2016-17 Türkiye Kupası

Sinan'ın toplam istatistikleri; 5/8 2 sayı, 0/3 3 sayı iken nasıl oluyor da bu adam son 5 dakikada 0/6 atmış oluyor acaba? Her oyuncunun belli bir stili vardır, girer ya da girmez aynı şekilde dribbling üzeri şutları arka arkaya da girebiliyor. Aynı Sinan şu maç 11 sayı 5 ribaund 8 asist 3 top çalma ile oynamış ve evet son periyotta performansının bu kadar düşmesini sistem belirliyor, bkz: Darüşşafaka maçının son 5 dakikasına diri giren Sinan, bkz: Banvit maçının 3.periyodundaki Sinan.

3.çeyreği 5/5 ikilikle bitirdikten sonra(ekranda da gözüktü maç içerisinde hatta) 3üçlük 3ikilik kullanınca 0/6 atıyorsun. 5/8-0/3 oluyor
Üst üste dribbling üstü şutları ne zaman girmiş, aynı maçları izliyoruz ya Dribbling üstü %15ten fazla attığını kimse iddia edemez. İsabetli üçlüklerinin %90ı asist üzerinden(schilb veya micov drive ettikten sonra köşeden veya top dolaşımı sonucu tepeden)

Senede 2 maçta diri oluyor Sinan herhalde, darüşşafaka maçının son 5dk'sında attığı saçma sapan şutların girdiğini başka zaman göremiyorum ben

Günah keçisi bulmak konusunda çok başarılısınız tebrik ediyorum o halde sizi :) Takımın sayı ve asist lideri olan, asıl oynadığı pozisyonda oynamayıp ciddi ribaund katkısı da veren ve sahada her şeyini ortaya koyduğu belli olan bir adamı bu kadar suçlamak çok akıl karı değil çünkü.

Şu Theodore fener maçında sürekli birilerinden blok yiyordu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Adam maçın son 3.5 dakikasını 1'e 5 oynadı. Takımda onun dışında o dakikada top kullanabilecek tek adam Orelik, biz hala Chapell'e, Muric'e filan ikili sıkıştırmaya gidiyoruz. 1.5 metre adam 2 kez Tyus'ın üstünden bitiriyor, biz maçı Pleiss kenarda tamamlıyoruz. Pleiss'ın tek olay da Kulig'le eşleştiği bir pozisyonda pick'ten sonra Kulig'i 3'lükte kaçırması ha. Ondan sonra Filipovic ne zaman sahaya Kulig'i atsa bizim koç Pleiss'ı aldı. Bu adam da takımın son 2 aydaki en değerli oyuncusu. Lafta Banvit'i cezalandırıyoruz da Pleiss'ı alıp 2 post up'ı Kulig üstünden oynatsak adam zaten Vidmar'ı almak zorunda kalacaktı.

İşin özü öyle çala kalem işler var ki say say bitmiyor. Zaten bir takım yarı bütçesindeki takıma, yarım sezonda sadece 1'i deplasmanda oynanan 3 maçı üst üste kaybediyorsa ortada şanstan, kaderden fazlası var demektir. Takım maçların çoğu bölümünü resmen koçsuz oynuyor, bir ara Adnan Sezgin-Adnan Polat'ın 11'ini belirlediği futbol takımları gibi.

Ben Theodore'un Pleiss yanından veya üstünden bitirdiğini de gördüm geçen hafta. Acayip bi durum , 2 tane tokat vuracaksın bak bidaha gelebiliyor mu çembere. Udoh iyi yapıyordu.

Şu Theodore fener maçında sürekli birilerinden blok yiyordu.

Ben Theodore'un Pleiss yanından veya üstünden bitirdiğini de gördüm geçen hafta. Acayip bi durum , 2 tane tokat vuracaksın bak bidaha gelebiliyor mu çembere. Udoh iyi yapıyordu.

Theodore, Fenerbahçe'ye karşı bir tane maça çıkmış, 11.12.2016 tarihinde. Fenerbahçe'nin maç boyunca yaptığı toplam blok sayısı 2. Öyle sürekli birilerinden blok yediği filan yok, yanlış maçı izlemişsin. Detay : Fenerbahçe - Banvit (11.12.2016) Basketbol Maç Detayı - Türkiye Spor Toto Basketbol Ligi 2016/2017 @ Mackolik.com

Valla, Pleiss'ın tamamına yakın oynadığı ilk yarıda hiç giremedi oralara Theodore. Zaten Göksenin'i geçemeyeceğinden değil, o kadar boğuştuktan sonra içerde bir de Pleiss gibi bir adamla karşılaşmak istemediğinden kaçındı potaya atak etmekten. Kesinlikle Isaiah Thomas gibi fiziğine oranla iyi bitirici ama fizik kanunları diye de bir şey var, kolunu havaya kaldırınca 2.40 olan adamın üstüne de 10 pozisyonda gitse taş çatlasın 2'sini bitirir. Tyus muazzam atlet ama pozisyonlarda ilk vücut temasını yapmaktan kaçınıp direk topu kesmeye çalışıyor. Hal öyle olunca da rakibin elinden sağlıklı çıkan her top potada sayı olarak bitebiliyor. Vesely de bizim Tyus'tan 2 kat atlet adam olsa da benzer savunmacı. Pleiss, Udoh gibi adamlarsa ilk olarak teması yaratıp rakibi bozuyorlar, ondan sonra topu kesemeseler de atışı imkansıza yakın bir yere taşıyorlar zaten.

Tabii işin Theodore üstünden değerlendirilmesinde de ziyade senin elinde Pleiss gibi bir adam varsa ve bu adam 2 boş NBA sezonundan sonra ilk defa top oynamaya başlamışsa, sen sırf Kulig'le miss match oldu diye bu adamı son periyotta yanında oturtamazsın. Pleiss'ın savunma bir yana adamın bütün hücum meziyetlerinden de mahrum kaldık. Son çeyrek Diebler ekstra 2 üçlük sokmasa, yine Bandırma deplasmanı gibi son periyot 10 sayıyı zor görecektik. Elinde basketbolun adaletsizliğine temsil olacak adam varken sen bundan yararlanmıyorsun ama evet, rakip ne attıysa girdi. Yine de uzun vadede bu takımın başına azıcık teknik taktik düşünen adam gelecekse bu yolda galiptir mağlup.

Çok etkisiz oynadığı için aklımda öyle kalmış ama maçı hatırlıyorum ne kısalar ne pota altı ona rahat sayı imkanı vermiyordu. Özellikle uzunlar caydırıcı oynuyordu. Bizim de Pleiss gibi devimiz ve Tyus gibi blok canavarımız var ama bi haddini bildirmediler theodore a.

Kulig'in 3lük tehlikesi var diye Pleiss'i almadı, Theodore de içerden vurdu geçti, ya blok yerim ya sayı atarım ya faul alırım başka yolumuz yok dedi. Kısaca Kulig yemdi, bizim hoca da yedi. Nba'de üçlük herşey olmuş olabilir artık, çünkü adamlarda içerden bitirecek, jam shot vs yapabilecek bin tane adam var, haliyle üçlüğü muazzam yapabilen çok şey değiştiriyor ama avrupada öyle değil. Geçen sene McCollum sayesinde çok maç kurtuldu, avrupa basketbolu hala "one man show"lara bakıyor. Sen Dentmon'u gönderdin, el üstü, sırt altı, orta saha vs dinlemeyen bir şutörü. Takımın anahtarını verdiğin adam her ne kadar çok değerli biri olsa da ancak bir rol oyuncusu Sinan. Hanım evladı bir takım yarattın yani nesini tartışıyoruz. Şu takımda ısırıcı bir Göksenin var yanına Tyus desen o da bir gün var bir gün yok. Hoca'nın hata zinciri Marko'nun gitmesine izin verdiği zamandan başlar, Carter'ı tutmayarak devam eder. Bırak abicim üçlük hevesini. Diebler'ı alıyorsun hepimiz adamın sağ köşeden sol köşeye geçmesini izliyoruz, elli defa switch yapıyolar adamı boş bırakmıyorlar. Herif boşu boşuna yoruluyor. Neyse ya neresinden anlatıcaksın baştan sonra saçma işler. Ergin hoca'nın yaptığı inanılmaz şeyler var, motivasyon vs. bir şekilde kimyası tutan oyuncu hayatının en iyi oyununu oynuyor onunlayken ama gerçekten toparlaması gereken çok şey var. Bir mola alması lazım kendi adına.

1LmQEb.gif

Salon sadece Fb Efes maçında doldu,bu birşeyler anlatıyor

Bilet fiyatları pahalı,Ankara halkı oraya gitmiyor haklı olarak,nolurdu 20 TL olsaydı öğrenci 10 TL olsaydı,çok parayla yol mu yapacağız ? Türkiye kupası boş tribünlere oynanıyor,neyse... Ne doğru ki bu doğru olsun !

Banvit gerek oyun sistemiyle, gerek yönetim tarzıyla sinir bozucu bir takım. Normalde benchten 2 oyuncu pozisyon gereği ayağa kalksa hakemler hemen uyarıyı verir, bunların ne forsu var bilmiyorum ama 3 asistan koçları 4 gündür Filipovski'yle birlikte sandalyeye oturmadı. Oyunlarının zaten günün pace and space'i ile, tempolu oyunuyla alakası yok. Tam one man band. Theodore ve diğerleri takım. Ben tarzlarını Utah Jazz'e çok benzetiyorum. Günün modern oyununa tepki olarak doğmuş gibiler. Ama bunu sahadaki oyuncularla, benchteki antrenörlerle o kadar sadık bir şekilde uyguluyorlar ki bu kadar arkaik bir sistemle bile başarılı olabiliyorlar. Ben iyi bir takımda iyi asistanların olmazsa olmaz olduğunu düşünenlerdenim, ki şu anki takımımızın en bariz eksikliklerinden birinin de bu olduğunu düşünüyorum. Tabii bazen iyi asistan yanında olsa da sadece bildiğini okuyan head coach'lar da olabiliyor. Ama artık öyle amatör işleri yapan kulüpler kalmadı tabii, hangi devirdeyiz canım.

Banvit'e tebrikler. Yıllardır istikrarlı bir şekilde yaptıkları yatırımın karşılığını almaya başladılar. Ligde de iddialı konumdalar.