2018-2019 Şampiyonlar Ligi

Real Madrid'e bir sempatim vardı ama elenmesine sevindim. Yeter artık 3 yıldır kupayı alıyorsun biraz da başka takımlara bırakın. Ajax gibi altyapıya önem veren bir takımın tur atlamasına çok sevindim. Umarım kupayı da alırlar. Real Madrid'in ise sezon sonunda yeniden bir yapılanmaya girmesi şart. Başarıya doymuş oyuncularla oynuyorlar. Aldıkları genç oyuncular yetenekli olsalar da şu an için yetersizler. Birkaç büyük oyuncu almaları gerekiyor. Benzema yerine Kane veya Lewa, orta saha ve kanatlara da yüksek profilli oyuncular lazım. Yoksa La Liga'da ve ŞL'de hüsran yaşamaya devam ederler.
 
OMG! Real Madrid'den sonra bir favori daha elendi. İlk maçı deplasmanda 0-2 kazanan PSG, Pogba, Matic, Martial, Sanchez gibi 10 tane önemli oyuncusu eksik olan Manu'ya kendi sahasında 3-1 yenildi ve çeyrek finale bile kalamadan elendi. Manu tarih yazdı desek abartı olmaz. Çünkü yedek oyunculardan Rojo ve kaleci Romero hariç hepsi 17-18 yaşındaki altyapı oyuncularıydı.

Manu'nun tur atlamasına sevindim PSG, Man City gibi sonradan mazisi olan takımlar hep antipatik gelmiştir.
 
Juve de geri dönüşle turladı. Son dakikalarda Atletico 10 numarası saçma bi faulle penaltıya sebebiyet verdi. Gerçi Juve yükleniyordu ama uzatmalarda yorgunluktan penaltılara gidebilirdi belki.
 
Messi gerçekten çok başka seviye bir futbolcu. TV başında “keşke şöyle yapsa” diye düşünülen her şeyi anında yapıyor. Oyunla eş zamanlı ilerliyor. Oyunu mükemmel okuyor, çok rahat çalım atıyor, çok rahat gol atıyor-attırıyor.
Ayrıca Beckham’dan beri bu kadar nokta pas ve öldürücü pas atan birini de görmemiştim.
 
Tottenham’ın golü ofsayt gibi. Yine de zevksiz geçen bir Salı akşamıydı iki maçta da. Ben asıl bugün Manu-Barça özel rekabetini ve Ajax’ın Juve karşısında neler yapacağını bekliyorum.
 
Ajax, Madrid’den sonra Juve’yi de deplasmanda süpürdü. Çok ilginç bir olay. Hele böyle endüstriye evrilmiş, değişmiş futbolda , böyle güçlü bir rakibi-rakipleri deplasmanda süpürmek büyük sükse. Bu maç başlamadan önce bu sene şampiyon olabilirler diyordum ama sonuca yine de şaşırdım. Baya da kaçırmışlar üstelik.
Diğer tarafta da Messi önüne geleni ezmeye devam ediyor. Onu özel kılan, ilk başladığı gibi devam etmesi futbola. Ronaldo o konuda biraz bozuldu. Manchester’da oynayan Ronaldo gibi değil yıllardır.
 
Helal olsun Ajax'a. Juventus da direkt oynayacağım diye işin cılkını çıkardı. Sürekli ben atarım yatarım mantığı nereye kadar. 1-1 olmuş hala Ajax oynamaya devam ediyor. Allegri sene sonu gider.
 
Ben hala şu sonuçları anlayamıyorum. Özellikle Barcelona niye CSKA basket kafasına girdi hiç anlamadım.

Maalesef tuttuğum takım Iniesta ve Xavi dönemleri sonrası tam bir loser havasına girdi. 2 sezon önce PSG karşısındaki müthiş dönüşten daha önemlisi deplasmandaki 4-0'lık sonuçtu. Aynı yıl bir sonraki turda 3-0'lık Juventus deplasmanı mağlubiyetinden geridönüşmümkün olmadı zaten. Geçen sene de Roma'yı içeride 4-1 yenip deplasmanda 3-0 kaybederek elendiler ve bu seneki Liverpool eşlesmesinde de benzer şey oldu. 2.maçtan önce geçmişte olanlar yüzünden hiç Barça'ya güvenim yoktu genel kanının aksine.Normal şartlarda dünya üzerindeki hiçbir takım 3-0 biten ilk maçın ardından rövanş için şüphe bırakmaz ama dünyanın en iyi takımlarından biri ironik şekilde bırakıyor. İlk maçta kaçan 4.gol fırsatlarını Barçalı futbolcular bile önemsemedi benim gibi ve gülüp geçtiler!
Barcelona,Guardiola dönemlerinden beri deplasmanda çok zorlanıyor. Çünkü bir deplasman oyunları yok! Rakip biraz topla oynamaya başlayınca dağılıyor bu takım! Barcelona'yı Barcelona yapan sistemin eleme maçlarında asla yeri yok! Top seviyeye ulaştıkları sezonlardan bile sadece 2 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu çıkarabilmişlerdi. Bu anlayışlarında ayarlamalar yapmazlarsa bir daha hiçbir eleme maçının deplasmanında skor ne olursa olsun ne kendilerine de onlara güvenenlere bir güven veremeyecekler!

AJAX'tan da kısaca bahsetmek gerekirse son dakikada atılan gol sonrası çok üzüldüm ve hatta sandalyeyi falan tekmeledim. Bu kadronun ilk ve son şansıydı ve yaz aylarında dağılacaklar. Hele bir de İngiliz sevicileri sevindiren bir sonuç olması Tottenham'a olan sempatimi bile yok etti:mad:
 
Ben de çocukluğumdan beri özellikle Ronaldinho sebebiyle sevmiştim Barca’yı. Normal şartlarda Barcelona parçalar Liverpool’u ama hiç kendilerinde değillerdi maçta. İlk maç 4-0 bitse belki 5-0 yenilirlerdi... Neyse olan oldu maalesef.
Ajax maçı da çok enteresandı Barça maçından ona hiç değinmedim. Moura’nın özellikle ikinci attığı gol gerçek bir futbolcu golüydü.
Ne diyim.. Şu maçlar 10 kere daha oynansa 9 unu Barcelona Ajax geçer. Sürprizlere doyduk bu sezon. O kek gruptan forvet alıp çıksaydık belki biz de bi mucize yaratırmışız genlerimizden, Fatih hocadan mütevelli. Bir daha da böyle sezon gelmez herhalde, kaçırdık..
 
2019'da hangi takımı desteklediysem kaybetti.Şimdi final maçında Tottenham'ın kupayı almasını istiyorum,bakalım sonuç ne olacak ? Bu arada maçın şifresiz verilecek olması çok iyi oldu.Maç BeinSports Haber'de şifresiz
 
2019'da hangi takımı desteklediysem kaybetti.Şimdi final maçında Tottenham'ın kupayı almasını istiyorum,bakalım sonuç ne olacak ? Bu arada maçın şifresiz verilecek olması çok iyi oldu.Maç BeinSports Haber'de şifresiz
Gelenek bozulmadı.Desteklediğim takımlar kaybetmeye devam ediyor.Maça gelince zevk alamadım.Gelecekte Psg - Real,Barca - M.City gibi finaller görmek dileğiyle ..
 

Üst