2017/2018 Avrupa'dan Transferler

Bu sene: 49/91~%53.85
Gecen sene:52/105~%49.52 şut kullanmış.
Sezon geneline baktığımızda çokta büyük bi istikrarsızlık yok gibi.
Aksine bu sene yükseltmiş.

İstatistiklerden bağımsız olarak her maç o istediğimiz Diebler katkısını veremedi bana göre özellikle Türkiye Ligi'nde. Olympiakos maçındaki müthiş performansını da hatırlıyorum son Efes maçındaki 1/7 üçlükle oynadığı performansı da hatırlıyorum üstelik çoğu boş pozisyonlardı.

İstatistiklerden bağımsız olarak her maç o istediğimiz Diebler katkısını veremedi bana göre özellikle Türkiye Ligi'nde. Olympiakos maçındaki müthiş performansını da hatırlıyorum son Efes maçındaki 1/7 üçlükle oynadığı performansı da hatırlıyorum üstelik çoğu boş pozisyonlardı.

Takım iyi oynarken diebler kendini gösteriyordu , takımın kötü oynadığı maçlarda ise boş üçlükleri sıra sıra kaçırıyordu , bizim bu yıl takımca oynadığımız maç sayısı bir elin parmaklarını geçmediğini düşünürsek dieblerin performansı gayet normal.

Takım iyi oynarken diebler kendini gösteriyordu , takımın kötü oynadığı maçlarda ise boş üçlükleri sıra sıra kaçırıyordu , bizim bu yıl takımca oynadığımız maç sayısı bir elin parmaklarını geçmediğini düşünürsek dieblerin performansı gayet normal.

Ben Diebler'a kötü şutör demedim zaten istikrarsız olmasından yakındım ve bu yüzden bahsettiğim oyuncuların daha iyi olduğu belirttim ayrıca üstüste kaçan bomboş şutların takımın kötü olmasıyla alakasını bağdaştıramadım. Euroleague yarı fınal maçında Real Madrid dökülmüştü hatırlayacağınız üzere lakin Jayce Carrol 5/7 üçlük ile oynamıştı.

Euroleague'in son 2 senede ki en iyi şutörü Diebler'dır.

Bu sene çok iyi maçları oldu ama hiç maç kazandırdı mı hatırlamıyorum, aynı şekilde Efes senesinde de pek olumlu bir icraatını hatırlamıyorum euroleague de açıkçası. Yeteneği tartışılmaz bence bu dediğin çok iddialı olmuş.

Bu sene: 49/91~%53.85
Gecen sene:52/105~%49.52 şut kullanmış.
Sezon geneline baktığımızda çokta büyük bi istikrarsızlık yok gibi.
Aksine bu sene yükseltmiş.

Nihat kardeşim şöyle bir durum var ki Carroll ligde ortalama 19 dakika sahada kalıp maç başına 4,8 üçlük denemiş, EL de maç başına 16,5 dakika süre alıp üçlük çizgisi dışından 4 deneme yapmış. Diebler ligde 22, EL de 18,5 dakika süre alarak Carroll dan fazla sahada kaldığı halde maç başına kullandığı üçlük sayısı ligde 4, EL de 3. Yani Diebler hem sahada daha fazla kalıyor hem de daha az şut deniyor. Bunun sebebi Galatasaray ın akıcı oynamaması filan diyebilirdik çünkü sezon başında hiç şut denemiyor, denediğinde de sokamıyordu. Bununla beraber bir süre sonra iyi soktuğu maçlar olsa da dikkat edilirse bu maçlar tempolu ve akıcı bir oyun oynadığımız maçlardı. Yani adam el üstü filan çok denemiyor Carroll veya diğer elit şutörler gibi.

Çoğunda rezalet oynayıp çok farklı kaybettiğimiz sekiz EL maçında forma giyen ve hemen hepsi el üzeri şutlar kullanan Dentmon 45 üçlük denemiş ve %40 ile atmış. Dentmon oynadığı sekiz maçta Diebler ın 30 maçta attığının yarısı kadar üçlük kullanmış. Carroll da hücumda çok daha aktif ve boş şut bulamasa da el üzeri deneyen bir oyuncu. Zaten Diebler ligde ortalama bir top fazla kullanmış ve yüzdesi de aynı oranda düşmüş, %38 olmuş.

Dahası da şu ki adamın denediği iki sayılık sayısı 30 filan. Yay içinden maç başına bir top kullanmış. Ortalama üç maçta bir kez serbest atış çizgisine gelmiş. Russ Simith 7 maçta onun 30 maçta gittiğinden fazla gitmiş serbest atış çizgisine. Forvet desen Micov ondan sekiz buçuk kat fazla ikilik denemiş ve buna rağmen daha yüksek yüzdeyle atmış. Serbest atış çizgisine de üç kat fazla gitmiş, aldıkları süreler arasında da 8-9 dakika var.

10 milyon civarı bütçeli ve maksimum 7-8 oyuncuyla rotasyon yapan takımların Diebler ve Janning gibi oyunculara ihtiyacı yok. Bir de üzerine bu adama pozisyon hazırlayacaksın ki o da ayrı bir iş. Yani takımca Diebler ın nazını çekmeye gerek yok bence. Bence Carroll a da çok yok mesela hatta ben de bir ara Toolson daha iyi şutör demiştim kimse katılmamıştı ama benim demek istediğim Toolson un daha iyi-komple- oyuncu olduğuydu.

Şutörlük konusunda da durumu parça parça incelemek lazım. Carroll iyi ve "hızlı" şutördür. Özelliği topu elinden çok hızlı çıkarabilmesi. Erceg in de özelliği buydu mesela, böyle olunca el üzeri atmasına gerek kalmıyordu ama çok kötü oyuncu ve çok iyi olmayan bir şutördü. Toolson bence çok daha iyi bir mekaniğe sahip-zaten serbest atış yüzdelerinden de anlayabilirsiniz- ama biraz daha yavaş. Lojeski ye filan gelene kadar da bence epey oyuncu var Avrupa da şutörlük konusunda, zaten onun da olayı topu aşağı indirmediği için hızlı şut kullanması.

Caroll ve Diebler'ın savunulma şekilleri de farklıdır hep bir muhabbet vardır Diebler'a çizemiyoruz diye zaten pure shooter denilen oyunculara maç başı 2-3 bilemedin 4 tane pozisyon hazırlanır bir şutör tek başına 10 şut kullanacaksa işimiz var. Oyunun diğer taraflarında yaratamıyorsa daha rahat savunuluyor. Caroll gibi topa yere vuramadığı için en rahat savunulan oyunculardan bir tanesi diebler.

Justin Dentmon 32 maçta 92 üçlük isabeti buldu. Jon Diebler 50 maçta 101. Deneme sayıları vs alınacak bir sürü değerlendirme ölçütü var bir oyuncunun verimliliği sadece istatistik üzerinden ölçülmez. Diebler neyse Galatasaray o. Takımın kötü, Diebler'in iyi olduğu 1 tane maç yok. Bu tarz sabit şutörler %40 ile üçlük atacaklarsa zaten EL seviyesinde kontrat bulmalarına imkan yok. Diebler da çoğu EL takımının tercih etmeyeceği bir oyuncuydu. Öyle de oldu.

Son düzenleme:
Diebler iyi skorerdi. Takim planlamasinda yeri olmaliydi. Karsiyaka zamanindakine benzer bir rol verilse daha basarili olur.
90 atmis, 100 atmis sadece oyuncu tercihi degildir sanirim. Cik 200 at diye planlama vardi da diebler mi azaltti.

Diebler'ı beğenmeyenler Carrol'ı falan alacağız sanıyor galiba. Bu bütçe ve şartlarda daha iyisini almamız imkansız.

Kadroda illa ki Aradori veya Diebler gibi keskin şutör bulundurmak zorunda değiliz. Tek bir işi üst seviyede yapabilen oyuncudansa, farklı işleri orta düzey yapabilen oyunculara yönelmek, mevcut şartlarda bizim için daha mantıklı olur. Şutu da varsın %35 olsun.

Herkesin görüşü farklı tabi.
Saygı duyuyorum.
Ama bence Diebler takımda olmalıydı.
Görüş bildiren arkadaslara teşekkür ederim...

John Diebler'i Beşiktaş transfer etti, bunun sebebi de belli, geçtiğimiz yıl finale çıkan takımın en büyük sorunu boş üçlükleri bile atamamaktı. Fenerbahçe serisinde Stimaç çok etkili olunca Fenerbahçe içeri gömüldü, Roll ve Strawberry dışardan çok etkili olamadıkları için hucumda tıkandılar. Dışardan en güvendikleri isimde sezon başında takımın lideri olması beklenen ama sezonun hayal kırıklığı olan Michael Thompson'dı. Kadroyu koruyan Ufuk hocanın John Diebler gibi bir oyuncuya ihtiyacı vardı, haliyle her hoca gibi tanıdığı bildiği bir ismi tercih etti.

Bunun dışında günümüz basketbolunda antrenörler artık bu tarzda sadece birşeyi iyi yapabilen oyuncuları pek tercih etmiyor, bu tarzda ki oyunculardan da oyununa extra birşeyler katmaları bekleniyor. Diebler bunu başaramayan oyunculardan. Savunmadaysa sadece mücadele kısmında var, savunma bilgisi yetersiz, iyi bir savunmacı asla değil, ayakları yavaş, hızlı oyuncuların karşısında duramıyor, kendisinden fizikli oyuncuların arkasında kalamıyor... Sadece şutuyla yaşayan oyuncuların savunulması çok daha kolay, bende bu tarz oyuncular yerine kendi şutunu yaratabilen kısaları tercih ederim. Farklı özellikleri ortalama yapabilen oyuncular tercihim. Keskin nişancı olarak tercih edilen isimlerden en iyilerinden biride Caroll ama o da tercih edeceğim bir oyuncu değil, onun yerine şutunun yanında farklı özellikleride barından, topla yaratıcı özellikleride olan Ryan Toolson'u tercih ederim.

İşin özü yüksek bütçeyle kurulan, rotasyonları genişleten bir antrenörünüz varsa bu tarz bir oyuncu olabilir, ya da Beşiktaş gibi diğer kısaların şut sorunu varsa böyle bir oyuncu tercih edilebilir. Ama maximum 7-8 oyuncudan iyi bir kadro kurarken daha meziyetli isimlerden oluşturmakta fayda var.

Son düzenleme:
John Diebler'i Beşiktaş transfer etti, bunun sebebi de belli, geçtiğimiz yıl finale çıkan takımın en büyük sorunu boş üçlükleri bile atamamaktı. Fenerbahçe serisinde Stimaç çok etkili olunca Fenerbahçe içeri gömüldü, Roll ve Strawberry dışardan çok etkili olamadıkları için hucumda tıkandılar. Dışardan en güvendikleri isimde sezon başında takımın lideri olması beklenen ama sezonun hayal kırıklığı olan Michael Thompson'dı. Kadroyu koruyan Ufuk hocanın John Diebler gibi bir oyuncuya ihtiyacı vardı, haliyle her hoca gibi tanıdığı bildiği bir ismi tercih etti.

Bunun dışında günümüz basketbolunda antrenörler artık bu tarzda sadece birşeyi iyi yapabilen oyuncuları pek tercih etmiyor, bu tarzda ki oyunculardan da oyununa extra birşeyler katmaları bekleniyor. Diebler bunu başaramayan oyunculardan. Savunmadaysa sadece mücadele kısmında var, savunma bilgisi yetersiz, iyi bir savunmacı asla değil, ayakları yavaş, hızlı oyuncuların karşısında duramıyor, kendisinden fizikli oyuncuların arkasında kalamıyor... Sadece şutuyla yaşayan oyuncuların savunulması çok daha kolay, bende bu tarz oyuncular yerine kendi şutunu yaratabilen kısaları tercih ederim. Farklı özellikleri ortalama yapabilen oyuncular tercihim. Keskin nişancı olarak tercih edilen isimlerden en iyilerinden biride Caroll ama o da tercih edeceğim bir oyuncu değil, onun yerine şutunun yanında farklı özellikleride barından, topla yaratıcı özellikleride olan Ryan Toolson'u tercih ederim.

İşin özü yüksek bütçeyle kurulan, rotasyonları genişleten bir antrenörünüz varsa bu tarz bir oyuncu olabilir, ya da Beşiktaş gibi diğer kısaların şut sorunu varsa böyle bir oyuncu tercih edilebilir. Ama maximum 7-8 oyuncudan iyi bir kadro kurarken daha meziyetli isimlerden oluşturmakta fayda var.

Güzel bir yazı olmuş , eline sağlık. Malum , birkaç arkadaş bu fonksiyonu kullanabilirken , çoğumuz yazılara beğeni atamıyoruz artık. Beğeni tuşu , bu site için önemli bir fonksiyondu bence. Güzel ve uzun analizleri ödüllendirdiğimiz , yazanlara ek motivasyon sağlayan bir eklentiydi sitede. Forumda alıntılama kirliliği yapmadan , beğenimizi gösterebiliyorduk. Bir kaç kez ilgili bölüme de yazdık ama ilgilenilmedi maalesef.

Güzel bir yazı olmuş , eline sağlık. Malum , birkaç arkadaş bu fonksiyonu kullanabilirken , çoğumuz yazılara beğeni atamıyoruz artık. Beğeni tuşu , bu site için önemli bir fonksiyondu bence. Güzel ve uzun analizleri ödüllendirdiğimiz , yazanlara ek motivasyon sağlayan bir eklentiydi sitede. Forumda alıntılama kirliliği yapmadan , beğenimizi gösterebiliyorduk. Bir kaç kez ilgili bölüme de yazdık ama ilgilenilmedi maalesef.

Teşekkürler abi.

Bu sorunu ilettim, teknik işlere bakan arkadaşımız bu sorunu çözmeye çalışıyor.

Valencia, geçen sezon Tenerife forması giyen şutör Aaron Doornekamp ile 2 yıllık anlaşma sağladı.

CSKA, Chris Singleton'a yıllık 1.8 Milyon Dolardan 2 yıllık sözleşme önermiş.

Efes'in yollarını ayırdığı Tyler Honeycutt ile Maccabi ve Milano ilgileniyor.