• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Twitter'da kazim sonmez isimli bir kullanici var . Dün Rowland , Christmas , calleb green ve sofo ile anlastigimizi yazmişti . Ertesi gün bir cok haber portalina düstü bu transferler . Az öncede şunu yazmiş : Galatasaray Basketbol'da transfere devam.. Rakeem Christmas transferi önümüzdeki hafta açıklanabilir. Bitti transfer.

Vallahi nelsonin dogustan cok bi fazlasi oldugunu dusunmuyorum. Nelsondan ziyade topu eline alip gerekirse birebir oynayacak gerekirse oyun hazirlayabilecek birine ihtiyacimiz var. Demek istedigim yabanci hakkimizi nelson yerine meija da kullanmak. Nelson da dogus da icime sinmeyen isimler. Maalesef bostaki isimler bunlar

Rowland / Şafak
Sinan / Göksenin
Micov / Sanders
Green / İzzet / Ege
Christmas / Sofo / Duşan

Yeni sezon kadromuzun böyle olacağı gözüküyor...

Sofo'yu almayıp guard rotasyonunu 2 yabancıyla geçmemiz gerekiyor.

Rowland / Şafak
Sinan / Göksenin
Micov / Sanders
Green / İzzet / Ege
Christmas / Sofo / Duşan

Yeni sezon kadromuzun böyle olacağı gözüküyor...

1 ve 5 numara bence yetersiz.
4 numarada savunma açısından sıkıntılı.
Ama bence de böyle olacak gibi.

Micov'u serhat ile yedekleyip iki numaraya diebler tarzi bir şutor bulamazmiyiz .

Guard rotasyonu çok yetersiz bence. Orayı Ridnour - Nelson - Şafak ya da Rowland - Nelson - Şafak
gibi yapsak Sanders yerine de daha az maliyetli DJ Kennedy gibi ya da Manny Harris gibi bir oyuncu alıp 7 yabancı yapsak sizce de daha iyi olmaz mı?

Luke Ridnour/Rowland - DeMarcus Nelson - Şafak

Manny Harris/DJ Kennedy - Sinan

Micov - Göksenin

Caleb Green - İzzet - Ege

Sofo - Rakim Christmas

Spurs'un da Marjanovic'i aldığını düşününce uzun piyasası dar ve kıymetli. Boban iyi oyuncu ayrı. Kutay'ın daha önce belirttiği gibi kalburüstü uzun bize düşmez.

Bu arada Baynes ne oldu?

Ben geçen sezonun özellikle son kısmını takip edemdim Sinan pg oynamak zorunda kaldığı maçlarda nasıldı ?

Rowland - Washington - Şafak
Sinan - Kennedy
Micov - Göksenin
Caleb Green - Izzet - Ege
Christmas -Ersin - Duşan

Spurs'un da Marjanovic'i aldığını düşününce uzun piyasası dar ve kıymetli. Boban iyi oyuncu ayrı. Kutay'ın daha önce belirttiği gibi kalburüstü uzun bize düşmez.

Bu arada Baynes ne oldu?
Detroit'e gitti. Yıllık 6.5 mn dolar

Serhat ya da Birkan ile Ersin transferleri şart bu takıma.

Guard rotasyonu çok yetersiz bence. Orayı Ridnour - Nelson - Şafak ya da Rowland - Nelson - Şafak
gibi yapsak Sanders yerine de daha az maliyetli DJ Kennedy gibi ya da Manny Harris gibi bir oyuncu alıp 7 yabancı yapsak sizce de daha iyi olmaz mı?

Luke Ridnour/Rowland - DeMarcus Nelson - Şafak

Manny Harris/DJ Kennedy - Sinan

Micov - Göksenin

Caleb Green - İzzet - Ege

Sofo - Rakim Christmas

7 yabancı mali açıdan dolayı imkansız 7 yabancılı kadrolar düşünmemeliyiz bence.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bu iBB'deki Stephenson'un eksiği nedir post oyunu olmayan atletik 5 numara kategorisindeki diğer seçeneklerden..ya da özgül sorayım Young bu oyuncudan hangi özelliklerinden ötürü ve ne kadar üstün mesela ?

Dediginiz gibi kesinlikle ekstra bir artisi oldugunu dusunmuyorum ben de. Sonucta Young da en nihayetinde agresif/enerjik/atletik kategorisinde bir uzun. Oyle oyun zekasi, saha görüşü, fundamentali de iyi seviyede degil. Bu yüzden bana Christmas da yanlis tercih gibi geliyor. Ustelik konstrasyonu ve caliskanligi da yeterli seviyede degil Young gibi. Zaten maliyeti en az olan yabanci oyuncumuzun atletik uzun olmasi gerektigini dusunuyorum. Boylelikle tblden Warrick, Stephenson gibi oyuncular hem ligi bilmesi hem uyum hem de uygun maliyetli olmalari maksimum verimlilik.olarak bize geri doner.

Rowland - Washington - Şafak
Sinan - Kennedy
Micov - Göksenin
Caleb Green - Izzet - Ege
Christmas -Ersin - Duşan
Valla şu şekil bi kadro cok is yapar ancak Kazım'ın dediğine gore Ersin yerine Sofo'yu Kennedy yerine Sanders,Washington yerinede Nelson'u dusunuyolar heralde öyle daha da iyi olur

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Rakeem Christmas için kendi ölçütlerimce kararımı verdim dün gece. Transeri net olarak istemiyorum.Tamam hücum yönünde çok fazla birşey beklemeyebiliriz bu tip atlet uzunlar için ama Rakeem'in pozisyon bilgisi çok zayıf. Atlet ama savunmada caydırıcılığına da şahit olamadım bir türlü Las Vegas'ta.Yani şurası evet bak oldu diyemedim izlediğim maçlarında da geçirdiği yılın aksine. P.Young etkisi yapar mı ki acaba diye bu kadar net konuşamıyor sürekli bir daha izleyeyim diyordum. P.Young etkisi beklemek bence hata olur. Vegas performansı sezon performansına göre oldukça geride eğer böyle bir transfer olacaksa Vegas'a gitmeye gerek yoktu.

İşin teknik kısmından çok anlamıyorum. Öte yandan Young ve Rakimin içinde bulunduğu NBA'de 5 numara oynamak için kısa kalan 4 numara oynamank için de meziyetleri yetersiz olduğu için yolu Avrupaya düşen Avrupa 5 numara oynayan oyuncu grubu için fark yaratan özelliklerin en az yetenek kadar (belki yetenekten de fazla ) karakter ve zeka olduğunu düşünyorum.Bir de doğru zaman da doğru takımda yer alma .Young bize geldiğinde poziyonunda tek olmak gibi bir avantajı vardı onu yedkleyen sadece Kerem varkı kı aynı zamanda 4 numaranın da yedeği idi Kerem.Yani Young hata yapsa sa yapmasa da saha da kalacaktı bu rahatlık olumlu bir faktör.Ayrıca bir kurtarıcı beklenıyordu ve gelenı kurtarıcı kabıl etmek için standartımız düşmüştü son olarak tüm bunlara Youngın iyimser ve uyumlu yapısı da eklenince doğru sentez oluşmuş oldu.

Ben de nette Rakimin karakter yapısı ile ilgili biraz bakındım bu açıdan bakınca oldukca olumlu dört yıllık lisans eğitimini üç yılda tamamlamış yazları ekstra kredi toplamış okul tarihinde bu açıdan ilkmiş.Başarısının sırrını sormuşlar zeki olduğum için değil işin sırrı çalışmak ve çalışma ahlakına sahip olmak demiş.Millet alemlere akıyor o yüzden başarısız oluyor demlş mealen Lisans derecesi iletişim ve retorik üzerine .Yüksek lisansına devam ediyor belki de bitmiştir.Çok küçük yasta annesini kaybetmiş (babası zaten yokmuş nedeni vefat mı ayrılık mı emin değilim) .Akrabaları büyütmüş.Tüm bunlarla baş etmeyibilmiş ve anlaşılan baş etmek için de madde gece hayatı gibi yollara başvurmamış.Özetlersek güçlü,acıya tahammüllü,sebatkar,çalışkan,zeki ve iletişim becerisi yüksek bir insan profili çıkıyor ortaya

Teknik olarak çok yetesiz ise yine hatalı bir hamle olabilir tabi sadece başka bir açıdan değerlendimek istedim oyuncuyu

Sofo ve Caleb oyundayken ribaundlari rakip takim kisalari toplar sanirim. Sadece post oyunu olan ve buna karsi yavas, rib cekemeyen, blok yapamayan, mobil oynayamayan, faul problemine giren ve kisitli bir ofansif yetenege sahip olan bir oyuncuya sahip olmamizi anlayamiyorum. Post oyunu var diye gecen yil Vuyukas, Maric ve Jawaiden neler cektik bi düşünün. Ben sahsen pg rotasyonuna tum parayi bayilir, 2 tane ortaligi karistirip seyirciyi costuran 4.5 ve 5 oynayan uzun alirdim.

2015-2016 GS ODEABANK
Rowland-3 numara transferine bagli-Safak
Sinan-Goksenin
Micov-Serhat( Gelmezse Yabanci skorer 2-3 oynayabilen)
Green-Izzet-Ege
Sofo-Christmas
Ergin hoca nin 1 numara konusunda mecbur kaldigi bir rotasyona sahip olacak.Bu senede 5-6 kisiyr endeksli bir takim olacagiz.Benchten gelen destek lig ve Avrupa da belirleyici olacaktir.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Rakeem'i ilk olarak geçen sene önermiştim. Duygusal bir oyuncu olduğu, oyun içinden zaman zaman koptuğu söylenir hep. Yaz Ligini fazla takip edemedim açıkçası ama pek de parlak bir performans çizmemiş. Şunu söylemem gerekir. Eğer Rakeem Christmas riskine gireceksek ben bu oyuncuyu ilk 6 yabancı için değil. 7.yabancı olarak alırım. Kolejde son yıl çıkış yapmış bir oyuncu, yaz ligi performansı da parlak değil. Atlet ama Patric kadar oyun bilgisi yok.

Patric konusunda şunu söyleyebilirim. Patric Young, Run&Gun oynayacak takımların aranan uzunu olabilir. Çünkü nerdeyse rakibin 3 numarasından önce rakip potaya gidebiliyor. Geçiş oyunlardaki hızı muazzam. Her şeyden biraz bilmesi onun gelişime ne kadar açık bir oyuncu olduğunun kanıtı. Biraz caydırıcılık ve pick'den sonra devrilme yetisini kazanırsa en az Dunston kadar iyi bir oyuncu olabilir. Hatta bana göre geçebilir de. Sırtı dönük oyun, köşelerden şut atabilme yeteneği, güçlü kolları, ribaund sezgisi, topla oynayabilmesi.

Christmas'ıı transfer edeceğimizi düşünmüyorum. Açıkçası beğenilmeme ihtimali çok yüksek.

PG : Washington - Dentmon - Rowland
SG-SF : Hopson - Sanders - Kennedy
PF : Moermann - Travis - Green
C : Ford - Famous

Sofo konusunda ise Jawai ve Vougioukas'a göre biraz daha ayırıyorum. Çünkü hoca 2 uzun alıp süre paylaştırmaz daha formda olan daha çok sahada kalır. Ege-İzzet rotasyonu ne kadar güvenilir sezon içinde göreceğiz.

Seyirciyi coşturmak için, önce seyirci gerekiyor hocam :)

Rowland yine bir ölçüde bize uyabilecek, doğru parça olarak nitelenebilecek, skorer, oyunu domine etmeyi seven "underrated" bir adam. Justin Dentmon olmazsa yürünebilir.

Bu arada Dentmon konusunda bazı arkadaşlar işte dengesizliğinden dem vurarak yorumlar yapmış. Burada Dentmon'ı yazan çoğu kişi onun dengesizliğini ve kendini öne çıkarmayı seven yapısını biliyordur. Ama mevzu şu ki bütçemiz, böyle risklere girmemizi gerektirecek bir bütçe. Dentmon ile doğru bir yapı kurarsak, risk içerse de daha yüksek seviyeye çıkabiliriz. Düşük bütçelerde işler böyle işler çünkü. Dentmon, Final Four seviyesi takımlar için doğru tercih olmaz ama dar rotasyon ve düşük bütçe için değerli bir yetenektir. Skorer yönü çok iyidir, oyunu domine de eder. Ayrıca kusura bakmayın da Bobby Dixon'ın kral olduğu ligde, Dentmon onun kat kat fazlasını yapıp, Dixon'ı cebinden çıkaracak adamdır.

DeMarcus Nelson ise olmasın, gerek yok. Bizim bu bütçede kullanacağımız adam değil, sıkıntılı bir duş şuta sahip. Ee onun dışında çok özel başka yetenekleri ile doğal skorer mi desen, değil. Peki oyun aklı ve saha görüşü yüksek, oradan mı kurtarıyor, o da değil. İyi bir penetreci, 1-2 numarayı birden kotorabilen bir adam. Ama yok yani, bize lazım değil. Ya combo alacaksak, şutu sağlam doğal skorer bir adam alalım. Ya da harbi harbi oyunu yönlendiren, şutu istikrarsız olsa bile takıma akıl katacak bir adam bulalım. Nelson olmasın yani. Elimizde Sinan var sonuçta, onu kullanır. Adamı 2-3'e alırız, bu da Hopson olur, veya bu tarz bir adam olur.

Uzun konusunda ise Caleb Green ile Sofoklis Schortsanitis tamam sanırım artık, öyle anlaşılıyor. Diğer adam kim olur bilmem ama net söyleyeyim; rebounder, atlet, ayakları çabuk ve defans sezileri ortalama üstü bir adam değilse sıkıntı olur. Zira ne Sofo, ne de Green ribaund konusunda bizi taşıyacak adamlar değiller. Buna göre bir seçim yapmak lazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri