2018-2019 Galatasaray Futbol Takımı

Bu takımın kaderi Fatih Terim. Ben de isterim yabancı bi hoca gelsin ekol yaratsın, işe yaramayan oyuncular şutlanıp sağlam bir kadro yapısı kurulsun ve yıllarca o yapı sürdürülsün.. Ama olmadı, olmayacak gibi de duruyor bir süre. Mancini, Prandelli, Tudor, Rikeerink.. Bi yerden sonra olmuyor ya da olmasına izin vermiyorlar. Türkiye’de işler profesyonellikle yürümüyor, yürütmüyorlar. Bu yapıyı kurmayı başaran 2 örnek var sadece görebildiğim: İBB Abdullah Avcı, Fenerbahçe erkek basketbol şubesi.
 
Sanki bir rehavet seziyorum camiada. Sanki akbilspor maçı çantada keklikmiş gibi davranıyor herkes. Final maçlarını oynamayı iyi biliriz ama bu çok çok çok zor bir maç olacak. Günlerdir hakem konuşuyorlar, amaç bu maç için ayar çekmek. Ve bunu da yapabileceklerini çok iyi biliyoruz. Geçen hafta as oyuncularını oynatmadılar, bu maça bileniyorlar tam olarak. Emre’nin, arda’nın maçta taraftarı provoke etme ihtimali çok fazla. Taraftara büyük iş düşüyor, rehavete girmeden işi ciddi tutarak ama soğukkanlı kalarak takımı desteklemek gerekiyor. Son haftaya kalmadan bitirelim şu işi. Sonra da gelecek sezon için konuşuruz, konuşacak çok şey var çünkü.
 
Bütün hafta sonu öyle yaygara kopardılar ki bütün kararlar doğru olmasına rağmen her pozisyona itiraz etti bu şerefsiz Akhisarlılar.
 
Elde var bir. Bütün senenin emeğini almak güzel. İki penaltı da doğruydu. Hafta başından beri algı operasyonu yapılıyordu akhisarlılar da buna güvenip iyice çirkefleştiler. Rölantide oynadık ve kazandık, oynamamız gerektiği gibi oynadık final maçından önce.
Diagne için kendimi zor tutuyorum şu final maçı geçsin şampiyon olalım herkes konuşsun.
İçimizdeki leş kargaları da pusularından yine erken çıkmış. Bu kaçıncı bi ders almıyorlar. Galataaaray şampiyon oldu hadi yine kudurun. İnşallah haftasonu da bunlar yine fırsat bulamayacaklar. Hadi tek maç kaldı, kenetlenmemiz lazım.
 
Akhisarlılara uyuz olmuştum, galatasaray.org'daki haberi okuyunca gıcıklığım yeniden yöneticelere çevrildi. Basketbolumuzun yüce yöneticileri maçı izlemeye gitmişler Sivas'a, şubenin sporcuları parasızlıktan kırılırken. Şu liseciler derneğe izin vermediler ya ne desem boş, emanet ettiler şubeleri bu heriflere, onlar da cakasını anca Terim'in futbol takımında satıyorlar. Te Allah'ım.
 
Galatasaray spor kulübüne “fetöyü spordan temizleyin” diyebilme cesareti gösteren sözde gazetecilere bir an önce davalar açılmalı, donlarına kadar alınmalı ! Bu işin iyice cılkı çıktı artık. Senin feriştahın gelse terör fetö diyemez bu kulübe.
2 net penaltı kudura kudura kupa seromonilerimizi izlemeye devam.
 
Akhisar ne kadar çirkef ve amatör bir takımmış böyle!

Adamlara göre, maçı hakem sayesinde kazandık, maçı bize hediye etti. Arkadaşım, sen ne topu oynadın? İkinci yarı kaleni 11 kişi kapatarak maç mı kazanacaktın ya da 1-0 olunca maç bitmiş mi oluyor?

İki tane penaltı çalındı, ikisi de net doğru karardı. Hakemi tebrik ediyorum, çok düzgün bir maç yönetti, birkaç hatalı faul düdüğü dışında harika bir yönetim sergiledi. O kaleci denilen şımarık ergeni atmayarak hata yaptı ancak televizyonda komik duruma düşen bir Akhisar kalecisi vardı.

Penaltıyı çıkardı diye maç bitti sandı. Ya Galatasaray çok rahat ve istediği şekilde oynadı, oyunu kontrol etti, istediğinde hücum yaptı, istediğinde pas yaptı.

Şu tepkileri maç izlemeyen biri dinlese, ana Akhisar doğranmış sanar.

Yav Linesin pozisyonu içeride ve faul/penaltı, Diagne'nin pozisyonu hem faul hem de satı kart gerektiren bir müdahaleydi, o hanzo gibi bana kart çıkart diyen vahşi ise 10 defa kırmızıyı hakketti.

İnşeAllah şu lige tekrar çıkamazsınız terbiyesiz çirkefler. Maç sonunda 2 tane topçusu demeç veriyor: Bu hakemin Allah belasını versin diyor. İnşeAllah o bed duânın karşılığında 5-10 maç ceza alırsın da, emeğe ve rakibe hakedilmiş saygıyı göstermeyi öğrenirsin.

Diğer oyuncu da, böyle bir maça Türkiye'nin en iyi hakemi verilir diyor. Ya siz ligin son sırasındaki küme düşmüş bir takımsınız, federasyon neden şu maça elit bir hakem versin?!

Maçı izlerken gidip şu liseli tiplere dalasım vardı.
 
Akhisar top oynamayarak ve oynatmayarak kupa finalini baltalamak için elinden geleni yaptı. Miguel Lopes'in tahrikine kimsenin kapılmaması da çok iyi oldu. Gereksiz bir ceza durumuna düşmedik, hafta sonu bu işi bitireceğiz inşallah.
 
Fatih denen provakatörün de atılması lazımdı ama hakem baskıyı ve kopacak yaygarayı düşünerek atamadı. Sen kimsin de buna da penaltı çal diyerek tepki veriyorsun zırtapoz ! Bariz ayağına girmiş adam kart+penaltı. Kendini bi halt mı sanıyorsun sen önce kalecilik yap.
 
Hakemin bütün kararlarının doğru olduğu bir maçta hakeme isyan edecek yüzü nereden buldukları belli. Hepinizi üst üste koyup.....

KUPALARA LAYIKSIN SEN ŞANLI GALATASARAY!
 
Eski oyuncularımızın Başakşehir maçına geleceği konuşuluyor. Sneijder, Gomis falan filan.

Herkes de bir rehavet var. Sanki şampiyon olmuşuz gibi. Korkutuyor bu durum beni. Fatih Terim var Allah'tan. Yoksa bu rehavet ile işimiz çok zor olurdu Başakşehir maçında.
 
Rehavet varsa taraftarda vardır. Terim ve oyuncularda olduğunu sanmıyorum. Adam akıllı bir tribün şu maçı rahat aldırır.
 
Ndiaye neden oynatılmaz!
Evinde hücum düşünürsün ama Donk ile başladık, golü de yedik. Adam güçlü ve iyi savunmacı ama ne risk alır ne dikine oynar ne hücum düşünür. Bence yanlış adamla başladık.

Yenemezsek çok büyük trajedi olur.
 
Nihayet golü bulduk, hem de çok iyi bir zamanlamayla. Selçuk umarım saçmalamaz. Şu an Mariano yerine Linnes'i tercih ederdim ama kulübeden de çok hamle şansımız yok gibi diyordum ki "GOOOOOOOLLLL" Belhanda.

Düzenleme: Golü iptal ettiler.
 

Üst