2016-17 Türkiye Kupası

Sürpriz olmazsa Efes-Daçka final oynar. Efes'e gider kupa.

Biz bir sürpriz yaparsak Efes - Galatasaray&Beşiktaş&Banvit olabilir.

Bu sezon 3-5 tane zorluk derecesi yüksek maç galibiyetimiz var. Arka arkaya 3 tane kazanmamızı pek olası görmüyorum.

Efes'e helal olsun. Son zamanlarda bir form tutturdular. Bu zor maçtan ( deplasman gibiydi) da galip ayrılmasını bildiler. Cedi ve Heurtel özellikle çok iyi oynadılar.

Tahminim Efes-Bjk finali olacağı ve Efes'in kupayı alacağı yönünde. Biz yarın doğuşa yüzde 90 ihtimal eleniriz. Bu kadro yapısı ve bu hoca ile beklentiye girmek yanlış olur. Ha futbolda vizyonu anca riekering, tudor falan olan bu yönetime, basketbolda Ergin Ataman'nın şu hali bile fazla oda trajikomik bir durum ne yazık ki.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Efes'e helal olsun. Son zamanlarda bir form tutturdular. Bu zor maçtan ( deplasman gibiydi) da galip ayrılmasını bildiler. Cedi ve Heurtel özellikle çok iyi oynadılar.

Son çeyrek fark bir anda 12den 6ya indiğinde Heurtel'in hücum süresinin bitmesine 17saniye kala kaldırıp attığı üçlük girmeseydi, forum şu anda tam ters yönde yanıyordu.

Cedi Fenere karşı hep iyi oynuyor,takip ediyorum bunu uzun zamandır

Maç üst düzeydi,Fb guard katkısı alamadı,futboldaki bjk - fb eşleşmesi gibiydi maç,erken final oldu

Yarın elenirsek istifa için imza kampanyası başlamalı,bana kalırsa kupayı alsakta istifa ama yarın elenirsek acil istifa ☺

Bence Heurtel kaç sayı atarsa atsın iyi oynamıyor. Dün de fbnin farkı kapattığı anlarda sahnede hep o vardı. Tam bir el bombası.

Kupanın favorisi olduğumuzu düşünüyorum açıkçası dünkü sonuçtan sonra
Haydi görelim, umarım Ataman eski hali gibi gözüne kestirdiği maçı alan hüviyetinde olur

Türkiye de maalesef futbol basketbolun çok önünde olduğu için oradaki tepkilerin yaptırımı daha fazla oluyor, son örneğini Galatasaray futbol takımında gördük, emin olun Twitter çok etkili oldu teknik adam değişiminde. Basketbolda bu tarz bir tepki hiç olmuyor, birkaç kez çok güçlü gündem çalışması yapılsa olacak, maça gelen seyircide çok cılız birkaç tepki gösterdi tabi ki dikkate alınmıyor bunlar. Biz daha buradan yazalım duralım Ergin Ataman istifa diye. Doğuş maçına gelirsek ben kazanacağımız vede kupada final oynayacağımızı düşünüyorum, umarım yanılmam.

Adamların kapı gibi oyun kurucusu Wanamaker'ı var. Bizde kim varki ona kafa tutacak, istediğin kadar gözüne kestir, istekli ol bir yere kadar. Yine 4.cü çeyrek veririz maçı, tek umut Wanamaker'ın gününde olmaması.

güzel bir kura yolu var aslında.
Turnuva öncesinde favorim efes idi, hala da öyle. Mutlaka fener'den bir maç alacaklardı ve bu da kupa maçı olması en makulu olandı.

dacka ile maç 50-50. yarı finalde banvit olursa, artık maç alma sırası geldi.
finalde de efes-gs olursa, favori efes olsa bile herşey olabilir

lakin daçka maçı kötü bir oyunla kaybedilirse çok ayıp olur

EL defterini hocanın büyük çabasıyla daha ilk haftalarda kaybettik. Ligde şansımızın çok olduğuna sanmıyorum. Baskı olmayan deplasmanları bile kazanma şansımız yok denecek kadar az. (efes-daçka) Saha avantajı da alamayacağımıza göre ve Abdi İpekçinin de büyüsü bozulduğu için elimizde sadece kupa kalıyor. İnşallah hoca ve oyuncular bunun bilincindedir...

Bu arada elimizde Can ile Emir varken ve de 1 yabancı dışarıda kalacaksa bu Daye, Diebler değil sadece Fitipaldo olmalı.

Yesilgiresun ve Karsiyaka (bence ayni seviyedeyiz) haric, diger takimlar bizden daha iyi. Bugün eleniriz.

Burada bütün ''takım''lar bizden daha iyi. Ligde altta son 5'te, sadece yıldızlarının eline bakanlar hariç tüm takımlar bizden daha ''takım''. Biz kadro olarak bence Fenerbahçe ve Efes'ten sonra ligin en iyi ekibiyiz ama takım olmaktan dünyalar kadar uzağız. Sene başından beri ne oyun, ne de mücadele anlamında istikrar tutturabilmiş bir ekip değiliz. 2 maç bol paslı pace and space oynayıp Banvit maçının tümünde el üstü şut atan, doğal olarak da 2. yarının tümünde ilk periyottan az sayıda kalabilen bir takımız. Hala bu seviyelerde hücumun savunmayı sürükleyebileceğine inanıyoruz. Halbuki hiçbir takımın kötü attığı günde savunmadan düşme gibi lüksü yok. Şu an mesela Banvit-Beşiktaş maçı oynanıyor ve ligde sayı ortalamasında 2. ve 4. takımların maçında devrede 67 sayı çıktı. Ama iki ekip de ''takım'' kavramını oturttukları için savunmada düşmediler ve maçta kalmaya devam ediyorlar. Biz skordan düşünce son maçımızda 3 katı aşağı bütçemizdeki Banvit'e karşı son çeyreği 21-9 seriyle bitirip devresine 5 sayı önde girdiğimiz maçı 15 sayı farkla kaybetmiştik.

Ataman bu yıl Eurocup şampiyonluğunun ekmeğini güzel yedi. Türk taraftar böyledir ama. Burada yazan bazı aklıselim arkadaşların dahi dediği gibi ''aldın kupanı, sus izle takımı'' mantalitesinden çıkılmadığı sürece kendini geliştirmekten uzak, işinin üstüne kafa yormayan ve zor anında kupasını sığınıp suçu başkasını atmakta beis görmeyen isimler bu ülkenin sporunu domine etmeye devam edecektir. 2 sene leş kadrolarla mücadele edip kulübe 30 yıl sonra bir kupa kazandıran adam ise tüpçülerin egosuna kurban gitmiş ligde, kendisinin 2 kat bütçesindeki takıma (öyle ki başarı için bir sene sonra tüm kadrosu intihal edilmiş bir takım) dandik bir seride elendiği için kıçına teneke bağlanıp yollanabilir.

Bizim ağızlarda en sakız haline gelmiş marşımızda da denildiği gibi ''başarılar gelir geçer, asaletin bize yeter''. Bir spor camiasının sahip olabileceği en önemli hazine belli bir duruşa, spor karakterine ve oyun saygısına sahip olmaktır. Bu yüzden de belli bir karaktere sahip olmayan takım bir sene tüm ülke spor tarihinin erkek basketbol tarihindeki en büyük kupasını kazanıp ertesi yılda herkes tarafından dalga malzemesi haline getirilebilir. Bir takımın ve antrenörün karakterini sadece kazandığı kupalarla ölçen taraftarlar da bu gelen geçici başarılarla ömür boyu ego mastürbasyonu yapabilirler. Gerçekse şudur ki bir takımın kazandığı bir kupadan çıkardığı büyük aidiyetler, bu kulüplerin yeri geldiğinde 10 sene geri gitmesine neden olabilir. Aynı bizim 3. Fatih Terim dönemine kadar bilhassa Avrupa'da tecrübe ettiğimiz gibi .

Maç kadrosuna Fitipaldo alınmamış. 6 yabancı içerisinde her maç tartışmasız birinci sıraya yazılacak bir pg almamız gerekiyordu iki yıldır ama bir türlü almıyoruz. Banvit'in guardı Jordan Theodore'u bile hevesle izliyoruz.

Biz başka bir Galatasaray'ı mı takip ediyoruz anlayamadım?
Yayıncı kuruluşun yorumcusu, öylesine güzelleştirmeler ve 3&4 numaralar için üstün olduğumuzu söyledi ki; acaba biz, haftalardır hangi takım için çileden çıkıyormuşuz dedim!