2017-2018 KBL Takımlarının Transferleri ve Hazırlık

17/18 sezonu için Kadınlar Basketbol Ligi takımları hakkında haberler, maçlar vs.

Geçen sezon son 2 sırayı alan Doğuş Hastanesi ve Osmaniye küme düşerken bir alt ligde ilk 2'de olan Bornova ve Ormanspor küme yükseldiler.

Galatasarayımız, Ydü ve Fb EuroLeague'de yer alırken;

Agü, Bjk, Hatay ve Mersin EuroCup'da mücadele edecekler.

Galatasarayımıza zorlu sezonda başarılar diliyoruz.

Adana takımı Botaş, Ankara'ya taşınma kararı almış. Ormanspor da bir Ankara takımı. Girne Üni bu sezon da maçlarını Ankara'da oynayabilir.

Bir Ankaralı olarak Galatasarayımızı 3 kere izleme şansım olacak. Benim için sezon güzel başladı diyebilirim :)

Fb Tilbe'yi almış. Kötü oldu bu. Onlarda uzun rotasyonu ne kadar genişse bizim de o kadar dar. Gigi ve gelecek kıta dışı pivot hariç uzun oyuncumuz yok. Bari Bahar alınabilseydi keşke.

Fenerbahçe Kelsey Plum'u transfer etti.

Kelsey Plum San Antonio tarafından 1.sıradan draft edildi, şuana kadar hayal kırıklığı yarattı, San Antonio Kayla McBride, Moriah Jefferson, Erika De Souza gibi yıldızları olmasına rağmen 14 maçta henüz galibiyet alamadı. Antrenörleri eski oyuncumuz Wickie Johnson, baştan aşagı hayal kırıklığı bir sezon geçiriyorlar.

Kelsey Plum kimdir?

24 Ağustos 1994 California doğumlu, 1.73 boyundaki Birleşik Amerikalı Kelsey Plum, kolej yıllarında Washington Huskies forması giydi. Oyun kurucu pozisyonunda forma giyen başarılı oyuncu, NCAA tarihinin bir sezonda en çok sayı üretme rekorunu (1109) elinde bulunduruyor. Plum, aynı zamanda geçtiğimiz sezonki performansıyla NCAA kariyerinde toplamda 3527 sayıya ulaştı ve ulaşılması güç bir rekora imza attı. Plum, 912 serbest atış isabetiyle de bu alanda NCAA rekorunun sahibi olarak dikkat çekiyor.

Plum, NCAA’de 2013-2017 yılları arasında Washington Huskies forması giydi. İlk sezonunda 30 maçta 21.1 sayı, 4.9 ribaund, 2.6 asist ortalamaları tutturan Kelsey; ikinci yılında da 33 maçta 22.6 sayı, 3.7 ribaund ve 3.3 asist istatistikleri yakaladı. Kolejdeki istikrarlı performansını son iki yılında da sürdüren Plum, 2016 yılını 25.9 sayı, 3.7 ribaund ve 4.2 asist; son kolej yılı olan 2017’yi de 31.7 sayı, 5.1 ribaund, 4.8 asist ortalamalarıyla tamamladı.

3+2 gelmişken Cansu'yu kaptırmak hiç iyi olmadı. Çok üzücü oldu bu.

Kelsey Plum, bence yapamayacak Türkiye'de. Oyun yapısını da çok beğenmiyorum açıkçası.

Cansu'nun da YDÜ'ye gitmesi bizim için iyi, kendi için kötü karar. Kayla'nın olduğu yerde süre ortalaması kaç olacak acaba, merakla bekliyorum.

BEŞİKTAŞ KADIN BASKETBOLUNDAN ÇEKİLİYOR MU?

Beşiktaş önümüzdeki sezondan itibaren amatör şubelerde küçülme kararını hayata geçiriyor.

Yönetim ekonomik tedbirler çerçevesinde birçok amatör şubenin faaliyetini donduracak.

Bu şubeler arasında erkek voleybol ve kadın basketbolun dondurulma durumu büyük oranda netlik kazanırken kadın voleybol şubesi ile ilgili kesin karar ilk yönetim toplantısında verilecek.

Erdal Karacan amatör şubelerdeki görevinden ayrıldı.

https://twitter.com/***************************************/status/880406634400559105

Cansu Köksal ne yaptı ki gitti diye üzülelim, 2 yıldır bir gelişme gösteremedi. Özge Kavurmacıoğlu'da Cansu kadar katkı verir.

Aykut bey sizle anlaşamayacağız bu oyuncu seçimleri konusunda. Cansu'yu Özge'ye bin defa tercih ederim ve bu sene Özge'den hiç birşey beklemiyorum ben. Sizin oyuncu değerlendirmelerinize göre seneye Yakın Doğu'dan çok daha başarılı olmamız gerekiyor takım olarak. İnşallah öyle olur ben yanılırsam mutlu olurum.

Cansuyu 2014 milli maclarinda baya izlemistim o zamanlar iyiydi ama bize geldiginden beri hem Ekremle hemde Malkovicle 10 kusur macini salonda izlemisimdir pek bi isik goremedim.
Cansunun aldigi para verdigi katkiya gore cok. Gitmesinde sorun yok.
Cansu kizimizda ozaman tesisleri sadece idman icin kullansin. Kendi oyuncumuzu rencide etmemek icin bisey yazmiyoz suraya ama oda basketbola odaklanip aldigi paranin hakkini versin. Galatasaraya geldiginden beri surekli geriliyo. Ilk periyotta kipkirmizi kizariyor 10 dakka oynayacak kondisyonu yok. Sezon basinda millet tesislerde kondisyon idmani yaparken o tesislerde napiyordu acaba. Gitsin haketmedigi paralari baska kuluplerde alsin. Ydu para dagitiyor onlardan alsin. Bu kulubun parasini bosa harcamasin. Bu sezon bize katkisi Denizin yarisi bile degil.
Cansuyla ilgili daha once bikac kes yazdim hic uzulcek bisey yok iyki gitti. Altyapidan cikan gecen sene sakatlanan kizimiz bile ondan daha iyi katki yapabilir. Iyi bi oyuncu degil takim oyuncusu hic degil. Bos kalacakta sut atacakta bide gununde olacakta o sutlar girecekte. 3 numarada bisey yapamiycak sonra gidip niye beni 4 oynatiyo diycek. Basketten cok disgorunusune onem vercek. Gitsin para dagitan takimda havlu sallasin. Turk diye oynayacagini saniyo kuantra bahar olcay varken

Son mesajda yduden para alsin dedigimde tarih 14 mayismis. Taaa ozaman belliydi gidecegi. Daha dogrusu ben bile o tarihte sordugumda ogrenmisken kimbilir taa nezaman anlasmisti yduyle. Belkide sezon ortasi

Son düzenleme:
Aykut bey sizle anlaşamayacağız bu oyuncu seçimleri konusunda. Cansu'yu Özge'ye bin defa tercih ederim ve bu sene Özge'den hiç birşey beklemiyorum ben. Sizin oyuncu değerlendirmelerinize göre seneye Yakın Doğu'dan çok daha başarılı olmamız gerekiyor takım olarak. İnşallah öyle olur ben yanılırsam mutlu olurum.

Söylediklerim gayet açık, kaliteli iyi oyuncularımız var, 4 yabancımız var şuan, karşılaştırdığınız Yakın Doğu'da 6 yabancı, birde devşirme var, kadrolar tamamen oluşmadan bir kıyaslama yapmak doğru değil en başta.

Yakın Doğu'da Quanitra dışında sonuca etki edebilecek yerli yok, bizde Işıl dışında yok, diğer oyuncular rol oyuncusu zaten. Özge Kavurmacıoğlu'da Cansu Köksal kadar oynar. Cansu bize hangi maçı kazandırmış, hangi önemli maçta büyük performans göstermiş üzülelim.

Yakın Doğu şuan ligin en iyi kadrosu, ama kesin şampiyon olur, biz onları yenemeyiz denilebilecek bir durum yok.

Son şampiyon olduğumuz yıl yabancılarımızı yazayım belki daha iyi anlaşılır, Nuria Martinez, Casas, Jelena Dubljecvic, Sancho ve Bone. Bone parasını alamadığı için gidip geri döndükten sonra çok kötü oynamıştı. Bu kadroyla şampiyon olduk mesela. Şuan ki kadro başka transfer yapmasa o dönemki kadrodan iyi. Bizim şuan bir kıta dışı hakkımız var, birde Avrupa'lı uzun alabiliriz, iyi 2 oyuncu alırsak bu takım ligde ve Avrupa'da iddialı olur. Bunu görmek çok zor değil. Gidip Traore gibi vasat oyuncu alırsak Yakın Doğu ve Fenerbahçe gibi takımları eleme şansımız zaten olmaz.

Son düzenleme:
Fenerbahçe Tilbe Şenyürek ve Özge Yavaş'ı kadrosuna kattı.

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nin güçlü ekiplerinden Fenerbahçe, kadrosunu iki yerli oyuncu Özge Yavaş ve Tilbe Şenyürek ile güçlendirdi.

Son olarak KBL’de Girne Üniversitesi forması giyen 26 yaşındaki Özge Yavaş, ligde yirmi dört maçta 5.1 sayı-2.3 ribaunt-3.6 asist ortalamalarıyla oynadı. Geçmişte Galatasaray forması da giymiş olan Yavaş, bu sezon Fenerbahçe kadrosunda yer alacak dördüncü oyun kurucu olacak. (Kelsey Plum, Birsel Vardarlı, Pelin Bilgiç)

Fenerbahçe’nin diğer transferi ise kariyeri boyunca altyapısından yetiştiği BOTAŞ dışında bir kulüpte forma giymemiş olan milli pivot Tilbe Şenyürek. Geride bıraktığımız 2016-2017 sezonunda ligde yirmi beş maça çıkan Şenyürek, 10.7 sayı-5.4 ribaunt-1 asist ortalamalarıyla BOTAŞ’ın önemli kozlarından olmuştu. Milli takımımızla Eurobasket 2017’de de altı maçta forma giyen 22 yaşındaki genç pivot, maç başına ortalama 15 dakika süreyle takımımızın önemli rol oyuncularından oldu.

https://twitter.com/TrendBasket/status/881850902881214465

Son düzenleme:
Bizden haksiz ayrildi diye turk takimlarina transfer yasagi koydurcaktik nolmus o is bayan basketi yakin takip eden arkadaslarin varmi bi bilgisi

Gittiği günden beri böyle bir habere rastlamadım, her hangi bir ceza almadı Jewell Loyd, o yüzden Mersin'le anlaştıysa ligimizde bize karşı izleyeceğiz. Bizde tutabilseydik Moriah'la muazzam ikili olurdu.