2016-2017 Galatasaray Futbol Takımı

Çok yanlış zamanda geldi Poldi. Fatih Terim'in geldiği sene (2011-2012) 4-4-2 de Elmander'in arkasında oynadığında vereceği katkıyı düşünemiyorum. O sezon ligin 2. yarısında Necati Ateş'in o yapıda nasıl verimli olduğu gördük. Gerçi Fatih Hoca aradığı adamın Poldi olduğunu biliyordu ve Kapa bildirmemize rağmen alamamıştık. Zaten ondan sonra Köln'den Arsenal'e gitti.
Yolu açık olsun. Belki hoca-sportif direktör gibi pozisyonlar için döner...
 
Bruma'nın satılması konusunda yönetimin yaptığı iş doğru diyen arkadaşlar olmuş..Yaptıkları iş nasıl doğru oluyor..? Yaptıkları iş tam manasıyla ihanet.. Tam olarak yaratılmak istenen algı sizin bu yazdığınız ama öyle her şey göründüğü gibi değil bence. Bruma'nın bu sezon kaç kez kalmak istiyorum, sözleşmemi uzatmak istiyorum tarzı açıklamalarını okuduk, bu yönetim sözleşme konusunda yeterince istekli davranmadı, çünkü Bruma'yı satmak için fırsat kolluyorlardı, bunlar yeterince istekli davranmayıp Bruma'nın sözleşmeyi uzatmak için istediği rakamlara çıkmayınca da bu işin olmayacağı belli oldu ve Bruma da gitmek konusunda teklifleri değerlendirmeye geçti. Yani sözün özü bu çapsız yönetim sözleşme uzatmak konusunda çok istekli davranmadı, çünkü satmaya fırsat arıyorlardı. Doğru düzgün bir paraya da satamayacakları için, taraftardan tepki gelmesin diye Bruma gitmek istiyor şimdi satmamız lazım yoksa gelecek sezon bedavaya gidecek diye algı operasyonu yapmaya başladılar. Sonuç ne çapsız yönetimin Brumayı 12.5 milyon euro'ya sattığı konuşuluyor. Bruma 12.5 milyon euro'ya satılacak oyuncu mu..? Değil.. Değerini bulan her oyuncu satılabilir ama Bruma gibi bir oyuncuyu 20-25 milyon eurodan aşağıya satmak da ihanettir kimse kusura bakmasın. Şimdi ne olacak Bruma'dan gelen parayla takımı çer çöple dolduracaklar.. o para resmen sokağa atılacak.. çünkü bu yönetimin çapı bu..! O yüzden de yaptıkları çok az sayıda doğrudan biri demek böyle bir algı yaratmaya çalışmak bence hiç doğru değil.

Sneijder konusuna gelince evet Sneijder çok para alıyor ama Sneijder Muslera Bruma'yı çıkart bu takımın Anadolu takımından bir farkı yok. Elbette ki her oyuncu satılabilir ama yeri doğru düzgün doldurulacaksa.. saçma sapan adamlarla paralar çar çur edilecekse değil. Sneijder Bruma Muslera bunlar Ünal Aysal döneminden kalan ve şu an Galatasaray futbol takımı adına belki de yegane güzel şeyler ve bunlar da olmazsa- ki eminim Dursun Özbek hepsini satmak için ellerini ovuşturuyordur- işte o zaman Dursun Özbek görevini tamamlamış ve Galatasarayı Anadolu kulübüne çevirmiş olacak. yerlerine de 4-5 milyon eurolara anadolu takımlarını zengin etmeye devam ederiz muhtemelen.

Dursun Özbek ilk geldiğinde burada başkandan umutluyum diyenler mi dersin, Ünal Aysal kulübü batırdı diyenler mi dersin hepsi gırla geziyordu ve bugün geldiğimiz durum ortada.. O gün o zihniyete hizmet edenler aslında Dursun Özbek'i başımıza bela edenler bir nevi.. Ünal Aysal'ın elbette ki bir sürü hatası olmuştur ama Özbek ile arasındaki siklet farkı ve ikisinin döneminde yaşananlar da ortada.. eminim o gün Ünal Aysal kulübü batırdı diyenlerin bir çoğu bugün gerçeği görmüştür ama maalesef ki kaybeden Galatasaray oldu.
 

Üst