• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:30
Futbolda kalecin ve golcün kadar konuşursun, basketbolda ise oyun kurucun (1 numara) ve pivotun (5 numara) kadar konuşursun

Koç aramaya başlasak artık.

Mc collum ve Lasme'yi kaybedip yerlerine Russ smith ve Pleiss'i almak attan inip essege binmektir .

Hoca sene başında Schilibi takımda tutup, Krstici transfer ettiğinde bu sezonu kaybetmişti.

Draper+Vidmar(Iverson) çok farklı olurdu bence.

Sasa Obradovic, Kuban ile 1+1 yıllık sözleşme imzalamış..

Hoca sene başında Schilibi takımda tutup, Krstici transfer ettiğinde bu sezonu kaybetmişti.

Kesinlikle katılıyorum sanırım bu sezonun özeti olur bu cümle!! Diğer konuşmalarımız laf kalabalığı olur!!

Pleiss bence o kadar gömülecek topçu değil. Ama ataman oyuncu kazanmakta zorlanan bir karakter. Tyus da ben herkesin aksini düşünüyorum. Ha kötü değil şu takıma lasme etkisi yapsa da lasme ile aralarında ciddi fark var. Lasme oyunu sadece atletizm ile oynamıyordu oyun aklı daha yüksekti. Keşke tyus-iverson yapabilse idik, daha sert takım olurduk ama geçti. Thompson da iyi katkı vermeye başladı ki oly maçında tyusdan daha iyiydi savunmada. Uzun ihtiyacı yok bence bu rotasyon bir şekilde idare eder. Schilb bence israf ama hoca göndermez boş hayal. Russ ise iyi para alıyor neden gitsin, koçun çocuğa mobing uygulaması ise bir o kadar çirkin. Russ bir şekilde ikna edilip yerine eli ayağı düzgün bir guard alınabilse takım ciddi toparlanır schilb de zaten doğalında dışarda kalır. Guard az savunması iyi organizatör biri olmalı teeee sene başında dediğimiz gibi yani. İlk yapmamız gereken transfer(mccolum gitmeden önce bile)

GT-I9195 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eğer illaki bir transfer yapılacaksa Tyus'dan daha uzun olan bir savunmacı pivot şart,malumumuz Tyus kısa kaldığı için rakiplere haddinden fazla hücum ribaundları veriyoruz diğer uzunlarda yetmiyor bu sorunlara o nedenle mutlak bir savunmacı uzun şart bu yapılırsa toplanacak ribaundlar ve yapılacak net bloklar sonrası zaten zayıf olan savunma daha çabuk düşmeyecektir ve takım maçın içinde son ana kadar ancak bu şekilde kalabilecektir,sanmıyorum ama iki transfer yaparlarsa o zaman oynatan guard ve yazdığım uzun savunmacı pivot elzem olacaktır.

Jamont Gordon
Boniface N'dong
Milan Macvan*
David Hawkins
Manuchar Markoishvili
Henry Domercant*
Nathan Jawai*
Zoran Erceg
Malik Hairston*
Carlos Arroyo
Pops Mensah-Bonsu
Pietro Aradori*
Vladimir Micov
Martynas Pocius*
Nolan Smith*
Ian Vougioukas*
Aleks Maric*
Patric Young
Justin Carter
Errick McCollum
Blake Schilb*
Caleb Green
Stephane Lasme
Joey Dorsey*
Chuck Davis
Bernard James*
Russ Smith*
Alex Tyus
Deon Thompson*
Tibos Pleiss*
Austin Daye
Jon Diebler*
Justin Dentmon

Bunlar Ergin Ataman zamanında transfer ettiğimiz yabancı oyuncuların listesi... Yanında yıldız işareti (*) olanlar da şu veya bu sebeple verim alamadığımız oyuncular... 33/16 gibi bir oran çıkıyor. Yani neredeyse yarı yarıya... Yerlileri de hesaba dahil edersek, durum daha da vahim hale gelir.

Bir teknik adam 4 sene boyunca bizzat transfer ettiği oyuncuların yarısından verim alamamışsa, artık konuşulacak konu transfer değil, teknik adamdır.

Mehmet Yağmurun bilmediğim bir sakatlığı yoksa hiç oynatmadılar bu sene. Geçen seneki performansı çok iyiydi, bence transferi mümkünse y alınabilir. Hem de yabancı rotasyonu karışmaz Edit:Sakatmış

Mehmet Yağmur sakat benim bildiğim kadarıyla

Jamont Gordon
Boniface N'dong
Milan Macvan*
David Hawkins
Manuchar Markoishvili
Henry Domercant*
Nathan Jawai*
Zoran Erceg
Malik Hairston*
Carlos Arroyo
Pops Mensah-Bonsu
Pietro Aradori*
Vladimir Micov
Martynas Pocius*
Nolan Smith*
Ian Vougioukas*
Aleks Maric*
Patric Young
Justin Carter
Errick McCollum
Blake Schilb*
Caleb Green
Stephane Lasme
Joey Dorsey*
Chuck Davis
Bernard James*
Russ Smith*
Alex Tyus
Deon Thompson*
Tibos Pleiss*
Austin Daye
Jon Diebler*
Justin Dentmon

Bunlar Ergin Ataman zamanında transfer ettiğimiz yabancı oyuncuların listesi... Yanında yıldız işareti (*) olanlar da şu veya bu sebeple verim alamadığımız oyuncular... 33/16 gibi bir oran çıkıyor. Yani neredeyse yarı yarıya... Yerlileri de hesaba dahil edersek, durum daha da vahim hale gelir.

Bir teknik adam 4 sene boyunca bizzat transfer ettiği oyuncuların yarısından verim alamamışsa, artık konuşulacak konu transfer değil, teknik adamdır.

Ellerine sağlık hocam yalnız bu işaretli olanların bazıları hiç bizim seviyelerimizde bile değildi.Bunlar direk transfer hatasına giriyor bence.Kim bunlar Maric,N.Smith,James,Schilb,Hairston vs..Dediğin gibi yerlileri de eklersek daha da çok isim çıkar..Artık koç değişikliği kaçınılmaz..Bu sezon öyle yada böyle gider de önümüzdeki sezon Maljkovic tarzı sistemli bir hoca bulmamız lazım..

Jamont Gordon
Boniface N'dong
Milan Macvan*
David Hawkins
Manuchar Markoishvili
Henry Domercant*
Nathan Jawai*
Zoran Erceg
Malik Hairston*
Carlos Arroyo
Pops Mensah-Bonsu
Pietro Aradori*
Vladimir Micov
Martynas Pocius*
Nolan Smith*
Ian Vougioukas*
Aleks Maric*
Patric Young
Justin Carter
Errick McCollum
Blake Schilb*
Caleb Green
Stephane Lasme
Joey Dorsey*
Chuck Davis
Bernard James*
Russ Smith*
Alex Tyus
Deon Thompson*
Tibos Pleiss*
Austin Daye
Jon Diebler*
Justin Dentmon

Verim almadığımızı belirttiğiniz bu transferlerin içinde gelişine çok mutlu olduğumuz isimler ve aynı zamanda zorunluluktan alınan isimlerde var.Bunların hepsinin verimsizliğini hocaya bağlamak hata olur.deon,diebler ve pleiss için bu değerlendirmenin erken olduğunu düşünüyorum.ayrıca schilb den verim alınmadığını belirtip, caleb green den verim alındığını belirtmeniz enteresan olmuş.

B.Schilb'den berim alamadığımızı söylemek çok haksızlık olur. Sizin beklentiniz neydi bilmiyorum ama çok net katkı verdi bize.
Bu seneki oyuncular içinde henüz daha erken. Russ ile ilgili bir mucize olmaz bu saatten sonra ama diğerleri için beklemek lazım.

Jamont Gordon
Boniface N'dong
Milan Macvan*
David Hawkins
Manuchar Markoishvili
Henry Domercant*
Nathan Jawai*
Zoran Erceg
Malik Hairston*
Carlos Arroyo
Pops Mensah-Bonsu
Pietro Aradori*
Vladimir Micov
Martynas Pocius*
Nolan Smith*
Ian Vougioukas*
Aleks Maric*
Patric Young
Justin Carter
Errick McCollum
Blake Schilb*
Caleb Green
Stephane Lasme
Joey Dorsey*
Chuck Davis
Bernard James*
Russ Smith*
Alex Tyus
Deon Thompson*
Tibos Pleiss*
Austin Daye
Jon Diebler*
Justin Dentmon

Jawai`nın kalp hastalıgı ergin atamanın sucu.

Domercantın dizinide ataman sakatladı.

Bernan Jamesın babasınıda ataman hastalandırdı.

Jon dibler için yazmak su vakit haksızlık,

Joey Dorsey geldiginde herkeshalay çekiyordu.

TİBOS için forumun %99 süper demişti

Deon içinde cok erken degilmi ?yazmak olsun diye yazılmıs.33/23 bence iyi bir yüzde

Verim almadığımızı belirttiğiniz bu transferlerin içinde gelişine çok mutlu olduğumuz isimler ve aynı zamanda zorunluluktan alınan isimlerde var.Bunların hepsinin verimsizliğini hocaya bağlamak hata olur.deon,diebler ve pleiss için bu değerlendirmenin erken olduğunu düşünüyorum.ayrıca schilb den verim alınmadığını belirtip, caleb green den verim alındığını belirtmeniz enteresan olmuş.
Ben işaretlediğim oyuncuların alınmasının hata oluğunu belirtmedim zaten? Şu veya bu sebeple verim alamadığımız isimler dedim. Green sakat olmadığı dönem iyi katkı vermişti bu yüzden işaretleyip işaretlememek arasında kaldım. Onu da diğerlerinin yanına ekleyebiliriz tabi ki...

Jawai`nın kalp hastalıgı ergin atamanın sucu.

Domercantın dizinide ataman sakatladı.

Bernan Jamesın babasınıda ataman hastalandırdı.

Jon dibler için yazmak su vakit haksızlık,

Joey Dorsey geldiginde herkeshalay çekiyordu.

TİBOS için forumun %99 süper demişti

Deon içinde cok erken degilmi ?yazmak olsun diye yazılmıs.33/23 bence iyi bir yüzde
Ben tüm transfer başarısızlıkları hocanın suçudur demiyorum. Arada elbette şansızlıklar da vardır. Ancak gelinen tablo şanssız ile açıklanmaktan çok uzakta...

Misal, Jawai ve Domercant'ın sağlık sorunları yaşaması elbette hocanın suçu değil. Ancak uzun süre boyunca oynamamış bu oyuncular ile 2. sene devam kararı almak büyük riskti. Bu riskleri aldık ve kaybettik. Dorsey'in de nasıl bir karaktere sahip olduğunu bilerek aldık. Koç buna rağmen ona da tıpkı Russ'a davrandığı gibi davrandı ve faydalanamadık.

Meseleye neresinden baktığınıza bağlı...

Macvan, Hairston, Schilb ciddi katkı aldığımız adamlar.

Schilb'i 450 bin dolara transfer ettik. Bu paraya iyi bile katkı verdi. Hairston gibi sert bir kısa şimdi bile ilaç gibi gelir. Kaldı ki o zaman Marko ile müthiş uyumlulardı. O sezon Final 8 yaptık, Fb ile final serisinde hakem hatasıyla şampiyonluğumuz elimizden gitti.

Yine Dorsey, James, Jawai, Domercant geldiğinde forumun bir çoğu memnun kalmıştı. Ancak ilginç durumlardan dolayı kendilerinden faydalanamadık. Maric'i zaten parasızlıktan aldık.

Bu listede, bu yıl öncesinde transfer hatası diyebileceğim N.Smith, Pocius, Aradori, Vuyukas var. Diğerleri oldukça başarılı transferler. Ancak adamlar olmadık sakatlıklar, rahatsızlıklar geçiriyorsa Ergin hoca ne yapsın?

Tam tersi bu listeyi görünce Ergin hocanın çok da başarılı transferler yaptığını gördüm. Kaldı ki bu yıla kadar birçok basketbolseverin hemfikir olduğu konu Ergin hocanın en önemli özelliğinin kadro kurmak olduğudur. Ancak dediğim gibi bu yıl hariç. Bu yılkilere de sezon sonu bakarız

Arkadaşlar Bora Bey'e bu kadar yüklenmenin manası yok. Sonuçta oyuncu performansları görecelidir, kişiden kişiye değişebilir. Mesela bence de Hairston gayet iyi katkı vermişti. Şu an o tarz bir kısanın yokluğunu fazlasıyla hissediyoruz. Fakat listede koçun bile bile lades dediği de epey oyuncu mevcut maalesef. Ataman devrinin yavaş yavaş sonuna geliyoruz. Israr etmenin iki taraf için de yarar getireceğini zannetmiyorum. Transfer olacaksa ilk ikisi "koç ve oynatan guard" olmalı kanaatindeyim.

Bence süre alamayan Semih Erden ve Markovic tipi guard transferi bu takımın şu anki yapısıyla yapabileceği en iyi transferler olur, sonrasında 4 numara dış savunmacı eksiğimiz de mevcut ama şu anki yapımızda seçim yapmamız lazım

Milan Macvan'dan nasıl verim alamadık ya ben orayı çok feci kaçırmışım. Schilb de keza aynı şekilde. Domercant'in sağlıklı 2 maçı var heralde ikisinde de ağzımız açık izlemiştik. Ergin Ataman savunmak değil bu yalnız, ben transfer dönemi hamlelerini çok eleştirdim burda yazın linçi de biz yiyorduk da Macvan falan ciddi olmamalı ya.

Mehmet Yağmurun bilmediğim bir sakatlığı yoksa hiç oynatmadılar bu sene. Geçen seneki performansı çok iyiydi, bence transferi mümkünse y alınabilir. Hem de yabancı rotasyonu karışmaz Edit:Sakatmış

Mehmet Yağmur hala sakat, Semih Erden de antrenmanlara yeni başladı bu arada.

Geri