2015-2016 Transfer Sezonu

Yabancı kontenjanın açıldığı bir ortamda ligin en dengeli orta sahası Belluschi'ye bugün de teklif yapmadık. Bilal Kısa ile falan uğraşacağımıza bedavaya imzala Belluschi ile . Belluschi+Yabancı ön libero + Selçuk + Hamit + gerektiğinde Çolak orayı doldurur.
 
Abi Hamit hiçbir yeri dolduramaz yapmayın etmeyin. Hamit Melo yokken iyiydi diyorsunuz da verdiğimiz pozisyonun haddi hesabı yoktu . Sadece fixtür rahattı. Karabük bile eşek yüküyle gol attı Melo yokken. Melo geldi bir çok pozisyon azaldı. Ki biz şu defansla nasıl şampiyon olduk hala anlamıyorum :D :D
 
Abi Hamit hiçbir yeri dolduramaz yapmayın etmeyin. Hamit Melo yokken iyiydi diyorsunuz da verdiğimiz pozisyonun haddi hesabı yoktu . Sadece fixtür rahattı. Karabük bile eşek yüküyle gol attı Melo yokken. Melo geldi bir çok pozisyon azaldı. Ki biz şu defansla nasıl şampiyon olduk hala anlamıyorum :D :D

Abi ben zaten orayı Hamit - Selçuk'a bırakalım demiyorum . Verdiğimiz pozisyon sadece o bölgeyle ilgili değildi ki takım olarak inanılmaz kötü taktik disiplinimiz vardı. Son haftalarda final maçına çıktık hep ve final maçlarında tüm dünyada olduğu gibi gibi kontrollü oynadık hep. Son haftalardaki stres , kaybetme korkusu bu oyunu gerektirdi defansif açıdan bir tık daha iyi olmamız bence mental sebeplerden ötürü daha çok.

Bizim en büyük problemimiz oyun merkezindeki durağanlık ve denge oyuncularından kurulu olmamız o bölgede. Eğer orayı değiştirmezsek temposuz yavaş oyunumuz devam eder . Melo bu saatten sonra gitmeyi kafasına koyduysa faydalı olmaz artık. E şöyle düşünelim Sneijder iyi , Melo iyi , Selçuk 4 gol 7asist falan yaptı ikinci yarı , peki o zaman neden oyunu kontrol etmekte bu kadar zorlandık ? Neden hiç tempo yapamadık ? Tabi ki forvetlerin beceriksizliği ve bir kanadın topsuz oyuna sıfır katkı vermesi de bunda etken ama biz hiçbir maçta neredeyse orta sahayı domine edemedik. Yıllarca başarılı profil çizdi Selçuk-Melo , bence artık yeni kan bulmalıyız oraya.

Bu haberler çıkmadan önce Melo gitsin mi diye sorsalar ne münasebet derdim ama bu olay olduktan sonra menajeri Periscope'dan gidiyor falan dedikten sonra Melo'ya yeniden 3 milyonluk teklif vermek akıl karı olmaz.
 
Bursaspor seneye yeni stadında şampiyonluk için mücadele edecek. Bu yüzden gündemde ki yıldızlarıni satmayacaklardir.
Bilal ve Güray uzak kalsın bizden. Hadi Bilal ligte iyi işler yaparda Güray çok saçma bi transfer olur. Umarım Hamza Hoca boyle bir şey istemez.
Melo,Muslera ve Sneijder satılamaz,satılması dahi teklif edilemez.
 
Bursaspor seneye yeni stadında şampiyonluk için mücadele edecek. Bu yüzden gündemde ki yıldızlarıni satmayacaklardir.
Bilal ve Güray uzak kalsın bizden. Hadi Bilal ligte iyi işler yaparda Güray çok saçma bi transfer olur. Umarım Hamza Hoca boyle bir şey istemez.
Melo,Muslera ve Sneijder satılamaz,satılması dahi teklif edilemez.

Aksine Ntvspor'da çıkan yerli listesinde bana göre tek kabul edilmesi gereken isim Güray. Telles gitmediği sürece o bölgeye kaynak çıkaracak gibi durmuyoruz. Telles için 8milyon-İnter söylentileri var , inş doğrudur gider ama ben sanmıyorum Inter'in o paraya Telles için harcayacağını. Mancini-Gs bağlantısından şimdiden Semih-Telles-Melo haberleri çıktı o yüzden direk inanasım gelmiyor.Telles son haftalarda form tuttu onun haricinde berbat bir sezon geçirdi ; savunmada aşırı kötü , hücumda geldiği zamanki katkıyı hiç vermedi.

Herneyse yani Telles gitsin , Fuchs'u falan getirelim isterim tabi ki ama gitmezse yeni yabancı oraya bence almaz Hamzaoğlu. Telles yokken veya Telles yerine şu kadrodan kimi koyarız ? Balta . Hakan aslında stoper olduğunu orada fark yaptığını gösterdi son maçlarda. Güray orta sahadan bozma sol bek yani hücumcu bir oyuncu,Telles'i bile kesebilir. Tarık mı Güray mı sol bek için ? Güray. Ama yerli oyuncuya bu saatten sonra 1.5 milyondan fazla verilmemeli ,bu ortalamalarda oyunculara.
 
Ron Vlaar
İgnazio Abate
Christian Fuchs
Ramiro
Telles'ten eğer 8 milyon euro gelirse şu adamların maliyeti çıkıyor zaten. Gignac dahil kontratı biten ileri uç oyuncuları bence çok da istediğimiz tipte oyuncular değiller. Abate - Fuchs ikilisi ile yıllar sonra 2 iyi bek izleriz aynı anda. Ramiro da bence şu an serbest oyuncular içinde en bilinmeyip en dikkat çekeni.
 
Vlaar benim için tartışmasız boştaki oyuncular listesinin zirvesidir. Kesinlikle teklif yapılmalı hiç beklemeden hemde. Dünya Kupasının en iyi 3 stoperinden biriydi , bu adama ve zamanlamalarına hayranım. Yıllarca hakettiği değeri görmedi , maçlarını izlerken maçı değil Vlaar'ı izleyin mental becerileri çok net anlaşılıyor. Keşke gelse , %100 kefilim bende .
 
Sağ beke Alves-Diaby-Maxi, sol beke Adriano-Fuchs-Kolarov.. Stopere Ujfa tarzı tecrübeli biri. Ortaya M'bia-De Jong... Kanatlara Nani-Milner-Konoplyanka... Forvet muamma.. İbra olabilir :D

Şu anki kadromuzdan seneye tartışmasız ilk 11i hak eden Nando ve Wesley var sadece.
 
Stoper için Carlos zambrano (frankfurth)sokratis (dortmund),kanat icin patric Herman(b.m.gladbach),Sidney Sam (boşta sanirim),max gradel(saint Étienne)golcü için,
de jong(psv) bunlar çok zor biliyorum sadece vizyonumuz böyle olmalı diye düşünüyorum.ibrahimovic vs tarzı oyunculara 2 senede vereceğin parayla bunlardan rahat 2 tanesini alirsin.
 
Hazır Monaco'dan ayrılmışken Berbatov'u kapabilsek keşke. Finishing özürlüsü forvetlerimizin ardından afrodizyak etkisi yaratırdı.
 
Bizim Gignac tarzı forvetimiz var zaten,Burak Yılmaz.
Bence bize kafa toplarına hakim,karşı savunmayı her türlü yıpratacak bir kule lazım. (Fernandao,Berbatov vs)
 
Hamzaoğlu geçen ligtv'de saçmaladı 1-2 transfer yeterli olurmuş. Neye yetiyor yahu? Bu kadroyla Şampiyonlar Liginde nasıl başarılı olacağını düşünüyorsun? Xelçuk'la, Burak'la, Umut'la, Semih'le paspas ederler bizi. Geçen sene yeterince rezil olduk zaten. Sağ bek lazım, sol bek lazım, stoper lazım, libero lazım, kanat lazım, golcü lazım... Vizyon yok ya. Avrupa için ayrı hoca gerekecek korkarım.
 
Gignac ileride top tutar ; hava hakimiyeti iyidir , tek vuruş ve al-ver oyunlarından meziyetli bir oyuncu diyebilirim. Çok ciddi bir açığı kapatacağını düşünüyorum. Bedavaya Gignac bence çok temiz iş olur , mutlaka sınırları zorlamak gerek.

Podolski sol ön mü forvet için mi isteniliyor bilmiyorum. Kaç yabancı alacağımızı da bilmiyorum. Forvet için Gignac&Podolski ? Gignac derim kesinlikle. Sol ön için istiyorsak kenar forvet açısından çok faydalı olur , ligde 12 civarı golü sol öne yazarsak çok avantajlı konuma geliriz. Podolski - Sneijder - Yasin ileride Gignac olursa Yasin'e büyük iş düşüyor. Hücumda çok tıkandığımız maç oluyor , bunun temelde 3 sebebi var :

1-Forvetlerimizin toplu-topsuz oyuna katkı verememesi
2-Kenar oyuncularımızın ( Umut-Yasin ) set hücumunda çözüm üretemeyişi ( Yasin biraz kıpırdadı çok farketti )
3-Merkez orta sahalarımızdan(Selçuk-Melo-Wesley) hiçbirinin dribbling oyuncusu olmayıp hepsinin denge-pas oyuncusu olması

Gignac ilk sorunu çözer.Podolski 2.problemi çözemez fakat ciddi kenar forvet katkısı verir. Podolski forvet için bence Gignac'a göre aradığımız adam çerçevisinde geride.Yani forvet için Podolski'yi istiyorsak bence piyasayı daha iyi yoklamalıyız , sol ön için kenar forvet olarak düşünüyorsak artısı var eksisi var. Ben yine hücumda tıkanacağımızı çözüm üretmekte zorlanabileceğimizi düşünüyorum.Forvet+Podolski yaptıktan sonra ileriye bir transfer daha yapmayız bu yüzden ince detayları gözetip planlama yapmak gerekiyor.
 

Üst