2018-2019 Kadınlar Basketbol Süper Ligi

Beşiktaş Kadın Takımı’nın genç yıldızları Siyah-Beyazlı takımla yollarını ayırdı.

1997 jenerasyonunun hem gençlerde hem de yıldızlarda Türkiye şampiyonluğu yaşayan Sevgi Uzun ve Meltem Avcı takımdan ayrıldı.

İki oyuncu da Çukurova’ya transfer oldu.

Nur Nihan Dabakoğlu’nun da Adana Basketbol’a imza atacağı öğrenildi.
 
Federasyon şaşırtıcı bir şekilde erken erken girmiş maç programını siteye. İç saha maçları Ahmet Cömert'te görünüyor bizim.
Resmi site fikstür görselinde ilk maçı içerde demişti, inatla uyardık defalarca düzeltmediler. İlk maç Akatlar'da.

Maçlar
 
Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı,Birleşik Amerikalı basketbolcu Kelsey Mitchell'ı kadrosuna kattı.

Süper transfer...

Bahar ve Mitchell resmi olarak açıklandı...
 
Son düzenleme:
Fener ile Hatay arasında lig geçecek derken Beşiktaş da ciddi ciddi hamleler yaptı. Çukurova, Botaş, hatta gerilerden Ormanspor ve Mersin falan derken playoff hattı neredeyse belli gibi... Bodrum ve İzmit'ten en azından biri ligde kalacak kadar kadroyu kurarsa ki gelen az sayıda habere göre İzmit daha yakın buna, Kayseri de iyi kötü direnirse valla geçen sezondan çok daha fazla korkulu rüya görürüz gibi geliyor.
 
Beşiktaş Kadın Takımı Nijeryalı basketbolcu Evelyn Akhator'u kadrosuna kattı.

Kulübün açıklaması şöyle:
"2018-19 sezonu öncesinde transfer çalışmalarını sürdüren Kadın Basketbol Takımımız, Evelyn Akhator ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

2017 yılında Dallas Wings tarafından 1. tur 3. sıradan draft edilen Evelyn Akhator, 190 cm boyunda ve uzun forvet olarak görev almaktadır.

2 Şubat 1995 doğumlu olan Evelyn Akhator 2017 yılında Kentucky'den mezun oldu.

Kentucky'deki son sezonunda (2016-2017) 34 maçta görev alan başarılı basketbolcu; 15.8 sayı, 10.9 ribaund ve 1.4 asist ortalamalarıyla oynadı.

2017-2018 sezonunda Rusya'nın Dynamo Novosibirsk Region takımında forma giyen Evelyn Akhator 20 karşılaşmada süre aldı ve 12.4 sayı, 8.5 ribaund ortalamalarıyla oynadı."
 


Enfes bir kadro kurdular.
Fenerbahçe'nin ligte ki en büyük rakibi olacak.
Avrupa'da da çok büyük başarı gelir.
Vizyon bu işte !!!
 
Çukurova dolu dizgin ilerliyor ligde ve Eurocup'da 15 maçta 15 galibiyet. Hani çok mu yüksek bütçeleri var? Hayır yok. Çok mu iyi oyuncuları var? Hayır yok lakin çok iyi bir takımlar.

3-4 tane yetenekli genci almışlar Gökşen, Sevgi, Pelin gibi. Takımı yönetecek oyuncuları da iyi seçmişler ve yenilgisizler. Anadolu kulüpleri düşük bütçelerle bunu yaparken biz niye yapamıyoruz? Iagupova milyon dolarlar almıyordur herhalde.

Seneye bizim de iyi bir yapılanmaya girmemiz şart. Yerlilerden Işıl, Alperi ve İnci'yi takımda tutup İlayda, Gökşen, Pelin gibi genç oyuncuları almak ve yabancıları da takıma liderlik edecek türde tecrübeli oyunculardan seçmek lazım.
 
Konusu olmadığı için buraya yazayım dedim. Fb'nin Prag'a 2-0 yenilmesiyle F4'te yer alacak Türk takımı olmayacak. Sanki Türkiye'de kadın basketbol son yıllarda bir gerilemeye girdi. Hem milli takım hem de kulüpler olarak iyi değiliz. 2011-2015 arası kadın basketbol takımlarımız her alanda iyiyken şimdi sadece Eurocup'da iddialı olmak kötü bir durum. Dünya Kadınlar Günü'nde dileğim kadın basketbol branşına desteğin artırılması. Yoksa bu kafayla 2014'teki başarı tekrarlanamayacak.
 
Kadın basketboluna üst düzey yatırımların yapıldığı yıllarda TBF yetkilileri bu yatırımların devamını sağlayacak adımları atmadı. Ne maçların tv yayınları yapılabildi, ne de adil rekabet şartları sağlanabildi. Hala haftada 2 maç tvden canlı yayınlanıyor. Tvden izlenemeyen bir organizasyona kimse yatırım yapmaz. Üstüne döviz kurları da yükselince kadın basketboluna kulüpler ve sponsorlar para harcamaz oldu. Sadece kamu kurum ve kuruluşlarının yatırım yaptığı bir branş haline geldi.
 
Kadın basketbolu belki de en çok maddi kriz yaşadığı sezon. Hep biz bütçemiz az diye söylenip durduk ama diğer takımların da hali ortada.
 
Mersin Bşb !

Ligde son 12 maçının 11'ini kazandılar.Önce deplasmanda bizi yendiler sonra Hatay'ın yabancıları ayrılmadan önce deplasmanda Hatay'ı yendiler.
Evlerinde önce Beşiktaş'ı ve Fenerbahçe'yi ardındanda bugün deplasmanda Çukurova'yı mağlup ettiler.

Bu galibiyetleri ile bizlere basketbolda mücadele ederek neler yapılabileceğini gösterdiler.

İnsAllah önümüzdeki sezon bizim takımımızdada mücadeleci,savaşmayı bilen oyuncular yer alır.
 

Üst