2015 Galatasaray Seçimi

Kim seçilirse seçilsin en büyük beklentim mağazacılık alanında. Son söyleyeceğimi en başta söyleyeyim ; bütün storelar acilen kapatılmalıdır . Sadece stattaki store kalabilir. Formadan bile zarar etmeyi başaran , daima gereksiz stok bulunduran , İstanbul'daki storelarda bile istenen ürün bulunamayan bir sistemde o storelar kar değil zarardır.
Çözüm önerime gelirsek ; mağaza ağı için Türkiye'de şubeleşmeyi tamamlamış , yaygın ağı olan markalar kullanılabilir.
Forma işini Nike zaten yapıyor .
T-shirt , ceket , atkı vs. için LCW gibi De Facto gibi yaygın ağa sahip firmalardan biriyle anlaşırsın. Ürününü üretir , kendi dağıtım kanalında dağıtır ve satar. Sana da yılda x lira ücret verir. Yani hem dağıtım kanalları ve yaygın mağaza ağı nedeniyle senin storelardan daha fazla kar eder ; hem de storedan senin kazandığının daha fazlasını sana verir. Sen de bilirsin ki hiç ürün satılmasa da , stokta ürün kalmasa da , yok satsa da senin kasana o X lira '' seve seve '' gelecek. Ona göre planını yaparsın . Yani sezon ortasında çıkıp da '' aaa biz zarar ediyoruz ; yine elimizde stok kaldı '' deme şansı yok. O artık o işi yapanın problemi olur. Hem de insanlar anadoluda 1 çeşit forma , 3 çeşit t-shirt getirip sonra Store'um diye gezinen dandik Gs Store mağazalarından kurtulur.
GS amblemli sattığın bardaklar , kupalar vs gibi günlük kullanım araç gereçleri içinse mesela D&R ile anlaşırsın. Adamların sadece İstanbul'da 88 mağazası , yurtiçinde de toplam 22 şehirde mağazası var.
Ayakkabı satacaksan anlaşırsın Flo ile. Üretir ayakkabını ve satar. 200e yakın mağazası var diye duymuştum.
Oyuncak satacaksan anlaş en yaygın ağı olan oyuncak firmasıyla.
Anlaş Vatan Computer ile senin adına satış yapsın eğer Mouse , klavye satacaksan Fenerium gibi.
Kozmetik için anlaş Watsons ile bırak onlar düşünsün parfüm satmayı.
Stadyum store sabit müşterili ve yeterince büyüklüğe sahip. Bu yüzden o mutlaka durmalı. Ama diğer storelar boşu boşuna varlar.
Bir de internet mağazası aynı şekilde devam etmeli. Ürünü kim üretirse üretsin sat sen yine de internet üzerinden. Böylece Watsons olmayan ildeki adamın ihtiyacına cevap verebilme şansın olur.
Bu şekilde yapılırsa klübe yılda ne kadar para geleceği belli olur senenin en başında. Firmalardan alacağın yıllık garanti paraların yanına ek olarak stadyum store'un ve internet store'un geliri sana kalır. Ne elinde stok kalır , ne depo parası ödersin , ne bayilerle uğraşırsın. Umarım bu dediklerimin farkındadır seçilecek olan yönetim.
 

Üst