2018/2019 Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi

Hocam karşıda Melih, Ahmet, Sinan bir de çakma yerli Ali var. Bunlardan Melih, Bobby ve Ahmet gayet yeterli süreler aldı Avrupa’da. Ama Efes’in Türkleri süre alamıyor. Bana göre hem kağıt üstünde hem de performans/kalite olarak ağır basıyorlar. Ergin’in elinde elle tutulur Doğuş var sadece.

Efes'in yerlilerinin Avrupa'da süre almamasının nedeni yabancı rotasyonunun genişliği. Fenerbahçe ise sakatlıklar nedeniyle daha çok yerliyle oynadı. Ama ligde normal sezonda hem Fenerbahçe'ye hem de diğer takımlara üstünlük kurmasının nedeni bu yerli rotasyonuydu. Ki yeri geldi Yiğitcan Saybir ve Onuralp Bitim de önemli katkılar verdi. Sinan Güler ise şu maçta oynadığı her dakika Efes'e artı yazdı. O yüzden Sinan Güler'i fasulyeden saymak daha sağlıklı.
 
Çekirdek çıtlayan elit taraftarıyla ve her maç Larkin'in 40 sayı atmasını bekleyen, savunma yapmadan maç kazanacağını zanneden koçuyla bu mağlubiyeti haketti Efes. Saha avantajını da verdiler rahatlamışlardır şimdi.
 
Sezon boyunca Efes’in yerlilerinden aldığı katkı sınırlıydı Ataman da sezon ortasında dile getirdi bunu. Bence her maç böyle olmaz ama özellikle üçüncü ceyrek ataman’ın oyun gidişatına müdahale etmemesi ve doğuşun rezalet oyunu mağlubiyet sebebiydi.
 
Açıkçası bu kadar fark beklemiyordum ancak fbnin f4 maçındaki kadar savunmada yumusak ve tempoya izin veren bir oyun oynamayacagını da öngörüyordum. Maçın belli bölümlerinde temasları cok sert yaptılar, zaten oyun karakterlerinde bu var.. Ahmet perdede larkine sert durdu, bobby sürekli larkine temas yaptı , özellikle ikinci periyottan sonra geçilecegini anlayınca faul yaptılar.. Efesin temposu düştü, ritmini kaybetti..

Efes tarafından bakarsak fb 4 kısa oynamaya mecburken bunu dunston, moerman hatta micic tarafından avantaja ceviremediler.. Micic melihle eşleşmişken bunu kullanamadı, potaya yakın oynayıp feneri faul problemine sokabilirlerdi, gerçi efes bu kadar organize bir takım değil, karşılarında yardımlaşmaya iyi alışmış bir takım var. Efes kendi oyunları tutarsa kontrolü ele alır ama oyunlarını bozarsan kitlenirler.. Tek avantajları fenerdeki sakatlar..
 
Efes ve Ergin Ataman bu sezonki misyonlarını geçen ay kapattılar. F4 yapmak, Obradovic’i 20 ye yatırıp süpürmek, geçen sezonun sonuncusunu final oynatmakla bu seneki defterlerini kapattılar. Şu saatten sonra pek takacaklarını düşünmüyorum. Zaten takılacak bi yanı da kalmadı ligin. Bi ton yabancı kısıtlaması, iflas bayrağı çeken takımlar, yayıncı kuruluş saçmalıkları vs kime zevk veriyor ki şu lig artık ?
 
Efes'in gerçekten pili bitmiş gibi maça çıkmasına anlam veremedim. Sezonu kafalarında kapatmış gibiler. Sezona bakınca gerçekten müthiş başarılı oldular avrupa'da ama bunun lig şampiyonluğu da var. Gerçi f4 da fark yemiş ve bunun için hırslanmış, iyice bilenmiş, konsantre bir obradovic karşısında ne yapabilirler o da ayrı bir soru işareti. Hele yerli kalitesi arasında böyle fark varken. Fenerin yerlileri çok daha üstün efese göre. Bobby, melih, ahmet zaten ilk beş oyuncusu seviyesinde. Bi de bizim sinan var, egehan var, barış hersek var. Efes'te bir tek doğuş var onun da hücum gücü sıfır. Hal böyle olunca larkin, micic her maç 30 sayı civarı atacak da efes maç kazanacak. Ergin hocamın burada da feneri tokatlamasını isterim bir galatasaraylı olarak ama Efes'in işi zor gerçekten.
 
Ne olursa olsun ben Efes’ten kupa bekliyorum. Sezon içinde 3 finalde de kupa kaybetmek hoş değil. Bu arada Larkin’in durumu ne olacak acaba? Daha kontrat haberini göremedim.
 
Şu Murathanoğlu ve peşinde havlayan basketbolu yeni yeni öğrenmeye başlamış fener taraftarı iyice meydanı boş bulmaya başladı.
Hiç bir zaman hiç bir taraftarın bir spikere yahut bir sporcuya odaklanıp küfür etmesini tasvip etmedim, etmem.
Ama be adam, senin cska finalinde Fener’in her topu yere vuruşunda dahi “bağğğbiiiiii diksınnnn yeaaa” diye bi yerlerini yırtan naralarını cümle alem görmüşken , hangi yüzle çıkıp da “beni taraflı anlatıyormuşum diye işten attılar” diyip milleti galeyana getirmeye oynuyorsun ? Senin o sene fener maçlarındaki, derbilerdeki anlatımını herkes gördü ve iğrendi. Yani kusura bakma da “Ergin küfürü hak etti” diyebiliyorsan sen de annene edilen o küfürleri hak ettin o zaman bu mantıkla bakıyorsak. Şimdi Twitter’da klavyeyi eline almış her gün Fenerlilere oynuyor, onların IQ da 10 olduğu için körler sağırlar birbirini ağırlar modunda sosyal medyada bi gündem oluşturulmuş. Bin bir umutla milyon dolarlarla getirilen Obradovic’in 2014’te kendi evinde rezil olması, ayan beyan hediye edilen hakem destekli şampiyonluğa ses çıkarmamasıdır bu olayları buralara getiren. Bu millet iyi alıştı suçluyken güçlü olmaya.
 
Murat Murathanoğlu iş arıyor. Fb tv deki sözleşmesi bitmiş yeni sözleşme peşinde. Geçen sene epey ajitasyon yapmıştı iş ararken. Bu sene yine başladı; artık twitterdan, instagramdan sabah akşam bana iş vermiyorlar diye ağlar durur. Kendisinin basketbol bilgisine saygı duyarım sonuçta hayatını bu spora adamış bir insan. Ama başarılı da olsa eleştiriye saygı duyması gerekir. Artık resmen amigo seviyesine geldi yorumculukta. Hiçbir şekilde taraflı olduğunu kabul etmiyor. Dediğim dedik huysuz ihtiyarlar gibi olmaya başladı kendisi. Basketbol inanılmaz bir hızlı değişir, gelişirken o kendini güncellemiyor. Socrates youtube kanalında sadece onun videolarını dinlemiyorum. Zaten Kaan Kural varken murathanoğlu'nu kim dinlesin. Miadını doldurmuş bir kişi artık.
 
Melih Mahmutoğlu' nun Ergin Ataman'a edilen küfürlü tezahüratlar konusunda yaptığı : '' Fener taraftarı herkese böyle yapmaz , vardır bir bildiği '' açıklamaları hakkında ne düşünüyorsunuz ? Ben okurken bir sporcu adına utandım pardon sözde sporcu demeliyim . Koskoca sezonda Galatasaray ve 2 3 tane daha absürt maçta çift haneli skor üret , antrenmanda boş potaya arka arkaya 20 tane üçlük at ama maçta bunları atamadığın halde basketbol cahili taraftarın seni Jaycee Carroll ' le kıyaslasın falan filan . Göksenin ne kadar bizim kaptanımızsa bu Melih de o kadar Fenerbahçe ' nin kaptanı herhalde . Bu kadar düzgün oyuncular varken böyle oyuncuların takımda kaptan seçilmesi ve bu kadar medyatik olmaları bence çok yanlış . Ama ona da kızmamak lazım , başkanın bu kadar kuyruk acısı varken , futbolda küme düşmemeyi başarıdan sayıp bizim şampiyonluğumuza ''şaibeli''deyip , saha içi değil de saha dışı olaylarla bu kadar ilgililerken bunların olmasını sanırım normal karşılamalıyız .
 
Ergin hocam takımın neden bu kadar isteksiz ? Neden bu kadar umursamaz ?

4-0 la süpürülmek hoşuna mı gidecek oyuncuların ?

Takımın kötü oynayabilir bu gayet normal fakat isteksiz oynamaya hakları yok.Böyle mi hazırladın takımını maça ?
 
İlk yarı farklı geride olan Efes'e çok kızmıştım fakat şu an maç uzatmaya gitti ve Efes'in kazanmasını çok istiyorum.
İkinci yarı çok iyi mücadele ettiler,çok iyi savaştılar.Şu an uzatmada kaybetseler zerre kızmam.
 
İşte efes yenmek istiyorsa mutlaka micic ve larkin bu performansları sergilemeliler. Özellikle micic çok önemli. Ergin hoca şu fenerlileri bi daha tokatlasın çok istiyorum.

Bu arada ergin ataman maçtan önce sahaya kulaklık takarak çıktı😂 daha önce hiç görmemiştim böyle bişey heralde. Bakalım ülker arena’da neler olacak, çok tepki görecek belli.
 
micic'in bu sezon yakaladığı cıkış ergin hocaya yazar, gerçekten inanılmaz bir gelişim gösterdi.. Ben zalgiriste oynarken hiç bu kadar hızlı oynanan oyunda başarılı olacagını düşünmezdim.. Efesin transition ve tempolu oyundaki akıcılıgı göz kamaştırıyor.. Atasehirde bunu durdurmak için sert bir oyun olabilir, ama onlarında oyuncuları yorulacaktır.. Efesin biraz daha yerlilerden faydalanması lazım..
 
İnsanları dış görünüşüne göre yargılamak kötü bir şey ama Melih’in suratından akan cehaleti, iticiliği ve düşmanlığı rahatça görebilirsiniz zaten.
Micic’in Kalinic’i meşhur tek el smacıyla poster yapması da güzeldi.
Ergin hoca küfürleri duymamak için müzik dinlediğini ve bundan sonra da öyle yapacağını söyledi maç sonu açıklamalarında. Ve salon sporunda küfür konusunun giderek serbestleştirildiğini söyleyerek iyi de laf soktu bir kaç cümleyle.
Asıl ilgi çekici açıklaması şuydu “nasıl final fourda finale çıkıcaz dediysem şimdi de şampiyon biz olacağız diyorum” dedi gülerek. Verdiği sözleri gerçekleştirme oranı hepinizin malumu, merakla bekliyorum.
Ben de istiyorum şu basketboldan anlamayan ahmak ordusunu bi kez daha tokatlayıp ağlatmasını.
 
Son düzenleme:
Forumlarina biraz goz gezdirdim agza alinmayacak ve kucumsemenin dik alasi sozlerle Ergin Hocaya hakaret yagdiriyorlar. Yenerken Ergin Hoca zavalli, yenilirken rezalet sozler. Medeniyet bunlara ugramamis bence, Kusura bakmasinlar boyle cocuk yetistirceginize evlenmeyin bu kafayla gelecege bir faydaniz olsun biraz.

Ergin Hocam nasil koyuyorsan bilmiyorum ama cikartamiyorlar :)
 

Üst