2016 Rio Olimpiyatlari

4 yılda bir eriştiğimiz sporun bayramı bu haftasonu başlıyor.Bu olimpiyatta da belki tahmin bile edilemeyen bir çok efsane bir çok yaşanılası an ve bir çok hikaye ortaya çıkacak.Atletizm,yüzme ve jimnastik olimpiyatların ana sporlarıdır ama olimpiyat dışında pek takip etmediğimiz çim hokeyi,kano,atıcılık gibi branşlarda ayrı bir lezzette izlenecek.Sporcularımızın mücadelelerini ayrı bir heyecanla yaşayacağız.Ancak yayın hakları mevzusu halen çözülememiş durumda.IOC'nin yayın haklarını ülkelere tek tek satma kararı sonrası FOX TV yayınları almıştı.Ama zarar edeceklerini düşünüp Saran Medya'ya sattılar.Saran Medya biz iyi niyetle aldık kar amacı gütmüyoruz dese de henüz belirsizlik devam ediyor.TRT bu zor dönemde kafaları dağıtmak istiyorsa işi sıkı tutmalı.Zaten sanırım akreditasyon için süre dolmuş.Yayınları merkezden yapmak zorunda kalabilirler.Londra'da internetten 6 ayrı kanal açmışlardı.Normal yayını alsalar bile internet yayınını unutmamaları lazım.Eğer yayın hakları alınamazsa bu internet yayınlarını acaba resmi sayfa paralı da olsa yayınlayacak mı?Buna dair birşey bulamadım.Ama problem yaşamamayı diliyorum.Farklı bir bilginiz varsa bu konuda paylaşın lütfen.
 
TRT akredite olmadığı olimpiyatlara bugünden eleman göndermiş. Bakın bir daha söylüyorum akreditasyon yok. Temiz hava bol gıda iş diye satılacak. Oradan yayın hakkımız yok. TRT'nin stüdyolarından yapılacak anlatımlar.
 
Olimpiyat havasına yayın krizinden dolayı giremediyseniz "Kartal Eddie" filmini izlemenizi tavsiye ederim.Başarmanın en iyi olmak olmadığını çok güzel anlatıyor.Hayalleri gerçeğe dönüştürecek umudun damarlarda dolaştığı müddetçe yapabileceğinin en iyisinin katalizörü olduğunu bu filmde anlayacaksınız.Sporu çok sevmemden ötürü spor filmlerini de ayrı bir duygu yoğunluğuyla izlerim.Genelde de biyogrofik eserler sunarlar ve bir sporcuya bir takıma baktığınızda belki sadece sizde birkaç dakika yer eden performansların "ardını" görme fırsatı tanır.İşte bu film hayatın "ardını"da görmenizi sağlayacak.
 
Okçulukta erkekler sıralama atışlarında 17 yaşındaki Mete GAZOZ uzun süre 12-14 arası posizyonda götürürken son turlardaki başarısız atışlarıyla 64 sporcu arasında 29.oldu ve 36. fransız Pierre PHILON ile eşleşti.Mete'den 9 yaş büyük.Umarım son atışlarındaki olimpiyat tecrübesizliğinden kaynaklanan tedirginliğini yaşamaz ve en azından ilk 32'ye kalır.Sonrasında büyük ihtimal 4.sıradaki Sjef VAN DER BERG ile eşleşecek çünkü.
 
Bence değil.
Bu zat, gezi sonrası saçma sapan twitler atıp yalakalık yapan kişi değil mi?
Benim, ve eminim bir çok kişiyi olimpiyatlardan da milli duygulardan da soğutuyor.
 
Tvde yayın var mı trtde falan? Bayan basketbol takımımızın maçını nerden izleyebiliriz?
Edit; trt1 veriyormuş

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Avustralya Fransa'yı ezmiş geçmiş. Elemelerde de söyledik Fransa kadrosuna rağmen çok kötü oynuyor. Açıkçası şaşırmadım pek.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Net güzel basketbol maçlar oluyor.
Bugün izlediğim Brezilya - Litvanya maçı keyif derecemi artırdı geceyi İspanya - Hırvatistan maçıyla kapatıyorum .
Gasol yine bildiğiniz gibi.
 
Amerika'nın hem kadın basketbol hem erkek basketbol takımına turnuva öncesi ayrı bir madalya verilip müsabakalara dahil etmemek lazım.
 
Olimpiyat oyunları başladığından beri uyku saatlerimi bile ona göre ayarlamaya başladım.O yüzden pek yorumla bilgiyle uğraşmadım ama şu anda bir boşluk var.Olimpiyatların ana sporu atletizmde 3.gün geride kaldı ve ana atlet Usain BOLT üstüste 3.kez 100m olimpiyat şampiyonu olarak tarihe geçti.Derecesi çok iyi olmamasına rağmen GATLIN'i bir kez daha geçmeyi başardı.100 m'deki gibi bir GATLIN sorunu olmayan 200 m'de de şampiyon olursa üst üste 3 olimpiyatta 100-200 dublesi yaparak göklerdeki mertebesini bir kademe daha yükseltecek.Ama bence BOLT'u gölgede bırakmasada gecenin olayı 400 m erkeklerdeki rekorla geldi.Van NIEKERK son dünya şampiyonu ve 3 önemli altın madalya adayından biriydi.Ama kimse acaba kim Micheal JOHNSON'ın rekorunu kırabilecek denen rekoru yerle bir etmesini beklemiyordu.Hızlı başladı ve son 100'de de hız kesmeyerek rekoru kırdı.Kirani JAMES'te demiş genelde baştan hızlı girenler son 100'de yavaşlarlar ama bu eleman hiç yavaşlamadı diye.Umarım bu performansı legal olarak sağlamıştır.Bugünde çekiç atma kadınlarda WLODARCZYK kendi dünya rekorunu neredeyse 2 metre geliştirdi.İlk gün 10000 m kadınlarda da AYANA 23 yıllık rekoru güle oynaya kırmıştı.Bugün 3000m engellide "Bahreynli" JEBET sonlarda rekoru umursamayıp yavaşlamasa rekoru kıracaktı.Sporcuların dünya rekorlarını yada kendi derecelerini geliştirdiği ortamda bizim sporcularımızın olimpiyat duvarına çarpması sporumuzdaki sistemsizliğin ürünüdür.
 
Amerika'nın hem kadın basketbol hem erkek basketbol takımına turnuva öncesi ayrı bir madalya verilip müsabakalara dahil etmemek lazım.

Bayanları bilmem de erkeklerde Amerika'nın Fransa ve Avustralya maçlarında diğer takımlara oranla zorlandığını veya kafa kafaya gittiğini gördük. Fransa neyse ama Avustralya ile tekrar bir maç durumunda geçmiş senelerde olmayan kaybetme ihtimalleri belki bu sene gerçekleşebilir.
 

Üst