıma adapte etmek pek mümkün olmuyor.
Granger iki sezondur Malaga'da çok iyi oynuyor.Satoransky geçen sene Huertas'tan daha fazla süre aldı,kendine geliştirdi,seneye NBA yolcusu olacak diyorlar zaten.Rochestie çok büyük çıkış yaptı büyük takımda oynamadığı için tartışabilir belki.Jackson CSKA'da geri planda kalıyor ona rağmen F4'de çok iyi oynamıştı.Bilbao kariyeri de ortada.Şutu biraz olsa bu kadar geri planda olmazdı diye düşünüyorum.
Farmar bana göre geçen sezon Heurtel'in Efes'le yaşandığı sorunu Daçkada yaşadı yoksa bu kadar kötü bir performans göstermezdi sanıyorum.

Navarro'nun son 4 senesine bak. 26 dakika ortalamayı görmüşlüğü yok. Ha keza Huertas'ın da Barcelona kariyerini incelersen aldığı süre hep 20 - 22 dakika bareminde.Yani adamın sürelerinde bir değişiklik yok.Az gibi görünse de daima takımının en çok süre alan 4-5 oyuncusundan birisi, bu yıl da olduğu gibi. Az süre aldığı Oly serisinde de gördük Barca'nın halini.

Yazdığın listedeki adamların hepsinin Huertas'tan iyi olduğunu kabul etmem mümkün değil.Granger, Rochistie, Jackson üçlüsü Huertas'ın yanına bile yaklaşamaz. Orada sadece Lull , Teodosic ve Rodrigues'i kabul ederim Bana göre Huertel de net aşağıda hatta Calathes bile az da olsa Huertas'ın aşağısında.Calathes'in parlaması Eurocup'ta oldu.Euroleague geçmişi Huertas'ın yanına bile yaklaşamaz.

Bu arada Huertas NBA'e gitmek istemediğini söylemeseydi zaten şu an almamız mümkün bile değildi.

Net 1 numaralardan bahsettiğimiz için Shved,De Colo ve Spanoulis'i yazmadım.Pargo Çin'e gitti.
Diamantidis'i yazabilirdim,düşüşte olduğu için yazmadım bencede Huertas'tan daha iyi oyuncudur.Hackett'ın Huertas'la kalite olarak çok fark olmadığını düşünüyorum.
Heurtel sezon başı gelse çok iyi performans gösterirdi,bu sene öyle bir performans bekliyorum.Heurtel gibi oyuncuları sezon ortası takıma adapte etmek pek mümkün olmuyor.
Granger iki sezondur Malaga'da çok iyi oynuyor.Satoransky geçen sene Huertas'tan daha fazla süre aldı,kendine geliştirdi,seneye NBA yolcusu olacak diyorlar zaten.Rochestie çok büyük çıkış yaptı büyük takımda oynamadığı için tartışabilir belki.Jackson CSKA'da geri planda kalıyor ona rağmen F4'de çok iyi oynamıştı.Bilbao kariyeri de ortada.Şutu biraz olsa bu kadar geri planda olmazdı diye düşünüyorum.
Farmar bana göre geçen sezon Heurtel'in Efes'le yaşandığı sorunu Daçkada yaşadı yoksa bu kadar kötü bir performans göstermezdi sanıyorum.

Bir senelik performans gösterenleri , yılların Huertas'ının üstüne çıkartmak bence yanlış..Görüştür birşey diyemem...

Huertel'i hiç sevmiyorum bu arada..Erceg misali 10 attırır 15 yedirir...Milli takım koçlarıda görmüş bunu kadroya bile almadı...Bu sene Efes'in bu savunmacı ve onun eline bakan kadrosuyla zirve yapamazsa daha birşey yapamaz...

Huertas şuan avrupadaki oyuncu kurucular arasında kariyeriyle,geçmişiyle ilk 10 içindedir hatta Teodosic gibi bir loserdan bile kat be kat üstündür bana göre.Dönemlik iyi performans sergileyenleri yıllarca Euroleaguede zirvede oynamış bir oyuncudan üstün göreceksek vay halimize.

Huertasin kronik hala gelmiş.bir sakatligi ,oyununun kalici olarak etkileyecek somut bir fizyolojik düşüşü yada kariyerini olumsuz etkileyecek bir yasam tarzi degisikligi yoksa yapilan yorumlarin bir kismini anlamakta gucluk cekiyorum .Huertas Sasari'de KSK'de falan kariyer sezonunu geçirmiş sonra Barcadan kontrat kapmis orada bekleneni verememiş bir oyuncu degilki.Adam Laboralin daha güçlü olduğu donemde 2 yil Laboralda oynadi 4 sezondur da Barcasda .Yani 6 yildir Avrupa da en tepede oynuyor.Sürekli Avrupanin en iyi birkaç oyun kurucusundan biri diye yazilip çizilirdi A lisansli takimlarimiz almak isterdi alamazdi.Yarim sezonu kotu geçirmesi neden formsuz bir dönem olarak gorulmuyorda oyuncunun toplam kalitesini değerlendirmek için temel referans olarak kabul ediliyor anlamis degilim.

Hele ki 5 numaralarin Lasme&Dorsey koçun Atamansa Huertas avrupadaki en iyi birkac.pgden biri bence

Fener Emir'in seneye kadroda olmayacagını açıkladı arkadaşlar resmi siteden. Ne dersiniz?

Kuban Brian Randle'ı serbest bırakmış. Hemen alalım Green yerine.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri