2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ömer Yalçınkaya'nın açıklamalarını dinlemedim.Ancak okuduğum kadarıyla guard transferini geçen hafta noktalamak istediklerini ancak 1 haftalık bir sarkma olduğunu söylemişti ve bu haftaya işaret etmişti.Eğer yazılanlar doğruysa bence maksimum 10 gün içerisinde belli olur.

Yok eğer Yalçınkaya başka bir şey söylediyse bilgilendiriseniz sevinirim.

Bu arada Dentmon yaz liginde yüzde 55 ile üçlük atmış.Onu tanıyanlar da kullandığı şutların el üstü ve zor şutlar olduğunu bilir. Çok ciddi bir skorer ancak takımı oyunu sıfır.Biraz takım oyununa adapte olsa Bobby Brown etkisi yaratabilirdi.

Ancak malesef mental olarak takımla pek alakası olmayan, kendine oynayan, sorumsuz bir oyuncu.Yine de Huertas olmayacaksa risk almaya değer.Belki daha iddialı bir takımda, daha aklı başında oynayabilir

Benim anlamadığım herkes kadroya Bourousis ismini yazıyor. Gerçekten bir ilgimiz var mı yoksa sadece bir istek mi ?
Bana kalırsa Bourousis ismi Lasme'den sonra o bölgeye biraz lüks olabilir. Semih ve Ersin ile geçip yabancı hakkımızı combo'dan yana kullansak daha sağlıklı olur gibi geliyor.

Ömer Yalçınkaya'nın açıklamalarını dinlemedim.Ancak okuduğum kadarıyla guard transferini geçen hafta noktalamak istediklerini ancak 1 haftalık bir sarkma olduğunu söylemişti ve bu haftaya işaret etmişti.Eğer yazılanlar doğruysa bence maksimum 10 gün içerisinde belli olur.

Yok eğer Yalçınkaya başka bir şey söylediyse bilgilendiriseniz sevinirim.

Bu arada Dentmon yaz liginde yüzde 55 ile üçlük atmış.Onu tanıyanlar da kullandığı şutların el üstü ve zor şutlar olduğunu bilir. Çok ciddi bir skorer ancak takımı oyunu sıfır.Biraz takım oyununa adapte olsa Bobby Brown etkisi yaratabilirdi.

Ancak malesef mental olarak takımla pek alakası olmayan, kendine oynayan, sorumsuz bir oyuncu.Yine de Huertas olmayacaksa risk almaya değer

Yazdıklarına katılmakla beraber alabilirsek tabiki Dentmon'ın büyük etki yapabileceği kanısındayım :)
Sorumsuzluk, takım oyunu gibi faktörler Ergin Ataman ile çözülebilecek meseleler. Ataman'ın isteyeceği türde bir oyuncu bana kalırsa.

Dediğim gibi GSTV'de katıldığı programda yeni ve belirli bir tarih vermemişti ucu açık konuştu daha sezonun başlamasına çok var acele etmiyoruz vs dedi önümüzdeki hafta hal olur vs demedi .Bugün de hal olabilir birkaç hafta daha da sarkabilir benim anladığım.

Dj Kenedy Eniseye gitmiş Ryan Kuban işi de iyce ciddiye binmiş eğer giderse BJKnin savunma açısından çok çok ciddi defosu olan kadro yapısı tam bir felaket olur bence iş dış savunmayı nispeten toparlayabilirdi Ryan .

Justin Dentmon konusunda çok fazla ezber yorum yapıldığı kanısındayım. Zalgiris'te fazla öne çıkması istendiği için çok fazla öne çıkıyordu. Açıkçası James Anderson da Sonny Weems (kısa bir dönem) de Zalgiris yıllarında takımdan kopuk skorer rolünü oynadılar. Weems biraz daha takım düzeni olduğu için bunu zaman zaman yaptı.

Yaz Ligi'nde ise çok daha derli toplu bir Dentmon vardı yine getirdiği topu dolaştırmadan şut attığı pozisyonlar da oldu ama takım savunmasına katkısı olan oyun konsantrasyonu üst seviyede bir oyuncu. Açıkçası fazla hafife alındığını düşünüyorum.

Kağıt üzerinde değerlendirecek olursak 17 sayı ortalama tutturup %+40 2 %+40 3 FG ile oynamak da bir istikrar örneğidir.

Yaz Ligi ortalaması 24 dakika %54 üçlük ile (5 maçta 18 üçlük) 17 sayı ortalama. Muazzam rakamlar.

Dentmon, az önce de belirttiğim gibi çok ciddi bir skorer. Ama istatistiklerde görünmeyecek bir vurdumduymazlığı var.Kendini hala sokakta sanıyor.

Zalgris - Kuban maçıydı. Kuban'la çekiştiğimiz yıl. Maç Lİtvanya'da.Son 2-3 dakikası maçın. Yanlış hatırlamıyorsam Kuban 1 ya da 2 sayıyla önde.Dentmon topu kaptı.Tek başına giderken topu yerde sektirerek kendine bir alley oup pası verip smacla bitirmek istedi.O boyuyla bitiremedi tabi.Ağzıma ne kadar küfür geldiyse söyledim.

Genel oyun mantalitesi buna benziyor.Yazdığım sadece bir örnekti. Yani adamın kafada sıkıntı var . Oynadığı takımın sistemiyle ilgili değil. Yoksa o Zalgiris takımında Dentmon'ın çok top kullanmasından daha fazla normal bir şey olamaz. Ama çok önemli bir skorer.Rusya'da bir CSKA deplasmanı oynadı ki tek başına CSKA'yı yıkıyordu neredeyse.

Şunu da unutmayalım ki Dentmon'ı Çin liginden koparmak için en az 1 milyon dolar gerekir ki o paralar Huertas da gelir.

Hocanın Milliyet, Fanatik ve Habertürk'teki milli takıma ilişkin röportajlarındaki ortak noktalardan biri Semih Erden'in çalışkanlığı. Sanırım bu iş olmuş. Çoğunuzun paylaştığı istikrarsızlık/takımı olumsuz etkileme/konsantrasyon kaybı vb kaygıları ben de taşıyorum. Umarım hepimizi yanıltacak bir sezon geçirir. Geldiği takım, final maçına çıkılmamasına ilişkin kara leke(ben bu söze katılıyorum) söylemine çok takılmamak lazım bence. Çünkü taraftar olan bizleriz. Bu arkadaşlar şartlar ölçüsünde formamızı giyiyor. Kimi Sinan gibi varını yoğunu ortaya koyup taraflı tarafsız saygı kazanırken, kimi de Semih gibi senelerce oynadığı FB taraftarının bile içine sinmiyor. Öte yandan yıllarca GS taraftarı olduğunu haykıran Kerem Gönlüm defalarca denemeden sonra geçen sene formamıza kavuştu ama parası gecikince aniden profesyonel oldu kulübü icraya verdi ardından çekti vb. Paranı elbet iste ama en azından icra/dava için sezon sonunu bekle. Ayrılışın ardından Nikolov bile duygusal bir mektupla kulübe, taraftara teşekkür ederken Kerem efendi bu jeste bile tenezzül etmedi. Özbek'ler, Topsakal'lar yönetici oluyorsa Kerem Gönlüm taraftar, oyuncu olarak forma giyiyorsa bırakalım Semih Erden de sarının yanına kırmızıyı eklesin.

Arkadaşlar geçen yil gelen Vuogouikas ta panadayken gayet iyi katki veriyordu takima biz teneke baglayip yolladik. Keza Maricte ayni sekilde.. bunlar duzen oyunculari bizim takimlarda oynayamazlar o yuzden artik kimse Mavrokefalidis demezse sevinirim diyecektim zaten kurtulmusuz AEK ya gitmis

Arkadaşlar geçen yil gelen Vuogouikas ta panadayken gayet iyi katki veriyordu takima biz teneke baglayip yolladik. Keza Maricte ayni sekilde.. bunlar duzen oyunculari bizim takimlarda oynayamazlar o yuzden artik kimse Mavrokefalidis demezse sevinirim diyecektim zaten kurtulmusuz AEK ya gitmis

Mavrokefalidis'le Vuogouikas'ı kıyaslamak olmamış sanki. Hele Maric en az + 10 kilo ile geldi bize. Vuogouikas kariyerinin ilk yıllarında umuttu düşe düşe sürdürüyor kariyerini. Mavrokefalidis'in ise Olympiacos, Zenit St. Petersburg ve Barcelona kariyerleri de başarılıdır. Gerçi olan olmuş AEK forması ile rakibimiz olacak.

Kimi alırsak alalım, ister yıldız olsun, ister ortalama bir oyuncu. Sezon içerisinde ödemelerle ilgili bir haber okumayalım, yok şu oyuncu gitti, yok bu oyuncu antremana çıkmıyor, hocanın morali bozuk haberleri çıkmasın yeter. Oyuncularında koçunda aklı sahada olsun. Taraftar da üzerine düşeni yaparsa takımın adı GALATASARAY koçta ATAMAN ise zaten iddialısınızdır....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...