2018/2019 Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin açılış maçında Bahçeşehir Basketbol, sahasında Afyon Belediyespor'u 88-79 mağlup etti.

Quino Colom - 32 sayı, 3 asist, 1 ribaund 7/10 3 sayı
Earl Calloway - 19 sayı, 5 asist, 5 ribaund, 3 top çalma
 
Karşıyaka evinde Tofaş'a 55-82 yenildi. Uzun yıllardır KSK'yı böyle seyretmemiştim. Maç içinde yer yer fark +30 sayıya çıktı.
 
Bir cok kisi tarafindan dusmesine kesin gozle bakilan Buyukcekmece desplasmanda Banviti Bozguna ugratti. 30 sayi fark nedir yahu ???


30 fark vardi 5 dakika kala 22 sayiyla bitti. 59-81 Bu Banvit, Cska ile kafa kafaya hazirlik maci oynamadi mi yanls hatirlmiyorsam. 80-84 mu ne yenilmisti 2 hafta once kadar.

Edit Budut : Cska degilmis, Khimki ile mac yapmislar 72-70 yenilmis Banvit.
 
Son düzenleme:
Maç sonucu: Banvit 59-81 Arel Üni. Büyükçekmece

Banvit eski Banvit değil.
Yabancı tercihleri çok kötü bu sene.
Genç yerliler ile bakalım neler yapacaklar.
 
Ligin kalitesi maalesef yerlerde. Artan kur konusunun da etkisi var ama maalesef ilk hafta çok kötü maçlar izledik. Karşıyaka çok sıkıntılı. Henry hala takıma katılmadı. Gözüme çarpan Sakarya’nın aldığı Wilbekin,Antep’li Greene ve Beşiktaş’lı Phil Pressey’in sezonu tamamlayamayacağı yönünde. Banvit’in her me kadar vasat yabancıları da olsa sağlam genç yerli çekirdekleri var. Sanki orada da sezon bitmeden bir guard değişimi olabilir. Thornton’u Boston’dan biliyorum. Bireysel olarak iyi ama takım uyumu konusu biraz problemli. Telekom’dan TJ Campbell da üst seviye için yetersiz göründü.

Olumlu yönden gözüme çarpanlara bakarsam Antep’ten Tonye Jekiri, Çekmece’den Devin Williams’ı sayabilirim. İlk hafta özelinde olmasa da Nnoko çok beğendiğim oyuncu. Takım olarak Afyon’un enerjisini beğendim. Altan sakatlanmasaydı son çeyrektr kaybetseler bile son topa giderdi. Gaziantep de daçka deplasmanında savunmada iyi göründü ama iki takım da kötü hücum etti. Letonya’da iyi çıkış yaptığındsn beri istemiştim Peiners’i. Çok keyifli izlemesi.

Haftanın 5’i Colom-Colloway-Peiners-Motum-Williams
 
Tivibu’nun alması çok kötü oldu. Hepten hayalet lig oldu. Yani halt mı var futbolu basketbolu masa tenisini ayrı ayrı bin parçaya bölüp yayıncı kuruluşlara dağıttınız. Nerde o Ergin Ataman’lı, Blatt’li, Obradovic’li herkesin herkesi yenebildiği 15-16 sezonu.. Şu ülkede her geçen yıl insanı bir şeyden soğutuyorlar.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
İlk hafta hep düşük skorlu maçlar oldu.Yabancı kuralı ligin kalitesini düşürüyor,kısır maçlar izlememizin nedeni savunmaların iyi olması mı yoksa potaları döven oyuncular mı ? :)

Tivibunun şifresiz kanalı neredeyse 24 saat basketbol yayını yapıyor,sürekli maç öncesi maç sonrası programları,hatta haber bültenleri bile basketbolla başlıyor,bir yandan iyi aslında sürekli basketbol konuşulan bir kanal oldu,adeta bir basketbol tv'ye döndüler.Sanırım her hafta 2 maçı şifresiz verecekler.

Bu ligde Galatasaray şampiyonluğa oynayan bir kadro kurmadıysa o lig yarımdır,eksiktir,tatsızdır.
 
Digiturk sahipleri için BSL maçlarını Tivibu'nun alması iyi olmadı belki ama diğer yandan Digiturk BSL'ye gereken özeni hiç göstermiyordu. Tivibu bu konuda çok başarılı yayınlar yapıyor. Maç önü ve maç sonrası yayınlar, soyunma odası görüntüleri, yorum programları, vs... EL maçlarından farkı yok. Digiturk maç başlamadan 5 dk önce yayına girip, maç bittikten 5 dk sonra çıkıyordu.

Tabi bu durumda Tivibu'nun elinde BSL haricinde organizasyon kalmaması da önemli bir etken.
 
Basketbol Süper Lig Tahmin Başlığı

Sizce final hangi takımlar arasında oynanır, şampiyon kim olur, Galatasarayımız kaçıncı olur, hoca sezon ortasında kovulur mu? Başka eklemek istediğiniz tahmin varsa yazabilirsiniz.

Ben Efes'le Fb'nin final oynayacağını Efes'in şampiyon olacağını, Galatasaray'ın 9. sırada bitireceğini ve hocanın lig bitmeden kovulacağını düşünüyorum. Bakalım sezon sonunda tahminlerde ne kadar haklı çıkacağız...
 
Sizce final hangi takımlar arasında oynanır, şampiyon kim olur, Galatasarayımız kaçıncı olur, hoca sezon ortasında kovulur mu? Başka eklemek istediğiniz tahmin varsa yazabilirsiniz.

Ben Efes'le Fb'nin final oynayacağını Efes'in şampiyon olacağını, Galatasaray'ın 9. sırada bitireceğini ve hocanın lig bitmeden kovulacağını düşünüyorum. Bakalım sezon sonunda tahminlerde ne kadar haklı çıkacağız...
Ben de aynısını düşünüyorum ama Fener finalde Efes'i 4-1 geçer.
 
Bütçelerin düşmesiyle birlikte artık geniş kadrolar kurmak verimli olamayacak. Bütçenin çoğunu 2-3 tane iyi oyuncuya yatırıp, kalan parayla etrafını dolduran kulüpler daha avantajlı olacaklar. Bizim gibi düşük bütçeyle dengeli kadro kurmaya çalışanlar daha fazla zorlanacak.
 
Mayıs’a kadar sular şelaleler akar. Fener kötü başlasa da kritik aylarda toparlanıyor son yıllarda. Efes kendi ayağına sıkmazsa ben de şampiyon olmalarına şaşırmam. Tek bildiğim ve emin olduğum şey ise ligin kalitesinin çok düştüğü.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Obradovic'in başında olduğu ve doğru bütçenin sağlanabildiği takım hiçbir uzun seride kaybetmez. Hele bir de Fener gibi arkanda taraftar desteğini, iç saha baskısını hissettirebileceğin yapı varsa. Fener 3 yıldır mı Euroleague'de Final Four oynuyor, 4 yıldır mı emin değilim ama Euroleague'in formatı tek maçlık performansa göre belirlenmese emin olun Fener'in bugün fazladan 1-2 tane Euroleague şampiyonluğu olurdu. Efes bence de şu an Fener'den bile kadro olarak daha modern, daha homojen takım ama muhtemel final serisinde 7 maçın hepsini deplasmanda oynayacak takımın kadrosu rakibine göre 2 gömlek üstte olacak ki uzun seri kazanmak için fırsatı olsun. Efes'in şu kadrosu sadece basketbola odaklanmış bir Ergin Ataman'ın elinde Galatasaray'da olsa belki derdim ama Efes'in hiç şansı olduğunu düşünmüyorum. Tek ihtimal şu an Fenerbahçe'nin tüm planlarının ana öznesi görülen Vesely'nin tam o sıralarda ciddi sakatlanması olur, başka bir şansları yok bence.

Ligin kalitesi gerçekten düşük, o yüzden 7 takım haricinde geri kalanı kıyaslamak kolay değil. Banvit'in son senesi olduğu için zaten gençlerle oynuyorlar. Düşmek de pek umurlarında olmaz. Sakarya'nın da kadrosu geçen yılın çok gerisinde. Biz biraz takım olur, bizim esas maksimumuzu belirleyen maddi sıkıntılarımızı yaşamazsak bir ihtimal 8-9 arası bitiririz. Zaten ligde her şeyiyle kaliteli sadece 2 takım kaldığı için 7 ile 8 bitirmek arasında çok da bir fark olmayacaktır. Hatta Tofaş bile gerek yapılanması, gerek coaching'iyle neredeyse durduğu yerde bile geçen seneye oranla yarım gömlek daha kaliteli bir hale geldi. Hem de 2-3 tane değerli oyuncusunu kaybetmesine rağmen. 5'e de çıkamayacağımız için Play-off yapmakla yapmamak arasında bizim için bir fark olmayacaktır. 2011'den bugünlere Erkek basketbolda güzel günler geçirdik, lig şampiyonluğu, Avrupa Kupası yaşadık ama bir gerçek var ki deniz bitti artık. Genel Kurul'daki gerçek Galatasaraylılar da 2011'den beri gelen plansız ama verimli yatırım yerine 2000-2010 arasındaki tek oyuncunun sürüklediği, günlük başarılarla övünen ve rakipleri atılım yaparken geriden seyreden Galatasaray'ı bu ilklerin takımına reva gördüler. Bu saatten sonra yapacak bir şey yok, geçen seneki gibi bu yıl da Mart'ta sezonu kapatıp hasetle bizden daha takım, bizden daha ''spor kulübü'' olan rakiplerimizin muhtemel ''başarısızlık''larıyla dalga geçmeyi bekleyeceğiz. Galatasaray'da şu anda tek bir şube var o da futbol. Galatasaray bu sene itibariyle bir Spor Kulübü değil, Futbol Kulübü. Orada da genel işlerimizle başarıyı hak etmesek de hiç yoktan başımızdaki insanı doğru seçtiğimiz için sonuna kadar her alanda yarışmaya devam edeceğiz. Şu an bu kulüp 2000'de olduğundan da, 2011'de olduğundan da ve hatta geçen yıl olduğundan da daha Fatih Terim kulübü. Kulübün başkanı da o, teknik direktörü de o ve ne yazık ki armanın tek umudu da o. Allah başımızdan eksik etmesin, ne diyelim.

Ertuğrul Erdoğan gitsin ya da gitmesin önemli değil. Kolej takımlarının okul aile birliğinden para toplayıp kurduğu kadrolarla bile yarışamadığın ortamda bir şeyler yapmaya çalıştığını gördüğün antrenörü sonuçlara göre yargılamak ne kadar gerçekci bilemiyorum. Şu kadronun başına Gregg Popovich'i getirsen de ligde ilk 3'e sokamaz zaten. O yüzden gitmiş ya da kalmış çok önemli değil. Zaten hedefsiz, gereksiz, zahmetsiz bir takım kurduğumuz için bu boş sezonumuzu da koç kovarak ve yenisini getirerek geçirebiliriz. Öyle gözüküyor ki amatör branşlarda gelecek 9 ayda bunlardan daha büyük heyecanlarımız, meşguliyetlerimiz de olmayacak zaten.
 
Efes daçka maçı NBA tarzı çok yüksek tempoda geçti. Topu alan taraf topluca karşı tarafa koşup durdu sürekli. Ribauntlarda inanılmaz bi farkla öndeydi daçka , Efes dış atışlarda da çok kötüydü özellikle Moermann ama bi şekilde maçın içinde kaldılar. Son dakikada Micic farkıyla kazandılar.
Bu arada Daçka’daki Evans canavar gibi. İnanılmaz sıçrama yeteceğine sahip ve kıtlıktan çıkmış gibi baskılı oynuyor.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Muhammed Bey alemsin valla. Nba tarzi yuksek tempo felan yazisini gorunce dedim ki, herhalde 190- 200 sayi felan cikmistir :) 75-72 bitmis.
 
Tyler Ennis'in ayağı kırıldı, oyuncunun durumu için üzüldüm, umarım bir an önce iyilerşir ve bu sakatlık kariyerini etkilemez. Bunun dışında Euroleague için yetersiz olduğunu düşünüyordum, eğer sakatlığı uzun sürecekse Fenerbahçe transfer yapacaktır, her işte bir hayır vardır dedikleri bu olsa gerek...
 
Tyler Ennis ayaginin kirilma ani! uzuldum gercekten. Umarim tez zamanda sagligina kavusup parkelere doner. Okan Buruk geldi aklima.
 

Üst