2018/2019 Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi

Ataman'ı pek sevmem bilen bilir. Çokça yanlışları ve hataları olmuştur. Lâkin hile hurdayla elimizden şampiyonluk çalanlara, her yeri babalarının çiftliği gibi gören bu yüzsüz, medeniyetsiz, şikeci gürûha karşı onun yalnız hissetmesine de gönlüm razı olmaz.

Furkan'ın dediği gibi Efes lanse edilenin aksine biraz sinsi bir camia. Galatasaray'a karşı bir dostluklarını, centilmenliklerini görmüş de değiliz. Hattâ garip tavırları bile sergilediler. O yüzden gidip Efes taraftarı olacak halimiz yok ancak eski güzel günlerin hatrına, şikecilere karşı orada yer almak güzeldir.
 
Efes'e benim de gram sempatim yok. Basketbol birleştiricidir gibi söylemlerinin altını çoğu zaman dolduramayan bir camia. Efes hiçbir zaman bizim onlara gösterdiğimiz hoşgörüyü bize göstermedi. Bunun örneği de son maç. Efes atkılılar aramızda maç izlediler ama Efes ev sahibiyken senin Galatasaray atkınla maç izlemen mümkün değil. İlk lig maçında en üst katta izlemesinler diye orta kata almıştık kendilerini ama onlar bize bu jesti yapmadılar. Daha bir çok şey sayabilirim. Elbette her durumda Fenerbahçe'nin karşısındayız, bu seride de doğal olarak Efes kazansın istiyorum. Ama böyle açık bir şekilde "Galatasaray" kimlikleriyle destek verilmesi benim hoşuma gitmiyor. Yoksa normal bir birey kimliğinde salona gidersin Ergin Ataman seviyorsan onu desteklersin ya da Fenerbahçe düşmanlığın daha ön plandadır kaybetmelerini istersin ama bundan sonraki her adım benim adıma ters.
 
Böyle bir serinin 7. maça gitmesi çok güzel oldu.Hangi taraf şampiyon olursa olsun gerçekten ayrı bir sevinç yaşayacaklar.4 - 0 la geçip şampiyon olmaktan 4 - 3 le şampiyon olmak daha çok haz verir hele hele bu seride ekstra gerginlikler oldu,bu yüzden kazanılacak şampiyonluk kazanan taraf için çok ama çok anlamlı olacak.

Keşke bütün Türkiye bu maçı izlese,futboldan alınmaz bu maçtan alınacak heyecan ve keyif.
 
Rezilliğe bak maça saatler kala fb lobisi cezayı erteletiyor. Gel de Ergin hocanın arkasında durma şimdi. Hala konunun efes olduğunu sanan tipler var. Efes'i değil Ergin hocayı destekliyoruz. Bu yapılanlara karşı onu bir Galatasaraylı olarak yalnız bırakmıyoruz. Ergin hoca olmasa bu seriden bize ne, en fazla fenerin karşında kim varsa onun kazanmasını isteriz der geçerdik. Ama şimdi durum değişik, nasıl Fatih hoca bir başka takımla fenere karşı böyle bir mücadele verse onun yanında olursak aynı şekilde şimdi de hocanın yanındayız. Zaten ultraslan dün ne yapılması gerektiği konusunda tavrını koydu. O yüzden üç beş kişinin kişisel nefreti Galatasaraylıları bağlamıyor. Bu serinin bir tarafıyız ve hocayı salonda da ekran başında da net bir şekilde destekliyoruz Galatasaraylılar olarak.

Ama hafta içi yapılan basın toplantısından sonra geçen maçta yapılan hakem hataları ve bu ceza erteleme olayı düğmeye basıldığını gösteriyor açık açık. Çok zor geçecek bu maç, fb kaybetmemek için saha dışı her şeyi yapmaya hazır bir şekilde maça çıkıyor.
 
Hahaha cezanın ertelenmesine şaşıran var mı? Asıl ilginç olan ceza verilmesiydi zaten. Ben asıl maçı Ataşehir'e almalarını bekliyordum, ona şaşırdım.

Zaten serinin ve son yılların en şaşırtıcı olayı; Efes'in deplasmanda maç kazanmasıydı. İşte tam o noktada uzaktan kumandalı federasyon ve kukla hakemleri hiç yapmamaları gereken bir hata yaptılar, şimdi de günah çıkarıyorlar, ne yapacaklarını sapıttılar korkudan. Vah vah...

Sarayda perde asmaktan sorumlu dopingçi danışmandan federasyon başkanı anca bu kadar olur. Haysiyetsiz Turgay'ın yerini de böyle biri doldurabilirdi zaten. Yanında fb amigosu kankasıyla birlikte at koştursunlar. Bir de hâlâ 2014'teki finale çıkmadığımız için kızanlar vardı. Görün şikecilerin kucağındaki federasyonu, ne güzel adalet dağıtıyor.

Ülkede insanı spordan soğutacak her şey mevcut ne yazık ki. Adaletin olmadığı yerde geri kalanların bir önemi yok.
 
Efes’in kadro çok dar, beş yabancının dışında kenardan katkı veren kimse yok biraz doğuş savunmada katkı veriyor o kadar. Fenerde kenardan guduric, datome, ahmet, sinan oyuna giriyor. Micic’in larkin gibi oyuna girmesi lazım yoksa çok çok zor bu saatten sonra işi efesin.
 
Dunston’ın çıkmasına sevindim katkısı olmadığı gibi saçma sapan bi haller vardı üzerinde safi zarar.
Micic bu sene inanılmaz bi gelişim gösterdi.
 
Efesli oyuncular şampiyonluğu pek istemiyor galiba böyle laubali, aptalca oynadıklarına göre. Neredeyse 10 kez üst üste saçma sapan top kaybı yaptılar. Bunun bedelini ağır ödeyebilirler.

Ayrıca Sertaç Şanlı'ya teşekkür etsinler. Dunston'dan çok daha iyi oynadı.
 

Üst