2018-2019 Galatasaray Futbol Takımı

Amacım tartışma başlatmak değil anlamadığım için soruyorum. Burada sizi rahatsız eden nedir ? Hangi ifadesi sebebiyle utamaz, cahil ve holigan sıfatlarını yakıştırdınız ?
Bu mesajı beğenmiş olan Mehmet Bey de cevap verebilir, ona da sataşmadan geçmeyeyim :)

Burda bir rahatsızlık görmüyorsanız ya fblisinizdir, ya da fblisinizdir. Başka seçenek yok zaten:)
 
Hagi'yle kıyaslanacak oyuncu günümüzde Messi ya da Ronaldo'dur. Adam yanlış ülkede ve yanlış zamanda doğmuş, Brezilya ya da Arjantinli olsaydı, Pele'yle bile kıyaslanırdı. Alex'de çok iyi bir oyuncuydu ama Hagi'yle kıyaslanması için çok aşırı FB fanatiği olmak lazım. Ayrıca bu basketbol spikerlerinin tümünü sağlam bir eğitimden geçirmek lazım, Efes-FB maçında bile adam FB için biz diyor, bu kadarı da ayıp ve saygısızlık.
 
Son düzenleme:
Ben Fenerbahçe yi tutuyorum, onu zaten ilk mesajımda söylemiştim.
Ama gerçekten anlamadım, sadece Alex i seçtiği için mi? Çünkü (Bende Alex derdim) Hagi deseydi ben gene farklı düşünmezdim.
Şimdi, Engin Bey 'in mesajını gördüm, çok sağlam fanatık de değilim.
 
Ben Fenerbahçe yi tutuyorum, onu zaten ilk mesajımda söylemiştim.
Ama gerçekten anlamadım, sadece Alex i seçtiği için mi? Çünkü (Bende Alex derdim) Hagi deseydi ben gene farklı düşünmezdim.
Şimdi, Engin Bey 'in mesajını gördüm, çok sağlam fanatık de değilim.
Ayhan Bey sizi biliyoruz😊. Siz öyle düşünebilirsiniz bunda sorun yok. Sorun basketbola hiçbir katkıları olmadığı halde sırf taraftarlıkla (FB) iş kapmaya çalışan o şahıslarda.
 
Re-za-let! Sonuç ne olursa olsun bu amatör şikecilere karşı kendi evinde 2-0 öne geçip 2-2 yapmanın izahı yok. Yazıklar olsun.
 
Avucumuzun içindeki maçı verdik resmen. Az kalsın kaybediyorduk. 65'te penaltıdan golü yedikten sonra 72'de ikinci gole kadar FB baskı kurdu ama kenardan hiç müdahale gelmedi. Fegouli 85'te girdi. Tamam, kadro dar ama teknik heyet de iyi bir sınav vermiyor.

Eren ve Sinan da böyle bir senede fayda sağlayamıyorsa demek ki GS kalibresinin oyuncuları değilmiş. Gerçi ben ikisinden de hiç beklentiye girmedim ama özellikle Eren'i destekleyen çoktu.
 
Aynı isviçre maçındaki görüntüler. Başrolde yine Fatih Terim. Tiksiniyorum artık. O hasan şaş'ın halleri neydi öyle. Hazmedemiyorsan çıkma o sahaya. Kabadayılıkla kazanamıyorsun. Elindeki fark olacak maçı ver sonra sahada adam kovala. Yemiyoruz artık bunları. O jailson denen çirkef başlattı olayları onu unutmadım ama bizimkilerin yaptığı da hazımsızlık.
 
Geçen sene Aykut "tacimiz calindi" dediginde dalga geçmiştik.

Ey Terim aynısı Şampiyonlar Liginde olsa ayni şekilde aglayacak misin? Schalke maçında hakemle bir puan aldik.

Bu takım neden koşmuyor Terim!

Niye fiziksel olarak eziliyoruz Terim!

Rakibin maçı 50 de bırakmış, takım taraftar ile oley çekip rakibi canlandırıyor sen nerdesin Terim.

Her Maicon'u ve Donk'u ileri atınca gol mu atacağız Terim.

Yazıklar olsun Terim, yazıklar olsun.
 
Aynı isviçre maçındaki görüntüler. Başrolde yine Fatih Terim. Tiksiniyorum artık. O hasan şaş'ın halleri neydi öyle. Hazmedemiyorsan çıkma o sahaya. Kabadayılıkla kazanamıyorsun. Elindeki fark olacak maçı ver sonra sahada adam kovala. Yemiyoruz artık bunları. O jailson denen çirkef başlattı olayları onu unutmadım ama bizimkilerin yaptığı da hazımsızlık.

Aynı maçı mı izledik? Fatih Terim olaylar esnasında milleti birbirinden ayırmaya çalışıyordu. Jailson bir ona bir buna vururken ne yapacaklardı? Ha şu kavgadaki eforu sahada göstermeyen oyuncular vardı orası ayrı da buradan hocaya sallamak ayrı bir boyut.
 
Yanlış verilen gol kararı mı desem, yönetimin hocayı forvetsiz bırakması ve aciz olması mı desem, hocanın değişiklikte geç kalması mı desem. Ama en çok takıldığım benim taraftar. Kusura bakmayın ama yıllardır maça giderim, deplasman yaparım, pankart boyarım, koreografide çalışırım, her türlü taraftarı görmüşümdür en kötü taraftar güruhu kesinlikle bizde. Stada gidene bağırış çağırış içeri girince herkes maçı dümdüz izliyor, selfie çekiyor, twit atıyor, periscope dan ya da instagram dan canlı yayın açıyor. Daha 2-0 öndesin, dk daha 56 falan oley çekiyorsun ya. Bu düpedüz aptallık, başka hiçbir şey değil. Bu yüzden oldum olası bu Seyrantepe'ye yapılan stadı sevmedim ve sevmeyeceğim.
 
Pofff malesef uçurumdan aşağıya yuvarlaniyoruz her branşta klupte inanilmaz bir kaos var ve artık iyice belirgin olmaya başladı.Kurulan rezil kadrolar,bulunamayan sponsorlar,oluşturulamayan bütçeler kendini akıllı,kurnaz sanan yöneticiler.Bu kaos ve kısır döngüden kurtulamazsak malesef un ufak olup yok olacağız.Baştan sona rezalet ve kalitesizlik,yönetemeyen akıl bunun en büyük sebepleri.Son yıllarda bu kadar vasıfsiz ve vizyonsuz yöneticileri hak edecek ne yaptık..
 
Çok şımarık bir taraftar topluluğu oluştu Galatasaray'da. 55. dakikada sanki 5-0 önde gibi oley çekmeler fener kümeye diye bağırmalar falan. Zaten en ufak kötü harekette oyunculara hemen tepki gelmesine alıştık artık şimdi de küfür etmeler başladı. Hakemi falan geçtim de önce bizim kendimize gelmemiz lazım.
 
Dakika 50'de oley çekmek, sürekli selfi çekip sosyal medyada etkileşim kovalamak, ben para verdim istediğim haltı yerim demek, kötü oynayan oyuncuyu maç esnasında ıslıklamak... En az böyle 50 tane madde yazarım, Galatasaray tribünü hiçbir zaman bu seneki kadar pasif olmadı.

Saha içinde ise rakip 60'tan sonra hakemin ittirmesiyle diri kaldı. Biz 60'tan sonra fiziki olarak, Muslera'nın yaptığı aptalca penaltı ile psikolojik olarak çöktük. Neticede 60 dakika tek kale oynadığımız maçtan beraberlikle ayrıldık. Mağlup da olabilirdik.

Takımın ciddi şekilde sakatlık problemi var. Hatırlarsak Euro2008'de son Almanya maçına 18 kişi çıkaramamıştık, takım sakatlıktan kırılmıştı. O uzağa gitmiş, öteki profesyonel değil, diğeri fedakarlık yapmıyor gibi akla mantığa yatmayan bahane bulmadan bu işin üstüne ciddi şekilde eğilmeliyiz.

Faih Terim'in saha dışı olaylar ile ilgili herhangi bir negatif tutumu olmadı. Sadece maç bitince hakem ve federasyon hakkında sert bir şekilde konuştu. Fenerbahçe yaptığı açıklamada, sanki maçtan sonra Fatih Hoca ile selamlaşmamış gibi, Fatih Hoca ceza alsın diye ya da daha çok ceza alsın diye bu saçmalıkları ortaya atıyor. Oyuna gelmeyin!
 
Takım olarak kötüydük, kötüyüz de. Bir şekilde 2-0 a geldi maç bireysel yetenek ve şansla. Kavga konusuna gelirsek Jailson denen .... ne yazsam da ceza almasam, tokat atmasa Belhanda-Soldado gerilimi iki taraf oyuncuları tarafından ayrılıp herkes evine gidecekti. Takdir edersiniz ki işin içine fiziksel bi temas tokat yumruk tekmeden biri girince dünyanın her yerinde savaş çıkıyor sahada.
Hasan Şaş’ın yaptığı kabul edilemez eğer Skrtel ona yönelik bir şey yapmamışsa.
Fatih Terim’in negatif bir şey yaptığını göremedim, hatta Fenerli oyunculara “gir oğlum gel, bir şey olmaz” diye çağırıp koridora gitmesine yardımcı olduğunu gördüm.
Velhasıl biz uzun bir süredir futbol oynamıyoruz Fener’den çok da farklı halde değiliz son 1 aydır, Allah Mustafa Cengiz ve yönetimini tez zamanda başımızdan def etsin.
 
Derbi maçında cezalı olduğum için yorum yapamadım şimdi yapayım bari.

Takımın son haftalarda maçtan maça ivmesi düşüyor. Son 4 maçta galibiyet alamadık. Son 3 iç saha maçımız da berabere bitti. Yani artık eskiden olan iç sahada alırız güvencemiz de sona erdi. İç sahada bile galibiyet alamıyoruz.

Tam kadro olsak bile hala defolarımız mevcut. Adam akıllı bir forvetimiz yok, bek rotasyonumuz zayıf, defansta tecrübe eksikliği var. Tüm bunların yanına formsuzluklar ve sakatlıklar eklenince bir de Fatih hocanın hiçbir taraftarın anlayamadığı tercihler eklenince bu sonuçlar kaçınılmaz oluyor.

Derbi özelinde bahsedersek; Skor 2-0 olduğunda bile beraber maçı izleyen arkadaşlara "2-0 öndeyiz ama takım hiç zevk vermiyor fener bizi bu halde yakalasa 5 tane atardı" demiştim. Oldukça kötü bir oyun ve laubali futbol izledik. Kendi sahamızda 2 farklı öndeyken maçı koparmamız, rakibi umutlandırmamamız gerekiyordu. Fbnin gol atacağız bariz belliydi bir şekilde. Çünkü bu adamlar aşırı ballı. Kıçına çarpar, tarihinde gol olmayan Hasan Ali gelir bize sağ ayağıyla gol atar öyle değişik bir takım. Biz ise 2-0 öndeyken maç bizde gibi davrandık ve skoru tutmaya çalıştık. Orta sahamızda tribünlerin oley oley nidalarıyla paslaştık. 3'ü atsak maçı koparırdık ama hiç 3'ü atmayı düşünmedik.. Ancak yenilen bir gol hem bizi strese soktu hem de rakibi motive etti umutlandırdı. Hal böyle olunca ikinciyi yememiz de uzun sürmedi. Fb biraz becerikli olsa üçü dördü bile bulabilirdi.

Her maçtan bir ders çıkarmak gerekiyor. Bu maçtan çıkarılacak dersler de çok fazla. Umarım artık hoca ve oyuncular aşırı özgüvenin getirdiği laubali futbolun diyetini ödemeli. Muslera sezon başından beri inanılmaz hatalar yapıyor. Bu kaçıncı hatası sayamıyoruz artık. Ya penaltı yaptırıyor, ya çıkıp çıkmama arasında tereddütte kalıp sonunda gol yiyor. Bir kalecinin en büyük sıkıntısı tereddütte kalmaktır. Topa çıkarsın veya çıkmazsın ikisinin de kendine göre olumlu yönleri var ama tereddütte kalmanın hiçbir olumlu yönü yoktur ve mutlaka kalende o golü görürsün. Artık bu hataları görmek istemiyoruz. Lütfen kararlarını gözden geçirsin. Çünkü bundan sonraki maçlarda en büyük kurtarıcılarımızdan biri kendisi olacak.

Bugün Schalke deplasmanı var. İnşallah yenilmeden döneceğiz buraya. Rakibimiz son haftalarda biraz olsun toparlandı gibi. İşimiz zor ancak 2013'teki gibi bir oyunla kazanabiliriz.
 
U19 takımımız yine Şalke'ye koymuş. Gollerin birini 16 yaşındaki Mustafa Kapı'nın atmasına daha çok sevindim. 2015'teki Kalimerhaba Cup'tan beri takip ediyorum altyapıdaki en yetenekli oyuncumuz. Umarım bahtı daima açık olur.
 

Üst